09.02.11, 12:34
Tyle sie mówi o dietach i katowaniu się głodówkami... Moim zdaniem najważniejszy jest ruch. Chwila na siłowni, jakiś sport drużynowy dla rozrywki no i taniec! Z własnego doświadczenia wiem, że taniec to najlepszy sposób na piękną sylwetkę :)Od kiedy regularnie tańczę latino w http://ananday.pl] i efekt jest lepszy niż diety jakie kiedykolwiek próbowałam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: remini Re: Taniec! IP: *.benhauer.petroinform.net 14.02.11, 12:51
      Ja tam wolę jednak fitness, mam wrażenie że daje lepsze efekty. Szczególnie jeśli chodzi o kondycję i rzeźbę ciała. Juz od jakiegoś czau uczęszczam na zajęcia Body Shape w Manufakturze Zdrowia
      • calama Najlepsza jest zumba :)))) 24.02.11, 08:23
        Połączenie tańca i aerobiku. :))))
        • jo-an-na-29 Re: Najlepsza jest zumba :)))) 02.08.12, 21:07
          Tak, zumba to najwspanialszy sposób na spalanie kalorii, jaki tylko istnieje. Rzecz jasna wiele zależy od instruktorki, ale z odpowiednia są to najwspanialsze zajęcia na świecie! I można spalić do tysiąca kalorii w czasie zajęć.
    • lirciaa Re: Taniec! 12.12.11, 18:02
      ja też zapisałam się do szkoły ANANDAY tylko wybrałam kurs tańca brzucha i jestem bardzo zadowolona!
    • peperonia321 Re: Taniec! 27.12.11, 18:43
      ja troche tancze i troche cwicze, mam przy tym lekkie problemy z obolalymi nogami ale świetnie mi sie sprawdza veno spray, pianka z mentolem ktora szybko chłodzi i łagodzi ból, mam ją zawsze przy sobie razem z adidasami, strojem sportowym i ręcznikem:)
    • aeb456 Re: Taniec! 20.07.12, 15:16
      Pewnie, że tak. Taniec jest świetny i dla ducha, i dla ciała. Ruch to podstawa. Poza tym zdrowe, racjonalne odżywianie się. Tyle naprawdę wystarczy.
    • malyszon1 Re: Taniec! 21.08.12, 16:01
      Oczywiście że ruch jest bardzo ważny, ale wyobraź sobie osobę stołującą się w restauracji typu fast food, gdzie zestaw obiadowy średnio zawiera 1000-1200kcal. Do tego śniadanie kolacja po 600kcal jakieś przekąski typu chipsy, batoniki, cola itp... wszystko to ok 3500kcal dziennie. Teraz wyobraź sobie że godzina jazdy na rowerze to ok 450kcal. Ileż może być tego ruchu?? Średnie zużycie energii u człowieka to 2000kcal więc zostaje do spalenia 1500. Grubo ponad 3 godziny jazdy rowerem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka