Dodaj do ulubionych

dieta a cera?

13.04.03, 11:30
Od dłuższego czasu pzretłuszczają mi się włosy. muszę je myć codziennie.
preparat od dermatologa: Seboderm nie skutkuje. Przetłuszcza mi się też cera,
skóra głowy swędzi mnie i w ogóle czuję się mało sympatyzcznie i komfortowo.
Czy może to być wina nieodpowiedniego sposobu odżywiania? Czy może powinna
zbadać poziom jakichś hormonów?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
-maksimka
Obserwuj wątek
    • paulol Re: dieta a cera? 13.04.03, 11:42
      Nie wiem w jakim jest Pani wieku, a od tego duzo zalezy.
      Trudno tak na oko powiedziec co sie dzieje, ale moze jest to zwiazane ze zmiana
      pogody (raj dla roznego rodzaju grzybkow). Wlasnie w zwiazku z tymi grzybami,
      polecalbym sprobowac szampon Nizoral, ktory zawiera grzybobojczy ketokonazol.
      Co do diety - zawsze warto jesc zdrowo, bo skora (i nie tylko) na tym korzysta.
      Jednakze nie upatrywalbym w diecie glownego i jedynego powodu Pani problemow.
      • easy123 Re: dieta a cera? 13.04.03, 13:52
        Takie objawy jak masz niekiedy sugeruja brak podstawowych kwasow tluszczowych w
        codziennej diecie. Proponuje kupic suplement ktory zawieralby taka pelna
        mieszanke: olej wiesiolka, olej lniany i olej rybny. Trzeba brac 4-5 g dziennie
        przez kilka miesiecy aby uzupelnic deficyty a pozniej brac dawke podtrzymujaca
        ok 2 g dziennie. Poprawa bedzie powolna ale na pewno bedzie. Pierwsza poprawe
        zaobserwujesz gdzies po 6-8 tygodniach. Ale z czasem bedzie coraz lepiej. Moze
        bedzie cie stac na intensywne leczenie przez 6 m-cy? Kapsulki sa niestety dosc
        drogie. Sa tez dostepne olej plynne. Pamietaj zeby je zamrazac po otwarciu.
        Mala porcje na biezace potrzeby zawsze trzymaj w lodowce a glowny zapas w
        zamrazarce, bo ci zjelczeja - a wtedy sa bardzo szkodliwe.
        Na razie uzywaj Nizoral ale pozniej pewnie nie bedziesz musiala.
    • justy1 Re: dieta a cera? 13.04.03, 22:58
      wypróbuj tonik Seboradin Niger- ogranicza przetłuszczanie
      łykaj NNKT w kapsułkach, np. olej z wiesiołka lub ogórecznika
      możesz wypróbować olejek herbaciany
      zbadaj hormony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka