Dodaj do ulubionych

co jesc na I fazie

08.07.11, 07:20
na wstepie przepraszam Was serdecznie za to,że pewnie powielam nie raz poruszany wątek. szybko potrzebuje pomocy i nie mam czasu szukać we wczesniejszych wątkach.
Bardzo wam proszę, przedstawcie mi jak wasz jadłospis wyglądał w ciagu dnia na I fazie - ja muszę przeprowadzić 4 dni I fazy. Chce zacząc od dzisiaj, na sniadanko mam serwk wiejski 3% tak więc chyba dobry poczatek na rozpoczęcie I fazy.
bede bardzo wdzięczna za wszyskie rady,
musze wracać do pracy
pozdrawiam i dziekuję :*
Obserwuj wątek
    • dziub_dziubasek Re: co jesc na I fazie 08.07.11, 08:26
      Jajecznica z szynką drobiową i szczypiorkiem, ser biały chudy z serkiem homo 0% i szczypiorkiem, pieczona piers z kurczaka, jogurt 0% z otrębami, pieczone ryby, cavapci z wołowiny (mielona wołowina z przyprawami, uformowana w małe kotleciki i upieczona) z musztardą- tyle mi na razie przyszło do głowy.
    • pietnacha40 Re: co jesc na I fazie 08.07.11, 09:05
      nie rozumiem ..... postanowiłaś wczoraj w nocy ,że dzisiaj rano zaczniesz dietę ????
      • dolmadakia Re: co jesc na I fazie 08.07.11, 10:18
        A czemu nie? dla mnie swego czasu też była to szybka decyzja...no,może nie aż tak,bo najpierw przeczytałam co jeśc i się zaopatrzyłam w parę produktów.
        A koleżanka teraz w pracy będzie głodna....chyba ,że ma przerwę i może wyjśc na zakupy...
        • faustine Re: co jesc na I fazie 08.07.11, 10:30
          Oby koleżanka nie skończyła tak szybko jak zaczęła :)

• dziub_dziubasek Re: co jesc na I fazie 08.07.11, 10:33
          Ja tez z dnia na dzień się zdecydowałam. Poczytałam najpierw w necie, następnego dnia kupiłam książkę i już byłam na I fazie.
      • pani.serwusowa Re: co jesc na I fazie 08.07.11, 13:17
        Pietnacha :D :* widze, ze Ty jeszcze krucjate prowadzisz. Ja wczoraj mialam batalie z nawiedzonym anty-Dukanem. ;)

Nawet jak postanowila wczoraj w nocy, to nie przeczytala co dozwolone jest w I fazie?
        • madzioreck Re: co jesc na I fazie 08.07.11, 20:22
          > Nawet jak postanowila wczoraj w nocy, to nie przeczytala co dozwolone jest w I
          > fazie?

Ech... odpowiedni wątek jest zalinkowany na górze forum, przy braku czasu skorzystanie z kliknięcia w niego jest szybsze, niż napisanie posta...
          Ja już odpuściłam walkę z powielaniem podstawowych tematów :/
        • pietnacha40 Re: co jesc na I fazie 09.07.11, 15:56
          :D tam zaraz krucjatę . Lenistwa i bylejakości nie lubię .
          • luizam1 Re: co jesc na I fazie 10.07.11, 17:32
            dziub_dziubasek dziekuję za odpowiedz
            • dziub_dziubasek Re: co jesc na I fazie 10.07.11, 18:45
              Proszę bardzo. ja już na "trójce" od dwóch tygodni i 1kg z dół :)
              Powodzenia i wytrwalości życzę.
              • mia44 Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 08:53
                Trójka to prościzna. Na czwartej popłynęłam...:(
                • dziub_dziubasek Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 09:21
                  Patrząc na mój pierwotny sposób jedzenia, nieco zmodyfikowany teraz Dukanem, to u mnie akurat IV faza od trzeciej różnić się bedzie niewiele.
          • pani.serwusowa Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 13:41
            Ajlowju. ;)
    • lucjola Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 17:08
      Zachęcam do zrobienia sobie galarety drobiowej.
      Składniki :
      Opakowanie żelatyny,
      1-2 piersi z kurczaka,
      4 jajka,
      4 opakowania plastikowe na galaretę lub małe salaterki
      zabek czosnku dla smaku, pieprz i inne przyprawy takie jak np. pietruszka
      ======================
      Jeżeli będziesz robić to na przełomie dni P i PW warto zrobić część galarety z warzywami. Ja dodaję wtedy paprykę czerwoną, pieczarki i fasolkę szparagową i wloszczyznę.
      ======================
      Jajka ugotować obrać ze skorupek przekroić na pół i ułożyć na dnie naczynia. Jajek sobie nie żałuj - ile wlezie :)

Piersi ugotować w osobnej wodzie ostudzić pokroić w miare drobno.
      Zagotować ok 1 l wody przelać do garnka, rozpuścić żelatynę dodać przyprawy, posolić do smaku ( nie zapomnij o czosnku on nadaje fantastyczny smak ). Wrzucić pokrojone mięso, przelać do miseczek ( w których wcześniej ułozyłaś jajka ) Jak ostygnie wstawić do lodówki.

Jak już pisałam wcześniej gdy byłam w fazie II robiłam sobie pół galarety bez warzyw a pół z warzywami.
      W lodówce galareta może stać nawet tydzień.
      Smacznego :)
      • madzioreck Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 17:10
        Galareta jest jeszcze lepsza, jak się zrobi na wywarze z warzyw, jak rosół -,wywar można w dni nawet niewarzywne :)
        • lucjola Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 17:12
          madzioreck napisała:

> Galareta jest jeszcze lepsza, jak się zrobi na wywarze z warzyw, jak rosół -,wy
          > war można w dni nawet niewarzywne :)
          Właśnie, galareta to jest to :) Dzięki galarecie dieta nie była dla mnie taka monotonna - na prawdę polecam, zwłaszcza latem :)
          • madzioreck Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 21:04
            Galareta jest debest i jest obowiązkowym punktem programu na imprezie przed, w trakcie i po dukanie :D
      • lucjola Re: co jesc na I fazie 11.07.11, 17:11
        Oczywiście warzywa trzeba ugotować, jeżeli będziesz robić galaretę z warzywami :)
        • drogadodomu Re: co jesc na I fazie 12.07.11, 09:58
          ja robiłam galaretę z rybą, dodawałam marchewkę i brokuły, pyszności
          • breakingfat Re: co jesc na I fazie 12.07.11, 10:59
            a jak robilas te galarete? poprosze o przepis. dziekuje.
          • lucjola Re: co jesc na I fazie 13.07.11, 05:35
            Ja sobie muszę zrobić, bo za mną "chodzi" taki smaczek :) z jakiej ryby robiłaś ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka