independent-girl 13.04.03, 17:54 Czy moge "wcinać" do woli? Uwielbiam coś gryźć, żuć, chrupać...skoro nie słodkie to czy moge marchewke? Są ograczenia jakies? Link Zgłoś Obserwuj wątek
adamsy01 Re: Surowa marchewka 14.04.03, 14:45 Hej Ja też wcinam marchewkę i mam nadzieję ze nie ucierpi na tym moja dieta bo naprawdę duuuuuuuuuuuuuuuużo jej chrupię,wyczytałam w diecie Montiego ze IG surowej marchewki wynosi 16 natomiast gotowana jest zakazana,poneważ IG jest zbyt wysoki także chrupmy na zdrowie papatki Link Zgłoś
the_dzidka Dobra rada 14.04.03, 17:25 Jeśli marchewki jest dużo za dużo, należy od czasu do czasu maczać ją w oliwie. >> Jeśli wieczorem będę, to jestem. Jeśli mnie nie będzie, to znaczy że mnie nie ma ;-) << Link Zgłoś
the_dzidka Re: Dobra rada 14.04.03, 22:58 evia napisała: > Dlaczego??? Żeby się witamina A nie odkładała w wątrobie. Tłuszcz ułatwia przyswajanie. Link Zgłoś
zizzzy Re: Dobra rada 16.04.03, 15:03 jem marchewke od ponad 2 miesiecy i mam pomranczowe piety. ponoc dobrze przed polknieciem kazdy kes pogryzc 20 razy - wtedy nie bedzie sie jej wydalac w malych kawalkach Link Zgłoś