Gość: Aneta
IP: 5.134.65.*
05.06.15, 22:11
Mój 5latek ma duży niedobór wit D, zalecono nam podawac 1000 jednostek tej wit, ale lekarze i aptekarze w moim miescie to jakas porazka nic nie wiedza. Pediatra przepisała tabletki vigantoletten 1000 mimo iz mówiłam,ze synek nie potrafi jeszcze połykac tabletek i wolałabym krople, ona niestety nie wiedziała czy takie krople sa. Chodziłam po aptekach, tez szukali i nie wiedzieli jakie dac, w jednej mi dali krople VitaD1000 podawałam przez 6 dni,ale zorientowałam sie,ze to suplement,a nie lek wiec zaczelam szukac w internecie i znalazłam krople Devikap, poszłam do przychodni po recepte,ale oczywiście pediatra w ogóle nie orientowała sie w jednostkach wiec nie wiedziała ile ich podawac, ale z tego co wyczytałam w internecie i na ulotce to 2 krople zawieraja 1000 jednostek, czy tak? I czy sa jakies skutki uboczne? Bo na ulotce od tych kropli VitaD1000 nie było napisanych żadnych skutków ubocznych czy przeciwskazań,a na Devikapie jest tego sporo, poza tym zawieraja jakis alkohol,który może wywoływać uczulenie, mój syn jest alergikiem i troche sie obawiam ich podawania.