ae911truthorg 19.04.11, 08:40 My nie znamy nawet nazwiska "generała". W czasie przesłuchań będą obowiązywać rosyjskie przepisy - po prostu bydło. To jest obraz państwa pod rządami piłkarzyny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maccard Re: Rosjanie przesłuchają Klicha,Arabskiego-paran 19.04.11, 08:53 Jak PiS zdobędzie władzę to wyda stanowcze zarządzenie, że polskie samoloty mają prawo rozbijać się tylko w Polsce. I będziemy mieć wtedy w dupie wszystkie regulacje międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Ruskie, czyli międzynarodowe. 19.04.11, 09:23 maccard napisał: > Jak PiS zdobędzie władzę to wyda stanowcze zarządzenie, że polskie samoloty maj > ą prawo rozbijać się tylko w Polsce. I będziemy mieć wtedy w dupie wszystkie re > gulacje międzynarodowe. Polscy prokuratorzy musieli przygotować pytania i przedstawić je wcześnie, a rosyjscy nie muszą. Może ty jesteś gorszy od Rosjanina, bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Polskie czyli międzynarodowe ;) 19.04.11, 11:32 Narobili w gacie i już w oparciu o polskie prawo. Brawo sukces, gratulacje. - W toku spotkania organizacyjnego ustalono, że wszelkie czynności będą wykonywane przez prokuratorów polskich. Zaplanowane czynności wykonywane są na potrzeby śledztwa rosyjskiego. Strona polska wykonuje wnioski w oparciu o polskie prawo. Ustalono wstępny harmonogram czynności - mówił Rzepa. - Śledczy rosyjscy zamierzają wziąć czynny udział w przesłuchaniach 20 świadków - dodał rzecznik. I ruki pa szwam, tu jest Polska. Co za PR ! Pewnie badanie opinii publicznej zrobiła niezależna prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Polskie czyli międzynarodowe ;) 19.04.11, 12:32 a co chciałbyś aby to prezes wszystkich przesłuchiwał? Już wiemy jak nieudacznik "zero" woził prokuratorów do 1-go sekretarza KC PiS. Ale teraz jesteśmy już w normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Polskie czyli międzynarodowe ;) 19.04.11, 12:41 don_eugenio napisał: > a co chciałbyś aby to prezes wszystkich przesłuchiwał? > Już wiemy jak nieudacznik "zero" woził prokuratorów do 1-go sekretarza KC PiS. > Ale teraz jesteśmy już w normalnym kraju. W kraju dona, con dona. Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Polskie czyli międzynarodowe ;) 19.04.11, 12:54 ae911truthorg napisał: > W kraju dona, con dona. a co ,nie pasuje ...to droga wolna ,paszport teraz każdy już ma i nikt nie będzie za Tobą płakał Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Polskie czyli międzynarodowe ;) 19.04.11, 13:10 don_eugenio napisał: > ae911truthorg napisał: > > > W kraju dona, con dona. > a co ,nie pasuje ...to droga wolna ,paszport teraz każdy już ma i nikt nie będz > ie za Tobą płakał Umyj się. Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Polskie czyli międzynarodowe ;) 19.04.11, 13:54 ae911truthorg napisał: > Umyj się. Ja ?? to Ty chodzisz zasmarkany i beczysz że Ci na Prezydenta tego Twojego nieudacznika nie wybrali Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Polskie czyli międzynarodowe ;) 19.04.11, 15:36 ae911truthorg napisał: > Narobili w gacie i już w oparciu o polskie prawo. > Brawo sukces, gratulacje. Genialne odkrycie. Już w rosyjskim wniosku była mowa jedynie o udziale rosyjskich prokuratorów w przesłuchaniach prowadzonych przez prokuratorów polskich. Nie wiedziałeś, bo SMS-y z Torunia nie dotarły? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Ciołku! 19.04.11, 16:01 Posłuchaj i poczytaj coś innego a nie tylko RM i ND! Przedstawili i pytania i osoby. Przedstawili to we wniosku o pomoc prawną! Nie musieli przedstawiać wszystkim ciołkom! Takie są wymogi prawa międzynarodowego w odróżnieniu od prawa i sprawiedliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Kociołku! 19.04.11, 16:55 jot-es49 napisał: > Posłuchaj i poczytaj coś innego a nie tylko RM i ND! > Przedstawili i pytania i osoby. Przedstawili to we wniosku o pomoc prawną! Nie > musieli przedstawiać wszystkim ciołkom! > Takie są wymogi prawa międzynarodowego w odróżnieniu od prawa i spraw > iedliwości! > Czytaj dalej Komsomolską Prawdę, Prokurator w tv powiedział, że nie udostępni nazwisk osób przesłuchiwanych, niech dziennikarze pytają prokuratorów rosyjskich. A tu ruski sługusie masz cytat prawomyślnej redakcji tvn24: Jak informował na konferencji prasowej płk Zbigniew Rzepa, rzecznik Naczelnej Prokuratury Wojskowej, przesłuchania będą odbywały się w siedzibie Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie przy udziale jej przedstawicieli. Płk. Rzepa nie mógł odpowiedzieć na pytanie, kim są wezwane na świadków osoby, ani czy są to te same osoby, które były przesłuchiwane w polskim śledztwie. Powiedział jedynie, że "to przedstawiciele różnych instytucji". Jak dodał Rosjanie nie wymieniali z nazwiska konkretnych osób, ale funkcje swoich potencjalnych świadków. www.tvn24.pl/12690,1699955,0,1,rosjanie-zaczeli-przesluchania-w-polsce,wiadomosc.html Przedstawili we wniosku, to miałeś depeszę z centrali i czytałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: Kociołku! 19.04.11, 17:13 Noooo! Komsomołka doniosła o wszystkim! Chyba masz jednak doła! Czasem mam wrażenie, że myślisz logicznie ale w kierunku zupełnie przeciwnym! Nie napisałem ani o nazwiskach ani o szczegółowych pytaniach, ponieważ niczego takiego we wniosku nikt i nigdzie nie jest zobowiązany pisać. Musi być podany zakres, nazwijmy to, zainteresowania i ewentualnie wskazane osoby, nie koniecznie wcale z nazwiska i imienia, które wpisują się w ten zakres. Nie oznacza to wcale, ani wobec Rosjan, ani również Polaków (znaczy prokuratorów), że nie można tego zakresu rozszerzyć. Na przykład dopytać innych świadków... A przesłuchanie prowadzi prokuratura właściwa dla obywatela kraju w którym do takiego przesłuchania dochodzi. Zagraniczni prokuratorzy współuczestniczą w tym przesłuchaniu z prawem zadawania swoich pytań. Nie mogą jednak zabierać ze sobą żadnych protokółów przesłuchań ani innych dokumentów śledztwa. To polska prokuratura zdecyduje co i kiedy przekaże Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Prokuratorzy przyjechali pociągiem ;)) 19.04.11, 17:38 jot-es49 napisał: > Noooo! Komsomołka doniosła o wszystkim! Urrrrrrrrra ! > Chyba masz jednak doła! Czasem mam wrażenie, że myślisz logicznie ale w kierunk > u zupełnie przeciwnym! Myślenie logiczne nie ma kierunku. > A przesłuchanie prowadzi prokuratura właściwa dla obywatela kraju w którym do t > akiego przesłuchania dochodzi. Zagraniczni prokuratorzy współuczestniczą w tym > przesłuchaniu z prawem zadawania swoich pytań. Nie mogą jednak zabierać ze sobą > żadnych protokółów przesłuchań ani innych dokumentów śledztwa. To polska pr > okuratura zdecyduje co i kiedy przekaże Rosji. > Wysłuchałem oświadczenia prokuratora Rzepy.....ojjjj. Nie wiem czemu dziennikarze nie potrafią przekazać tego co powiedział. Prokuratorzy przyjechali pociągiem . Boją się samolotów ????? www.tvn24.pl/2427455,28378,0,0,1,wideo.html Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Nasi też... 19.04.11, 17:52 Nasi z Moskwy wracali pociągiem... Boją się samolotów czy co? A może tak wygodniej po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Kociołku! 19.04.11, 19:07 ale idiotów nam ten rydzyk produkuje. Zapomniałes baranie co pisałeś w pierwszym poście zakładając temat: przesłuchują ,Klicha ,Arabskiego.... a teraz : ae911truthorg napisał: > Jak informował na konferencji prasowej płk Zbigniew Rzepa, rzecznik Naczelnej P > rokuratury Wojskowej, przesłuchania będą odbywały się w siedzibie Wojskowej > Prokuratury Okręgowej w Warszawie przy udziale jej przedstawicieli. > > Płk. Rzepa nie mógł odpowiedzieć na pytanie, kim są wezwane na świadków osoby, > ani czy są to te same osoby, które były przesłuchiwane w polskim śledztwie. Pow > iedział jedynie, że "to przedstawiciele różnych instytucji". Jak dodał Rosja > nie nie wymieniali z nazwiska konkretnych osób, ale funkcje swoich potencjalnyc > h świadków. 911truteń - Ty się urodziłeś z głową czy dopiero Ci ją w warzywniaku kupili? -głąbie kapuściany - bo pewnie nie zajarzysz Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A w czym problem? 19.04.11, 13:49 Czyżby bolała możliwość, że prokuratura Rosji odkryje prawdę? Mamy interes aby wszystko zostało zamiecione pod dywan? Bo ja wolę prawdę. Nawet odkrytą przez sąsiada, jeśli naszym rodzimym nieśpieszno. A jak się nie podoba, to na przyszłość staranniej wybierać trasy wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Komorowski dawno wie w czym. 19.04.11, 15:20 Niech odkrywają...Amerykę. Odkryją to co odkrył B.Komorowski, źródełko prawdy, o tu poniżej w sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Nie widzę związku. 19.04.11, 15:27 Prokurator nie jest od ustalania politycznej odpowiedzilalności. Tę rolę wypełniają, całkiem skutecznie, wyborcy. Wypodziedź Komorowskiego to oczywista oczywistość. A kto ma odpowidać - ja, szary zjadacz chleba, nie mający żadnego wpyłwy na to jak zabawki kupione za moje podatki są rozbijane? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Nie widzisz, nie słyszysz. 19.04.11, 17:19 ws21 napisał: > Prokurator nie jest od ustalania politycznej odpowiedzilalności. Tę rolę wypełn > iają, całkiem skutecznie, wyborcy. > Wypodziedź Komorowskiego to oczywista oczywistość. A kto ma odpowidać - ja, sza > ry zjadacz chleba, nie mający żadnego wpyłwy na to jak zabawki kupione za moje > podatki są rozbijane? Po ujawnieniu afery hazardowej , przepraszam nie było afery, ani nadużycia prawa, tylko jakieś coś tam peowskie. Odpowiedzialność polityczną poniosło wiele ważnych osób: Nowak,Schetyna..... KTO PONIÓŚŁ ODPOWIEDZIALNOŚĆ POLITYCZNĄ PO KATASTROFIE SMOLEŃSKIEJ. No dawaj, Captain Obvious. Katastrofa nie jest mniej ważna od nieistniejącej afery, chyba że to sukces rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Ha, ha. 19.04.11, 17:33 Z daleka g... widać. Jesteś ślepy i głuchy. Afery hazardowej nie było, bo żaden prokurator ani sąd jej nie dostrzegł. I dla mnie, legalisty to kończy temat. A w sprawie katrastrofy konskwencje ponieśli sprawcy. Szkoda że nie wszyscy i że pociągnęli za sobą tylu przyzwoitych ludzi, kanalie. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Rżenie osła. 19.04.11, 17:42 ws21 napisał: > Z daleka g... widać. Jesteś ślepy i głuchy. Afery hazardowej nie było, bo żaden > prokurator ani sąd jej nie dostrzegł. No popatrz, a Tusk coś dostrzegł. Pewnie i na tym się nie zna. > A w sprawie katrastrofy konskwencje ponieśli sprawcy. Kompletnie cię pojeb..o . Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 I kto tu osioł? 19.04.11, 17:55 Mnie w kwestiach prawnych wypowiedzi polityków nie interesują. Jeśli śnisz o państwie w którym politycy wydają wyroki, Twoja sprawa. Ja w takim państwie byłbym wyjętym spod prawa rewolucjonistą. Bo bym takiego porządku nie zdzierżył. Mieliśmy niedawno polityka - minstra, wydającego wyroki. Żaden się nie potwierdził w sądzie, a sam minister ukrywa się pod imunitetem przed wymiarem sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Ty. 19.04.11, 18:49 ws21 napisał: > Mnie w kwestiach prawnych wypowiedzi polityków nie interesują. Jeśli śnisz o pa > ństwie w którym politycy wydają wyroki, Twoja sprawa. Ja w takim państwie byłby > m wyjętym spod prawa rewolucjonistą. Bo bym takiego porządku nie zdzierżył. > Mieliśmy niedawno polityka - minstra, wydającego wyroki. Żaden się nie potwierd > ził w sądzie, a sam minister ukrywa się pod imunitetem przed wymiarem sprawiedl > iwości. Nie rozumiesz co się do ciebie rozmawia. Politycznie nikt nie odpowiedział, mam nadzieję, że prawnie odpowie ktoś na wysokim stanowisku. Wyroki sądowe to inna sprawa. Prosty przykład - sędzia dyktuje słowa do protokołu, zapisywane w kompie, bez autoryzacji stron. "Wyobraź" sobie czym to skutkuje. Szczególnie jak sędzia jest "rozgrzany", jak mawia Bronek. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Jak nie odpowiedział? 19.04.11, 19:04 Otrzymal od losu wyrok ostateczny - eliminację z życia politycznego. A reszta to sprawa sądu. Zgodnie z tym co dziś wiemy, nikomu nie postawiono zarzutów. Więc kto ma odpowiadać politycznie? Przypomnę, że zwierzchnikiem Sił Zbrojnych jest Prezydent. On nominuje generałów i na każdym kroku zwykł podkreślać swoje zwierzchnictwo. Więc czepianie się MON jest conajmniej nie na miejscu. Chciał wywalić generała - nieudacznika, prezydent nie pozwolił, więc się doczekał. Organizatorem była Kancelaria Prezydenta. W większości na Powązkach. Kto ma odpowiedzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Ty. 19.04.11, 22:11 ae911truthorg napisał: > Politycznie nikt nie odpowiedział, mam nadzieję, że prawnie odpowie ktoś na wys > okim stanowisku. A skąd ma pochodzić wskazanie zakresu tej odpowiedzialności, kto jest uprawniony do jego zakreślenia? Czy wystarczy Nasz Dziennik, czy osobiście musi to zrobić Jarosław Kaczyński? Bo na razie żaden oficjalny, kompetentny polski organ nie zakończył postępowania. Wyniki ogłosili jedynie Rosjanie, ale sam twierdzisz, że ogłosili nieprawdę. Więc na czym chcesz się oprzeć wskazując winnych? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Czemu, czemu... 20.04.11, 08:38 maccard napisał: > ae911truthorg napisał: > > > Politycznie nikt nie odpowiedział, mam nadzieję, że prawnie odpowie ktoś > na wysokim stanowisku. > > A skąd ma pochodzić wskazanie zakresu tej odpowiedzialności, kto jest uprawnion > y do jego zakreślenia? Czy wystarczy Nasz Dziennik, czy osobiście musi to zrobi > ć Jarosław Kaczyński? Bo na razie żaden oficjalny, kompetentny polski organ nie > zakończył postępowania. Wyniki ogłosili jedynie Rosjanie, ale sam twierdzisz, > że ogłosili nieprawdę. Więc na czym chcesz się oprzeć wskazując winnych? Czemu wiatr bez przerwy wieje? Czemu kogut głośno pieje? Czemu krowa mięsa nie je? Czemu ryba nic nie gada? Czemu mgła jest taka blada? Czemu wielki dziób ma wrona? Czemu sól jest zawsze słona? Czemu człowiek ma dwie ręce?... Czemu...bo nie ma dżemu. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Czemu, czemu... 20.04.11, 08:57 Dotarły już SMS-y, że teraz cytujecie poezję? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Czemu, czemu... 20.04.11, 09:32 maccard napisał: > Dotarły już SMS-y, że teraz cytujecie poezję? > Nie jestem z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Czemu, czemu... 20.04.11, 10:13 ae911truthorg napisał: > maccard napisał: > > > Dotarły już SMS-y, że teraz cytujecie poezję? > > > Nie jestem z PO. No przecież wiem, cytowanie poetów to instrukcja PiS, sam Prezes dał przykład. Nie musisz pisać rzeczy oczywistych. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Czemu, czemu... 20.04.11, 14:11 maccard napisał: > No przecież wiem, cytowanie poetów to instrukcja PiS, sam Prezes dał przykład. > Nie musisz pisać rzeczy oczywistych. Jedyne SMS-y jakie dostaję to z Orange, że wygrałem BMW, albo coś innego. To, że ty wykonujesz polecenia otrzymywane za pomocą SMS, nie oznacza że całe społeczeństwo tak ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś