16.02.12, 21:28
witam
moja córka 14m ma wysypkę na stopie od spodu i na górze stopy i nigdzie więcej i od kilku dni płacze przed snem i trzyma się za nóżkę jakby ją bolała, smaruję jej stopę maścią protopic bo ma skazę białkową tak jak kazała alergolog jakby ją wysypało ale nie pomaga i wysypka robi się coraz większa bo już sięga kostki,iść z nią do pediatry czy do dermatologa?
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: wysypka 17.02.12, 22:29
      Do pediatry.
      I obejrzyj drugą stopę, dłonie, okolice ust i w buzi, bo to może być choroba bostońska, czyli choroba stóp, dłoni i ust.
      • Gość: choryAle Wiem NaCo Re: wysypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 13:46
        Pomysł udania się do pediatry jest Ok tylko czy pediatra słyszał o takiej chorobie
        córka dostała temp i gorączki w sobotę pojechaliśmy do przychodni całodobowej
        lekarz postukał pokukał i stwierdził - szkarlatyna ale nie jest pewny proszę ze skierowaniem podjechać na oddział szpitalny na pediatrię.
        Tam jak zobaczyli skierowanie to zamknęli nas w izolatce i kazali czekać pani doktor
        postukała popukała i rzekła - u nas w szpitalu nie ma oddziału zakaźnego to chyba nie jest szkarlatyna ale proszę podjechać do szpitala w którym jest oddział zakaźny
        i tak z chorym dzieckiem mającym 18 miesięcy robiliśmy nocne wycieczki
        tam pani doktor stwierdziła że nie jest to szkarlatyna i ... nie wie co to jest Oczywiście nikomu nie chciało się zrobić jakichkolwiek badań - kupić ospen i do domu.
        Po tygodniu mi się trafiło 39 gorączki i straszny ból gardła niedziela rano ... na całodobową
        popukał polukał - angina - antybiotyk. Poniedziałek wysypka może uczulenie na antybiotyk
        i tu pojawia się jedyna dobra wiadomość w czasie wizyty u doktora w ciągu 5 sek stwierdził Bostońska ( dobrze jest wiedzieć na co się jest chorym oprócz tego ze na chorobę
        zgadzało się co do joty ból gardła wysypka na stopach i dłoniach temp. nawet zostałem uprzedzony że będzie schodzić skóra ( to co właśnie dzieję się u córki )
        Tak się złożyło że właśnie żona była na kolejnej kontroli u pani doktor która lukała kukała i dalej nie wiedziała co córce jest. Po zadaniu pytania przez żonę czy aby to nie jest choroba bostońska ? błądząc jak ślepy po pustyni w końcu się przyznała że NIE SŁYSZAŁA O TAKIEJ CHOROBIE. Więc - ja dostaję pewne uprawnienia terminowo może to samo wprowadzić lekarzom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka