izabe-llla
11.04.15, 08:17
Dłuzszy już czs biegma troszkę na bieżni oraz po asfalcie, ostatnio zaczęło mnie boleć kolano więc wybrałam się do ortopedy skierował mnie na USG stwu kolanowego, mam już opis i brzmi tak: "zwiękzona ilość płynu w stawie kolanowym prawy, błona maziowa z cechami przerostu w części bocznej zachyłka, cechy zastarzałego powiększenia kaletki przedrzepkowej podskórnej i głębokiej, cechy obecności zmian osteofityczne-degeneracyjnych w przyczepie bliższym więzadła właściwego rzepki w części środkowej przyczepu, nieco zwiększony odczyn tkankowo-płynowy po przyśrodkowej stronie stawu kolanowego przy szparze stawowej, łękotka przyśrodkowa niekształtna w części przedniej i trzonie, łękotka boczna z cechami uszkodzenia w trzonie części tylnej, chrząstka szklista w stawie rzepkowo-udowym z cechami zmian chondromalcyjnych II stopień, na widocznych powierzchniach kłykci udowych: z cechami zmian chondromalcyjnych II stopień, w dole podkolanowym torbiel plynowa, Ciało Hoffa z cechami powiększenia". niestety na kolejna wizyte z wynikami musze czekac mesiac, staram się nie biegać ale czasem nie ukrywam wyladuję na bieżni, mam pytanie czy mam się czego obawiać i czy nie czekac na wizytę za miesiąc i zamówić wizyte prywatna na już. Dodam że kolano nadal boli .