Dodaj do ulubionych

początek 131kg prosze o porady i wsparcie

29.06.09, 10:20
dziś zaczynam waze 131kg przy wzroscie 165.5 cm normalnie koszmar
niestety nic wczesniej nie pomagało :( zawsze konczyło sie to
efektem jo jo . mam koktajl i błonnik .
dzis sniadanie błonnik pół godziny przed posiłkiem i koktail na
serku danio małym nie wiem jaki eprzekąski moge zeby ne przesadzac
z kaloriami boje sie bo definitywnie chce zmienic nawyki zywieniowe
mam prace siedzaca ale od wczoraj postanowienie ze rower jest moim
przyjacielem puki co chce jezdzic po pracy a nie ukrywam siedze tam
po 14 gdzin dziennie .tak bardzo chce schudnąc proszeo wsparcie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justynawojcik Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 29.06.09, 15:44
      hej bea, milo Cie tu widziec i to forum jest miejscem na pewno dla Ciebie ;-) Ja się pisze na wspieranie Ciebie i pomoć jeśli będzie potrzebna. co do przekąsek to polecam do obiadu jesc owoce lekkostrawne jak banan, truskawki, jablka, brzoskwinie. dodatkowo mozesz sie pokusić na suszone sliwki czy brzoskwinie ale do tego pij duzo wody bo suszone owoce maja duzo cukru a bez wody - nie daja specjalnie sytosci.
      masz produkty od konsultanta czy z allegro? pytam bo nie iwem czy on Ci mowil o podstawach diety co mozna czego nie czy pisac co nieco?
      zagladam na forum kilka razy dziennie wiec jak tylko bedzie jakas watpliwosc postaram sie ja rozwiac bo lubie tu przebywac i wspieranie innych mnie samej pomaga w odchudzaniu.
      to nie reklama ale naprawde polecam tez forum XXXL --
      • bea-hl-131 Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 29.06.09, 21:17
        hej Justyna dziekuje za odzew który dodał mi otuchy .otórz mam 27
        lat i pochodze ze sląska a dokładniej z jastrzębia zdroju .dzisiaj
        mysle ze dobrze mi poszło jak juz mówiłam rano błonnik i koktajl na
        serku danio no i kawa póżniej przekąska 2 godziny póżniej tzn
        kalarepka na szczescie bardzo ja lubie i duuuuuuuuuuzo wody
        oczywiscie . i woda woda i ok 17 obiadek ( wczesniej sie nie dało bo
        za duzy młyn w pracy :))na obiadek
        sałatka ;rzodkiew,sałata .szczypio i zielony ogórek mniami to na
        jogurcie no i przyprawy + kotlet z kury niestety był w
        panierce .wieczorkiem to samo co rano nie mam pomysłu na czym robic
        koktajl bo danio za niedługo bedzie za monotonne .na podwieczorek
        zabrakło mi czasu musze jakoś bardziej zorganizowac sobie godziny
        posiłków.jutro sie pomierze.ale dopier wieczorkiem -nie mam metra :)
        herbalife mam od kolegi dystrybutora pozdrawiam ciepło pa
        • adomix Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 30.06.09, 01:46
          Witaj Bea,

pytasz na czym robić koktajl.Tutaj możliwości masz sporo. Można go
          robić na mleku,jogurcie naturalnym,kefirze, maślance.Tylko radzę Ci
          sprawdzać na opakowaniach ile te produkty mają białka i
          tłuszczu.Białka powinno być jak najwięcej a tłuszczu jak
          najmniej.Możesz też robić koktajle na mleku sojowym i na dowolnym
          soku.Ideałem by było gdyby ten sok był z sokowirówki a nie z kartonu
          a jeśli już kupny to lepiej taki dla dzieci np.Kubuś.Można też 200ml
          wody mineralnej (niegazowanej) zmiksować z obraną i pokrojoną
          pomarańczą i na takim miksie zrobić koktajl. Zamiast pomarańczy
          można użyć 100-150g innych owoców.

Ponieważ masz sporo do zrzucenia to moim zdaniem powinnaś oprócz
          koktajlu i błonnika stosować jeszcze odżywkę białkową.Trzeba
          pamiętać że białko buduje mięśnie a mięśnie z kolei spalają tłuszcz.
          Pamiętaj też o piciu ok.2 litrów wody mineralnej dziennie.Jest to
          konieczne przy stosowaniu błonnika,w przeciwnym wypadku tylko
          zapchasz sobie jelita.Do koktajli możesz dodawać łyżkę otrąb,to
          dodatkowy i całkiem naturalny błonnik.

Dobrze że zamierzasz jeżdzić na rowerze.Powinnaś się dużo ruszać.Po
          pierwsze będziesz w ten sposób spalać kalorie a po drugie będziesz
          budować mięśnie.

Bea,dużo pracy przed Tobą ale jeśli faktycznie zmienisz nawyki
          żywieniowe i w jakimś stopniu tryb życia to na pewno Ci się
          uda.Powodzenia.
    • joannabio Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 01.07.09, 12:15
      jak na tak duzą wagę to błonnik i koktajl to za mało.........
      • bea-hl-131 Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 01.07.09, 22:40
        niestety na wiecej mnie puki co nie stac ale mysle ze to dobry
        poczatek
      • herbalifka Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 02.07.09, 16:25
        JA SĄDZĘ, ŻE MOŻE WYSTARCZYĆ BŁONNIK I KOKTAJL, BO PRZECIEŻ PRODUKTY
        HERBALIFE SAME W SOBIE NIE ODCHUDZAJĄ, a jedynie zastępują posiłki
        i nie od nich się chudnie, ale tak naprawde od tego czego się nie
        zje, albo spali dzięki sportowi.
        • joannabio Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 02.07.09, 20:44
          jasne to nie chodzi cy koktajl pomoze ci nie tylko ze przy takiej masie
          przydałoby sie białko tak aby ona nie chodzila głodna bo sam koktajl moze byc
          mało syty....
          • bea-hl-131 Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 02.07.09, 21:02
            dzis mój 4 dzien z herbalife puki co jest dobrze,:) wczoraj byłam z
            siebie dumna poszłam do pracy na piechotke i równiez wróciłam razem
            8 km .dzisiaj pocwiczy,lam w domku .Głodna nie chodze w pracy to
            staram sie pilnowac godzin posiłków zeby zjesc 5 dziennie .w
            poniedziałek stane dopiero na wadze wiec zobaczymy co dalej dziekuje
            za rady pozrdawiam
            • bea-hl-131 Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 02.07.09, 21:05
              zapomniałam dodac ze pije tyle wody ze za niedługo uszami mi wypłynie
              ale jest spoko buźka bea
    • justynawojcik Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 07.07.09, 22:13
      Jak sobie radzisz z dieta, zmiana trybu zycia, jedzieniem, niepodjadaniem itd? :)
      • bea-hl-131 Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 08.07.09, 00:25
        przyznam ze jest ciezko ale sie nie poddaje nie mówie ze nic nie
        podjadłam mam chwile słabosci najgorszy jest weekend tzn sobota po
        pracy i niedziela ,kuszacy grill i inne sprawy ale mój kochany mnie
        wspiera i jakos leci . dzis sie wazyłam a jest to mój 9 dzien z
        herbalife mam mniej 4 kg to chyba duzo mam nadzieje trzymac sie
        dalej pozdrawiam
        • justynawojcik Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 08.07.09, 07:49
          to wspaniale. ja Ci powiem, ze jak zaczelam herbalife mialam jakies wesele na ktorym nafutrowalam sie ze ledwo moglam sie podniesc z krzesla. miala to byc jednorazowa dyspenza. pozniej mojej chrzesnicy 5-te urodziny wiec znowu grill. i tak srednio co 7 dni bylo cos.. i spadalam aczkolwiek powoli. teraz trzymalam sie w miare, ale przed okresem mialam wpadke słodkościową pochłonelam naraz 4 czy 5 baryłke wedlowskich i nie moglam sieopanowac chociaz pociag do slogkosci zaspokoilma juz po drugiej. teraz ostatni raz w zeszlym tygodniu meza urodziny i namawial mnie na pizze i sie zgodzilam. ale i tak jak na pizze schudlam w tamtym tygodniu 0,4kg i 2cm w pasie.. od statniej soboty trzymam sie idealnie diety i dzisiaj sie wazylam i juz jest -1kg wiec naprawde to motywujace jak sie sumiennie prowadzi. aczkolwiek z podjadaniem u mnie juz na szczescie jest dobrze. zawsze mam w lodowce pelno marchewek albo jablko. slodkie lekkostrawne i wypchaja zoladek. wiec nie martw sie tym, najwazniejsze aby uswiadomic sobie ze to nasz styl zycia a nie ciezka i mozolna dieta. po prostu to, ze chudniemy to nic nie oznacza. ciezko okaze sie dopiero jak zatrzymamy sie juz na ulubionej wadze i trzeba bedzie to ustabilizowac. na pewno nam sie uda..!! bo wiemy co mozna stracic.
          urozmaicasz sobie koktajle z owocami jakimis?
          pozdrawiam i powodzenia ;-)
          • justynawojcik Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 08.07.09, 10:20
            a jak z ruchem bo nie psytalam? jezdzisz na tym rowerze do pracy? nie wiem jakie masz mozliwosci w czasie pracy ale moze do podgryzania ugotuj sobie w domu troche szparagowki albo obierz marchewke i zapakuj czy pokroj kalarepe albo jablko? to mozna legalnie jesc zeby nie czuc ssania w zoladku.
            tak sobie mysle ze schodzisz z wiekszej wagi i bardziej beda ci lepiec kilogramy przy tak zmienionej podazy kalorii. to wspaniale uczucie ;-) i 4 kilogramy sadze ze swietnie, wiadomo ze czesc to woda ale juz niedlugo. mnie nie stac na inne produkty ale zakupilam sobie na allegro bialko ktore jest duzo tansze niz w herbalife, kupilam 2,4kg za 95zl i wlasnie czekam dzis powinno mi przyjsc i bede dodawac do koktajlow. sa tez mniejsze bialka np kilogramowe czy 750g, moze przemysl to czy nie warto byloby kupic. przeciez nie musi byc z HL.
            aha, i jeszcze jedno, nie iwem czy czytalas gdzies na watku, pewnie nie, bo jestes zapracowana :-) moj tato schudl ponad 30 kilo na tej diecie wiec uwierz w siebie i sie nie poddawaj bo ona napprawde dziala! jednak trzeba duuuzo cierpliwosci bo efekty beda rozlozone w czasie. przez 2 tyg mi waga stala jak oslupiala i juz mialam zalamanie, myslalam ze to sciema i chcialam sie poddac tylko chcialam skonczyc koktajl a tu nagle sie mierze i cm szybciej uciekly niz ta nieszczesna waga. wiec badz silna. i najwazniejsze ze masz domownikow ktorzy cie wspieraja! tak trzymaj :-)
            Papa
            • justynawojcik Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 08.07.09, 10:22
              oj tak pisze na raty bo co chwila zpaominam :-)
              podaj mi prosze swojego maila to cos Ci prześlę mam nadzieje pomocnego.
              • mbanasiowa Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 17.07.09, 23:26
                Witam, dziś zaczęłam dietę HL po raz kolejny... Mam nadzieję, że tym razem nie tylko skutecznie, ale i trwale! Trzymajcie za mnie kciuki. Mam di stracenia ok 15kg. Narazie mam koktaile w dwóch smakach, błonnik i hernatkę. Koktaile najbardziej mi smakują z kefirem 0% lub owocami i jogurtem naturalnym. Nie lubię natomiast mieszanek z sokiem i zwykłym mlekiem. Pozdrawiam jeszcze raz!
                • rafal_herbalife Re: początek 131kg prosze o porady i wsparcie 29.08.09, 19:01
                  waga 15 kg jest mozliwa do utracenia podczas 2 kuracji czyli 2 miesiace z
                  herbalige neistety te produkty ktre pani ma nie sa kompletne i takiego efektu
                  nei zapelnia, poza tym trzeba je odpwoenio stosowac i pic odpowidnie ilsoci wody
                  spozywac odpowiendie owoce i warzywa , czy miala pani indywidualne konsultacje
                  przed doborem produktów? nie wszystkie osoby maja przyjmowac blonnik aktywny i
                  blonnik z ziolami , zarpasza po fachowe porady i ulzoenei diety herbalife z nami
                  efekty sa gwarantowane, jezeli nei zwracamy pieniazki

zapraszam
                  www.mojezywienie.pl
        • asia_stajuda jesteś z nami Bea 29.08.09, 21:34
          Jesteś? Dajesz radę? Nie wymiękłaś;]Pozdrowionka
          • rafal_herbalife Re: jesteś z nami Bea 30.08.09, 11:21
            wiele osob probujac ci pomoc podaje ci bledne wskazowki ktore wogle nie pomoga
            ci scchudnac, proporcje wody musza byc dokladne, gdzie w diecie herbalife banan!
            robicie zbyt wiele bledow ktore zaniza wyniki lub calkowicie was ich pozbawia
            nie chce straszyc ze sprawia ze przytyjecie bo musicie wiedizec ze produkty
            herbalife sa takze na niedowagi ich odpowiednie dawkoanie i stosowanie decyduje
            o przeznaczeniu.

• asia_stajuda Re: jesteś z nami Bea 01.09.09, 20:28
              I tu się mylisz, jeden banan dziennie z rana może być, bo choć jest kaloryczny 1 srednio 120kcal to ma potas i spowoduję, że zejdą z organizmu obrzęki i koktajl z nim jest sycący Nic się nie stanie jak ktos wypije 3x koktajl, w tym jeden z bananem, jako przegryzke zje 5 orzechów włoskich z małym jogurtem naturalnym a na obiad gotowane lub duszone mięso 150g (najlepiej drobiowe-pierś lub z indyka i 300g warzyw) Całość da 1000kcal, co innego jak te banany się je w dużej ilości to wtedy stosuję się taką dietę na przytycie i w Anoreksji również Poza tym koktajle stosuję się również jako odżywianie w zaawansowanej chorobie nowotworowej (nie wiem czy o tym wiecie)
              • rafal_herbalife Re: jesteś z nami Bea 03.09.09, 19:01
                jeden owszem co jakis czas ale nie jak pani ktoras wczesniej pisze jedzcie duzo
                bananów itd to wprowadzanie w błąd
            • asia_stajuda Re: jesteś z nami Bea 01.09.09, 20:29
              woda to podstawa, bez tego nie ma chudniecia
              • rafal_herbalife Re: jesteś z nami Bea 03.09.09, 18:59
                tak to oczywiste ale tylko proporcjach dziennych, stosujac herbalife ta kwestia
                jest bardzo istotna, przy zbyt duzej ilosci wody zamiast chudnac mozemy zaczac
                puchnac, diete herbalife nalezy stosowac jedynie pod opieka konsultantów ktorzy
                ja w trakcie odpowidnio beda modyfikowac.
                • asia_stajuda Re: jesteś z nami Bea 05.09.09, 08:13
                  Zgadzam się z Tobą, że konsultant jest potrzebny, jeżeli ktoś nie ma pojęcia o odżywianiu to może sobie zrobic sam krzywdę Niestety większość Waszych konsultantów też nie ma pojęcia o tym jak dawkować i dobierać produkty, co zresztą potwierdzają osoby na tym forum, które takich konsultantów miały Dla mnie wydać za ten sam koktajl 120zł a 180zł to ogromna róznica, a ponieważ z wykształcenia jestem mgr inz żywienia to konsultant taki jest mi nie potrzebny Ale jak czytam jak niektore dziewczyny robią to na własną rękę sobie szkodząc to nóż się w kieszeni otwiera, więc lepiej by było gdyby się zgłosiły do kogoś kto ma o tym pojęcie np rafała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka