Dodaj do ulubionych

Dukan na allegro

09.12.10, 15:20
Jakie macie zdanie/doświadczenie.
Skorzystałam z chlebka i pierogów - takie sobie :/
Aha i pasztet drobiowy - dosyć gorzki, chyba za dużo wątróbki w nim było.
Obserwuj wątek
    • mamalideczki Może był gorzki 09.12.10, 15:55
      bo osoba która go robiła nie umyła rąk... Nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje takich rzeczy na allegro - bez urazy. Nie masz tak naprawdę pewności co jesz, nie masz gwarancji, że jest to rzeczywiście z dozwolonych składników, nie mówiąc już o tym, że nie wiesz w jakich warunkach taka osoba to przygotowuje. Odradzam tego typu zakupy na allegro.
      • too_funky Re: Może był gorzki 09.12.10, 16:11
        to samo można odnieść do każdego produktu w sklepie, chleb każdy dotyka łapskami, a bo to za twardy, za słabo wypieczony...:/ do poczęstunków w gościach
        Rozumiem, że jestem niepoczytalna psychicznie, bo wypróbowałam domowe żarcie..;-) z allegro, bardziej oceniłaś moje zachowanie, niż wypowiedziałaś się o własnym doświadczeniu,
        A catering? Bary szybkiej obsługi? Kfc/McDonalds...
        Nie obrzydziło mnie jeśli chodzi już o to, ale nie kupię więcej, bo sama mogę sobie to wszystko wykonać, oprócz chleba, bo jestem zbyt leniwa
        • mamalideczki Re: Może był gorzki 09.12.10, 16:28
          Pytałaś "Jakie macie zdanie/doświadczenie" więc napisałam jakie mam zdanie na ten temat. Po co zadajesz pytanie, skoro nie chcesz dostać odpowiedzi? Czy tylko odpowiedzi zachwalające by Cię zadowoliły? Napisz od razu w wątku jakich odpowiedzi oczekujesz, może ktoś Cię zadowoli i nie będziesz się irytować.
          • too_funky Re: Może był gorzki 09.12.10, 17:51
            pytałam o zdanie w odniesieniu do doświadczenia z dukanem na allegro, a ty jak widać masz zerowe w tej materii, bo od razu założyłaś, że jest bleeee, więc wolę usłyszeć opinię osoby, która przynajmniej może spróbowała, zresztą już na początku oceniałaś, że nikt przy zdrowych zmysłach nie stosuje takich praktyk, nie zrozumiałaś, nie o taki poziom konwersacji mi chodziło, nie wydaję osądu i nie oceniam ludzi w kategorii świr/nie-świr tylko dlatego, że ich zachowanie nie mieści się w moim szablonie, zupełnie mnie nie zrozumiałaś, idąc dalej...sama dieta ma wiele minusów, budzi wiele kontrowersji, wiele ludzi przy zdrowych zmysłach ją stosuje, jak sobie radzisz z tą świadomością? Pytanie służące autorefleksji. nie musisz odpowiadać.
            <irytacja poziom zero, u mnie...;)>

• mamalideczki Re: Może był gorzki 09.12.10, 21:04
              Masz jak widać problem z czytaniem ze zrozumieniem. Twój poziom wrażliwości to Twój problem, ale chyba trudno żyć odbierając wszystko personalnie. Zapewne w rozmowie bezpośredniej nie zauważyłabyś tego zwrotu, natomiast słowo pisane odbiera się często inaczej. Wnioskuję brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, dlatego, że zarzucasz mi, że Cię za świra brałam... teraz chyba jednak zmienię zdanie...
              Nie musisz odpowiadać.
              • too_funky Re: Może był gorzki 11.12.10, 15:28
                Dlaczego odbierasz w tak agresywny sposób moje interpretacje po odczytaniu twoich wypowiedzi? Wnioskuj, obserwuj, oceniaj. Na koniec wyrażasz swój stosunek do anonimowego rozmówcy, skąd taki poziom ekscytacji, zaangażowania, żeby w ten sposób reagować?
                Dalej nie zrozumiałaś.
                Nie mój problem

• gusia210 Re: Dukan na allegro 09.12.10, 17:46
      nigdy nie kupowałam.
      • too_funky Re: Dukan na allegro 09.12.10, 17:57
        zazdroszczę Warszawiankom..:)

dietety.com/
        catering full wypas
        • agi.nett Re: Dukan na allegro 09.12.10, 18:32
          a czego zazdrościsz warszawiankom? :) wcale tam sobie nei zazdroszcze :)
          • too_funky Re: Dukan na allegro 09.12.10, 18:34
            że macie na miejscu taki catering z dostawą do domu :)
            fajnie tak, posiłki na cały dzień...
            • emi.la Re: Dukan na allegro 09.12.10, 21:59
              Zamiast emocjonalnych kłótni wolałabym poczytać fakty i konkrety, jako, że jestem warszawianką na 4 fazie i czwartek to jakaś maskara!
              Lubię wygodę i gotowce, choć nie mam zaufania dlatego jeszcze nic nie kupiłam. Może ktoś ma dobre doświadczenia?
              • mamalideczki Re: Dukan na allegro 10.12.10, 11:32
                Jeśli masz taka możliwość, to warto byłoby osobiście się przekonać w jakich warunkach i z czego robione są te potrawy. Kupując gotowca nigdy nie masz 100% pewności co jest w środku. Firmy cateringowe na pewno muszą przechodzić badania, kontrole, na pewno miejsca w których przygotowują potrawy muszą spełniać jakieś normy sanitarne, więc teoretycznie powinno być ok. Natomiast nie kupiłabym jedzenia przygotowanego przez kogoś w warunkach domowych nie znając tej osoby. Naprawdę różnie to może wyglądać, chodzi o zwykłą ostrożność.
                • maniusza Re: Dukan na allegro 10.12.10, 12:17
                  warunki higieniczne to jedna kwestia. druga to taka ze kupujac jedzenie dukanowe NIGDY nie mamy pewności na ile dukanowe ono jest..
                  • mikra11 Re: Dukan na allegro 10.12.10, 12:30
                    Jeśli moge się wypowiedzieć w tej kwestii - ja nie kupiłabym tego typu produktów ze względów, które juz zostały tu podane. Ale zastanawia mnie też data przydatności do spozycia i to w jakich warunkach jest to dostarczane do odbiorcy. Np. czasem zdarza sie (nawet mozna pokusić sie o stwierdzenie, ze ma to miejsce dość czesto), że kurier ma obsuwę i gdzie zimą nie ma to może aż tak wielkiego znaczenia to latem ma wielkie - kiełbaski przewozone w nagrzanych kontenerach, zaparzony chleb, oj nie - ja podziekuję.
    • nomya Re: Dukan na allegro 10.12.10, 12:25
      Siedzi sobie przykładowo jakiś brudas z tłustymi, długimi włosami w kuchni w której piętrzą się gary i fruwa kurz, a blaty aż się kleją od tłuszczu i wyrabia dukanowy pasztet albo ciasteczka otrębowe, a potem go opycha na allegro :D
      Już mi więcej wyobraźni nie trzeba :D
    • bigandreass Re: Dukan na allegro 10.12.10, 17:21
      sam pomysł kupowania na allegro mnie poraza, trzeba być kompletnym idiotą, zeby sie na to zdecydowac:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • too_funky Re: Dukan na allegro 11.12.10, 15:34
        ten temat i mnie dotyczy ..;-)
    • mamalideczki Zastanów się trochę... 12.12.10, 10:50
      Najpierw piszesz, że jesteś "niepoczytalna psychicznie", a potem, że jesteś "świrem"... Pokaż proszę, w którym miejscu tak napisałam o Tobie??? Użyłam potocznego zwrotu, a Ty zrobiłaś z tego aferę, posądzając mnie o Bóg wie co. Nie ma we mnie cienia agresji, po prostu jestem szczera i piszę to co myślę, bez podtekstów, bez fałszywości i podlizywania. Wiem, że szczerość jest często negatywnie odbierana, ale to już nie mój problem.
      • nomya Re: Zastanów się trochę... 12.12.10, 11:18
        Dajcie sobie obie na luz, bo to dopierdalanie sobie przestaje być zabawne :/
        • mamalideczki Re: Zastanów się trochę... 12.12.10, 11:26
          nomya napisała:

> Dajcie sobie obie na luz, bo to dopierdalanie sobie przestaje być zabawne :/

Nomya, w którym miejscu dopierdoliłam autorce postu teraz?
          • dorcia1234 Re: Zastanów się trochę... 12.12.10, 11:51
            na allegro nie kupiłabym niczego przygotowanego własnoręcznie. I nie ważne, czy produkt miałby być dukanowy czy też z ekologicznej produkcji. Jedyna spożywka jaką kupuję to produkty zza zachodniej granicy, sprowadzane do nas.
      • mamalideczki Źle podpięło :-/ b/t 12.12.10, 11:22

• wadera3 Re: Dukan na allegro 12.12.10, 12:47
      Jak już tu napisano, do głowy by mi nie wpadło kupować to, co sama mogę zrobić, z takich właśnie powodów: nie wiem co tam jest, nie mam zaufania do "linii produkcyjnej", oraz bodaj koronny argument, czemu mam płacić za coś , co sama zrobię lepiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka