Dodaj do ulubionych

herbatki odchudzajace

21.04.11, 14:06
jakie polecacie herbatki odchudzajce?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: herbatki odchudzajace 21.04.11, 15:23
      starapanna333 napisała:

> jakie polecacie herbatki odchudzajce?

Ja preferuje dobrego Pu Erh i oolong - podobno maja wlasciwosci "odchudzajace" , ale przede wszystkim smakuja pite bez cukru. Podobno maja wplyw na poziom cukru we krwi - faktycznie nie czuje specjalnie laknienia.
    • Gość: pati Re: herbatki odchudzajace IP: 83.218.113.* 22.04.11, 10:51
      Nic nie dają. Dawniej zawsze miałam z tym problem. Nie mogłam znaleźć odpowiedniej diety. Próbowałam różnych sposobów. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:) Chcesz się dowiedzieć więcej? zajrzyj
      idealnafigura.com/gberes
      • krzysztofsf Re: herbatki odchudzajace 23.04.11, 08:57
        Gość portalu: pati napisał(a):

> Nic nie dają.

Dają, ale w sposob posredni.
        Przestawiasz sie na picie bez cukru - i smakuje Ci to, co pijesz.
        Jednoczesnie poszukujac i smakujac rozne dobre, ciekawe herbaty, testujac rozne smaki osiagalne przy zmianach proporcji czy temperatury - przestawiasz swoj apetyt z niezdrowych przegryzek na herbate. Ide z pracy do domu i zastanawiam sie, co zaparzę po obiedzie. W pracy mam pokruszony z cegielki PU Erh i termos, robie sobie conajmniej litr w kolejnych zaparzeniach.
        Jednoczesnie w ukladzie pokarmowym jest duzo plynu, równiez hamującego laknienie i rozcieczajacego tresc pokarmowa.

Ponieważ dobre herbaty sa przewaznie bardzo wydajne, z 5-8 g. parzonych w czajniczku 150-200 ml mozna wydusić powyzej litra (czasem znacznie powyżej) smacznych naparów, zmniejszajac ilosc wody w kolejnych zaparzeniach i nieznacznie przedłużajac ich czas. Przy Pu Erh pierwsze parzenia sa kilkunastosekundowe.
    • emilia.gnybek-ciosek Re: herbatki odchudzajace 29.04.11, 09:29
      Warto pamiętać, że herbatki nie są cudownym środkiem odchudzającym. Mogą jedynie nieco wspomagać dietę i ruch. Warto również pamiętać o zachowaniu różnorodności i sięganiu po różnego rodzaju napoje. Wśród korzystnych dla ustroju wymienić należy herbatę czerwoną, zieloną, ale także napary z pokrzywy oraz mniszka lekarskiego. Nie polecam sięganie po herbatki przeczyszczające (np. z korą kruszyny czy sensem), które nie wpływają w żaden sposób na proces odchudzania. Ciągle ich stosowanie zaś rozleniwia jelita, prze co pojawiają się problemy z wypróżnianiem bez ich pomocy. Można je wprowadzać jedynie doraźnie w przypadku silnych zaparć.

Mit: Środki przeczyszczające odchudzają
      Czy warto pić herbatę?
      Pokrzywa - chwast czy lek?
    • Gość: półmisek Re: herbatki odchudzajace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 20:26
      Herbata a potem na 2h na basen :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka