03.03.16, 19:09
Hejka, mam bardzo duży problem, waże 75kg mam 164 wzrostu :( Od wczoraj zaczęłam chodzić na siłownie, na bieżni spalam 200calori , i pare ćwiczeń.. powiedzcie jakie mam robić ćwiczenia by schudnąć !!?? Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • lucychmiel Re: Siłownia 23.03.16, 14:00
      Popatrz sobie też w necie. Jest dużo filmików, blogów i porad odnośnie siłowni i w ogóle ćwiczeń.
      Ja zawsze robie 15 min rozgrzewki na bieżni później ~1h ćwiczeń i rozciąganie. To moim zdaniem treningowe minimum.
    • dom-za Re: Siłownia 18.04.16, 22:36
      Rozgrzewka 10 minut miarowego marszu, potem 40 min. na maszynach na wybrane partie mięśni, na początek niewielkie obciążenie, po 2-3 serie na jednym przyrządzie, każda z serii po 10-12 powtórzeń, potem znów marsz na bieżni przez 20-30 min. Po jakimś czasie marszobieg. Dwa, trzy razy w tygodniu plus dieta (normalna redukcja: czyli bez pieczywa, słodyczy, cukru, smażonego, a oprócz tego jeść wszystko normalnie tylko w równych odstępach czasu). W dni bez siłowni warto pomaszerować z kijkami. Wszystko robić spokojnie, bez zmęczenia, bez zadyszki. Stopniowo przyzwyczajać się do ruchu. No i przygotować się na to, że potrwa to rok, jak ma być rozsądnie i bez wiszących skór. Powodzenia!
    • margotta77 Re: Siłownia 01.08.16, 22:21
      Jak siłownia to zdecydowanie ciężary. To wspaniały sposób na kształtowanie sylwetki, spalanie tłuszczu i poprawę kondycji.
    • nikola.m90 Re: Siłownia 03.08.16, 14:37
      Daj sobie czas ;) Odchudzanie to długi proces. W necie jest mnóstwo ćwiczeń, zerknij sobie. Ja na przykład mam kilka programów chodakowskiej i cwicze z ''nią'' codziennie. Staram sie tez regularnie biegać. Jeśli będziesz systematyczna i wytrwała w tym co robisz to pierwsze efekty będą szybko widoczne.
    • kwazidron87 Re: Siłownia 05.08.16, 15:22
      Grunt to motywacja i trzymać ją jak najdłużej, nie spalaj tkanki też na sile, bo dostaniesz efektu jojo. Ponadto Dieta jak piszą inni, a generalnie białko wieczorem np: serek chudy - twaróg i zero cukrów, To podstawa diety, Cukry tylko powiedzmy do 14 godziny potem już nie.

Jeśli chodzi o ćwiczenia to tak: Trening siłowy zapieni wzrost masy mięśniowej i wystrzał testosteronu co spowoduje powiedzmy po 3-6 miesięcy wzrost spalania tkanki tłuszczowej, a trening siłowy przeplataj z areobami. I tak np: silownia, aerobik , przerwa, siłowa, aerobik przerwa.

Pamiętaj, że po 2 miesiącach zmień rodzaje ćwiczeń lub je zmodyfikuj (np: więcej serii, dłużej biegaj) po tym czasie organizm się przyzwyczai i spalanie nie będzie już tak efektywne, dbaj o kolana, nie pływaj jeśli masz zatoki, będzie chorować przez miesiąc wtedy,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka