Dodaj do ulubionych

BOR popełnił błłędy ?

25.10.11, 19:21
Niesłychana historia.
BOR mógł popełnić błędy w organizacji wizyt w Smoleńsku.
Prokuratura błyskawicznie doszła do takiej hipotezy i podjęła profesjonalne działania.
Dziwi tylko dobór eksperta, który ma wypowiedzieć się na ten temat -
Jarosław Kaczyński, ale drugi ma piękną kartę - ocenił że śmierć i rany policjantów przy akcji w Magdalence to zwykła, rzetelna, policyjna robota.

wpolityce.pl/wydarzenia/16983-tylko-u-nas-ekspert-od-akcji-w-magdalence-i-b-wiceszef-bor-wydadza-opinie-na-temat-dzialan-biura-ochrony-rzadu-przy-organizacji-wizyt-w-katyniu

Obserwuj wątek
    • qwakacz Re: BOR popełnił błłędy ? 25.10.11, 21:42
      wiadomosci.onet.pl/kraj/akcja-w-magdalence-sad-uniewinnil-policjantow,1,3539178,wiadomosc.html
      "W 2006 r. - czasy PIS SO uniewinnił podsądnych, uznając m.in., że to nie działania oskarżonych, lecz Pikusa i Cieślaka spowodowały śmierć i rany policjantów".

Można stawiać biegłemu zarzuty że był nieobiektywny gdyby nie wyrok sądu. Sąd dał jednak wiarę tej opinii skoro wydał wyrok jaki wydał .
      Ekspertyza biegłego ma to do siebie że może być stronnicza i jeżeli istnieje takie podejrzenie można powołać innego biegłego a nawet jeszcze dziesięciu. To sąd potem ocenia któremu biegłemu wierzyć . Gdyby w procesie o Magdalenkę była tylko jedna opinia zarzut Kaczyńskiego mógłby się trzymać kupy ale jak wynika z materiałów prasowych to nie był jedyny biegły .
      www.rp.pl/artykul/10,723967-Konfrontacja-bieglych-w-sprawie-Magdalenki.html
      " W tej samej sprawie wypowiedzieli się więc inni eksperci a ich opinia, w odróżnieniu od tej, która budziła wątpliwości, została dołączona do akt."
      W tym przypadku Kaczyński zachowuje się jakstara Pawlaczka :
      "Sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie" - dla niego najlepszym biegłym byłby Maciarewicz.

• gini Re: BOR popełnił błłędy ? 25.10.11, 22:45
        Tak takj prokurartura sklucha sie Kaczynskiego, genialne!!!
        • qwakacz Re: BOR popełnił błłędy ? 25.10.11, 23:15
          W tym przypadku słuchać się wcale nie musiała bo Kaczyńskiego wydarzenia w Magdalence guzik obchodziły. Niemniej jednak fakt wydania takiej bulwersującej społeczeństwo ekspertyzy w głośnej sprawie zapewne tez wyroku został odnotowany w kartotece eksperta jako tzw"hak".
          Ten hak został wykorzystany akurat teraz przy okazji tej sprawy , gdyby biegłym był sędzia , wypomniano by mu wyrok . Ta sam metoda jaką zastosował Mularczyk przezd trybunałem - zdyskredytować eksperów lub sędziów jeżeli nie sa nam przychylni.
          Po pięciu latach zapomina się nazwisk nauczycieli ze szkoły ale PIS pamieta kto i w jakiej sprawie zabierał głos co mówił. A ciekawe kto z PISu ten proces obserwował i notował nazwiska ?
          • ae911truthorg Re: BOR popełnił błłędy ? 25.10.11, 23:42
            Eksperci to tylko wisienka na torcie.
            Meritum mam opisane w sygnaturce.
            Wina rządu Tuska jest oczywista, jej potwierdzeniem jest jakość prowadzonych dochodzeń.
            BOR popełnił błędy ?
            A gdzie tam, szef dostał awans, wszystko było super.
            Idiotyczne podejrzenia spiskowe.
            Ewentualnie sprzątaczka nie wyczyściła Glocków i dlatego Rosjanie badają je z taką starannością.
            Tak, stawiam na sprzątaczkę.
            Graś powinien być ekspertem.
            • calun_torunski to tylko wersja prokuratury - sad nie musi sie z n 26.10.11, 07:31
              nia zgadzac

> Eksperci to tylko wisienka na torcie.

od kiedy ludozercy jedza torty ??? do ciebie bardziej pasuje kaszanka

> Meritum mam opisane w sygnaturce.

i twoja sygnaturka zawiera Lecha Kaczynskiego ponoszacego 100% winy za zdarzenie - tu masz racje !!!

> Wina rządu Tuska jest oczywista, jej potwierdzeniem jest jakość prowadzonych do
              > chodzeń.

tak - dokladnie, wina rzadu Tuska to 0%

> BOR popełnił błędy ?

nie uniemozliwil zaplanowanej wizyte na terenie kraju, w ktorym sie morduje dziennikarzy i opozycje, zamyka niewygodnych biznesmenow do tiurmy, nie ratuje uwiezionych pod woda marynarzy, mordujacego wlasnych obywateli, za to ze chcieli wlasnego panstwa, napada na Gruzje i usiluje dokonac zamachu na Lecha Kaczynskiego

> A gdzie tam, szef dostał awans, wszystko było super.

trzeba docenic, ze przez prawie cala kadencja BOR byl w stanie zapanowac na nieobliczalnym podopiecznym, przedluzajac mu zycie o ponad 4 lata

> Idiotyczne podejrzenia spiskowe.
              > Ewentualnie sprzątaczka nie wyczyściła Glocków i dlatego Rosjanie badają je z t
              > aką starannością.
              > Tak, stawiam na sprzątaczkę.

takiej kobiety jestes wart !!!

> Graś powinien być ekspertem.

jemu mozes buty czyscic - co najwyzej
              • indeed4 Mamy farta 26.10.11, 14:28
                że MAK nie badał wizyty od strony organizacyjnej, bo gdyby ( nie daj Boże ) orzekł, że BOR popełnił błędy to nasi dzielni patrioci by teraz przekonywali w pocie czoła, że to kolejny wymysł ruskich morderców, a szef BOR za swe zasługi powinien zostać niezwłocznie uhonorowany Orderem Orła Białego.

Wczoraj jeden z tych geniuszy klarował mi mniej więcej coś w tym stylu o Protasiuku i polskich pilotach.
                • madameblanka Re: Mamy farta 26.10.11, 22:05

>bo gdyby ( nie daj Boże ) orzekł, że BOR popełnił błędy....

to czy po stronie BORu były błędy czy nie i tak nie miały wpływu na show we mgle naszych orłów 1,5 km przed lotniskiem; MAK i tak je widział, pomineli bo i tak nam doładowali ciepłym błasikiem...oszczędzili nas na arenie miedzynarodowej. No i oszczędzili pracy szanownej komisji millera, która zaraz wystosowałaby setki poprawek, zapytań, aneksów, uwag i innych pierdół.
    • zuzkazuzka111 Tak, dlatego Janicki dostał awans 26.10.11, 07:36
      Taki z niego całuśny generał, że uch.

wpolityce.pl/artykuly/11052-super-bezczelny-szef-bor-gen-janicki-jest-w-znakomitym-samopoczuciu-i-nie-ma-sobie-nic-do-zarzucenia
      fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/bor-na-smolenskim-lotnisku-bylo-dwoch-funkcjonariuszy,1547885,6911
      • ae911truthorg Re: Tak, dlatego Janicki dostał awans 26.10.11, 08:45
        zuzkazuzka111 napisała:

> Taki z niego całuśny generał, że uch.
        >
        > wpolityce.pl/artykuly/11052-super-bezczelny-szef-bor-gen-janicki-jest-w-znakomitym-samopoczuciu-i-nie-ma-sobie-nic-do-zarzucenia
        > fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/bor-na-smolenskim-lotnisku-bylo-dwoch-funkcjonariuszy,1547885,6911

Jak widać na zdjęciu z WP, nie potrafi spodni do oficerek włożyć.
        • zuzkazuzka111 Re: Tak, dlatego Janicki dostał awans 26.10.11, 13:30
          To zdjęcie mnie powala.
          Wygląda na nim jak parobek, który ukradł mundur i poszedł na jarmark.

Czy on już pokazał dyplom?
          • absurdello Tyle, że to dalej nie wyjaśnia dlaczego piloci 27.10.11, 14:00
            10 kwietnia robili w ogóle to podejście do lądowania (nawet próbne) skoro wszystkie informacje jakie otrzymywali mówiły, że w tym czasie nie ma możliwości lądowania a w szczególności LĄDOWANIA O PODWYŻSZONYM STATUSIE BEZPIECZEŃSTWA ZE WZGLĘDU NA PRZEWOŻONE OSOBY.

Sprawa BOR, to jest wątek poboczny, który wyszedł przy okazji badania sprawy.

Dziwniejsze jest, że nikt nie porusza tego, że przecież sami piloci, którzy lądowali na i startowali z tego lotniska 7 kwietnia, nie zgłaszali uwag do lotniska ani do tego, że ich karty podejścia są małoczytelne i o niewiadomej aktualności:

Oto wypowiedź dowódcy lotu Tu154m z 7 kwietnia (w tym locie kpt. Protasiuk leciał jako drugi pilot):

Wywiad z 15 kwietnia 2010 - pięć dni po katastrofie

Nic nie narzekał, że posiadane materiały utrudniały cokolwiek, a w końcu jako pilot najlepiej mógł ocenić jakość lotniska i stropień trudności operacji lądowania na nim.

• ae911truthorg Nie wyjaśnie też kryzysu w strefie euro. 27.10.11, 15:08

• absurdello Fakt, trzeba sprawdzić czy o 10:41 nie spadła 27.10.11, 17:12
                złotówka ... bo jak kilka osób na pokładzie miało je w kieszeniach, to mogło się stać przyspieszonego opadania samolotu w końcówce ..
                • ae911truthorg Chamstwo absurdalne cd. 27.10.11, 22:16
                  Kiedyś napisałem, że twoje posty atakujące pilotów to chamstwo.
                  Te żarty ze śmierci 96 osób ( które nadal robisz ) , to potwierdzenie mojej oceny.
                  Ciekawe, czy twoi rodzice pochwalają to co robisz ?
                  Merytorycznie - to jest wątek wyśmiewający opieszałość dochodzenia w sprawie możliwych zaniedbań. Czy to tak trudno zrozumieć ?
                  • absurdello Identycznie jak atakowanie osób nie będących 28.10.11, 17:32
                    na pokładzie i zarzucanie im odpowiedzialności za to co się stało z samolotem, choć nie da się w żaden sposób wykazać połączenia faktu zniżenia samolotu poniżej 100m (a i w ogóle we mgle, choć instrukcja HEAD tego zabraniała) z czyjąkolwiek działalnością z poza pokładu (tj. nie było żadnych poleceń z zewnątrz nakazujących czy chociaż zachęcających ... a nie, tu było zachęcanie ... od uniewinnionego pilota Jaka, który to widział to widział ziemię ze 130m (wg komunikatu PAP zacytowanego 08.06.2011 przez Polskie Radio)

Pilot Jaka uniewinniony - Polskie Radio za PAP

"Rzecznik dyscyplinarny 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego uniewinnił pilota, uznając że decyzja o lądowaniu nie zapadła poniżej 100 m. wysokości. Postępowanie dowiodło, że piloci widzieli światła i pas startowy lotniska, gdy byli na wysokości 130 metrów."

Podczas gdy w uwagach polskich (opublikowanych 19 grudnia 2010) do projektu raportu MAK , na stronie 72 zacytowano zeznania pilota tegoż Jaka:

"Z zeznań dowódcy załogi samolotu Jak-40 wynika, że zobaczył ziemię z wysokości 80-90m. Oświadczył również, że z wysokości 80m pasa nie widział i zobaczył go dopiero z wysokości 50-70m."

A faktyczna widoczność już wtedy wynosiła poniżej 250 (wbrew temu co napisano na tej samej stronie w uwagach), odległość na mapce na stronie 73 u góry, jest dwukrotnie zawyżona

Jak ktoś atakuje chamsko resztki mojej inteligencji, to niech się nie dziwi, że nie nadstawiam drugiej półkuli tylko oddaję.

A pilotów będę oceniał negatywnie, bo połamali tyle przepisów i procedur, że strach się bać (a do tego lecieli do Rosji nad moim domem, więc czuję się, że byłem zagrożony).

Co do monet, to była odpowiedź na twój tekst o strefie euro, czy to tak trudno zrozumieć, a nie wyśmiewanie się z ofiar katastrofy (tj. PASAŻERÓW) ?

> Ciekawe, czy twoi rodzice pochwalają to co robisz ?

Czy zaspokoi twoją ciekawość informacja, że mój Tata nie żyje od 11 lat, a Mama jest osobą mocno niedowidzącą ? Sam rozumiesz, że z tego powodu, trudno mi wnioskować co sądzą o mojej pisaninie.

Wyśmiewanie się z opieszałości dochodzenia jest bez sensu, bo każde dochodzenie ma inne tempo, więc nie ma "tempa odniesienia", ważne, że to dochodzenie w ogóle jest i nie zamieciono spraw pod dywan.
                    • don_eugenio Re: Identycznie jak atakowanie osób nie będących 28.10.11, 18:31
                      absurdello napisał:

> Wyśmiewanie się z opieszałości dochodzenia jest bez sensu, bo każde dochodzenie
                      > ma inne tempo, więc nie ma "tempa odniesienia", ważne, że to dochodzenie w ogó
                      > le jest i nie zamieciono spraw pod dywan.

to śledztwo wymaga zwiekszenia tempa bo grupa polityków-nieudaczników potrzebuje ogłoszenia słabego Prezydenta świętym i męczennikiem,aby na jego trupie dopchać się (wreszcie)do koryta(a taki jeden zakonnik do żłobu).
                    • ae911truthorg Nie na temat piszesz. 28.10.11, 21:59
                      Dalej nie rozumiesz, że to wątek o dochodzeniu w sprawie BOR.
                      Czym innym jest oskarżanie żyjących, a czym innym zmarłych .
                      Nie , ty musisz Allach akbar, Allach akbar.
                      Piloci winni, piloci winni....każdy wie, ruskie klepią to od pierwszych godzin.
                      Nie wysłuchali nawet nagrań, a już wiedzieli.
                      Może przeczytaj co mam w sygnaturce - masz żal do Prezydenta, że powiedział prawdę ?
                      Donald obiecał, że odwoła się do ICAO, że konwencja.....czy on tylko udaje durnia ?
                      • don_eugenio Re: Nie na temat piszesz.ja czy Ty? 29.10.11, 07:15
                        ae911truthorg napisał:

> Dalej nie rozumiesz, że to wątek o dochodzeniu w sprawie BOR.
                        > Czym innym jest oskarżanie żyjących, a czym innym zmarłych .
                        > Nie , ty musisz Allach akbar, Allach akbar.

ja wołam: prawda ,prawda ,prawda....
                        i nie interesuje mnie czy ktoś jest żywy czy leży na Wawelu...

> Piloci winni, piloci winni....każdy wie, ruskie klepią to od pierwszych godzin.
                        > Nie wysłuchali nawet nagrań, a już wiedzieli.

I mają rację,niestety....skoro samolot był do końca sprawny ,to największą winę ponoszą piloci.

> Może przeczytaj co mam w sygnaturce - masz żal do Prezydenta, że powiedział pra
                        > wdę ?

no powiedział prawdę...tylko że Twoja sygnaturka dobitnie świadczy o tym jaki jesteś zakłamany.
                        Pisze w niej o rządzi i Prezydencie.O RZĄDZIE I PREZYDENCIE!!! A w dniu tej tragedii Prezydentem był...Lech Kaczyński!!!
                        Gdzie więc Twoje zarzuty wobec Prezydenta i wobec ludzi z jego Kancelarii za stan państwa w tym dniu?Gdzie Twoje pytania o ich działania do poprawy bezpieczeństwa obywateli?
                        Gdzie Twoje pytania o działalność takiej instytucji jak BBN?
                        Nie ma.Bo to Ci nie pasuje politycznie.
                        W jednym tylko się zgadzamy.Ty uważasz że Prezydent L.Kaczyński za nic nie odpowiada...i ja także uważam że był nieodpowiedzialny.
                        I dlatego poległ...

> Donald obiecał, że odwoła się do ICAO, że konwencja.....czy on tylko udaje
                        > durnia ?
                        Co mnie obchodzi zdanie Premiera Tuska na ten temat.Co on się zna na lataniu i katastrofach?
                        Tyle co i Macierewicz.Z tym że ten pierwszy nie pier..li tak często i pajaca z siebie nie robi.

ICAO już dawno dało odpowiedź: Raport MAK-u jest dla nich całkowicie WIARYGODNY!!!
                        Tusk durnia to by robił z siebie gdyby znowu o to pytał.
                        • ae911truthorg Nie na temat piszesz. 29.10.11, 15:58
                          Pisałem do absurdello.
                          Ty też piszesz nie na temat.
                          Zgadnij gdzie mam twoje zdanie na mój temat.
                          • don_eugenio Re: Nie na temat piszesz. 29.10.11, 16:23
                            ae911truthorg napisał:

> Pisałem do absurdello.
                            > Ty też piszesz nie na temat.
                            > Zgadnij gdzie mam twoje zdanie na mój temat.

zapewne tam gdzie i ja Twoje :)
                            • ae911truthorg Re: Nie na temat piszesz. 29.10.11, 20:14
                              Staram się nie wypowiadać na temat forumowiczów, ale skoro zacząłeś...
                              uważam że jesteś osłem.
                              • don_eugenio Re: Nie na temat piszesz. 29.10.11, 21:27
                                ae911truthorg napisał:

> Staram się nie wypowiadać na temat forumowiczów, ale skoro zacząłeś...
                                > uważam że jesteś osłem.

czasami na temat forumowiczów wypowiadasz się prywatnie....
                                a płacą Ci za plucie na temat polityków z PO
                          • qwakacz Re: Nie na temat piszesz. 29.10.11, 16:49
                            ae911truthorg napisał:

> Zgadnij gdzie mam twoje zdanie na mój temat.

Zapewne tam gdzie nasze dzanie ma każdy karierowicz wybrany na posła i wszyscy politycy.
                            Chociaż znają nasze zdanie zawsze postępuja po swojemu twierdząc że:
                            popieramy ich zdanie tyle że jeszcze o tym nie wiemy .
                  • don_eugenio Re: Chamstwo absurdalne cd. 28.10.11, 18:35
                    ae911truthorg napisał:

> Merytorycznie - to jest wątek wyśmiewający opieszałość dochodzenia w sprawie mo
                    > żliwych zaniedbań. Czy to tak trudno zrozumieć ?

eh...jakie to były dobre czasy kiedy to bez śledztwa ogłaszano kto jest winny ,jak to czynili np. Gomułka,Urban, Z.Ziobro ,Kempa...
                    Same doborowe towarzystwo :)
              • zuzkazuzka111 bezkarność? 27.10.11, 21:37
                vod.gazetapolska.pl/616-czy-beda-bezkarni
                Jak to jest być sędzią we własnej sprawie? Może niech pan Miller odpowie.
                Z podobną swadą jak opowieść o samochodzie i brzozie.
                • calun_torunski to powiedz zuzka, ktora z was pociagnela za spust 30.10.11, 21:49
                  wyrzutni pocisko izobarycznych - ty czy gini ???

jak wam sie udalo tak pocelowac we mgle ???
            • madameblanka Re: Tyle, że to dalej nie wyjaśnia dlaczego piloc 27.10.11, 20:38

że przecież sami piloci, którzy ląd
              > owali na i startowali z tego lotniska 7 kwietnia, nie zgłaszali uwag do lotnisk
              > a

to nie jest dziwne. Dugość pasa ok, nawierzchnia ok, może trochę wąski. Lądowali tam nie raz i było ok, lądował tam i Putin - więc nie oszukujmy się, z lotniskiem nie było aż tak źle. Oczywiście nadawało się tylko do lądowania w dobrych warunkach meteo (ze względu na sprzęt naziemny).
      • qwakacz Bardziej od tego że Janicki awansował interesuje 27.10.11, 00:13
        skąd były premier który przeciez na codzień nie interesował się prokuraturą w lot błyskawicy kojarzy nazwisko ze sprawą Magdalenki a konkretniej z biegłym występującym w tej sprawie ?Przecież jak mówią "Nie jednemu psu łysek".
        WNie dalej jak dwa lata temu wnosiłem o powołanie przez sąd biegłego w sprawie o odszkodowanie . Sąd wyznaczył biegłego i chociaż ten pisał opinię na mój wniosek to dziś już nie pamiętam jego nazwiska . Ba , nie pamiętam nawet nazwiska sędziego który sprawę prowaadził ani nazwiska adwokata. A premier pamięta i pamięta dobrze co biegły mówił.
        Ciekawe czy podobnie jak kiedyś przed wystąpieniem Mularczyka w Trybunale cała noc kopano archiwa pisowskie żeby wyciągnąć "haka" na eksperta czy to wszechwiedza prezesa ?
    • zuzkazuzka111 Pasuje jak ulał: 28.10.11, 07:15
      Ze starych "Podwieczorków przy mikrofonie":
      >>
      • madameblanka Re: Pasuje jak ulał: 28.10.11, 14:40

>
        • don_eugenio Re: Pasuje jak ulał: 28.10.11, 16:47
          madameblanka napisała:

>
          > >
          • madameblanka Re: Pasuje jak ulał: 28.10.11, 21:04

> no i ja muszę przyznać że Zuzia zaskoczyła mnie na plus :-)

najgorsze jest to że ona traktuje to poważnie...
      • jot-es49 Re: Pasuje jak ulał: 28.10.11, 15:02
        Zuzka!
        Już ci dwukrotnie proponowałem abyś założyła autorskie forum - lepiej się śmiać niż złościć a ty w kawałach jesteś dobra - poprę cię i podeprę nawet radiem Erewań ;-)
        Dawaj! Działaj!
        • deoand Re: Pasuje jak ulał: 29.10.11, 13:49
          Tylko Bor w Polsce i krajach takich jak Birkinia Fasso Wyspy Owcze czy Wyspy Anii z Zielonego wzgórza nie odpowiada za bezpieczeństwo prezydenta i pozwala mu ladować wtam gdzie w szczerym polu biały krzyż i Janicki dostał jeszcze awans -byc moze słusznie bo cała władza teraz w rekach PO.

A z Błasika niezależnie co byscie tu nie napisali nigdy nie spadnie ciężar odpowiedzialnosci moralnej - to On mógł powiedzieć stop -nie lądujemy bo prosze mi tu nie opowiadac bajek , ze kapitan w wojsku przeciwstawi sie poleceniom generała -dowódcy sił powietrzych . Moze piechurowi to by jeszcze mógł ale swemu szefowi - bez bajek - robił co mu kazali ale przerosło to jego umiejetnosci i klops
          • don_eugenio Re: Pasuje jak ulał: 29.10.11, 16:18
            deoand napisał:

> Tylko Bor w Polsce i krajach takich jak Birkinia Fasso Wyspy Owcze czy Wyspy An
            > ii z Zielonego wzgórza nie odpowiada za bezpieczeństwo prezydenta i pozwala mu
            > ladować wtam gdzie w szczerym polu biały krzyż i Janicki dostał jeszcze awans -
            > byc moze słusznie bo cała władza teraz w rekach PO

Janicki dostał zapewne awans po układach i znajomościach....oczywiście że z politykami PO.
            Tak samo inni oficerowie ,za UW,za SLD ,za AWS ,za SLD-znowu,za PiS i teraz z PO.
            Zawsze wszyscy dostawali awans przez układy z politykami ,więc dlaczego czepiasz się tylko Janickiego i PO?
            Jego awans nie ma nic wspólnego z KwS.
            A już zupełną głupotą jest powiązanie właśnie jego awansu z tą tragedią.Nie wiem czy BOR prawidłowo zabezpieczył wizytę w tym dniu - są chyba jakieś przepisy ,można sprawdzić.
            Ale to nie wina BORu za to co się stało.To nie BOR wybiera lotnisko ,Bor tylko zabezpiecza tam gdzie mu każą.Zresztą bardzo ładnie to wyjaśniasz w tekście poniżej.Czy generał BORu może podskoczyć Premierowi czy Prezydentowi i powiedzieć :"tam nie polecimy".Już na drugi dzień kto inny byłby dowódcą BOR i tam właśnie by polecieli gdzie chcą.
            A co do szczerego pola i krzyża .Trzy dni wcześniej Tusk i Putin udowodnili że można - PRZY ZACHOWANIU ROZSĄDKU !!! - wylądować w tym polu.Nie słyszałem aby w "tej złej Rosji" kogoś rozstrzelali za to że Putina posłali na takie lotnisko.
            BOR nie odpowiada za lot i za mgłę .Odpowiada za bezpieczeństwo Prezydenta,nie za bezpieczeństwo przelotu.Samolot sprawdzili - bomby nie było.Lotniska w Wawie i Smoleńsku sprawdzili - snajperów ani zamachowców owiniętych dynamitem nie było .Co w/g Ciebie mieli jeszcze sprawdzić?

> A z Błasika niezależnie co byscie tu nie napisali nigdy nie spadnie ciężar odpo
            > wiedzialnosci moralnej - to On mógł powiedzieć stop -nie lądujemy bo prosze mi
            > tu nie opowiadac bajek , ze kapitan w wojsku przeciwstawi sie poleceniom genera
            > ła -dowódcy sił powietrzych . Moze piechurowi to by jeszcze mógł ale swemu szef
            > owi - bez bajek - robił co mu kazali ale przerosło to jego umiejetnosci i klo
            > ps

O !!! widzisz .Tutaj dobrze kombinujesz.Ale czy nie uważasz że te macki sięgały wyżej?
            Czy w/g Ciebie generał może się przeciwstawić poleceniom Naczelnego Dowódcy Sił Zbrojnych? Czy TEN generał mógł powiedzieć TEMU Prezydentowi : "NIE"
            • deoand Re: Pasuje jak ulał: 29.10.11, 21:21
              Byc może gdy generał Boru przeciwstawiłby sie premierowi to jutro przestałby byc generałem i dowódca Boru ale Prezydentowi to juz bardziej problematyczne - niemniej jednak tez tak mogło byc .

A czy Prezydent nalegał na ladowanie - tez nie wiemy czy tak czy po prostu ci pozostali nawet nie powiedzieli Prezydentowi jakie sa warunki - ryzykowałby życie zony gdyby razem wiedzieli co sie dzieje ???

A może to te wszystkie niedobitki katyńskie , które chca teraz forsy i forsy tak naciskały na Kaczyńskiego , że ten nie mógł im odmówć .???

Ja nie mam żadnego ineresu jako normalny Polak pyskować na Rosjan zamiast z nimi handlowac aby jakas grupa juz teraz naciąganych potomków dostała pieniądze .
              Zreszta oni mieli obronic kraj przez wrogami a nie poddac sie a teraz miauczeć o odszkodowania . Maja cmentarz - koniec kropka była wojna były ofiary .
              Teraz w Rosji nie ma naszego przyjaciela Gruzina / Stalin to Gruzin przecie / więc koniec kropka .. mamy pomnik historii i tyle - mysmy wygrywali to przepadali gdziec jeńcy od Tuchaczewskiego czy Budionnego , jak pragralismy to i nasi jeńcy zagineli -dziś juz wiadomo gdzie .. ale nawet Stalin nie zabił 10 generałów czego sami sobie zrobiliśmy w Smoleńsku.
    • ae911truthorg BOR potrafił... 30.10.11, 00:05
      Dalej mamy w "Rzeczpospolitej":

"Prezydent Kwaśniewski lądował w Smoleńsku w 1996 r. Na trzy miesiące przez terminem do Rosji poleciała grupa rekonesansowa – opowiada rozmówca z BOR. – Sprawdzone zostało calusieńskie lotnisko Siewiernyj. Nie było takiej możliwości, by jakikolwiek sprzęt nie działał, czy był uszkodzony. Nasi funkcjonariusze z linijką w ręku mierzyli cały pas startowy. Okazało się, że jego część wymagała remontu. Dlatego natychmiast zadecydowaliśmy, ze Rosjanie muszą wylać nową nawierzchnię. Zrobili to z przekazanych przez Polskę pieniędzy. Musieli tez dokonać wymiany wszystkiego, co budziło nasze wątpliwości, włącznie z każdą żaróweczką czy guzikiem – relacjonuje tamte wydarzenia rozmówca.

Oficer BOR zdradza również tajniki ochrony prezydenta w Smoleńsku.

Zupełnie inaczej też niż w 2010 r. wyglądała kwestia ochrony prezydenta Kwaśniewskiego. – Naszych agentów było mniej więcej tyle samo, co Rosjan – kilkadziesiąt osób – opowiada nam funkcjonariusz. – Oczywiście, że mieli broń

więcej tu:

salski.nowyekran.pl/post/31440,czy-bor-kierowcy-janickiego-mial-ulec-putinowcom-w-smolensku
      • don_eugenio Re:Truteń - spec od propagandy... 30.10.11, 07:59
        głupiej propagandy.

Powołujesz się na Rzepę ,ale link do nowego ekranu...krętaczu jeden.
        Ciekaw jestem czy po zmianie właściciela Rzepy także, ci piloci i oficerowie BORu będą walić do redakcji że swoimi rewelacjami. Oczywiście wszyscy anonimowo.
        Nie zdziwię się jeśli się okaże że ci anonimowi to mają na nazwisko Lisiecki,Semka,Wildstain i reszta.
        Bo jakimże trzeba być IDIOTĄ(albo kanalią od propagandy) aby wierzyć że w czasach Prezydenta Kwaśniewskiego BORowcy robili wszystko profesjonalnie ,a dopiero po dojściu do władzy Kaczyńskich ,a później Tuska ,zaczęli wszystko robić byle jak.Po 16 latach ówczesny oficer BORu pamięta dokładnie co wtedy robili.A oczywiście robili wtedy wszystko dokładnie.Tak samo jak p.Kopacz przekopała(nomen-omen:) ) każdy metr ziemi - dokładnie przekopała.Szkoda tylko że ten oficer nie pamięta kto latał po gorzałę dla Kwaśniewskiego i Sławoja-Głodź a. Gdyby 10.04 nie wyszła mgła,albo gdyby nasz nieodpowiedzialny Prezydent ,albo jego nieudolni pomagierzy,wykazali się rozsądkiem: to także za kilka lat czytałbyś wspomnienia generała Janickiego,jak to profesjonalnie zabezpieczono dwie wizyty (a właściwie wizytę i wycieczkę) w kwietniu 2010 r. Ale niestety ,
        wyszła mgła i sprawa się rypła.
        A jeśli już chcesz coś powiedzieć to trzymaj się tematu:KwS.
        Bo co mają te wypowiedzi do rzeczy.Oni sprawdzili dokładnie lotnisko.Mówi tylko o lotnisku.Nic jakoś nie wspomina o skontrolowaniu terenu na 2 km.przed lotniskiem.Nic nie pisze że,np. wycinali drzewa na 2 km.przed podejściem.A to tam rozegrała się tragedia i podobno tak stały agregaty "ze mgłą" i tam dokonano zamachu.
        Co ma do tego sprawdzenie i mierzenie co do centymetra pasa lotniska.Trzy dni wcześniej wylądował tam ten sam samolot,a więc dało się.
      • calun_torunski mierzyli linijka caly pas startowy - ponad 2 km !! 30.10.11, 08:48
        a potem i tak samolot z Kwasniewskim zatrzymal sie na samym koncu pasa ...

przy czym ruskie tak ich zajeli duperelami - zaroweczki, guziki (od munduru ???), ze nie zauwazyli pancernych brzoz rosnacych przed pasem startowym - w 1996 wystarczylo zakryc je siatka maskujaca

brzozy rosly sobie kolejne 14 lat czekajac na wlasciwy moment, przygotowujac sie do obezwladnienia samolotu na wysokosci 15 metrow !!!!

ruscy wiedzieli, ze ktorys z braci Kaczynskich wkrotce sie tam pojawi - a BOR mierzyl pas startowy linijka !!!
        • calun_torunski dla klamcy pisoida z ''truth" w nicku ... 30.10.11, 09:02
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,7769748,Kwasniewska__Nasze_najgorsze_ladowanie_bylo_wlasnie.html
          w Polsce, tak jak w Belgii, zyja dwa odrebne narody poslugujace sie roznymi jezykami - w Belgii te jezyki brzmia roznie, w Polsce brzmia identycznie, bowiem Wolacy posluguja sie antonimami-homonimami jezyka polskiego (np.prawo, sprawiedliwosc, prawda, honor, patriotyzm u Wolakow znacza dokladnie opozycje polskich pojec), stad nie dziwi "truth" w nicku Wolaka - on sam ostrzega przez swoimi klamstwami
          • gini Re: dla klamcy pisoida z ''truth" w nicku ... 30.10.11, 09:44
            calun_torunski napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,7769748,Kwasniewska__Nasze_najgorsze_ladowanie_bylo_wlasnie.html
            > w Polsce, tak jak w Belgii, zyja dwa odrebne narody poslugujace sie roznymi jez
            > ykami - w Belgii te jezyki brzmia roznie, w Polsce brzmia identycznie, bowiem W
            > olacy posluguja sie antonimami-homonimami jezyka polskiego (np.prawo, sprawiedl
            > iwosc, prawda, honor, patriotyzm u Wolakow znacza dokladnie opozycje polskich p
            > ojec), stad nie dziwi "truth" w nicku Wolaka - on sam ostrzega przez swoimi kla
            > mstwami

No tak naturalnie wina wolakow, tuskomatolstwo jest w porezadku.
            Wszystkie ruskie pierogi z tego forumka broniace Rosji sa w porzadku, w Belgii zajalby sie nimi wywiad, jak w kazdym innym normalnym kraju.
            • deoand Re: dla klamcy pisoida z ''truth" w nicku ... 30.10.11, 10:20
              A po chusteczkę tam lecieli - był Premier 3 dni temu i starczy ...
              A swoja drogą to kto decyduje czy prezydent będzie lądował w Moskwie czy kaczym dole ? Jeśli prezydent sobie wymyśli , że poleci ostatnim Tupolewem bo jeszcze nie poszedł na zyletki do Nowego targu czcic mjr Kurasia czy jak mu tam chyba jestw NT. tez lotnisko - to co poleci czy jest ktoś kto powie Nie panie Prezydencie lotnisko sie nie nadaje do ladowania -lecimy do Krakowa .

Kto to mówi BOR i kto decyduje - Prezydent i poleca jak mu się zachce ???

Czy dowódca pułku wybiera lotnisko wtedy to chyba było możliwe a teraz to nie ma pułku .
            • calun_torunski na szczescie Belgia to nie pisoidalne panstwo 30.10.11, 10:44
              policyjne

Polska zreszta tez

mozesz i w Polsce i w Belgii na wszelkich mozliwych forach opisywac, ze szczegolami, jak to zabilas Lecha Kaczynskiego i 95 innych osob w udanym zamachu 10.04.2010 nad Smolenskiem

calkowicie bezkarnie - we wszystkich czetrech jezykach
        • state.of.independence Re: mierzyli linijka caly pas startowy - ponad 2 30.10.11, 20:16
          Właśnie próbuję sobie wyobrazić, jak oni linijką ten pas mierzyli. Chyba tylko na klęczkach, jak pokutnicy, bo inaczej to by było fizycznie niewykonalne. A w tym samym czasie Rosjanie rozsypywali jakiś super wydajny nawóz azotowy (do tego genetycznie modyfikowany), żeby pod tą siatką maskującą brzozy szybciej rosły i równomiernie się opancerzały korą tytanowo-chitynową. Potem spryskali te brzozy jakimś świństwem i w efekcie ich igły stały się zdolne do wydzielania helu w formie mgły, tu ciekawostka, pod wpływem niecnych myśli Putina...
          • don_eugenio Re: mierzyli linijka caly pas startowy - ponad 2 30.10.11, 21:04
            >
            >pod wpływem niecnych myśli Putina...
            powinno być : pod wpływem myśli Putina...(innych nie ma)
            • state.of.independence Re: mierzyli linijka caly pas startowy - ponad 2 30.10.11, 23:13
              No dobrze, poniosły mnie emocje. Niech będzie, że pod wpływem myśli Putina...
      • zuzkazuzka111 Re: BOR potrafił... 03.11.11, 08:22
        Awanse to chyba zapłata za dobrze wykonane zadanie.
        • don_eugenio Re: BOR potrafił... 03.11.11, 18:41
          za te głupawe nic nie wnoszące wpisy zapewne także dostaniesz zapłatę...2 PLN od posta i mozliwość pocałowania dloni wystawionej z maybacha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka