Dodaj do ulubionych

Nocne jedzenie

05.08.11, 02:25
Zaczynam prace o 4 po poludniu a wracam o 2 w nocy gdzies , nie mam mozliwosci w tych godzinach na posilek. Wiec staram sie zjesc wczesniej ale i tak to "wybiegam" dorabiam jako kelnerka w tej chwili. Wczesniej zawsze "cos" zamiawialam po przysjciu do domu pizza itp. wiem, ze nie najlepsza opcja :( Ale po tylu godzinach jeszcze dodatkowo naprawde ciezkiej pracy padam poprostu i musze cos zjesc. Dzisiaj zjadlam 2 male kanapeczki z pomidorem. Jogurt czy platki odpadaja , nie dalabym rady. Gotowanie odpada! Ewentualnie moge ugotowac zupke wczesniej i pozniej cos zjesc. Czy bardzo tak szkodzi o tej godzinie jak zjem?
Obserwuj wątek
    • Gość: KASIA Re: Nocne jedzenie IP: 83.218.113.* 05.08.11, 12:47
      Dawniej zawsze miałam z tym problem, szczególnie po tuczących potrawach. Nie mogłam znaleźć odpowiedniej diety. Próbowałam różnych sposobów. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:) Chcesz się dowiedzieć więcej? zajrzyj
      (idealna-figura.eu)
    • misiekpysiek89 Re: Nocne jedzenie 08.08.11, 13:19
      Jedzenie w tych godzinach to na pewno nie jest najlepszy sposób na zrzucenie wagi, albo jej utrzymanie. Drugą kwestią jest to, że Ty pracujesz całą noc więc i tak spalasz kalorie. Spróbuj jednak zjeść coś w pracy w przerwie, tak żeby po powrocie do domu już nic nie jeść.
      • kurczaczek_a Re: Nocne jedzenie 08.08.11, 18:10
        No wlasnie problem w tym,ze przerw nie mamy , jedziemy do konca. Zaczynam o 4 po poludniu i koncze o 2-3 w nocy. Nie ma czasu aby usiasc i zjesc. Staram sie zrobic sobie kanapke z pomidorkiem na przyklad.

Kupilam tunczyka jednak nie znalazlam siemienia, kupilam pełnozbozowe pieczywo chrupkie i chleb ryzowy.Sprobuje chociaz na noc tak to zastapic. Waze 50 kilo wiec nie musze jakos diametralnie schudnac ale przynajmniej te 3 kilo ...
        • krzysztofsf Re: Nocne jedzenie 08.08.11, 20:37
          Po prostu nie "siadaj i jedz" a przygotuj sobie do pojemnika kilka malutkich porcji, ktore na dwa- trzy "gryzy" bedziesz mogla zjesc , nawet na stojaco, majac kilka minut przerwy.
          • misiekpysiek89 Re: Nocne jedzenie 20.09.11, 11:52
            właśnie, przede wszystkim nie możesz się głodzić. Jeśli będziesz jadła w bardzo dużych odstępach czasu, to wszystko będzie Ci się odkładało. Wystarczy, że zjesz jabłko, wafle ryżowe itp. to nie zajmie Ci dłużej niż 3 min w pracy.
    • marmarosa Re: Nocne jedzenie 08.08.11, 13:34
      Zjedz serek wiejski lub kefir na noc. Mało węglowodanów, a pożywne jedzenie. Ostatnio odkryłam też fajny posiłek: kanapka z tuńczykiem z olejem lnianym , mi posmakowało. Spróbuj:)
    • tharna Re: Nocne jedzenie 13.08.11, 11:38
      Zupa przed snem nie jest złym rozwiązaniem. Pamiętaj tylko aby nie zaciągać jej mąką i nie za dużo śmietany :)
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Nocne jedzenie 25.08.11, 14:16
      Skoro pracuje Pani od 16:00 do 2:00 proponuję obiad zjeść jeszcze przed wyjściem do pracy. Dodatkowo warto ugotować sobie lekką zupę warzywną i jeśli wróci Pani głodna do domu sięgnąć po nią. W pracy zaś konieczne jest, aby dostarczyć organizmowi niezbędnej energii i składników odżywczych. Jeśli będzie Pani jeść rzadko, na czas bez posiłku ustrój będzie odkładał sobie zapas energii w postaci tkanki tłuszczowej. Dlatego tak ważne jest, aby co 3-4 godziny zjeść posiłek. W pracy może to być kanapka, pitny jogurt, owoc.
    • anabel5454 Re: Nocne jedzenie 09.09.11, 13:16
      jedzenie co 3-4 godziny jest podstawą , zdecydowanie powinnaś zadbac o posiłek w pracy, a pizza koniecznie powinna iść w odstawke, ponieważ masz dużo pustych węglowodanów i prawie żadnych wartości odżywczych
    • fitty Re: Nocne jedzenie 21.09.11, 21:20
      Przygotowanie nieco wcześniej pożywnego obiadu, koniecznie czegoś gotowanego podawanego na ciepło, żeby nabrać energii na resztę dnia chyba nie jest takie nieprawdopodobne, skoro zaczynasz o 16. Zawsze też możesz się postarać przygotować kanapki z dużą ilością warzyw i przegryzać w wolnej chwili. Jeśli taką w ogóle masz. Zdrowie jest najważniejsze, tyle że bez kasy żyć też się nie da. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka