Dodaj do ulubionych

mgla, ostatni gwozdz do trumny..teorii spiskowej?

17.01.11, 04:19
"(...)Zacząłem się denerwować. Każda minuta się liczy, bo zapisana jest w protokole. Mgły zrobiło się okropnie dużo. Była straszna. Staliśmy coraz bardziej zdezorientowani.
Nagle zauważyłem, że grupa rosyjska się rozchybotała. Jest takie powiedzenie "przysiąść z wrażenia". Oni przysiedli w skali masowej, jakby coś ciężkiego na nich spadło. Jednocześnie zobaczyłem wyskakujący od lewej strony samochód straży pożarnej."

ambasador polski w rosji bahr, wspomina moment katastrofy

mozna dodac, ze mgla nie byla zupelnie typowa, internauci smolenscy na biezaco komenowali to na blogach. o 11:30 jeden z nich powiedzial ze ledwo widzi ziemie z 9-go pietra. (pewnie 30m; w takich warunkach patrzac po skosie mysle ze piloci widzieliby w tym miejscu ziemie z wysokosci nie wiekszej niz 24m, polowa dlugosci samolotu). mgla pokryla cale miasto smolensk

nie przytaczam by dyskutowac sztuczna mgle, po prostu warto to wiedziec, gdyby ktos jeszcze kiedys wyskakiwal z glupimi hipotezami dot. widzialnosci w pionie i poziomie.
Obserwuj wątek
    • zuzkazuzka111 wręcz przeciwnie 17.01.11, 07:38
      Bahr to idealnie zaobserwował, by potwierdzić zbieżność mgły z zamachem.
      • you-know-who Re: wręcz przeciwnie 17.01.11, 07:54
        uhm, wyprodukowano mgle na terenie 50 km kwadratowych.
        oj zuzka... twarda jestes. dumny jestem a ciebie.
        • joanna_on-line Re: wręcz przeciwnie 17.01.11, 07:58
          you-know-who napisał:

> uhm, wyprodukowano mgle na terenie 50 km kwadratowych.
          > oj zuzka... twarda jestes. dumny jestem a ciebie.

oj czepiasz się! Rosjanie zawsze byli maksymalistami, co się mieli ograniczać ;-)
          • you-know-who Re: wręcz przeciwnie 17.01.11, 08:12
            hej! jest przelom w badaniach. na zdjeciach satelitarnych z 10.04 znalazlem nareszcie niezbity dowod zamachu. to nie bylo tylko 50 km. kw. mgly, gdzie siedzieli internauci. to byl duzo wiekszy obszar! nic dziwnego, ze cos im w tej elektrowni poszlo w diably o nieco innej godzinie niz kraksa. jak tej wielkosci maszynke do mgly ruskie zapuscily to cos sie w koncu skopcilo w elektrowni.
          • polazrski Re: wręcz przeciwnie 17.01.11, 09:34
            picasaweb.google.com/Amlmtr/101#5552448270993869682
            picasaweb.google.com/Amlmtr/101#5552449810595414306
        • zuzkazuzka111 Re: wręcz przeciwnie 17.01.11, 17:00
          Ty nie rozumiesz słowa pisanego, ale to już udowodniłeś wielokrotnie.
          Biedny misiu o małym rozumku :-)

Wystarczy sekundkę się zastanowić nad wypowiedzią Bahra o mgle, by odpowiedzieć sobie na istotne pytanie: jak i kiedy powstała ta mgła.
          • maccard Re: wręcz przeciwnie 17.01.11, 17:21
            zuzkazuzka111 napisała:

> Ty nie rozumiesz słowa pisanego, ale to już udowodniłeś wielokrotnie.
            > Biedny misiu o małym rozumku :-)
            >
            > Wystarczy sekundkę się zastanowić nad wypowiedzią Bahra o mgle, by odpowiedzieć
            > sobie na istotne pytanie: jak i kiedy powstała ta mgła.

I kto za tą mgłą stoi oraz na czyj młyn była ta woda (ze z tej mgły). Ani chybi szła ona na rękę sowieckim podżegaczom wojennym i bolszewickim rewizjonistom. Jestem przekonany, że miała czerwonawy, komunistyczny odcień.
      • ideefiks Re: wręcz przeciwnie 17.01.11, 13:13
        zuzkazuzka111 napisała:
        > Bahr to idealnie zaobserwował, by potwierdzić zbieżność mgły z zamachem.

Ja wczoraj wieczorem z balkonu też zaobserwowałem i teraz mogę potwierdzić idealną zbieżność mgły z zamachem, o ile oczywiście takowy zamach się odbył.

Acha... I oczywiście jeśli media nie napiszą, że żadnego zamachu we mgle wczoraj w pobliżu mojego balkonu nie było, będzie to najlepszy dowód na to, że zamach ten miał miejsce. :)
    • fan_xiecialuki Re: mgla, ostatni gwozdz do trumny..teorii spisko 17.01.11, 09:14
      Może lampucerom zawsze mgli się w oczach?
    • leser.1 Re: mgla, ostatni gwozdz do trumny..teorii spisko 17.01.11, 09:17
      Byłbym w stanie uwierzyć, że WTC zburzyli Amerykanie.
      Do wszystkich nowoczesnych wojen przystępowali jak dotąd w wyniku sprowokowanego incydentu.
      Ale kto i w jakim celu miałby zamachnąć się na kartofla, przyjmując, że pozostałe ofiary były kosztami przedsięwzięcia?
      Twórcy teorii spiskowych starają się je w jakiś sposób uwiarygodnić.
      Bardziej, lub mniej logiczny.
      Jak jednak można - nie mając zrytego beretu i zwarć międzysynaptycznych - opowiadać brednie o sztucznej mgle, czy bombie izobarycznej na pokładzie?

Wierzę, że na pokładzie "101" był zamach.
      I to niejeden.
      Kieliszkiem w czasie wznoszenia toastu.
    • jot-es49 Mgła mgłą... 17.01.11, 13:28
      Po raz kolejny wyjaśniam! Mgła w języku rosyjskim nosi piękną nazwę "tuman".
      A teraz popatrzmy na tematy.
      Dubieniecki - mgła!
      Rogalski - mgła!
      Kaczyński - mgła!
      Macierewicz - ciężka mgła!
      Nawet spłodzili na ten temat film "Mgła"
      A jakie ostatnio zamglone to nasze forum...
    • snemeis_ustijuf Re: mgla, ostatni gwozdz do trumny..teorii spisko 17.01.11, 16:25
      Zgadzams się politycy nie mają najmnijeszych powodów, żeby mijać się z prawdą.
      polityk jest jak święty Mikołaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka