Dodaj do ulubionych

Wspólne odchudzanie

06.01.12, 20:01
Jestem z Gorzowa, chcę się odchudzać ale samej trochę smutno, szukam koleżanek do wspólnego chodzenia na besen, aerobik, itp. Mam 38 lat i choruję na Hashimoto stąd moje problemy z wagą ale wiem, że nawet przy tej chorobie można schudnąć. Piszcie dziewczyny, właściwie wiek nie ma znaczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: joasia Re: Wspólne odchudzanie IP: *.ip.jarsat.pl 19.01.12, 19:05
      Betlin jeśli jesteś nadal zainteresowana wspólnym odchudzaniem to proszę napisz do mnie maila
      joannark77@wp.pl
      Jestem w podobnym wieku i też mam problemy z tarczycą a poza tym poszukuję kogoś do wspólnej motywacji ;-)
    • aeb456 Re: Wspólne odchudzanie 20.07.12, 15:07
      Bardzo dobry pomysł. Samemu człowiekowi jest się cieżko zdyscyplinować. Kiedy jednej osobie się nie chce np. iść pobiegać, druga osona ją motywuje. To świetny sposób!:)
      • marysia1234566 Re: Wspólne odchudzanie 21.07.12, 19:18
        To ja dołączę do Was wirtualnie ze stolicy. ja - 31 lat, 96 kg, 170 cm wzrostu. Moim problemem jest górna część ciała.
        Pływam codziennie od 2 tygodni, chodzę na aqua aerobic ale nie trzymam diety. Moje dzisiejsze postanowienie: do ćwiczeń dołączę dietę.
        Dzisiejsza aktywność:
        Siłownia: 1h ćwiczenia na płaski brzuch, 1h na orbitreku
        Spacer na zakupy
        Basen: 1h (w tym 15 minut dzakuzi, i 15 minut sauny)

Dzisiejsze jedzenie:
        Śniadanie: 100 g białego chudego sera, 4 pomidorki koktajlowe, 1 ogórek małosony
        2 Śniadanie: 2 kromki chleba razowego fit (takie minikromeczki) z żółym serem
        Obiad: Kapusta z pomidorami i kotlet z piersi kurczaka
        Kolacja: 2 kromki chleba z resztą białego sera i ogórkiem małosolnym
        • imp9 Marysia 12.10.12, 10:19
          Marysia,
          ja tez z okolic Warszawy. Gdzuie chodzisz na aqua. Ja kiedyś tez chodziłam z koleżanką, ale teraz po przeprowadzce nie mam towarzysza.
          Jak masz ochotę to napisz na priv.

:-)
    • rotkaeppchen1 Re: Wspólne odchudzanie 08.10.12, 15:52
      Hej, jak najbardziej mozna schudnac, z tym, ze wazna jest wlasciwa dieta. Ja sama utylam prawie cztery lata temu 25 kg, nagle, w ciagu paru miesiecy, z powietrza. Dopiero, kiedy nie bylam w stanie wstac z lozka, trafilam do lekarza, zdiagnozowano hashimoto i dzieki suplementacji hormonu tarczycy poczulam sie lepiej. Mimo to przez 2 lata nie moglam schudnac. Stosowalam metode Montignaca - przed poglebieniem sie niedoczynnosci stosowalam te metode 5 lat i bylam bardzo zadowolona. Jednak ona dziala w przypadku osob ogolnie zdrowych. Mimo diety i ruchu schudlam raptem 4 kg! Rok temu trafilam do dietetyka, ktorego polecono mi na niemieckim forum poswieconym hashimoto. Dietetyczka zaproponowala mi metode metabolic balance. Dzieki temu w ciagu trzech miesiecy schudlam 15 kg ("zdrowi" ludzie przy mojej nadwadze chudna na tej metodzie i po 25 kg). Ja jednak docenilam te 15 kg, po czasie udalo mi sie zrzucic kolejne 3. Obecnie wrocilam do wagi sprzed poglebionej niedoczynnosci tarczycy, chcialabym jeszcz zrzucic ok 5 kg, bo juz wczesniej przez lata nie moglam zejsc ponizej 70 kg (rozmiar 38-40). O moich zmaganiach z waga pisalam na forum choroby tarczycy i hashimoto a pod wrazeniem metabolic balance zalozylam nawet wlasne forum poswiecone tej metodzie. Na moim profilu znajdziecie zdjecie przed i po. Ktos swojego czasu napisal zlosliwie, czy robie reklame tej metodzie, ktora jednak jest dosc kosztowna (jednorazowo - specjalista, badania krwi, ulozenie planu, ktontrole). Tak, robie reklame ale nie w tym znaczeniu - ja za to pieniedzy nie dostane. Jestem poprostu tak szczesliwa, ze schudlam, po dwoch latach, kiedy juz stracilam nadzieje, ze odzyskam normalny wyglad (94kg przy 160cm, rozm 46 to nie byla rewelacja). Dlatego pisze o tej metodzie, zeby jak najwiecej osob chorych moglo sie o niej dowiedziec. A to, czy sie skorzysta, to juz indywidualna decyzja. Nawet opisuje na forum zasady metody, zeby mogly z nich skorzystac osoby, ktore nie chca lub nie moga sie zdecydowac na przeprowadzenie pelnej kuracji.
      Dla osob ogolnie zdrowych polecam metode Montignaca - koszt to ok 15 zl - czyli koszt ksiazki np "Szczupla bez wyrzeczen". To bardzo dobra i rozsadna metoda, ma wiele wspolnego z metabolic balance - takze proponuje jak najbardziej naturalny sposob odzywiania. Zarowno MM jak i mb to metody na cale zycie i gwarancja dobrego samopoczucia, przynajmniej w tym zakresie, na ile mozna na nie wplywac za pomoca odpowiedniej diety.
    • Gość: Alicja Serafi Re: Wspólne odchudzanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.12, 19:21
      Nie zapominaj, że równie ważna jak wysiłek fizyczny jest dieta. Jeśli masz z nią problem to jest ktoś kto może Ci pomóc. Na stronie elavia.pl wyznaczona jest specjalna strefa, w której możesz zadać pytanie dietetykowi :) To naprawdę proste, a jakże może odmienić Twoją sylwetkę!:)

Pozdrawiam, Alicja
      • auxerreroxa Re: Wspólne odchudzanie 06.11.12, 17:03
        Ja jestem obecnie na diecie p.Konrada Gacy jako potencjalny pilot akcji chudniesz-wygrywasz
        gorąco polecam jeśli chcecie raz na zawsze pożegnać się ze zbędnymi kg zapraszam na
        www.pamietnikgacowiczki.blogspot,com
        tam wiecej informacji:)
        • Gość: gacowicz Re: Wspólne odchudzanie, demonizowanie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 31.03.13, 04:10
          to oczywiście bzdura ,że definitywnie i skutecznie .Tak jak każda dieta i ta nie jest dostosowana do każdej osoby.Znam wielu tzw "wyprowadzonych" których efekt jojo też dopadł. A piloci ,żeby zaoszczędzić kilka złotych stosują drakońskie zabiegi ( leki przeczyszczające, moczopędne ). Słowem jest to jedna z metod, wciskanie niesprawdzonych wszelkiej maści suplementów każe przypuszczać , że niezły biznes. Poza tym to funkcjonuje jako siłownia i Pan Gaca nie bierze żadnej odpowiedzialności za konsekwencje medycznych i zdrowotnych powikłań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka