Dodaj do ulubionych

...nie ma złej pogody. KwS dowodem!

10.04.12, 19:59
Prezespan powtórzył dziś plagiat o zdradzie o świcie! W sukurs mu idę z podstawowymi tezami.

Tezy do zdrady o świcie:
-Dla młodych pilotów wojskowych nie ma złej pogody, a bardzo niewielu z nich wykazuje się zadowalającą znajomością oraz szacunkiem dla przepisów lotnictwa...
-Często występującym na szczeblu eskadry zjawisku realizacji zaplanowanych lotów w bagatelizowanych, niebezpiecznych warunkach pogodowych i błędnej z tego tytułu ocenie ryzyka podejmowanego przez dowódców o stosunkowo niewielkim doświadczeniu...
-O lekkomyślności personelu latającego i braku w powietrzu załogowej współpracy przy wykonywaniu zadań, w których ścisła koordynacja i podział ról wpisane są w obowiązujące pilotów procedury...
-Niektórzy ambitni i spragnieni szybkich awansów dowódcy (...) zmuszają personel latający do nazbyt ekstremalnych zachowań w powietrzu...

I to jest zdrada o świcie!
Obserwuj wątek
    • absurdello Po prostu załoga była niewyspana ... 10.04.12, 20:13
      kto zmusza ludzi do wykonywania skomplikowanych i wymagających doskonałego stanu psycho-fizycznego o tak nieludzkich porach ?

Przykład:

10:40:55,2 ___Nawigator___Dwadzieścia aaaaaa ( <
      • jot-es49 Re: Po prostu załoga była niewyspana ... 10.04.12, 20:35
        Nie zgadłeś! Nie o to chodzi! Próbuj dalej;)
        • state.of.independence A jednak 10.04.12, 20:40
          Z tym niewyspaniem jest coś na rzeczy. Gdyby przylecieli dzień wcześniej wieczorem (tylko skąd noclegi dla tylu osób???) to do katastrofy nigdy by nie doszło. Ewentualnie gdyby początek kampanii wyborczej... upsss... uroczystości rocznicowych był zaplanowany na późniejszą godzinę to też nic by się nie stało.
          • jot-es49 Re: A jednak 10.04.12, 20:44
            Błąd! Nie było kampanii wyborczej! Nie było mowy o jakichkolwiek uroczystościach.
            Tracisz jedno życie! Game over!
            • state.of.independence Re: A jednak 10.04.12, 20:51
              Czekaj, czekaj. Jak nie było kampanii wyborczej, jak nawet nie było uroczystości to po co tam lecieli? A, prawda - z misją wojskową, ponieważ Tu to przerobiony bombowiec...
              • jot-es49 Re: A jednak 10.04.12, 21:39
                Dobra!
                Możesz skorzystać z telefonu do przyjaciela!
                • state.of.independence Re: A jednak 10.04.12, 22:43
                  O tej porze to nie będę nigdzie dzwonić, bo mnie wszyscy przyjaciele przeklną.
                  • absurdello Ja jestem rozdarty pół na pół pomiędzy 11.04.12, 11:59
                    telefonem do przyjaciółki i pytaniem do publiczności ;)
                    • state.of.independence Re: Ja jestem rozdarty pół na pół pomiędzy 11.04.12, 20:46
                      Jeśli masz żonę to bezpieczniej zapytać publiczności :-)))
    • you-know-who Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 20:46
      nie ma zlej pogody... jesli:
      sie wlaczy ogrzewanie lopat helikoptera, wlacza i patrzy na instrumenty w miroslawcu i pod smolenskiem (pod smolenskiem powinno byc: nie rozstraja sie umyslnie wskaznika wysokosci i patrzy na niego...) i tak dalej i temu podobne.

wiecie, ze po zeszlorocznej czarnej serii kraks malych samolotow, polska ma chwilowo (miejmy nadzieje) okolo 10-krotnie wieksza wypadkowosc smiertelna niz usa, w przeliczeniu na godzine lotu.
      • jot-es49 Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 20:48
        Ciepło, ciepło...
      • state.of.independence Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 20:54
        you-know-who napisał:

> wiecie, ze po zeszlorocznej czarnej serii kraks malych samolotow, polska ma chw
        > ilowo (miejmy nadzieje) okolo 10-krotnie wieksza wypadkowosc smiertelna niz usa
        > , w przeliczeniu na godzine lotu.

Najbardziej bezsensowny to chyba był wypadek Szufy (nie pamiętam już, czy to rzeczywiście zeszły rok). Niby bardzo doświadczony pilot, a tu też się zdarzyło pomylić, ze skutkiem tragicznym.
        • you-know-who Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 21:50
          to byl okropny wypadek (brat znal Szufe osobiscie i ja jego tez, chciaz nigdy nie spotkalismy sie osobiscie). ale inne tez byly, jeszcze troche gorsze, bo duzo latwiejsze do unikniecia, z pasazerami - loty w chmurach tez byly (hiszpania-portugalia), i wszystko inne tez... z tym trzeba cos zrobic, tymczasem jeden z poczytnych miesiecznikow lotniczych nie bardzo chce opublikowac zestawienia statystyk, nawet na marginesie opowiesci z mojego bloga (rozdz 8 czy cos kolo tego)
          • jot-es49 Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 22:07
            I dlatego właśnie Pawle, będę z uporem maniaka, na różne sposoby, promował powyżej cytowane tezy z ... Konferencji nt, bezpieczeństwa lotów, która zakończyła się w dniu 23 stycznia 2008 r praktycznym egzaminem.
            Egzaminem z prawdziwości tych tez. Nie zdało tego egzaminu 20 osób - polskich pilotów - a było to zaledwie preludium do 10 kwietnia 2010 r.
            Bowiem wniosek z tego wynika, że wiemy co jest nie tak, ale dzięki takim Macierewiczom, Kaczyńskim, Bieniendom, Nowaczykom czy Szuladzińskim i innym poplecznikom PiS nie czynimy nic aby zapobiegać!
            Wynosząc na ołtarze męczenników, szukając spisku - uciekamy od odpowiedzialności!
            A elity polityczne, zamiast paść na kolana i walić się w piersi za grzechy własne najchętniej walą na oślep wszystkich w koło!

Bo między Bugiem Odrom i Nysom to najważniejsze my som!

I to jest ta trzecia tischnerowska prawda!
            • you-know-who Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 22:28
              bo jak mozna zapobiegac wypadkom i szkolic najnajlepszych lotnikow? to niewykonalne i niepotrzebne, a poza tym kosztuje. dlatego nie mamy w kraju (o ile mi wiadomo) symulatorow do wielu rodzajow drogiego sprzetu ktorym sie lata, tzn. lata, jesli sa pieniadze na paliwo i czesci.

gdyby opublikowano pewne statystyki sprawnosci technicznej, polska zostalaby natychmiast zaatakowana i byc moze zdobyta przez jakichs talibow czy innych znajomych ministra sikorskiego.
              • state.of.independence Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 22:37
                Symulatorów nie mamy, bo i po co? To wracając tak do katastrofy smoleńskiej - przecież załoga nie ćwiczyła w symulatorze, bo najbliższy był w Moskwie. Nie wiem, czy o pieniądze chodziło, czy może niepolitycznie było tam pilotów wysyłać - grunt, że nie jeździli. Nie pamiętam już kto konkretnie (ktoś odpowiedzialny za te szkolenia) skomentował to później do mediów mniej więcej tak, że załoga ćwiczyła pewne sytuacje w kokpicie "na sucho" na pasie startowym i to miało ten symulator zastąpić. No to ręce opadają.
                • jot-es49 Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 11.04.12, 05:18
                  Mówił to tak zwany generał tak zwany Czaban tak zwany Szef Wyszkolenia tak zwanych Wojsk Lotniczych...
                  • absurdello I dziwnym trafem pierwszy prysnął 11.04.12, 12:11
                    z 36splt ... oczywiście w górę :|
                    • state.of.independence Re: I dziwnym trafem pierwszy prysnął 11.04.12, 20:50
                      A oczekujesz, że posypując głowę popiołem sam by się zdymisjonował? Niestety w Polsce pokutuje taka mentalność:
                      1. jeżeli podwładni odniosą sukces to przełożony mówi w najlepszym przypadku "nasz sukces", a w najgorszym - "mój"
                      2. jeżeli przełożony coś przeskrobie, to zwala na podwładnych i mówi "wasza wina".
                      • absurdello Nie, ja tylko podziwiam antygrawitacyjne zdolności 12.04.12, 18:18
                        różnych osób, że jak spadają z danego stołka, to zwykle ... W GÓRĘ :)
                        • state.of.independence Sprawa jest prosta 12.04.12, 18:57
                          I generalnie z antygrawitacją ma niewiele wspólnego. Jak ktoś z wierchuszki czegoś nie dopatrzy i wychodzą z tego kłopoty to najprościej go awansować (na dowód, że on nic nie winien), a wszystko zwalić na spisek, zamach, inwazję kosmitów, masonów, cyklistów, itd...
                • absurdello Mnie to "rajcuje" jak słyszę o kosztach 11.04.12, 12:10
                  symulatorów a potem patrzę na stopień komplikacji różnych gier, które wykorzystując moc zwykłego PC-ta (a kiedyś nawet ośmiobitowców) są w stanie generować realistyczne obrazy trójwymiarowe w czasie rzeczywistym ...

KURNA NIE UWIERZĘ, ŻE U NAS NIKT BY NIE POTRAFIŁ ZROBIĆ TAKIEGO SYMULATORA Z MAKIETĄ KABINY I PANELAMI WSKAŹNIKOWYMI A NAWET NA PLATFORMIE SYMULUJĄCEJ ZMIANY POŁOŻENIA w przestrzeni I TO ZA ROZSĄDNE PIENIĄDZE ...

Potrafimy tylko sobie wmawiać, że to za skomplikowane, że niemożliwe, że coś tam

TYLKO SIĘ NIKOMU NIE CHCE, BO ŁATWIEJ JEST NARZEKAĆ i MARTYROLOGIĘ PO WÓDCE ODSTAWIAĆ.

Czerwone maki, serce, ojczyzna,
                  Trzaska koszula, tu szwabska kula,
                  Tu, popatrz, blizna.

:(((
                  • maccard.3 Re: Mnie to "rajcuje" jak słyszę o kosztach 12.04.12, 16:34
                    Przecież w 36 pułku zapewniano, że z symulatorów zrezygnowano w 2007 roku, jeszcze za kadencji PiS.
                    • state.of.independence Re: Mnie to "rajcuje" jak słyszę o kosztach 12.04.12, 16:42
                      Jaka szkoda... To pisdzielce nie zwalą winy na spisek Tuska i Komorowskiego z Putinem :-(
                      • absurdello Ależ to wszystko przez PO i Donalda T. !!! 12.04.12, 18:17
                        bo gdyby się nie pchali do "waaadzy", to PiS nie musiałby pieniędzy na symulatory wyrzucać na walkę z tymi natrętami ;)))))))))))))))))))))))))))))))0
                        • state.of.independence Re: Ależ to wszystko przez PO i Donalda T. !!! 12.04.12, 18:47
                          No nie do końca tak się sprawy mają. Gdyby PO się nie pchało do władzy, to pchałby się ktoś inny. Zawsze ktoś by się pchał.
            • you-know-who nalezy Ci sie jot-es szacunek za walke z ciemnosci 10.04.12, 22:58
              naprawde. i nie tylko Tobie...
              (you know who you are :-)

ps.
              wiesz co, czy ja aby dobrze pamietalem? - to bylo nie wlaczone ogrzwanie konkretnie czego w helikopterze premiera? krawedzi natarcia czy moze wlotu powietrza.. do turbun? no niewazne. nie jestem oblatany w takich samolotach, gdzie skrzydla kreca sie, diabli wiedza po co, w kolko. (a u nas i tak daja kary, jak ktos wyladuje na trawniku przy stacji benzynowej - kaza ladowac helikopterom tylko na lotniskach i basta.)

ykw
              • indeed4 I za "truchło". 11.04.12, 01:11
                Koniecznie! Tak - za to szacunek serdecznemu przyjacielowi z 6% sekty komunistycznego betonu MAK należy się jak najbardziej.

• jot-es49 "Truchło". 11.04.12, 07:23
                  Nie wiem czy 6% beton może cokolwiek wyjaśnić 94% klepisku?
                  Truchło - jest określeniem, fakt, że obecnie rzadko używanym, zwłok ludzkich (ale i zwierzęcych i nie ma zabarwienia pejoratywnego w odniesieniu do tychże.
                  Naganne byłoby użycie tego w stosunku do starego człowieka...
                  Ale walcz dalej...
              • absurdello Pawle nie pisz do jot-es-a 11.04.12, 12:13
                who you, bo to brzydko i nie zasłużył sobie ;)
                • jot-es49 Re: Pawle nie pisz do jot-es-a 11.04.12, 16:27
                  Pawle A.! Zasłużyłem sobie nie raz! Nie boj sia! Ja wiem kto ja!
                  I wiem kto wy!
                  6% beton komunistyczny zwolenników Katodiny!
                  Chwatit?
                  • you-know-who co to jest.. 12.04.12, 07:37
                    ok!

ze wstydem tylko przyznam ze nie zalapalem o co chodzi w "6%". to musi byc wynik jakiegos sondarzu? czego?
                    • joanna_on-line Re: co to jest.. 12.04.12, 08:44
                      you-know-who napisał:

> ok!
                      >
                      > ze wstydem tylko przyznam ze nie zalapalem o co chodzi w "6%". to musi byc wynik jakiegos sondazu? czego?

o szczegoly musialbys zapytac pania D (jak sugeruje pani D, pytanie brzmiało: kto wierzy w przyczyny katastrofy podane w raporcie MAKu? z tym, ze w sondazach, które ja widziałam, z reguły formułowane jest to tak: MAK - błąd pilotów, Miller - kombinacja błędów pilotów i rosyjskich kontrolerów plus zła organizacja lotu no i trzecia przyczyna: zamach - no a przy tak postawionym pytaniu, to nie wiem skąd wzięło się aż 6%

z ciekawostek - z ostatniego sondazu wynika, ze w zamach wierzy 18% populacji (rok temu 8%) wiec jak widzisz jezdzenie po salkach katechetycznych przynosi wymierny efekt
                      • indeed4 Re: co to jest.. 12.04.12, 12:48
                        Wiem od ykw, że kończyłaś jakieś tam finanse, czyli nie jesteś aż tak głupia, jak by się mogło zdawać - ale żeby nie rozumieć tak prostego sondażu?

www.tvn24.pl/12690,1712837,0,1,sondaz-raport-millera-najblizszy-prawdy,wiadomosc.html

• joanna_on-line przeczytac a zrozumiec to nie to samo ;) 12.04.12, 13:56
                          indeed4 napisał:

> Wiem od ykw, że kończyłaś jakieś tam finanse, czyli nie jesteś aż tak głupia, jak by się mogło zdawać - ale żeby nie rozumieć tak prostego sondażu?

>
                          > www.tvn24.pl/12690,1712837,0,1,sondaz-raport-millera-najblizszy-prawdy,wiadomosc.html
                          >
                          droga panienko - link do tego sondazu podalas dopiero powyzej - ja mowilam o ostatnim sondazu - czytaj sloneczko ze zrozumieniem - wiesz twoj sondaż jest mocno nieaktualny (lato 2011;)))

Wśród odpowiedzi zaproponowaliśmy m.in. takie, które składają się na wersję rządowej komisji Jerzego Millera (kombinacja błędów pilotów i rosyjskich kontrolerów plus zła organizacja lotu), wersję rosyjskiego MAK (błąd pilotów) oraz tezę, że Lech Kaczyński padł ofiarą zamachu.

W tę ostatnią wersję wierzy aż 18 proc. Polaków. To o 10 pkt proc. więcej niż w podobnym sondażu "Polityki" sprzed roku.

Odpowiedzi były jednak bardzo rozproszone, z czego wynika, że w polskich głowach w sprawie Smoleńska panuje mętlik. Wyborcy PiS najczęściej wskazywali na zamach (41 proc.), zwolennicy PO - na błędy pilotów (50 proc.). Wśród ogółu badanych przewagę zdobyła wersja o błędach rosyjskich kontrolerów (patrz poniżej).

- To dość powszechny efekt faworyzowania swoich, a z drugiej strony - skutek aktywizacji uprzedzeń i nieufności wobec Rosjan. Jak każde traumatyczne wydarzenie związane ze śmiercią, tak i ta katastrofa wyostrzyła społeczne podziały na swoich i obcych oraz uruchomiła stereotypy i zadawnione poczucie krzywdy - zauważa psycholog prof. Krystyna Skarżyńska.

PS. daruj sobie nieudane wycieczki osobiste, bo manipulacja nie jest twoja silna strona :)

------------------------------------------------------------------
                          Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. by Albert Einstein
                          ehhh... es stimmt, leider :(
                          • indeed4 Myślę, droga pani GJB 12.04.12, 13:59
                            że jednak stanowczo powinna pani pozostać przy swoich finansach.

• joanna_on-line Re: Myślę, droga pani GJB 12.04.12, 14:07
                              indeed4 napisał:

> że jednak stanowczo powinna pani pozostać przy swoich finansach.
                              >
                              masz błedne info pani DA - ale ja juz polemiki z toba skonczyłam - przeczytaj sobie moj poprzedni post
                              • joanna_on-line errata 12.04.12, 14:09
                                sorry - oczywiscie DO, nie DA ;)

------------------------------------------------------------------
                                Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. by Albert Einstein
                                ehhh... es stimmt, leider :(
                                • indeed4 DODA? 12.04.12, 14:17
                                  Na pewno nie - takich danych raczej nie podawaliśmy koledze ykw. Zapewniam panią GJB, że zostały dobrane tak, żeby się spodobały emigrantowi o tatarskich korzeniach.

I zdaje się - trafiliśmy w 10-tkę.

Kłaniam się

Adam
                    • indeed4 IPN BU 01703/91 12.04.12, 09:49
                      Jak myślisz, drogi kolego ykw - czy Pani G. zna wynik tego "sondarzu"?
                      • jot-es49 Indeed! 12.04.12, 11:12
                        Ależ wyłazi z ciebie podła gnida.
                        Do admina nie polecę ale stałeś się dla mnie jedynie śmierdzącym powietrzem!
                        • indeed4 A, rozumiem - kolega! 12.04.12, 14:00
                          A na pogrzebie dwa lata temu był, pożegnał truchło znajomego z SB?

Wie coś, czy był trzeźwy? Bo to geny wschodnie przecież, a jak wiadomo ci potrafią nieźle dać w gaz, a może i marihuanę sobie przy tym popalał, kto wie.

No i co w tym znów takiego dziwnego, że syn SB-ka kontynuuje tradycje rodzinne i wspiera Putina i MAK, nie rozumiem skąd to zdenerwowanie - takie poglądy wyniósł z domu i ma to we krwi, żeby nie powiedzieć w genach, bo korzenie całej rodziny tkwią na wschodzie.

Czym tak się oburzacie towarzyszu, to chyba dobrze, że walczy w obronie waszej ukochanej Rosji i zarazem kraju swoich przodków, co?
                          • absurdello A te numery znasz ? 12.04.12, 15:19
                            IPN BU 0957/540
                            IPN BU 0194/2903
                            IPN BU 0604/59
                            IPN BU 636/1932
                            IPN BU 00200/740
                            IPN BU 001102/225
                            IPN BU 0193/3512
                            IPN BU 0866/686
                            IPN BU 0218/3525
                            IPN BU 00230
                            IPN BU 00230
                            IPN BU 0193/3513
                            IPN BU 001102/2199
                            IPN BU 01753/210
                            IPN BU 00200/344
                            IPN BU 001052/1148
                            IPN BU 0806/141
                            IPN BU 0604/1704
                            IPN BU 001043/3058
                            IPN BU 0218/2644
                            IPN BU 0242/812
                            IPN BU 01013/773
                            IPN BU 0218/1445
                            IPN BU 0604/778
                            IPN BU 0806/253
                            IPN BU 0912/1812

Jakoś nikomu nie przeszkadzają ...

Listwa Dzikiegokamienia
                            • indeed4 Tak, znam. 12.04.12, 17:00
                              To numery polskiego paszportu, który sobie rzetelni i apolityczni emigranccy badacze z Toronto zostawili z miłości do Putina i Rosji.
                              • absurdello Jak znasz, to proponuję zamknąć ten temat 12.04.12, 18:21
                                i nie wymawiać nikomu (domniemanych) członków rodzin ...
                                • indeed4 A proponuj. 12.04.12, 19:08
                                  Proponować zawsze można, wybitny lotniczy ekspercie z 6% sekty "winni tylko polscy piloci" komunistycznego betonu MAK.

Wymawiajcie towarzyszu bliskim pilotów członków ich rodzin i proponujcie sobie ile chcecie - do woli.

• absurdello Dostarcz mi inne materiały świadczące, że 13.04.12, 14:21
                                    piloci robili wszystko zgodnie z literą prawa, procedur i instrukcji, to zmienię zdanie, jak na razie, to większość dokumentów wystawia im bardzo niepochlebną opinię (a już szczególnie te różnie poświadczenia "prawdy" o warunkach w jakich zaliczali czy potwierdzali różne dopuszczenia, że pominę końcówkę lotu i jej niezgodność z instrukcją obsługi samolotu).

Dowódca zadecydował o podejściu i jego sposobie, przy znanych mu warunkach lotu, które sam określił jako nie nadające się do lądowania. Nikt go nie zmuszał ANI do wykonywania podejścia w tych konkretnie warunkach ani DO WARIACKIEGO SPOSOBU podejścia jeżeli już się zdecydował się na podejście. NIKT GO TEŻ NIE ZWOLNIŁ OD ZASAD OSTROŻNOŚCI ANI REAGOWANIA na "PULL UP" (WIELOKROTNE ) systemu TAWS, przy locie we mgle bez możliwości wzrokowej kontroli zasadności alarmów, DO TEGO Z PASAŻERAMI NA POKŁADZIE.

Nazywanie mnie członkiem sekty, agentem czy towarzyszem NIE ZMIENI FAKTÓW, choć byś nie wiem ile razy to napisał i ile procentów "sektualnych" wymieniał.

TO PILOCI ROZBILI SAMOLOT O ZIEMIĘ W WARUNKACH GDY INSTRUKCJA HEAD ZABRANIAŁA IM MANEWRÓW WE MGLE PRZY WIDOCZNOŚCI 3-6 razy mniejszej od wymaganych minimów.

Instrukcja HEAD:

I. Przepisy ogólne.

§1. Ogólne zasady organizacji lotów statków powietrznych o statusie HEAD

11. Lot statku powietrznego o statusie HEAD nie może być realizowany
                                    poniżej warunków minimalnych
                                    do startu i lądowania ustalonych dla pilota,
                                    statku powietrznego i lotniska."

O warunkach na lotnisku nie dowiedzieli się 20m nad ziemią, tylko z 15 minut przed lądowaniem (komunikat z ATC Mińsk) I NIE KIWNĘLI PALCEM BY UZGODNIĆ EWENTUALNE LĄDOWANIE W MIŃSKU (które było jednym z lotnisk zapasowych) BY POCZEKAĆ NA POLEPSZENIE SIĘ WARUNKÓW. ŻADNE INNE KOMUNIKATY NIE DAWAŁY NADZIEI NA POLEPSZENIE SIĘ POGODY W CHWILI DOLOTU DO LOTNISKA, które to nadzieje mogły uzasadniać w ogóle próbę podchodzenia w tym czasie.
                                    • indeed4 Nie nudź, wybitny ekspercie z sekty MAK. 13.04.12, 14:59
                                      Dziesiątki razy wbijano do zakutego łba, że naruszenia procedur są szczegółowo opisane w raporcie KBWL, a twoje dyletanckie wypociny w tym temacie są warte tyle samo, co ignorancki bełkot nawiedzonego profesorzyny fizykina temat bezpieczeństwa lotów.

Specjalistyczne raporty opracowane przez specjalistów od statystyk są na stronie ULC, polskie fachowe pisma piszą o tym na okrągło i nikt nie będzie odklejonemu od polskich realiów emigranckiemu oszołomowi, który się na tym zna jak świnia na całkach, drukował takiego badziewia.

Mógł amatorzyna po wieczorowych kursach pilotażu pisać w "Przeglądzie Lotniczym" o lataniu tą swoją latającą pierdziawką GA kupioną za parę złotych, ale wieśniak wyskoczył z żądaniami i zaczął się sadzić na eksperta ds bezpieczeństwa - a niech się palant goni, niech to swoje wiekopomne dzieło jeszcze wyśle do Ministerstwa Transportu, premiera RP i prezydenta.

Powodzenia.

• indeed4 Bez odbioru. nt 13.04.12, 15:01
                                        - j.w.
                        • joanna_on-line Re: Indeed! 12.04.12, 14:03
                          jot-es49 napisał:

> Ależ wyłazi z ciebie podła gnida.
                          > Do admina nie polecę ale stałeś się dla mnie jedynie śmierdzącym powietrzem!

>
                          no tak - dopiero ten jej powyzszy post zauwazyłam (nie pisalabym odp. powyzej) - masz całkowita rację jotesie - ta pacynka własnie uplasowała się obok ae - taka sama szmata, choć to określenie nieco za delikatne, ale rzucać mięsem nie będę.

jakoś tak dziwnie sie plecie, że katastrofa wyzwoliła wśród zwolenników jedynej prawdy najniższe instynkty, na ustach mają: prawdę, moralność, kulturę i patriotyzm, a w sercach... lepiej nie zaglądać, ale i tak wyłazi na wierzch. :(
                          • indeed4 Tatuś szanownej koleżanki też z SB 12.04.12, 14:11
                            - czyżby też szacowna rodzina partyjnych aparatczyków z korzeniami na Wschodzie, jak kolegi i reszty szanownego patriotycznego towarzystwa z 6% sekty MAK?
                            • joanna_on-line Re: Tatuś szanownej koleżanki też z SB 12.04.12, 14:17
                              indeed4 napisał:

> - czyżby też szacowna rodzina partyjnych aparatczyków z korzeniami na Wschodzie
                              > , jak kolegi i reszty szanownego patriotycznego towarzystwa z 6% sekty MAK?

jestes beznadziejna indeed czy inna pacynko

bez odbioru.
                              • indeed4 32 % - błędy rosyjskich kontrolerów 12.04.12, 14:35
                                pani GJB ma dobry wzrok i przeczytała te dane, czy "umknęło" to jej uwadze, tak jak niezwykle rzetelnemu i obiektywnemu badaczowi katastrofy wybrane fragmenty "Ostatniego Lotu".

wyborcza.pl/1,75478,11499387,Sondaz__Gazety___W_zamach_smolenski_wierzy_18_proc_.html

• indeed4 47% Polaków - sondaż Millera najbliższy prawdy 12.04.12, 15:11
                                  www.tvn24.pl/12690,1712837,0,1,sondaz-raport-millera-najblizszy-prawdy,wiadomosc.html

Nie raport MAK - pani GJB przetarła swoje okulary i przeczytała? Jak nie - to niech to zrobi razem z niezwykle rzetelnym, obiektywnym, apolitycznym badaczem z Toronto i zapamięta.

Czy wyraziłem się jasno?

• joanna_on-line Re: 32 % - błędy rosyjskich kontrolerów 12.04.12, 15:16
                                  ja nie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem, ale ty potwierdzasz po raz enty, ze niestety nie jest to twoja mocna strona
                                  nota bene - znajdz jeden post, w ktorym twierdze, ze po stronie rosyjskiej nie bylo bledow - a poza tym... idz wmawiac innym wytwory swoich fobii - ja dodaje cie na czarna liste, wiec nawet sie nie wysilaj z odpowiedzia ;)

forum.gazeta.pl/forum/w,1157,134982147,135031350,Re_Tatus_szanownej_kolezanki_tez_z_SB.html
                                  zwróć uwagę na ostatni wers postu - powtarzać już nie będę
                                  • indeed4 Droga pani. 12.04.12, 16:29
                                    Doprawdy, aż trudno uwierzyć, że zadurzone jak nastolatka kobieciątko zdołało ocalić resztki rozumku. Rosja też winna! Ach jejku-jej, znów się odzywa straszna polska rusofobia, jakież to przykre.

Żegnała się pani dziś ze mną trzy razy, na tym poprzestaniemy, czy będzie powtórka?

• indeed4 Jaki adresat taka forma. 13.04.12, 14:16
                              Czerwona hołota, nawet wyedukowana, zawsze zostanie prymitywną, prostacką hołotą, co widać na przykładzie waszym i wybitnych ekspertów lotnictwa z 6% sekty komunistycznego betonu MAK.

A nie zapomnijcie aby towarzyszu zanieść kwiatuszków na miejsce spoczynku truchła swojego SB-ckiego kumpla.
                              • indeed4 Bez odbioru. nt 13.04.12, 14:25
                                j.w.
                    • maccard.3 Re: co to jest.. 12.04.12, 10:46
                      To był sondaż robiony w pewnym budynku na Nowogrodzkiej .
                    • jot-es49 Re: co to jest.. 12.04.12, 11:19
                      Widzisz! Uderz w stół a nożyce...ups... indeed się odezwie...
                      Można być trollem, można wypisywać różności, można się zgadzać z tym lub nie ale w tym wypadku chamstwo wylazło jak słoma z butów.
                      I to jest bardzo charakterystyczne dla ludzi, którzy z braku rzeczowych argumentów posuwają się do ataków personalnych.
                      Mnie te jego 6% "wali" ale od tego momentu traktuję tego śmierdziela ja zepsute powietrze!
                      • don_eugenio Re: co to jest.. 12.04.12, 11:35
                        jot-es49 napisał:
                        > Mnie te jego 6% "wali" ale od tego momentu traktuję tego śmierdziela ja zepsute
                        > powietrze!

od początku pisałem że to kolejna UBecka szmata z chlewa(24) Marka Dąbrowskiego.

pmk.salon24.pl/369961,wyjasnienie
                        tu możesz coś więcej się dowiedzieć ,jeśli lubisz babrać się szmatami...ale nie polecam.
            • joanna_on-line Re: ...nie ma złej pogody. KwS dowodem! 10.04.12, 23:05
              jot-es49 napisał:

> I dlatego właśnie Pawle, będę z uporem maniaka, na różne sposoby, promował powy
              > żej cytowane tezy z ... Konferencji nt, bezpieczeństwa lotów, która zakończyła
              > się w dniu 23 stycznia 2008 r praktycznym egzaminem.

o kurcze - dopiero teraz zauwazylam ;/

no trudno tu sie nie da edytowac postów - gw stanowczo powinna cos z tym zrobic ;)))
    • jot-es49 A teraz - telefon do przyjaciela... 10.04.12, 20:59
      Podpowiedź skutkuje utratą punktu!

Tezy pochodzą z 23 stycznia 2008 r.

Czy jaśniej nieco?
      • joanna_on-line Re: A teraz - telefon do przyjaciela... 10.04.12, 22:59
        jot-es49 napisał:

> Podpowiedź skutkuje utratą punktu!
        >
        > Tezy pochodzą z 23 stycznia 2008 r.
        >
        > Czy jaśniej nieco?

>
        a to była zagadka? oj trzeba było powiedzieć ;)))

W gorączkach medialnych analiz przyczyn upadku CASY nikt też jakoś nie zainteresował się, o czym debatowano podczas wspomnianej konferencji bezpieczeństwa, z której nie wróciło do swoich domów tak wielu wybitnych pilotów. Okazuje się, że mówiono o sprawach mrożących krew w żyłach, takich jak:

o często występującym na szczeblu eskadry zjawisku realizacji zaplanowanych lotów w bagatelizowanych, niebezpiecznych warunkach pogodowych i błędnej z tego tytułu ocenie ryzyka podejmowanego przez dowódców o stosunkowo niewielkim doświadczeniu;
        o lekkomyślności personelu latającego i braku w powietrzu załogowej współpracy przy wykonywaniu zadań, w których ścisła koordynacja i podział ról wpisane są w obowiązujące pilotów procedury;
        o błędach w organizacji lotów, a w szczególności zbyt swobodnej i częstokroć nieuzasadnionej ocenie ryzyka oraz braku refleksji dowódców, dotyczącej aktualnych psychofizycznych możliwości wykonania zadania przez podległych im pilotów;
        o najniższej cenie, decydującej o wyborze lotniczego sprzętu wojskowego i jego późniejszych remontach, a także pozostawiającej wiele do życzenia praktyce funkcjonowania działów kontroli jakości w zakładach pracujących na rzecz lotnictwa.
        • jot-es49 Nie chciałem zepsuć zabawy... 11.04.12, 09:24
          Od kiedy tragedia stała się tragifarsą bawię się dobrze.
          Słyszę na Krakowskim brawa, śpiewy i okrzyki zadowolenia więc w swej zabawie nie jestem osamotniony... Sto lat, sto lat...

Jednego nie mogę im darować - Modlitwy Francois Villon`a - Okudżawy!
          To nie jest zabawne akurat na Krakowskim...
          • joanna_on-line Re: Nie chciałem zepsuć zabawy... 11.04.12, 09:52
            jot-es49 napisał:

> Od kiedy tragedia stała się tragifarsą bawię się dobrze.
            > Słyszę na Krakowskim brawa, śpiewy i okrzyki zadowolenia więc w swej zabawie nie jestem osamotniony... Sto lat, sto lat...
            >

ja wczoraj wyjatkowo obejrzałam trochę info w tv... cholerka jakoś mi chyba poczucie humoru zanika, bo czulam jedynie niesmak ;/

> Jednego nie mogę im darować - Modlitwy Francois Villon`a - Okudżawy!
            > To nie jest zabawne akurat na Krakowskim...

a zdradzili ich o świcie jest? toż to nóż w kieszeni się otwiera... dwa lata temu nigdy bym nie przypuszczała, że może to tak ewoluować... marsze, pochodnie, palenie kukieł - faktycznie jakiś polski kkk i na dodatek ze sporą reprezentacją w izbach parlamentarnych :(
            >
    • jot-es49 Na marginesie! 23.04.12, 09:35
      Nie wiem czy zwróciliście uwagę jak szybko, miast dyskusji nt. świadomości kadry lotniczej WP odnośnie "błędów i wypaczeń" w polskim lotnictwie wojskowym jaka istniała w 2008 roku zeszliśmy na tematy poboczne i nie istotne?
      Tak wygląda właśnie dyskusja również o katastrofie smoleńskiej...
      W tej chwili najważniejsze okazują się skutki a nie przyczyny, majaczenia chorych umysłów nie fakty.
      To nie jest już tylko paranoja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka