Dodaj do ulubionych

Pytanie do ekspertek Dukana.

08.04.13, 19:27
Witam.
Jestem już 3 dzien na uderzeniowej. Dziś policzyłam to co zjadłam i wyszło mi:
- białka : 95,55 g
- węgle: 38, 90 g
- tłuszcze: 43, 75

Dobrze czy czegoś za mało czy za dużo, proszę przeanalizujcie!!!
Dziś jadłam tylko gotowce więc dlatego takie szczegółowe wyliczenia.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 09.04.13, 00:08
      Łatwiej byłoby, gdybyś podała, co jadłaś i ile. Samo podanie wartości BTW mówi niewiele, bo można zjeść mało rzeczy niedozwolonych i się w nich zmieścić, albo dużo tych całkiem OK.
      • zzuuza Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 09.04.13, 09:21
        zjadłam wczoraj 250 sera chudego, rybę makrelę, kefir 1,5%, szklankę mleka 0,5%, kawałek gotowanego indyka. Tłuszcz to głównie z tej makreli. Dziś weszłam rano na wagę -1, po 4 dniach I fazy, może to niewiele, ale byłam przed okresem i uważam że 1 kg w moim przypadku to i tak wielki sukces, bo od zawsze odchudzanie mi kiepsko idzie. Tylko problem z zaparciami mam....pomimo jedzenia otrębów...
        Pozdrawiam
        • madzioreck Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 09.04.13, 20:08
          Wygląda OK, tylko trochę mało jedzenia.

Tylko problem z zaparciami mam....pomimo jedzenia otrębów...
          > Pozdrawiam

Akurat otręby owsiane raczej słabo pomagają na zaparcia, a bywa, że wręcz przeciwnie. Pij dużo, a na dniach warzywnych racz się kiszoną kapustą, ogórkami, albo surową papryką. Możliwe, że sprawy porcelanowe się unormują - u mnie tylko na początku nawalało.
        • od.czasu.do.czasu Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 12.04.13, 07:42
          Osobiście uważam że powinno być 0% tłuszczu, żeby był efekt
          • madzioreck Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 12.04.13, 20:54
            Bzdura.
            • marisella Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 13.04.13, 15:17
              Nie żadna bzdura, nie żadna bzdura! Wszak to oczywiste, że Dukan, dopuszczając ryby, miał na myśli jedzenie z nich wyłącznie szkieletów, żeby bez tłuszczu było. Ty chyba nie jesz z ryb mięsa, co? <zgroza>
              Mięso ryby się WYRZUCA, bo jest za tłuste na dietę!

;)
              • madzioreck Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 15.04.13, 21:55
                :D
                To teraz mnie zabiłaś :D
                • marisella Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 27.04.13, 09:24
                  Phi... I Ty się masz śmiałość mienić jakimś tam EKSPERTEM.... Wstyd!

:D
    • bragelone Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 19.04.13, 10:04
      Myślę, problem raczej w ilości.
      • robak.rawback Re: Pytanie do ekspertek Dukana. 19.04.13, 21:07
        38g wegli na dzien - to spoko - malo.

to wlasciwie ekwiwalent 300-400 ml soku. ja to ze 100g wegli na dzien jem bo na takim super ekstra przestrzeganym dukanie to nie daje rady.
        kiedys czytalam forum dla ludzi na malo weglowodanywych dietach/stylu zycia - wiec spor w nieskonczonosc trwal czy malo weglowodanowe znaczy 0 wegli na dzien - czyli wlasciwie nie jest to mozliwe czy np 100g wegli czy moze 150. jedni mowili ze im najlepiej jak jedza 50 g na dzien - inni ze 100 - wiec mysle ze co komu bardziej w organizmie pasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka