magdabiega 23.04.15, 11:01 Jaki kupić pulsometr?? chciała bym taki zeby wszystko mierzył i nie był za drogi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Jaki?? 23.04.15, 18:34 ale tak zasadniczo to do czego ci on potrzebny? najtaniej w lidlu za 59 zet, tylko trzeba trafić na akcje dla biegaczy. funkcja zegarka, budzika, stoper, licznik okrążeń, spalonych kalorii, tętna, bmi, spalonego tłuszczu. kroków nie liczy. taki fajny gadżet, a nie drogi. ostatnio używam go wyłącznie jako zegarka i stopera, bo pasek na klatkę mnie uwiera i wkurza. a bez paska nie liczy kalorii, tętna i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdabiega Re: Jaki?? 23.04.15, 20:29 Bo jak narazie to mam Endomondo w tel , nieraz gubi zasięg i zdarza się że nie mierzy dystansu :P wtedy to mnie wkurza Chce żeby mi mierzył dystans , czas, kalorie i tętno Widzialam na allegro nawet za 30 zł , i nie wiem czy to nie za tanio :P Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Jaki?? 24.04.15, 09:40 moim zdaniem, żeby mierzył dystans - to musi mieć wbudowany moduł GPS. Takie zegarki to już inna klasa, ok. kilkaset złotych raczej trzeba będzie wydać... m.in. Garminy, tomtomy, polary itp... ten z allegro za 30 zł puls pewnie zmierzy, ale w dystans już nie wierzę... i tylko jeszcze dodam, ze garminowi bardzo rzadko, ale też zdarza się gubić zasięg, ale potem z reguły wraca :) zasięg w Endo w moim smartfonie działa mi dobrze, nie narzekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Jaki?? 24.04.15, 09:08 Doral2, a ten co używasz na rękę da się połączyć z aplikacjami typu endomondo? jest z nimi kompatybilny, czy tylko oddzielnie sobie mierzy,ale nie da się tego połączyć? Takie naręczne pulsometry są teraz też w Rossmanach, bo tam mają właśnie jakieś promocje dla biegaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Jaki?? 24.04.15, 09:48 Pulsometr (sam pulsometr, czyli pas mierzący puls) był jakiś czas temu w Lidlu. Podobno można go było sparować z używanymi dotychczas urządzeniami i aplikacjami. W Endomondo jest opcja pomiaru tętna ale nie wiem, czy nie w wersji premium tylko (nie mierzę pulsu więc się specjalnie nie interesowałam). Pulsometra za 30zł raczej bym nie kupiła. Już lepiej zainwestować w profesjonalny sprzęt (jakiś TomTom czy inny Garmin), który i moduł GPS będzie miał dobry (nie będzie gubił sygnału), i wszystkie funkcje pomiarowe oczywiście, i pomiar tętna. Masz opcję z paskiem zakładanym na klatkę piersiową lub z pomiarem w przegubie ręki. A jak chcesz sam pulsometr bez GPS (który masz w komórce), to np. mój mąż ma Sigma (zegarek + pas). Ja go parę razy używałam, ale na krótkich dystansach. Nic mnie nie uwierało, nie obcierało, tętno mierzył, podawał zakresy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Jaki?? 24.04.15, 18:18 jeśli pulsometr nie ma wbudowanego gps, to nie mierzy dystansu. nie paruje się też z aplikacjami. ten z lidla na 100000% nie paruje się. nie oczekujmy cudów za 59 zeta. cuda są dostępne w pulsometrach z wbudowanym gps i wtedy ceny zaczynają się od co najmniej 6-7 stów, a i to nie do końca spełnia oczekiwania. dobry, nie gubiący sygnału pulsometr to wydatek rzędu przynajmniej tysiaka. osobiście nie potrzebuje aż tak dokładnego pomiaru dystansu. dokładny pomiar dystansu jest mi potrzebny na zawodach, ale tam wiem dokładnie jaki dystans biegnę. wystarczy wpisać do endomondo dystans i czas z taniego zegarka lub z otrzymanego smsa i pozamiatane. międzyczasy też są z reguły podane, więc można je sobie przeanalizować bez udziału pulsometra z gps. jak będę biegać w mistrzostwach świata o pierwsze miejsce, to wtedy taki wypasiony pulsometr może i by się przydał, ale patrząc na afrykańskie maszyny do bicia rekordów, to oni biegają bez pulsometra i zegarka. pulsometr jest przydatny kiedy się biega na tętno. a jak się biega na tętno, to dystans jest mniej ważny, bo się lata stosunkowo krótkie odcinki, więc różnica 5-6-10 metrów jest bez znaczenia. a gps i tak zawsze przekłamuje, nawet w najdroższym pulsometrze. więc czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
bidaazpiszczy Re: Jaki?? 30.08.16, 15:26 A na które mistrzostwa się szykujesz? Żartuje oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jaki?? 27.04.15, 19:27 zielona jestem w gadżetach. powinnam takie coś mieć? Odpowiedz Link Zgłoś