kinmalek 21.02.11, 00:51 Przejrzałam archiwum ale się nie dopatrzyłam,czy fazie II taką galaretkę można jeść? Link Zgłoś Obserwuj wątek
malizna74 Re: Galaretka bez cukru 21.02.11, 13:55 Ostatnio zrobiłam galaretkę z soku lidlowego wiśniowego, tylko dodałam dość dużo soku z cytryny. Smakowała jak prawdziwa :) tzn jak prawdziwa sztuczna od dr Oetkera ;) Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 21.02.11, 14:25 Ojoj to fajnie że ty myślisz i mogłaś się tym podzielić z innymi nie myślącymi.Tak się składa że wiem z czego zrobiona jest galaretka ale wolałam się upewnić że można bo dukan o tym nie pisze,a forum po to jest żeby w razie niepewności,zapytać.Ty nigdy nie pytasz?Zresztą jak jakiś czas temu byłam na tej diecie to tego typu rzeczy jak galaretka nie były zbytnio używane.A mówienie o podaniu na tacy to chyba gruba przesada,to było tylko zwykłe pytanie.No ale skoro poczułaś się z tym lepiej,to też fajnie.pozdrawiam Link Zgłoś
arya_inc Re: Galaretka bez cukru 21.02.11, 17:12 Zobacz co ma w skladzie. Ja jem raz na jakis czas i moja ma zelatyne, czyli ok, aspartam i pol tablicy Mendelejewa:-) Jesli Twoja to cos podobnego to spokojnie mozesz. Link Zgłoś
malizna74 Re: Galaretka bez cukru 21.02.11, 17:44 Nie pamiętam kto pierwszy odpowiedział, ale jak już odpowiedział, to powinien mieć odwagę swój post zostawić. Oj nieładnie, nieładnie... Moderator powinien dawać przykład. Link Zgłoś
mamalideczki Re: Galaretka bez cukru 21.02.11, 18:28 Moja droga, to ja napisałam i jakiś czas temu zapytałam na priv moderatorkę, dlaczego to usunęła. Nigdy nie będę przyklaskiwać lenistwu i wygodnictwu i się tego nie wstydzę. Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 00:31 <Nigdy nie będę przyklaskiwać lenistwu i wygodnictwu i się tego nie wstydzę> Po pierwsze mylisz pojęcia,co ma lenistwo wspólnego z nie wiedzą(zresztą uwierz daleko mi do osoby którą można uznać za leniwą i wygodną,za to ciebie można spokojne uznać za zarozumiałą i zrzędliwą ) a po drugie po co się w ogóle udzielałaś w tym wątku skoro tak cię to boli,obeszło by się,inni potrafią odpowiedzieć bez złośliwości.Rany a myślałam że to czepianie się nie doszło na to forum,a tu proszę,zaglądam po jakimś czasie,a tu nie miła niespodzianka. I napiszę raz jeszcze,każdy ma prawo zadać tu pytanie jeżeli nie jest czegoś pewien,a tobie jak się to nie podoba to nie musisz odpisywać,bo robisz to w sposób obraźliwy.A o lenistwie i wygodnictwie to bym coś jeszcze napisała,ale już się ugryzę w język. Link Zgłoś
madzioreck Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 00:43 Jak by tego nie wyrazić, to nie jest czepianie się. Mogę wyciąć niezbyt grzeczną wypowiedź zniecierpliwionej forumki, ale faktem jest, że mnie też trafia, kiedy widzę któryś tam wątek z pytaniem o kakao, galaretkę, colę zero albo cokolwiek innego. I zamiast jednego wątku, który można odszukać i przeczytać, jest tych wątków do przejrzenia 50, bo nikomu nie chce się skorzystać z wyszukiwarki. Ja rozumiem niewiedzę, ale nie rozumiem, że nie można kliknąć wyszukiwarki, wyszukiwania zaawansowanego i przeszukać forum wg słowa "galaretka". Zobacz, ile już jest informacji na ten temat na forum. A Ty zakładasz kolejny wątek na ten sam temat. Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 01:07 Napisałam już wcześniej,że nie znalazłam w wyszukiwarce tego co mnie interesuje,tak, było na temat galaretki ale nie doczytałam czy można na IIfazie <kliknąć wyszukiwarki, wys > zukiwania zaawansowanego i przeszukać forum wg słowa "galaretka".> Matko,jak ja bym chciała mieć na to czas,siedzieć i przeszukiwać całe forum.Pomyśl że nie każdy ma czas na takie rzeczy.a co do kolejnych pytań o kakao,galaretkę itp.no cóż,to jest forum,pytania będą się powtarzać,jakby tak nie było,to po jakimś czasie pewnie umarło by śmiercią naturalną, A skoro cię trafia pojawianie się podobnych tematycznie wątków to może odpuść moderowanie albo daj na luz,bo naprawdę przesadzacie.Chyba nie macie większych problemów,pozazdrościć. Link Zgłoś
madzioreck Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 02:05 No najwyraźniej nie mam większych problemów. Nie będę odpuszczać moderowania - i zamierzam się stosować do wytycznych założycielki forum - na górze forum jest wyraźnie napisane, aby nie dublować wątków. O ile się nie mylę, regulamin portalu Gazeta mówi to samo. To służy zachowaniu porządku na forum, a nie jego umieraniu. Jeśli forum ma zresztą żyć tylko tymi samymi pytaniami co kilka dni, to ja wolę, żeby było spokojniej, ale czytelniej, przynajmniej w kwestii wątków merytorycznych, bo te służące luźnym pogaduszkom, żaleniu się, chwaleniu można zakładać. > Matko,jak ja bym chciała mieć na to czas,siedzieć i przeszukiwać całe forum.Pom > yśl że nie każdy ma czas na takie rzeczy No tak, Ty nie masz kilku minut na użycie wyszukiwarki, ale my mamy je mieć, aby co kilka dni powtarzać specjalnie dla 1 osoby te same rzeczy. Bardzo ciekawe podejście, i bardzo roszczeniowe. Ja też mam ciekawsze rzeczy do roboty, niż pisać w kółko to samo, bo komuś nie chce się poszukać. Aż dziw bierze, że na czytanie odpowiedzi masz czas. Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 03:04 <Ja też mam ciekawsze rzeczy do roboty, niż pisać w kółko to samo, bo komuś nie chce się poszukać> Ale przecież ty wcale nie odpowiadałaś w tym wątku,więc nie wiem o co ci chodzi.Zresztą w innych nikt ci nie każe odpisywać jeżeli to taki problem. > y co kilka dni powtarzać specjalnie dla 1 osoby te same rzeczy. A skąd wiesz że dla jednej osoby,może ktoś inny też skorzysta,nowych osób wciąż przybywa. I napiszę jeszcze raz,może teraz dotrze,szukałam w wyszukiwarce ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie,możliwe że przeoczyłam coś,nie zaprzeczam,ale naprawdę robicie igły z widły.W każdym razie w temacie galaretki jestem już doinformowana. Link Zgłoś
madzioreck Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 03:33 > A skąd wiesz że dla jednej osoby,może ktoś inny też skorzysta,nowych osób wciąż > przybywa. Nie sądzę. Zapewne jak będzie chciała wiedzieć, to założy kolejny wątek o galaretce. > I napiszę jeszcze raz,może teraz dotrze Zmień troszkę ton, nie ma powodu być niegrzecznym. Każda osoba zakładająca wątek nr fefnaście o tym samym twierdzi, że robimy z igły widły. A na forum coraz większy bajzel. Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 10:36 <Zmień troszkę ton, nie ma powodu być niegrzecznym Nie jestem niegrzeczna tylko próbuję ci wytłumaczyć że korzystałam z wyszukiwarki ale widzę że bez rezultatu,no nic,trudno. Link Zgłoś
wadera3 Pozwolę sobie 22.02.11, 11:30 kinmalek napisała: > Nie jestem niegrzeczna tylko próbuję ci wytłumaczyć że korzystałam z wyszukiwar > ki ale widzę że bez rezultatu,no nic,trudno. Myślę, że tymi trudnościami trochę przesadzasz. Już Piśmie Świętym napisano "Szukajcie a znajdziecie" tiny.pl/hdhhz Link Zgłoś
mamalideczki Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 10:57 Na wiele osób czas zmarnowałam, tłumacząc wkoło to samo. Teraz jak się mnie ktoś pyta jak schudłam to mówię, że MŻ. Niestety, te osoby chciałyby abym najlepiej im zakupy robiła, gotowała, układała jadłospis a jak same miały to robić to rezygnowały. Dlatego jestem uczulona na "takie" pytania. BTW ton Twoich odpowiedzi (również do madzioreck) sprowadza Cię do poziomu na jakim mnie stawiasz. Link Zgłoś
madzioreck Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 00:44 malizna74 napisała: > Nie pamiętam kto pierwszy odpowiedział, ale jak już odpowiedział, to powinien m > ieć odwagę swój post zostawić. Oj nieładnie, nieładnie... Moderator powinien da > wać przykład. Mogę spytać, o czym Ty mówisz? Napisał ktoś, a moderator wyciął, skąd wysnułaś wniosek, że moderator sam siebie wycina? Link Zgłoś
aleksandra_b Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 11:52 Kinmalek, a jaką masz galaretkę bez cukru i gdzie ją znalazłaś? Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 13:19 < Myślę, że tymi trudnościami trochę przesadzasz. Już Piśmie Świętym napisano "Szukajcie a znajdziecie" > Cha!cha! dobre,i tak od galaretki doszliśmy do Pisma Świętego,no nic ,:) aleksandra ja nie mieszam w pl,tu gdzie mieszkam taka galaretka jest dostępna w tesco,ale podobno w pl jest jakaś dr.oetkera.Poszukaj,jak nie znajdziesz to mogę ci przesłać parę paczuszek jeśli jesteś bardzo w potrzebie ,:) Link Zgłoś
wadera3 Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 13:38 A oprócz "pisma" zauważyłaś linka? Tam jest pięć stron o galaretkach, to apropos wyszukiwarki;) Link Zgłoś
skinny_florida_bebe Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 13:49 A ja sobie po pracy dziś galaretke zrobię :) aż taka mnie ochota naszła :) hehe Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 13:52 strona się nie wyświetla,error,i że o galaretkach w wyszukiwarce jest to wiem,mi konkretnie chodziło o spożywanie np.w fazie II,bo zmyliło mnie to że one są owocowe a wiadomo owoców niet,ale fakt to tylko aromaty i barwinki+żelatyna oczywiście.I po prostu chciałam się upewnić,chyba można?a tu takie wielkie haaalo.Ciekawe czy zawsze tak naskakujecie na osoby które powtarzają wątki. Link Zgłoś
wadera3 Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 14:11 Nikt na Ciebie nie naskakuje, tylko odwołuje się/cię do tego co napisano na górze - nie powielamy wątków, a strona, no nie wiem, mnie się wyświetla. Jakbyś na spokojnie popatrzyła to wątki o identycznych nieomal tytułach i z identycznymi pytaniami mnożą się jak grzyby po deszczu, nie dziwota, że zaczynają przeszkadzać, bo robią zwyczajny bałagan. Link Zgłoś
mamalideczki Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 14:11 kinmalek, u Ciebie są galaretki takie podwójne słodzone słodzikami? Jak masz Polskie konto internetowe to ja chętnie pokryję koszty galaretek i wysyłki kilku sztuk do mnie, bo już mi się kończą. Oczywiście zrozumiem jak mi odmówisz :-D Link Zgłoś
kinmalek Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 14:15 nie wiem czy one podwójnie słodzone,ale są dobre,późnym wieczorem napiszę skład bo teraz już muszę lecieć,konta nie mam,ale możemy się jakoś dogadać,a skąd jesteś? Link Zgłoś
mamalideczki Re: Galaretka bez cukru 22.02.11, 14:23 Mieszkam w Czersku, to jest na styku pomorza, Kujaw, Kociewia i Kaszub. Wieczorem się odezwę. Link Zgłoś
maman3 kinmalek 23.02.11, 14:50 Łobuzie, wróciłaś :) ? Nagrzeszyłaś od zeszłego roku :) ? Ja jestem w ciąży, rodzę w lipcu i potem, powolutku, też się tu pojawię... Pozdrowionka. Link Zgłoś
kinmalek Re: kinmalek 23.02.11, 16:01 Oj maman,ale mnie przyłapałaś ,:) A myślałam że już nikt mnie nie pamięta ,;) No wróciłam,wróciłam,ale przeginałam i jestem sama sobie winna,niestety okres zimowy przechodzę ciężko i wówczas opycham się słodyczami.Jak tamtym razem zakończyłam dietę waga mi nadal leciała,zatrzymała się na 47,potem do końca wakacji dobiło do 50(czyli moja waga prawidłowa),no a jak już wróciłam z pl to przez zimę dobiłam do 56,i kurcze widać po mnie te 6 kilo,baaardzo idzie mi w brzuch.No ale martwię się jak to będzie,nie mogę mięsa,no nie mogę,chce mi się wymiotować,na jajka patrzeć nie mogę,bardzo mało jem,a wiem że tym nic nie zdziałam.Już się zastanawiam czy nie zacząć jadać jak w III fazie,i bardzo się kontrolować,może coś bym schudła,sama nie wiem.A w ogóle to moje gratulacje.Napisz może czasem na priv.co u ciebie,bo nawet jak tu znowu zajrzałam to pomyślałam o tobie,byłam ciekawa jak zakończyłaś dietowanie ,:) Cha!cha! no ale mnie namierzyłaś.Fajnie że się odezwałaś.Pozdrawiam ciepło i dogadzaj sobie ,;) Link Zgłoś
kinmalek Re: kinmalek 23.02.11, 16:24 A co do galaretki skład ma taki: żelatyna,naturalny barwnik z buraka,a reszta chemia,adipic acid,acidity regulator(trisodium citrate)flavourings,sweeteners(aspartame,acesulfame K) fumaric acid,salt.Galaretka jest w dwóch małych torebeczkach i w jednej porcji(140 ml) jest energy:8 kcal,protein 1.5 g,węgli 0.5 gram,tłuszczu 0.To jest tej firmy: www.hartleysjelly.com/our-jellies.cfm Link Zgłoś