Dodaj do ulubionych

ciemieniucha

IP: 91.227.80.* 27.07.11, 07:57
Synek ma 16 m-cy i znowu pojawila sie u niego ciemieniucha. Smaruje juz 2 tygodnie cerkosolem i wyczesuje, a to ciagle jest. Czy sa jakies inne sposoby na usuniecie ciemieniuchy? Dodam, ze gdy maly mial 6 m-cy, tez wrocila ta dolegliwosc i alergolog przepisala elocom. Nie chcialabym juz stosowac sterydow. dziekuje
Obserwuj wątek
    • bastka79 Re: ciemieniucha 27.07.11, 09:01
      ja kupiłam w aptece Olejuszka Skarb Matki - schodziło po tym natychmiastowo ( a wypróbowałam co było możliwe ) u nas nie była to w sumie typowa ciemieniucha tylko skaza białkowa . elecom uważam, że to zdecydowanie przesada . spróbuj tej olejuszki - jak dla mnie rewelacja !
    • k.plata-nazar Re: ciemieniucha 30.07.11, 00:26
      sa w aptekach preparaty kosmetyczne, sterydy nie sa konieczne
    • momago Re: ciemieniucha 30.07.11, 23:01
      Na ciemieniuchę najlepszy kompres z oliwy (może być oliwka kosmetyczna dla dzieci) i potem wyczesywanie. Jeśli problem powraca, to proponuję prześledzić dietę dziecka. Ciemieniucha może być objawem wrażliwości pokarmowej.
    • Gość: mama Re: ciemieniucha IP: *.metrolink.pl 07.08.11, 20:27
      dzieki dziewczyny! zadzialala oliwka!
    • aniaurszula Re: ciemieniucha 29.08.11, 21:55
      ja swoim smaruje olejuszka na ciemieniuche, starsza ma nawroty, ostatnio dobrze zadzialal szampon nizoral ale mala ma 6 lat, moze zmien szampon mojej wraca jonsonie, mlodsza ma tak samo mimo 10 mcy ciemieniucha pojawia sie na brwiach
      • k.plata-nazar Re: ciemieniucha 29.08.11, 23:48
        duzo zalezy od rodzaju skóry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka