Dodaj do ulubionych

schudnąć !!!!!

11.11.14, 18:41
Hej, jak mieć w sobie motywację i co robić, żeby nie podjadać??? Jak schudnąć w jak najszybszym czasie 10kg ?
Już tyle razy próbowałam się odchudzać, ale jeden lub dwa dni mniej się zje a potem znów to samo i obżeranie się :(
Załamuje to mnie.
Obserwuj wątek
    • verty1 Re: schudnąć !!!!! 11.11.14, 22:08
      Hej, po prostu idź do dietetyka , nie męcz się na własną rękę , bo wszystkie suplementy diety , wspomagacze itp. są nic nie warte. Poza tym zrób sobie badanie poziomu glukozy we krwi. Jeżeli wynik będzie wykraczał poza normę, będziesz miała odpowiedź na swoje napady obżarstwa i podjadanie. Umiarowienie poziomu cukru jest bardzo ważne. Likwiduje uczucie ciągłego łaknienia, a pewnie z tym się borykasz . Mnie właśnie zmobilizowała wizyta u lekarza dietetyka. To przyjemna wizyta. Rozmawiasz jak z koleżanką, opowiadasz o swoich problemach z utrzymaniem prawidłowej wagi, opowiadasz na pytania dotyczące trybu życia, pracy, aktywności fizycznej itp. Jesteś też ważona i mierzona. Na podstawie takiego wywiadu lekarz ustala dietę i wyznacza termin następnej wizyty. I właśnie ten czas od - do mnie motywuje. Raczej było by mi głupio, gdybym nie zrzuciła ani grama. Dzięki temu schudłam 10 kg przez 4 miesiące. Znajdź trochę siły i pomóż sobie. Pozdrawiam.
    • malwinka811 Re: schudnąć !!!!! 13.11.14, 13:11
      Jeżeli masz dużą nadwagę idź do dietetyka i tylko trzymaj się jego planu ;P dodaj do tego ćwiczenia tak 4 razy w tyg, na początku głównie jakieś cardio po miesiącu dorzuć jakieś siłowe, z ciężarkami, abs itp :)
    • anatela Re: schudnąć !!!!! 20.11.14, 03:54
      Wydaje mi się, że problem tkwi w tym, że chcesz schudnąć już, już w tym tygodniu, ewentualnie w następnym.

Znacznie lepsze efekty daje natomiast systematyczny trening i gubienie chociażby 0,5 kg na dwa tygodnie. Potrzebna jest więc cierpliwość, ale też dobra dieta i można pomyśleć o takich dodatkach, jak suplementy. Bardzo dobre są w g-supplements.pl - warto spróbować.
      • s-gos Re: schudnąć !!!!! 24.11.14, 21:56
        Wydaje mi się, że najtrudniej znaleźć motywację, ja tak miałam, co piątek postanawiałam, że od poniedziałku nie jem słodyczy, że się odchudam, ćwiczę itp...no aż do wtorku i potem od nowa obżeranie się wieczorem ale w końcu zmotywowałam się, miałam cel i w końcu się udało, nie jadłam słodyczy, smażonych potraw, pieczywa, jadłam sporo warzyw, piłam mnóstwo wody, chodziłam na zumbe i brałam 2 be slim.
      • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:20
        dokłądnie aby schudnąć na stałe to trzeba zmienić nawyki wyżywieniowe te które są codziennie stosowane . dietę nie odstawiamy po schudnięciu bo nie jest to dieta odchudzająca a dobre odżywianie
        • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:21
          poprawny model dietetyczny nie tylko nie powoduje tycia ale również powoduje powrót wagi do normalnego poziomu
    • poprostuolala Re: schudnąć !!!!! 20.11.14, 21:24
      Cześć, ja chce schudnąć 30 kg. Założyłam zamkniętą grupę na fb, żeby znaleźć grupę do wzajemnej motywacji. Może chcesz się dołączyć? Jeśli tak, tu jest mój mail: poprostuola@gmail.com.
      Jeżeli jesteś zainteresowana to Cię dołączę do grupy :)
      pozdrawiam Ola
    • lo.ri Re: schudnąć !!!!! 25.11.14, 11:30
      U mnie zadziałało trzymanie się indeksu glikemicznego i 2Be Slim. Nie chodziłam głodna, chrom w suplemencie opanował chęć podjadania zwłaszcza słodyczy. Mam teraz kilka kilogramów mniej
    • melancholijnie44 Re: schudnąć !!!!! 07.12.14, 22:53
      Polecam ci po pierwsze nie głodzić się, tylko zmienić nawyki żywieniowe i obniżyć troszkę kaloryczność posiłków, ich wielkość. Będziesz chudła może trochę wolniej, ale nie będziesz chodziła głodna, więc jest duża szansa, że wytrzymasz dłużej, niż kilka dni. Moja dieta ukochana - dieta Nykuk - jest baardzo fajna, przyjemna, skuteczna. Może ona ci pomoże?
      • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:27
        co zaskakujące nawet nie obniżając kaloryczności posiłków można schudnąć . Jeżeli zmienimy cukry proste na te złożone o niskim indeksi glikogemicznym to już będziemy mieć efekty
    • agnieszka_bialek Re: schudnąć !!!!! 19.12.14, 13:11
      Witam,

Szybkie zgubienie 10kg spowoduje efekt jojo i powrót do wagi początkowej, a nawet więcej. Niestety nie da się schudnąć szybko i skutecznie. Rzuca Pani dietę po kilku dniach bo jest zbyt restrykcyjna. Proszę spróbować jeść 3 główne posiłki i 2 przekąski, nie podjadać pomiędzy, dbać o odpowiednią ilość ruchu i nawodnienie organizmu. Całkowicie odstawić cukier i słodycze. W razie napadu łaknienia na słodkie zjeść niewielką ilość prawdziwej, gorzkiej czekolady. Ma niski indeks glikemiczny i nie zaburzy całego procesu.
      Proszę dać sobie dłuższy okres czasu na schudnięcie, ale stawiać sobie krótkoterminowe cele - dwutygodniowe. Tyle trwa "odwyk" od cukru. Potem już będzie łatwiej, będzie Pani widziała efekty, co na pewno zwiększy motywację.

Pozdrawiam
    • ninka-minka Re: schudnąć !!!!! 27.12.14, 09:12
      mnie zmotywował dietetyk, ale dopiero trzeci u którego byłam. Sama nie dawałam rady schudnąć, a próbowałam chyba z 15 lat :/ dziewczyny słusznie podpowiadają dietetyka, ważne żeby to był dobry specjalista
      • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:31
        dokładnie lepiej wybierać tych z polecenia bo niektórzy to raczej sami powinni się do niego zgłosić (ale to tak jak w każdym fachu niektórzy sa niekompetentni)
    • 90michalina Re: schudnąć !!!!! 31.03.15, 23:07
      Ja postanowiłam schudnąć przed latem i to jest moja motywacja - ładnie wyglądać w letnich ubraniach i na plaży!!! Stosuję lekką dietę, nie jem słodyczy, dużo się ruszam i pływam. Do tego wszystkiego chodzę na zabiegi odchudzające do Kliniki Miracki (polecam), spośród wielu zabiegów wybrałam endermologię. Bardzo dobrze modeluję sylwetkę, a na tym mi właśnie zależy - nie chcę tylko zrzucić zbędnych kilogramów, ale zgrabnie wyglądać. Widzę u siebie już duże zmiany!
    • oxana_90 Re: schudnąć !!!!! 01.04.15, 11:36
      A próbowałaś ćwiczyć z chodakowską? Niby jest na nią taki boom, ale faktycznie te jej płytki plus dieta działają. Musisz się zaprzeć i tyle. Jak już zobaczysz efekty to Twoja motywacja się zwiększy.
    • pieka-rczyk Re: schudnąć !!!!! 07.04.15, 13:08
      ja myślę że podstawa to zmiana nawyków zywieniowych i lepiej poświęcić na to więcej czasu, ale za to zroić to zdrowo i długotrwale - wg mnie dieta z produktami z niskim Indeksem glikemicznym jest najlepsza pod tym względem. Szybsza jest dieta niskowęglanowa - ale wymagą więcej wysiłku. Polecam fajny artykuł im więcej będziesz wiedzieć tym dieta będzie dla Ciebie mniej straszna :)
      • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:34
        szczególnie po pewnym czasie przestaje nam tak brakować prostego cukru - organizm się przyzwyczaja
    • bidaazpiszczy Re: schudnąć !!!!! 08.04.15, 11:24
      A ile czasu zabralo Ci dojscie do takiej nadwagi? tydzien, miesiac, rok? Tutaj tkwi odpowiedz- nie mozna schudnac szybko- to utopia. Te wszystkie "wspomagacze" to totalna bzdura I wyrzucanie- czasem calkiem powaznych- pieniedzy w bloto.
      Jesc mniej I wiecej sie ruszac- nie dotyczy osob z jakimis zdrowotnymi zaburzeniami.
      Idzie wiosna, a to idealny czas na zmiane diety I wiecej ruchu.
      Nie poddawaj sie, glow do gory. Powodzenia, pamietaj, nie jestes sama:)
      • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:40
        dokładnie osoby przybierają na wadze wiele lat a chcą schudnąć w parę dni - aby to zrobić bezpiecznie to trzeba troche czasu poświęcić
    • tomaszdutkowski Re: schudnąć !!!!! 08.04.15, 12:02
      Witaj

Brak motywacji wynika z tego, że robisz coś co nie sprawia Ci przyjemności (drastycznie ograniczasz ilość dostarczanej z pożywieniem energii)
      Jest to odbierane przez Twój organizm jako zagrożenie.
      Dlatego Twój mózg (część podświadoma) wysyła Ci sygnały mające Cię do tego zniechęcić - negatywne emocje, złe samopoczucie, myśli typu: "to nie ma sensu", "po co to robię", "i tak się nie uda", "dzisiaj odpuszczę".
      Co dzieje się gdy działasz wbrew swojemu organizmowi? - musisz używać "Silnej Woli", aby zmuszać się do danej czynności.
      Ośrodek "Silnej Woli" znajduje się w świadomej części mózgu i czerpie swą energię z GLUKOZY, której zasoby zmniejszasz ograniczając wielkość posiłków.
      A więc opór wewnętrzny stale się wzmacnia, a Twoje możliwości motywacyjne spadają.
      To zamknięte koło, które musi doprowadzić do rezygnacji.

Jedynym rozwiązaniem jest powiązanie treningu i diety z przyjemnością.
      To sprawi, że Twój organizm, a zwłaszcza podświadoma część mózgu zaczną wspierać i wzmacniać Twoje działania. Wpadasz wtedy w inny rodzaj koła - pętlę nawykową, która z biegiem czasu staje się coraz silniejsza. Niestety większość osób nawet jeśli chudnie nie osiąga tego stanu co jest przyczyną efektu jojo.

Z dobrodziejstw tego mechanizmu wytworzonego świadomie lub nieświadomie korzystają wszyscy ludzie sukcesu i Ci, którzy realizują ambitne konstruktywne cele. Wśród nich osoby, które od wielu lat regularnie trenują dla przyjemności. Gdy osiągniesz taki stan zgubienie zbędnych kilogramów przestanie stanowić problem. Twoja efektywność osiągnie maksymalny poziom.

Zapraszam na moją stronę, gdzie dowiesz się wszystkiego na ten temat:
      sekretsukcesutreningowego.wordpress.com/

Pozdrawiam
      • bidaazpiszczy Re: schudnąć !!!!! 08.04.15, 14:24
        interesujaca strona, na pierwszy rzut oka. poczytam sobie nieco wiecej, jak znajde nieco czasu:)
    • waclawa1988 Re: schudnąć !!!!! 27.04.15, 10:35
      nie da się schudnąć szybko i efektywnie, zasada jest jedna sprawdzona i m szybciej schudniesz tym szybciej przytyjesz i odwrotnie im wolniej schudniesz tym wolniej przytyjesz wracając do swoich nawyków żywieniowych.Nie ma diety cud a to dlatego że problem nie jest w organizmie tylko siedzi w głowie i żaden dietetyk tu nie pomoże, bardziej pomocny stałby się psycholog ewentualnie psychiatra.To nasza głowa musi zrozumieć że jedzenie zdrowe jest super i się super po tym czuję niż po jedzeniu śmieciowym a nie przechodzenie na diętę i ciągłe myślenie o tym że coś bym zjadła bo ten sposób nic nie da.Jak masz słaby charakter i wiesz ze nie przetrwasz cały czas diety to daj sobie spokój bo tylko sobie zaszkodzisz.
      • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:44
        waclawa1988 napisał(a):

Nie ma diety cud a to
        > dlatego że problem nie jest w organizmie tylko siedzi w głowie i żaden dietetyk
        > tu nie pomoże, bardziej pomocny stałby się psycholog ewentualnie psychiatra.

nie do końca się zgadzam bo czasami osoby mentalnie sa wpełni zdrowa a brakuje im wiedzy - wtedy dieteyk jest wystarczający, ale istnieją też przypadki o których piszesz
    • mirka_70 Re: schudnąć !!!!! 27.04.15, 13:35
      Bardzo prawdopodobne, że masz złą dietę - niezbilansowaną. Stąd (być może) napady obżarstwa, zwłaszcza jeśli następują po kilku dniach diety. Oblicz zawartość tłuszczów, białek i węgli w menu.
    • zuzanna346 Re: schudnąć !!!!! 28.04.15, 10:11
      najważniejsza jest motywacja i nie podjadanie. musisz się skupić na tym co wazne.
    • waclawa1988 Re: schudnąć !!!!! 20.05.15, 23:06
      żadne tabletki nie pomogą jest to wciskanie ludziom kitu, jak sam sobie nie wbijesz do głowy że umiarkowane jedzenie jest zdrowe to nic ci nie pomoże
      • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 11:59
        efekty mogą być ale tylko utymczasowe - jak przestanie się zarzywać to znowu waga wraca do nrmy - jedyne prawdziwe rozwiązanie to zmiana dietetyki na zdrową (eliminacja prostych cukrów i zastąpienie ich przez cukry złożone z niskimindeksem glikogemicznym) i trzymanie się jej każdego dnia
    • krosem Re: schudnąć !!!!! 21.05.15, 10:17
      a to ciekawe jaka jest dynamika chudnięcia przy ej diecie - oczywiście nie podjadając pomiędzy
    • izabella_witkowska Re: schudnąć !!!!! 03.06.15, 10:50
      musisz się zaprzeć i trzymać planu diety.
    • m24-01 Re: schudnąć !!!!! 26.08.15, 08:00
      Hej wszystkim, ja schudłam przez 7 tygodni 11 kg bez specjalnej diety po prostu odstawiłam białe pieczywo, ale nadal mam brzuszek którego nie mogę się pozbyć i co tu zrobić żeby go nie było?czekam na rady. Pozdrawiam
      • anna.czyz Re: schudnąć !!!!! 27.08.15, 21:48
        A jak teraz się odżywiasz? ile posiłków i w jakich godzinach? Czy znajdujesz czas na ćwiczenia?
      • katsto1981 Re: schudnąć !!!!! 30.08.15, 17:25
        Witam,

jakbym czytała o sobie, coz tego, że zrzuciłam 11kg, jeśli nadal mam brzuszek!!!
        W końcu poddałam się i poszłam do dietetyczki - poleciła mi, abym zaczęła jeść orzechy. Max garść, ale regularnie codziennie. Ponoć pozwalają zredukować "tłuszczyk" na boczkach
        • anna.czyz Re: schudnąć !!!!! 31.08.15, 09:28
          Witam. Może być kilka przyczyn pozostawania "tłuszczyku" na brzuchu. M.in. brak ćwiczeń w trakcie odchudzania, to one mają największy wpływ. Siedzący tryb życia powoduje, że mięśnie brzucha wiotczeją, dlatego ważne jest, aby je regularnie wzmacniać, bo ich zadaniem będzie właśnie spalanie brzusznej tkanki tłuszczowej. Nie udowodniono naukowo, żeby jakieś produkty żywnościowe przyspieszały ten proces. Wiadomo że należy unikać cukrów prostych i tłuszczy nasyconych, jeść regularnie 4-5 posiłków, nie przejadać się, poza orzechami można sięgać po awokado, oleje (np.lniany) i inne produkty bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (ryby, siemię lniane), warzywa i owoce (antyoksydanty!), sok pomidorowy i grejpfruty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka