Dodaj do ulubionych

Do faustine

30.01.12, 01:18
Faustin a ja mam pytanka takie smile

1.ile dziennie piłaś chudengo mleka? tylko do kawy?
2.ile razy w miesiącu jadłaś nutellę? ona ma mleko w proszku i nie wiem jak z tym i czy w 1 fazie dozwolona?

3. uzywałaś skrobii kukurydzianej?

4. używałaś proszku do pieczenia?

5 używałaś żelatyny?

6. czy mogę pić jogurt który ma 4 g tłuszczu?przez przypadek kupiłam i leży.. bo nie wiem..

7. czy uzywałas koncentrat pomidorowy?

Moje pytania dotyczą fazy 1 i 2 :)

wielkie dzięki za odpis, ja dopiero początkuję z dukanem. Jestem 4 dzień w 1 fazie. ubyło mnie około 3 kg i nie chcę nic zepsuc :)
Obserwuj wątek
    • faustine Re: Do faustine 30.01.12, 11:21
      No to odpowiadam :)
      1. Kawy nie piję , ale ze 3 razy w tygodniu piłam szklankę kakao. Plus codzienna porcja mleka w placku dukanowym a la pizza ( ok. 1/3 szklanki).
      2. Nutellę zrobiłam tylko raz - nie podeszła mi w ogóle . Za to w napadach głodu na słodkie jadłam suche mleko odtłuszczone - kilka małych łyżeczek oblizanych bardzo starannie :).
      3.Używałam skrobii kukurydzianej -aczkolwiek przez rok zużyłam 1 małe opakowanie więc chyba mało ( głównie do potraw typu mieszanka chińska z kurczakiem w sosie curry , do sernika też ) . Teraz sosy zagęszczam jogurtem i to mi wystarczy.
      4. Niewiele w sumie piekłam , ale proszku używałam .
      5. Żelatyny używałam jak najbardziej - do galaret z kurczaka , oraz galaretki owocowej z chemicznego soku z Lidla ;)
      6. Jogurt 4% naturalny może byc . Najbardziej jednak pasował mi jogurt 0% firmy JOVI - nie waży się przy dodawaniu do innych potraw.
      Gotowych jogurtów owocowych piłam niewiele i nie są one zbytnio polecane ( maja dużo węglowodanów).
      7. Zamiast koncentratu pomidorowego używałam przecieru pomidorowego w kartoniku. Ale koncentrat w niewielkiej ilości też jest OK.

Życzę powodzenia i służę pomocą jakby co :)
      3 kg to dobry wynik - moja jedynka trwała 5 dni i schudłam ok 4 kg. Zaczynałam z 94 .
      • robak.rawback Re: Do faustine 31.01.12, 00:41
        teraz na dukana (a la dukana) wrocilam bo na 3 miesiace sobie odposcilam i musze zrzucic szybko to co przytylam. powiem ci ze wcale sie niegdy nie katowalam 0 procent jogurtami. kupowalam takie kolo 3-5 % tluszczu.
        a teraz po powrocie wcale sie nie przejmuje - jem nawet taki 10%.
        ze 4 dni juz jestem na diecie i chyba juz schudlam troche.

z tymze jak jem jogurt 10% to mieso jem kurczak albo chuda szynka to siemniej wiecej wyrownuje z iloscia tluszczu bo np mieso wolowe jadlam zawsze takei 10% i nie mniej. a jak chce torche mniej tluszczu w miesie to wtedy kurczak.
        pozwalam sobie nawet na lyzke sosu z oliwa do salatki. i pol szklanki soku bez dodanego cukru.
        ale zadnych innych weglowowdanow typu chleb ryz etc.

wiec jest to dukan ale taki nie do konca. duzo mleka zawsze tez jadlam i przetworow mlecznych przedtem jak bylam na prawdziwym dukanie i teraz na tym takim urozmaiconym. wiecej niz on zalecal. ale to byla koniecznoc bo inaczej bym jadla slodycze, a tak jadlam jogurty z tymi dodatkami smakowymi dukana albo pilam kakao 10% wiec mysle ze spokojnie litr na dzien szedl
        mysle ze jesli bedziesz jadla takie rzeczy i chudla to nie ma sie co przejmowac. jak ci waga stanie to wtedy mozesz zacisnac pasa.
        • robak.rawback Re: Do faustine 31.01.12, 00:50
          co ja gadam - sporo wiecej niz litr na dizen - bo potrafilam wypic ze dwie szklanki mleka z kakao plus dwa jogurty plus serekwiejski plus pare herbat - wszystkie z mlekiem, potem jeszcze mleko z otrebami - kolo szklanki i jeszcze jedna szklanka mleka z dodatkiem smakowym np karmel. z poltora litra przetworow mlecznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka