Dodaj do ulubionych

Chyba to koniec tajemnicy i forum.

25.05.10, 17:42
Niestety,nic nie trwa wiecznie,wszystko ma swoj poczatek i wszystko ma swoj
koniec.Przychodzi koniec i na forum "Katastrofa w Smoleńsku". Chyba juz nic
nowego nie dowiemy sie.Napewno nie uslyszymy na tasmach z czarnych
skrzynek-"siadaj dziadu",napewno nie dowiemy sie co powiedzial w ostatniej
rozmowie Jarek bratu.Napewno nie zobaczymy rozstrzelanych przez ubijaj sjuda
czlonkow zalogi.Napewno nie dowiemy sie,co w ostatniej sekundzie pomyslal
L.Kaczynski i co krzyknal z przerazeniem Protasiuk.A co wiemy napewno? To ze
zaloga byla niedoswiadczona,nieprzeskolona.To ze kancelaria prezydenta zrobila
wszystko,zeby tak ta wycieczka skonczyla sie.Oprocz tego dowiedzili sie my,ze
najwyzsze dowodstwo wojskowe w Polsce okazalo sie nie asertywne (pozwolili
zapakowac sie wszysci do samolotu,zeby sluzyc za godne tlo).Oprocz tego
dowiedzieli sie my,ze ciemnota w Polsce nie zginela,ze rozne zuzki,zlociutki i
inne latajace mendy uwierza we wszystko,tylko nie w prawde.Jak komu,a mnie
zal,ze konczy sie forum.Poznalem tu sporo ciekawych ludzi,spendzilem wiele
godzin przyjemnie .I na koniec, moim zdaniem ,najbardziej wiaregodna wersja
tego,co sie zdazylo w Smolensku 10.04.2010. Samolot TU-154M z Prezydentem RP
na pokladzie wylecial z opoznieniem na powtorne (?!) uroczystosci w Katyniu. Wylot
byl przygotowany byle jak.Zaloga sklejona w ostatniej chwile. Pierwszy pilot
nigdy w tej roli nie ladowal w Smolensku (kilka dni wczesniej ,jak byl w
Smolensku,lecial tam jako drugi pilot).Zaloga dostala, z duzym wyprzedzeniem,
informacje o zlych warunkach pogodowych na docelowym lotnisku.Przed samym
ladowaniem zalogdze zaproponowano odleciec na zapasowe lotnisko,ostatecznie
dostali warunkowa zgode na ladowanie (to znaczy powinni byli zejsc do
wysokosci decyzyjnej i jak nie zobacza ziemi powinni zaniechac ladowania).W
miedzyczasie Lech Kaczynski odbyl rozmowe z bratem.O co pytal brata i co ten
mu powiedzial,nie wiem,a spekulowac nie bede-nie w tym watku.Przed samym
ladowaniem ,zaloga byla w duzym stresie,czy to pod wplywem naciskow (ktore
niewatpliwie byli),czy to pod wplywem braku minimalnej widocznosci,jak by to
nie bylo,ten stress ich i zabil.
Obserwuj wątek
    • jot-es49 Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 18:18
      Игорь - чтож ты так в серез все воспринимаеш? Повер мне, еще не все канчалось. Это толька начало канца!
      Myślę, że jeszcze wiele usłyszymy, gdzieś tak bliżej końca czerwca - przed pierwszą turą. Wówczas wszyscy ci o których byłeś łaskaw w stonowany sposób wspomnieć, z pianą na ustach będą dalej dowodzić swoich teorii zamachu, zmowy, roli KGB/FSB, agentów jawnych i tajnych i tych "do budy". Przecież ja już Ci przypominałem:

Zaklęty krąg - nie do rozerwania
      Autor: jot-es49☺ 27.04.10, 20:28

Nie wiem czy jakiekolwiek wnioski ze śledztwa w sprawie katastrofy smoleńskiej spełnią oczekiwania ludzi (a wielu z nich wypowiada się na tym forum), którzy mają od pierwszych minut po katastrofie, swoją "prawdziwą" wersję wydarzeń.

Zakładamy więc teoretycznie:
      1. Rosjanie zamykają lotnisko i nie pozwalają lądować Prezydentowi - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.
      2. Pilot decyduje się odlecieć na lotnisko zapasowe - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.
      3. Pilot krąży nad lotniskiem w oczekiwaniu na lepszą pogodę - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.

A teraz fakty:
      1. Putin z Tuskiem w Katyniu - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.
      2. Katastrofa w Smoleńsku - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.
      3. Śledztwo prowadzi Rosja - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.

I na koniec political-fiction:
      1. Śledztwo wyjaśnia, że był nacisk na pilota - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.
      2. Śledztwo wyjaśnia, że był zamach - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.
      3. Śledztwo wyjaśnia, że bałagan organizacyjny oraz błędy obsługi samolotu i lotniska - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.

A wszystko może się okazać całkiem prozaicznym zbiegiem szeregu niedociągnięć organizacyjnych BBN, Kancelarii Prezydenta, MSZ i wielu wielu innych - w Polsce oburzenie, kipi nienawiść do Rosji - zmowa Tuska i Putina, zamach na suwerenność, wina Klicha et cet.

Teraz już wiem! Cokolwiek się stanie - każdy będzie mógł sobie wybrać odpowiedni zapis z powyższego.

I co? I nic! Nic dodać - nic ująć!
      Pozdrawiam - i pamiętaj co na samym początku Ci napisałem "Ojczyzna Twoja gdzie serce Twoje".
      • igor_uk Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 18:38
        jot-es49 ,nie uspokojaj mnie,niema potrzeby.Piszac ten watek mialem na uwadze
        tylko to,ze juz nic wiecej nie dowiemy sie nowego.Ale tego co juz wiemy
        wystarcze , zeby wiedziec jak tam bylo naprawde. Mysle ze jeszcze z miesiac,moze
        dwa bedziemy walkowac w kolko to samo.My,ze to byl splot roznych okolicznosci,te
        drugie (oszolomy z pod znaku PiS),ze to byl zamach.My sie posmiejemy z nich,ale
        to tak ,jak z odgrzanym kotletem,nigdy nie bedzie tak samo smacznym jak
        swiezy,tak i nasz smiech nie bedzie takim,jak po przeczytaniu w pierwszy
        raz-ubijaj tuda.
        • jot-es49 Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 18:51
          Igor! Ja o tym samym pisałem już dawno!

forum.gazeta.pl/forum/w,1157,110253972,110263832,Re_Nie_bylo_naciskow_na_pilota_.html
          ba, pisałem jeszcze wcześniej

forum.gazeta.pl/forum/w,904,107435989,107665551,Katyn_miejsce_pojednania_.html
          niestety Kaczyński nie czytał wypowiedzi na forum.

Jest to bez wątpienia pierwszy w historii świata wypadek lotniczy, który został spowodowany przez pasażera na długo wcześniej zanim pasażer ów zajął miejsce w samolocie!!!
          • jot9 I gdyby tak można było teraz zamknąć! 25.05.10, 19:19
            Właśnie tak powinien wyglądać ostatni wątek na tym forum.
            Dziękując przedmówcom

jot9
    • madameblanka Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 19:20

eee, Igor ide o kazde pieniądze że znajdą sie podstsawy do dalszej dyskusji:

- chociażby nadal nie ustalona godzina katastrofy /toz to zdrada/; - Błasik
      naciskał, Błasika naciskali i ci co naciskali tez byli naciskani.
      - nadal tez otwarta jest sprawa zamachu...
      - Amielin tez nadal jest nierozpracowany, E.Klich łże...

Czyli jak widzisz to jeszcze nie koniec, heheh
    • state.of.independence Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 19:52
      igor_uk napisał:

> Napewno nie zobaczymy rozstrzelanych przez ubijaj sjuda
      > czlonkow zalogi.

Nie żartuj. To by się bez problemu dało zrobić gdybym miała:
      1. fotkę z wrakiem (mam)
      2. fotkę ze snajperem (mam)
      3. fotkę z ocalałymi z katastrofy (nie mam i nie znam nikogo kto ma!)

Jeśli jednak któryś ze zwolenników teorii ubijania tuda i siuda mi fotkę nr 3
      dostarczy to ja nie widzę problemu :-)
      • jot-es49 Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 20:04
        Da się zrobić - nie boj sia! Coś znajdziemy, coś się dopasuje i będzie jak
        malowanie! Nie takie rzeczy już na tym forum były. To akurat jest pikuś - Pan Pikuś!
        • state.of.independence Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 20:20
          Da się zrobić, bo potrafię. Na początek wkleiłam wczoraj fotomontarze z dziwnymi
          znakami na niebie i ziemi. Ale mam też coś lepszego, tylko wszystkich asów z
          rękawa na raz wyciągać nie będę.
      • igor_uk to byla chwila slabosci. 25.05.10, 20:08
        przyszedlem z pracy,zjadlem obiadek,wlaczylem laptopa,wszedlem na forum i co
        zobaczylem?a nu tych samych co i dzien w dzien,od samego rana i do nocy,czyli
        zuzka111 i ten drugi z dlugim i co tam ukrywac,debilnym nickiem.Tak mnie zrobilo
        sie smutno,czyz by znow zaczac pyskowke z nimi? pierwsze co przyszlo do
        glowy,rzucic sie pod pociag,ale przypomnialo sie,ze to trzeba jeszcze dojsc do
        torow (a jestem strasznie leniwy),nu to napisalem to co napisalem.Ale nie jest
        tak zle,po krotkiej drzemce i zobaczeniu na forum normalnych ludzi,znow jestem
        gotow do walki.prosze wszystkich o wybaczenie.robimy jaja z debilow dalej.
        • madameblanka Re: to byla chwila slabosci. 25.05.10, 20:16

nie ma sie co wdawać w pyskówkę, ja od dzś nie rozmawiam z jednym chamem, nie
          potrzebnie wdałam sie w rozmowe to mi sie dostało. Z innymi jeszcze będę walczyć
          jeżeli oczywiscie zachowają poziom, nawet nabijania sie, a nie jak ten
          sklonowany baran z którym miałam dziś do czynienia.
          • state.of.independence Re: to byla chwila slabosci. 25.05.10, 20:22
            Sklonowany baran? A może to owieczka Dolly? ;-)
            • madameblanka Re: to byla chwila slabosci. 25.05.10, 20:24

tak, oryginał to sklonowana owca, lae że to "on" no to sklonowany baran. Zresztą
              tez nie wiem, bo ten też płci nie zmienił.
              • state.of.independence Re: to byla chwila slabosci. 25.05.10, 20:33
                A z tą płcią klonów to ja się nadziwić nie mogę, że często im się płeć
                deklarowana nie zgadza z tym co widać ;-p
                I potem zastanawiaj się człowieku, czy to on, ona, czy jeszcze coś innego...
                • joanna_on-line Re: to byla chwila slabosci. 25.05.10, 20:43
                  state.of.independence napisała:

> A z tą płcią klonów to ja się nadziwić nie mogę, że często im się płeć
                  > deklarowana nie zgadza z tym co widać ;-p
                  > I potem zastanawiaj się człowieku, czy to on, ona, czy jeszcze coś innego...
                  >
                  no właśnie - może powinniśmy napisać instrukcje pt. "zakładanie konta na gw ze
                  szczególnym uwzględnieniem wypełniania pozycji: płeć" i powiesić na
                  szpilce tegoż forum :D
                  • state.of.independence Re: to byla chwila slabosci. 25.05.10, 21:10
                    Ja myślę, że z zakładaniem konta, tudzież wielu naraz, niektórzy tu problemów
                    nie mają. Tyle, że jak ktoś w pośpiechu 1o nicków tworzy to niekoniecznie zwraca
                    uwagę na to co ma poustawiane domyślnie. Lepiej przyszpilić instrukcje
                    rozmnażania przez klonowanie, pączkowanie lub podział z zachowaniem właściwej
                    płci ;-)
        • jot-es49 Re: to byla chwila slabosci. 25.05.10, 20:17
          Igor uwierz mi, nie musimy nic robić! Oni sami robią sobie jaja z samych siebie
          o wiele skuteczniej niż my agenci z budy do kupy wzięci.
          I przypowiastka historyczna. W chwili zwycięstwa Solidarności i mojej słabości
          przepowiedziałem, że nie trzeba się temu przeciwstawiać i w ogóle nic nie trzeba
          robić, oni sami się zagryzą na wzajem. To się dzieje na naszych oczach!!!
    • marek_zegarek_tani Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 20:31
      Igor
      ty luby nasz
      nie rozpaciaj Ty
      sljectwo o katyn u was trwaju do dzis dzien
      to i smolenskie portwa jescio
      my prez ten cias budziem zyc w pryjazniu wielkim
      calowaciu siem pod pominikami
      a potem wy jak tradycju nakazuju
      w trombu nas zrobicje
      jak w 39
      jak 41
      jak ...
      do dzis dnia
      nawet racza staju u was co u nas stojac miala
      kochajmy siem goronco
      i wy nas jak swoju zonu
      od plecowej stany
      ....
      • igor_uk Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 20:59
        tani marekl napisal,ze jest zwyczajnym rusofobem,nie potrafiacym odrzucic swoich
        kompleksow.Czlowieku,Katyn,to jest ogromny dramat dla Polakow,ale wycieranie
        sobie tym dramatem geby, przy kazdej okazji , robi z takich jak ty,naprawda
        tanich ludkow,tak na oko 1000 za symboliczna zlotowke.
    • pszb Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 20:41
      Oj, ludzie, ludzie, to wy nie wiecie, że z głupim się nie dyskutuje, bo najpierw
      sprowadzi do własnego poziomu, a potem pokona życiowym doświadczeniem ;)
      Będzie jeszcze o czym gadać, ale powoli dawkują informacje.
      Ja się trochę gryzę Panem Generałem, bo jeśli on tam siedział i słyszał 100, 90,
      80, ...itd, i nie reagował, to trochę tak, jakby podżegał do przestępstwa, albo
      pilnował by się z niego nie wycofano.
      Jakoś nie rozumiem jaka tam jeszcze relacja zaszła, bo to się w pale nie mieści.
      pozdr.
      • igor_uk Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 21:02
        Tam nie tylko Pan general liczyl,tam jeszcze pare osob liczylo.ale na
        zwyciestwo w wyborach.
        P.S. Czemu Szmajdzinski tam polecial razem z PiS? Czy ktos wie cos na ten temat.
        • igor_uk czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:11

""Na Okęciu wylądował rosyjski samolot z pomocą dla powodzian.na pokładzie
          samolotu transportowego Ił-76 przyleciało ....""

Chyba prokuratura polska powinna aresztowac ten samolot i przesluchac.Nastepnej
          okazji dla tego,predko nie bedzie.
          • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:21
            Aresztować i przesłuchać samolot? Czy raczej załogę???
            • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:27

> Aresztować i przesłuchać samolot? Czy raczej załogę???

A to teraz czarne skrzynki montują już w załogach?
              • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:35
                vobo7 ,daj spokoj z tymi czarnymi skrzynkami.Ja juz zwariowal z tego
                powodu.Dopiero po wypadku zauwazylem,ze moja skrzynka na poczte ma kolor czarny
                i teraz bez zgody z policji ,nawet do niej nie zblizam sie.
                • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:36
                  igor_uk napisał:

> moja skrzynka na poczte ma kolor czarny
                  > i teraz bez zgody z policji ,nawet do niej nie zblizam sie.

Igor, ja bym na twoim miejscu kazał policji zbliżyć się do skrzynki.
                  Bo moim zdaniem, poczta Cię oszukała. Przecież widziałeś jaki kolor powinna mieć
                  czarna skrzynka!

/wmawiać, że czarne jest czarne, to my, a nie - nam/
                  • igor-53 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:38
                    No wlasnie,wszystko sie pieprzy przez te skrzynki.nawet kolory-skrzynka
                    czarna,ale koloru pomaranczowego.I jak tu nie sfiksowac?
                    • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:40
                      A co to za zmiana końcówki?!
                      Proszę się zidentyfikować.
                      • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:44
                        vobo7,pisalem juz nieraz,ze na forum wiadomosci pisze pod nickiem igor-53,tam
                        przed chwila udzielal sie. Ale to nadal ja.
                        • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:54
                          Uff, to dobrze. Bo już nie wiedziałem, czy harakiri czy mata hari
                      • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:49
                        vobo7 napisał:

> A co to za zmiana końcówki?!

Wymienna końcówka to u mężczyzny bardzo dobra rzecz :-D
                        • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:53

> Wymienna końcówka to u mężczyzny bardzo dobra rzecz :-D

Jeśli pozwolisz, to ja sobie pozwolę zachować zdanie nieco odrębne;)
                          • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 22:55
                            ... nie mówiąc już o zachowaniu końcówki :P
                            • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:03
                              No cóż, postęp idzie do przodu i może warto, aby dzisiejszy mężczyzna też się
                              nieco zrewolucjonizował. Ale przymuszać nie będę do nabycia końcówek wymiennych.
                              W końcu rozumiem, że można mieć pewien dyskomfort psychiczny czując się jak
                              wiertarko-wkrętarka ;-pppppp
                              • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:09

> czując się jak wiertarko-wkrętarka ;-pppppp

Czy Ty chcesz żebym dostał udaru?

------
                                powodowana logiką czysto kobiecą, sądziła że jako kobiecie jej wolno, bo cóż jej kto zrobi? Okazało się jednak, że nie bardzo (jak bezustannie wszystko należy brać pod uwagę w kalkulacji), gdyż był to utajony epileptyk, który pod wpływem wstrząsu psychicznego, wywołanego policzkiem, dostał ataku i wybuchnął jak gejzer, w drgawkach i konwulsjach.

Nieszczęsna, znalazła się pomiędzy dwoma mężczyznami, z których jeden tryskał krwią, a drugi pianą. Grzmot oklasków rozległ się wśród widzów.

• state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:15
                                  A czym Ty chcesz uderzać w ścianę, he he :-))))
                                  • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:19
                                    We don't need no independence... :P
                                  • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:21
                                    Ja bardzo przepraszam,ale czy ja wam tu nie przeszkadzam w waszych zalotach?
                                    • vobo7 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:28
                                      igor_uk napisał:

> Ja bardzo przepraszam,ale czy ja wam tu nie przeszkadzam w waszych zalotach?

I to jeszcze jak. Zarażasz rozmówców szowinizmem :P
                                      • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:37
                                        vobo7 ,ty pierwszy mnie zarzucieles cos zwiazanego z szowinizmem.musze to
                                        przemyslec,o co cie chodzi.
                                        • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 (c.d.) 25.05.10, 23:49
                                          Ale macie problemy, towarzysze... Ja to mam problemy: coś mi na jednej fotce
                                          snajper się za mocno od tła odcina... A poprawię, coby nikt mi nie zarzucił, że
                                          tandetny fotomontarz ;-PPP
            • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:32
              state.of.independence,czy ty gdzies czytala,ze to zaloga IL-76 cos zlego Polsce
              zrobila?Zawsze to byl IL-76 - personalnie.Dla tego trzeba aresztowac IL-76.
              • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:37
                Igor, czy od strony prawnej w ogóle można samolot aresztować? Nawet jeśli zrobił
                coś złego to chyba nie sam, tylko załoga nim sterowała. A przesłuchiwania Iła to
                sobie nie wyobrażam. Bo i jak założyć mu kajdanki, zaciągnąć do aresztu, pobić,
                przypalić papierosem, poświecić latarką w oczy i wymusić na nim zeznania?
                • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:46
                  state.of.independence ,przydz do mnie z samolotem,to zobaczysz,za piec minut
                  wyspiewa wszystko.

P.S. A od strony prawnej samolot,tak samo jak i kazdy inny statek mozno.
                  wierzytelnosci.wnp.pl/areszt-statku-krok-po-kroku,5826_2_0_0.html
                • madameblanka Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 21:52

>można samolot aresztować? Nawet jeśli zrobił
                  > coś złego to chyba nie sam, tylko załoga nim sterowała.

Załoga not guilty... ostatnio modne autopiloty:)
                  • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:14
                    W takim razie należy koniecznie aresztować autopilota! Łatwiej będzie go
                    przesłuchać :-)
                    • iminie Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:16
                      Autopilota? Nie da rady, widziałam jak się dziś upijał w barze!
                      • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:30
                        Ten autopilot z Iła? Dzwońmy natychmiast po policję!
                    • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:21
                      state.of.independence ,atresztowac trzeba winnego,a winny jest samolot IL-76.To
                      wlasnie o nim pisalo sie,ze przygniotl Tutke.
                      • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:29
                        Wiesz, co się pisało to jedno, a co te samoloty naprawdę robiły i po co Ił Tutkę
                        przygniatał - to już inna sprawa. Tu potrzeba jakiegoś eksperta, który może nam
                        to wyjaśnić. Bo jeśli Ił to samiec, a Tutka to samica przyczyna katastrofy jest
                        taka, że u ruskich to nie tylko sołdaty niewyzyte, ale samoloty też ;-)
                        • igor-53 Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:36
                          i o to mnie chodzilo z tym aresztowaniem.trzeba rozwiac wszystkie watpliwosci.
                          P.S. A gwalt ze skutkiem smertelnym jest bardzo surowo karany. Jak na razie mamy
                          jedynie tego Ila76 ,ktorego mozno osadzic,poniewaz reszta nie zyje .o J.K.
                          celowo przemilczalem.
                          • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:41
                            No tak, z tym gwałtem to poważna sprawa. Skandal polityczny. Bestialski gwałt na
                            polskim samolocie wiozącym delegację na uroczystości! Teraz ja też uważam, że
                            polski rząd powinien jak najszybciej interweniować i doprowadzić do
                            upublicznienia wszystkich dowodów, łącznie ze zdjęciami gwałtu!
                            • igor_uk Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:47
                              state.of.independence,wiodzisz,jednak dalo sie cie przekonac,ze na dzien
                              dzisiejszy,aresztowanie i przessluchanie IL-76,to podstawowa racja stanu. Tu nie
                              tylko chodzi o ofiary wsrod ludzi,ale i o honor rzadowego samolotu (to ze byl
                              produkcji rosyjskiej niema nic do rzeczy,mial orzelka jednoglowego i byl
                              poswiecony w Polsce)
                              • state.of.independence Re: czas na wyjasnienie zagadki IL-76 25.05.10, 22:54
                                Czekaj, ale w zasadzie sprawa się komplikuje. Samolot był wyprodukowany w Rosji,
                                czyli tam się urodził. Więc w dokumentach miał pewnie narodowość rosyjską. I
                                dlatego śledztwo prowadzi Rosja, bo to tak czy siak ich obywatel!

Ale jak w Polsce był poświęcony (to chyba znaczy to samo co ochrzczony???) to
                                zgodnie z naukami Rydzyka został uznany za obywatela polskiego. Teraz to się
                                znowu zaczynam wahać co do oceny tej sytuacji.
                                • igor_uk state.of.independence sie waha 25.05.10, 23:20

state.of.independence,a czego tu wahac sie.Sprawa jest tak naprawda prosta
                                  (cos wiem na ten temat-sam urodzilem sie w Rosji ,a mam obywatelstwo polskie),o
                                  ile samolot byl oficialnie uznany za rzadowy (powiem tak madrze - Air Force
                                  One),to ruskim go nazwac nie mozno.

P.S.napisalem o samolotie ze byl w Polsce poswiecony,w tym sensie ,ze go
                                  poswiecili dla wielkiej sprawy-Wygrana w wyborach prezydentckich Jarka.
                                  • state.of.independence Re: state.of.independence sie waha 25.05.10, 23:44
                                    Nie no, jeśli użyłeś słowa "poświęcony" w tym sensie, to poświęcony został w
                                    Rosji, bo tam się rozbił.

W sumie to nie bardzo mam czas na myślenie o tym samolocie - szlifuję
                                    artystycznie paskudy, co to ubijały tuda i siuda ;-)
                                    • igor_uk Re: state.of.independence sie waha 25.05.10, 23:45
                                      state.of.independence ,potrzebujesz jakichs ciekawych zdjec?
                                      • state.of.independence Re: state.of.independence sie waha 26.05.10, 00:06
                                        No chyba tylko zdjęcia LK wychodzącego o własnych siłach z wraku, bo całą resztę
                                        jakoś da się zrobić.
      • you-know-who Re: Chyba to koniec 25.05.10, 21:09
        kawaler krzyza komandorskiego poklepywal po plecach kawalera krzyza
        kawalerskiego odrodzenia rzeczypospolitej (to oczywiscie odznaczenia posmiertne
        blasika i protasiuka) mowiac: dobra robota, schodz do zera, olej wysokosc
        decyzji. aha i przelacz ten odbiornik z czestotliwosci wiezy bo mi uszy puchna
        od glupich ostrzezen tego ruska, i ten TAWS tez, bo przeszkadza mi podziwiac
        mgle przez okno.
        * * *
        dobra, sprobuje nie zwracac uwagi na to forum. raz juz probowalem i mi nie
        wyszlo (mowilem ze niech mi powietrze zejdzie z kol, jesli wroce; nie
        powiedzialem ze mamy kompresor w hangarze :-) teraz nich mi nowo zalozony
        starter wysiadzie.

• igor_uk Re: Chyba to koniec 25.05.10, 21:13
          you-know-who ,zrob tak jak ja.Poloz sie,wzdrzemni i wracaj ,jak najszybciej.
          • iminie Re: Chyba to koniec 25.05.10, 21:50
            Fajnie to Igor na samym początku napisałeś, takim zrezygnowanym
            tonem "dobra, głową muru nie przebiję". I fakt, do tych, którzy
            muszą
            wierzyć w zamach nie trafisz!
            Ale dobrze, że po wyspaniu się wróciłeś :) Bo wierzę, ze jeszcze
            sporo usłyszymy co się tam działo...Jak dla mnie JK zbyt cicho
            siedzi, zbyt chyba się boi wychylać nos, a to nie podobne do Niego :/
            • igor_uk Re: Chyba to koniec 25.05.10, 21:54
              Masz racje iminie,teraz musimy caly nasz zapal sledczy skupic na J.K. (nie mylic
              z innym J.K.). Ja juz na samym poczatku pisalem,ze wyglada na czlowieka,co cos
              przeskrobal. Jak dobrze pamjetam,nawet zdjecia dla porownania podrzucal na
              forum.przed i po katastrofie.
        • joanna_on-line Re: Chyba to koniec 26.05.10, 05:49
          you-know-who napisał:

> dobra, sprobuje nie zwracac uwagi na to forum. raz juz probowalem i mi nie wyszlo (mowilem ze niech mi powietrze zejdzie z kol, jesli wroce; nie powiedzialem ze mamy kompresor w hangarze :-) teraz niech mi nowo zalozony starter wysiadzie.
          >
          hehe zapomniałeś wspomnieć, że masz zapasowy w samolocie :P
    • flying-mind Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 23:18
      igor_uk napisał:

"Przychodzi koniec i na forum "Katastrofa w Smoleńsku"

Jezu Cryste i z czego ty teraz bedziesz zyl. Z golej pensji na
      zmywaku? A, sorry zapomnialem. Powodz i kampania. Widze ze Schetyna
      planuje przerzucenie glownych sil Trolli na inny, bardziej
      opiniotworczy front. Kto bedzie oslanial manewr? You Know Who.
      • igor_uk Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 23:25
        Nie no popatrzcie,malo tego,ze ta menda donosicielska oglosila ,ze odchodzi,to
        ona jeszcze wlazla na moj (tak przezemnie kochany) watek. Ciekawe,co ona tu
        weszy,chyba zbiera informacje dla urzedu podatkowego,nie nadarma pytal to cos,za
        co ja bede zyc? donosiciel czystej krwi i tyle.Ale honoru nie za grosz.malo tego
        ze z duma przyznal sie,ze polecial na skrge do szefa na zakochana kobiete,to
        jeszcze i klamie ,ze odchodzi.

P.S. znow poczylem chwile slabosci-chyba znow jakijs glupi watek zaloze.
        • vobo7 Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 23:33
          igor_uk napisał:

> P.S. znow poczylem chwile slabosci-chyba znow jakijs glupi watek zaloze.

Załóż 5. Zobaczymy jakie nicki się odezwą FM-głosem.
          Strasznie tęsknię za Flying.ToMy.
          • igor_uk Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 23:40
            vobo7 ,ja tam tego flyinga pamjetam,ale zeby tesknic,to chyba nie.Dla mnie
            wystarcze tego flyinga (splunul trzy razy przez lewe ramie ,zeby w nocy nie
            przesnil sie).
          • state.of.independence Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 23:45
            Jutro ja założę... Ale na moje wątki, do tego poparte linkami i zdjęciami jakoś
            ciągle te same i nieliczne nicki się wpisują...
            • igor_uk Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 23:48
              Pamjetasz moja rade,jak zakladac watki? Przedewszystkim zrob to pod nowym
              nickiem.Wtedy zobaczysz,co bedzie dziac sie.
              • state.of.independence Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 26.05.10, 00:20
                Jak to zrobię pod nowym nickiem to ryzykuję, że w ciągu 48 godzin pół Polski
                uwierzy w moje bzdury a rano obudzi mnie tłum dziennikarzy przed drzwiami. Z
                kolei zmontowane przeze mnie fotki znajdą się na pierwszych stronach gazet jako
                poważne "dowody".

A wiesz przecież, że nie o to mi chodzi.
      • vobo7 Re: Chyba to koniec tajemnicy i forum. 25.05.10, 23:31
        flying-mind napisał(a):

> Kto bedzie oslanial manewr?

FM, Ty zamierzasz temu manewrowi zagrażać?
    • vargtimmen Ło rany 25.05.10, 23:41

Jak bym nie wiedział, żeś zwykły forumowicz, to bym pomyślał, żeś agent wpływu i
      że właśnie dochodzimy do czegoś naprawdę ciekawego.

Hm, kwestia meaconingu, autopilota, czasu awarii linii energetycznej, czy
      jeszcze coś innego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka