Dodaj do ulubionych

spierzchnięte wargi

28.11.10, 13:04
Męczą mnie niemiłosiernie:( ale nawet nie o to chodzi. Wyczytałam, że suchość w ustach to oznaka chudnięcia (hurra!), podczas gdy spierzchnięte usta oznaczają 'przebiałkowanie' organizmu. Słyszałyście coś o tym?

Obserwuj wątek
    • kasiaaaa24 Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:12
      Moim zdaniem i suchośc w ustach i suche usta to objaw odwodnienia. Pijesz tyle ile pic powinnas? U mnie jeszcze występuje suchośc w ustach jak przegnę z kawą. Wtedy piję nawet 3 litry wody dziennie i wraca do normy.
      • dukan_lady Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:23
        Piję ok.2l samej wody mineralnej dziennie, do tego ze dwie herbaty zielone i jedną kawę. To chyba nie od braku płynów:/
        • kasiaaaa24 Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:26
          A może brak witamin? Bierzesz jakąs multiwitaminę ?
        • piergiorgio Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:27
          posmaruj sobie usta czymś:) może to od kaloryferów albo od oblizywania warg na mrozie ;-)
          • dukan_lady Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:33
            Spoko:) Tak też robię:) Zresztą... od tego się nie umiera;) chciałam się tylko upewnić, czy nie przesadziłam przypadkiem z nadmiarem białka:)
            • kasiaaaa24 Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:38
              Ja bym dalej podrążyła te witaminy. Kiedys (kilka lat temu) miałam takie same objawy i kazało się, że mam niedobory witamin. Najlepiej kup sobie jakąs multiwitaminę, bo wiadomo, że owoców w ogóle nie jemy, a warzywa też w ograniczonych ilościach.
              I może zrób badania :)
    • madzioreck Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:39
      Na diecie białkowej organizm uwalnia sporo wody, ale nie posądzajmy białka o wszystko łącznie z gradobiciem ;) Zaczyna się taka a nie inna pora roku, łapie mrozik, w domach grzeją kaloryfery... ja już po diecie, a też mi po spacerze usta spierzchły. Pomadka ochronna musi iść w ruch :)
      • dukan_lady Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 13:50
        Oj tam, oj tam... od razu gradobicie;) aż w taką paranoję nie popadam... (jeszcze:>) a multiwitaminę właśnie piję:) oby pomogło:)
        • fajnynatka000 Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 15:26
          mam też sucho w ustach a pije min 1.5l wody ,kawe, w tym momencie mam pomadkę na ustach i piłam wodę a dalej suchu w buzi ,wydaję mi się ,ze to od kaloryferów c
    • sweet_pink Re: spierzchnięte wargi 28.11.10, 20:18
      Mam też ten problem. Suche usta i strasznie sucha skóra na dłoniach...zdarza mi się to w dniach w których wypije za mało (ok 2,5l). Jak zaczynam to odczuwać to po prostu wypijam 0,7-1l wody (+ krem na dłonie) i przechodzi. Jak dla mnie to jest sygnał odwodnienia. Ja się dobrze czuję przy jakichś co najmniej 4l płynów dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka