Dodaj do ulubionych

Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!!

06.08.12, 19:25
Nie było sekcji zwłok? To skąd te ponad 1000 próbek DNA???
Obserwuj wątek
    • nowy_rok2012 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 19:31
      zzarda32 napisał:

> Nie było sekcji zwłok? To skąd te ponad 1000 próbek DNA???

Te...platfus co to za słowo "megałgarstwo"?
      • zzarda32 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 19:37
        To znaczy że Opowieści o tym, że nie było sekcji zwłok to zwykłe ohydne kłamstwo - idąc dalej PIS za pomocą tego typu manipulacji usiłuje obalić obecny rząd i przejąć władzę - bardzo to podobne do tego co się działo na jesieni 32 roku w pewnym, kraju sąsiedzkim!
        • nowy_rok2012 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 19:42
          zzarda32 napisał:

> To znaczy że Opowieści o tym, że nie było sekcji zwłok to zwykłe ohydne kłamstw
          > o - idąc dalej PIS za pomocą tego typu manipulacji usiłuje obalić obecny rząd i
          > przejąć władzę - bardzo to podobne do tego co się działo na jesieni 32 roku w
          > pewnym, kraju sąsiedzkim!

To znaczy że Opowieści o tym, że nie było sekcji zwłok to zwykłe ohydne kłamstw
          > o -

Skąd wy zzadra o tym wiecie? że raport Anodiny to kłamstwo?
          • zzarda32 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 19:44
            Przeczytałem w GP i zastanawiam się kim trzeba być, że wierzyć dwóm różnym i sprzecznym teoriom ?
            • nowy_rok2012 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 19:53
              zzarda32 napisał:

> Przeczytałem w GP i zastanawiam się kim trzeba być, że wierzyć dwóm różnym i sp
              > rzecznym teoriom ?

To źle robicie zzadra, trzeba czytać tylko GW i towarzysza Michnika.
              Bo Michnikowa GW jest drogą, prawdą i życiem.
              • zzarda32 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 19:56
                Tow NR2012 składam samokrytykę ale dalej będę czytał co chcę!
                • nowy_rok2012 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 20:15
                  zzarda32 napisał:

> Tow NR2012 składam samokrytykę ale dalej będę czytał co chcę!

He he he , masz rację, ale innym odradzasz czytanie tego co chcą.
                  Ja nawet jestem w stanie przeczytać GW i Gościa Niedzielnego.
                  Nadają się tylko na papier toaletowy,...ale przeczytam mimo, że najlepiej czyta mi się te gazety w ubikacji.
                  • niegracz Chodzi o łgarstwo Kopacz 06.08.12, 21:20
                    Która twierdziłą jakoby polscy patolodzy
                    pracowali ramię w ramie z patologami z Rosji
                    • nowy_rok2012 Re: Chodzi o łgarstwo Kopacz 06.08.12, 21:29
                      niegracz napisał:

> Która twierdziłą jakoby polscy patolodzy
                      > pracowali ramię w ramie z patologami z Rosji

Tak kazali Ewuni powiedzieć,wykonała tylko zadanie.
                      Panie prezesie Tusk, melduję wykonanie zadania.
                      • absurdello Jak byście wolniej słuchali p. Kopacz, to 07.08.12, 11:20
                        byście zauważyli, że ona co do pracy naszych lekarzy mówiła w konktekście przygotowania zwłok do okazania rodzinom do identyfikacji a nie robienia obdukcji czy sekcji.

Mówiła, że pracowali z lekarzami rosyjskimi ale w większości wypowiedzi nie mówiła co konkretnie robili, dopiero, w którejś późniejszej wypowiedzi dopowiedziała, że chodziło o przygotowanie zwłok do identyfikacji (tych, które były w wystarczająco dobrym stanie).

Gdzieś na YT zebrano praktycznie wszystkie wypowiedzi p. Kopacz w tym temacie w jednym klipie i tam właśnie widać jak media dorabiają swoje interpretacje do niewypowiedzianych słów :((
                        • aw2139 Re: Jak byście wolniej słuchali p. Kopacz, to 08.08.12, 13:23
                          Zapoznaj się z tym:

leon.leo napisał:
                          > Ktoś poruszył sprawę Kopacz. Filmik- rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=GOp_WQAxZxI
                        • aw2139 Re: Jak byście wolniej słuchali p. Kopacz, to 08.08.12, 13:27
                          Tak będzie wygodniej, link od leo.
                          www.youtube.com/watch?v=GOp_WQAxZxI
                          • absurdello No właśnie, chyba o tym materiale myślałem ... 09.08.12, 11:58
                            13.04.2010 - nic nie pada o sekcjach

16.04.2010 - nic o sekcjach, sformułowanie "praca ręka w rękę z ..." nic nie mówi o zakresie czynności wykonywanych

29.04.2010 (Sejm) - nic nie pada o sekcjach

17.05.2010 (u Olejnik) - pada o sekcjach ale nie w formie twierdzącej "Nasi lekarze wykonywali sekcje z lekarzami rosyjskimi", tylko raczej przypuszczającej, w formie pytania "Jaka była by tam rola naszych lekarzy jak nie robienie sekcji ?" co by sugerowało, że p. Kopacz dokładnie nie wie co oni tam robili ale przyjmuje jako pewnik, że jak pojechali tam patomorfolodzy, to musieli robić sekcje, a to niedokładnie to samo co stwierdzenie wprost.
                            Dodatkowo stwierdziła, że nasi lekarze mieli oko na to co robią rosyjscy lekarze (ale chyba niedokładnie patrzyli, sądząc z błędów w dokumentacjach)

3.11.2010 (znów u Olejnik) - z tej wypowiedzi wynika, że poprzednia wypowiedź o sekcjach wynikała z przeniesienia naszych procedur na grunt rosyjski. Przy okazji tu powstaje pytanie czy przy wypadku komunikacyjnym robi się sekcje w pełnym wymiarze czy też tylko w takim zakresie jaki wystarcza do określenia czy potwierdzenia przyczyny śmierci danej osoby ?
                            Czy jak ofiara wypadku lotniczego nie ma głowy, to się ją sprawdza pod kątem np. śmiertelnego zatrucia pokarmowego czy nie (powiedzmy załogę tak, bo ona miała bezpośredni wpływ na przebieg lotu ale czy pasażerów też ?)

Tu padło też o przygotowywaniu ciał do okazania rodzinom.

5.11.2010 (Radio Zet) - o sekcjach jest z Naszego Dziennika, który narzeka na spóźnienie się naszych lekarzy na sekcje w Rosji,

19.01.2011 (Sejm) - znów nic o sekcjach, za to o pobieraniu materiału genetycznego do identyfikacji (DNA)

22.03.2011 (Kropka nad "i") - zaprzeczenie, że nasi lekarze robili sekcje, że tylko przygotowywali ciała do pokazania bliskim

Poza tym tu jest ogólna manipulacja medialna słowem sekcja, które jest dość ogólnikowe i nie definiuje jednoznacznie zakresu działań ...

Sekcja zwłok, obdukcja ...

"W niektórych przypadkach, oględziny zewnętrzne wystarczają i nie następuje otwieranie powłok ciała."

Z powyższego wynika, że zakres działań może być różny zależnie od sytuacji i konkretnych obrażeń.

Tak samo w tym następnym materiale, o Z. Wassermanie, co ma fakt usunięcia części organów wewnętrznych w Polsce i pewnie wiele lat temu, do obrażeń w wypadku lotniczym, gdzie leciał jako pasażer ?

Poza tym nie mając dostępu do pełnych opisów tego co zrobiono, co badano, jakie obrażenia miały ofiary katastrofy, to nie rozstrzygniemy sprawy. Ja osobiście przestałem analizować doniesienia medialne i "odkrycia" gazetowe od czasu jak próbowano mi wciskać kit pokazując fragment interkomu pokładowego nazywając go częścią radiokompasu i jeszcze pisząc, że to potwierdził ekspert, ANONIMOWY oczywiście :|
                            • aw2139 Re: No właśnie, chyba o tym materiale myślałem .. 10.08.12, 08:30
                              Widzę, że jesteś jej adwokatem p. Kopacz. Moim zdaniem oddźwięk jej słów miał na celu uspokoić społeczeństwo i dać bodziec, że sekcje nie są prowadzone jedynie przez rosjan, ale są tam też "nasi". W takim razie, zamiast powtarzać głęboko zakorzenioną w polskim społeczeństwie "propagandę mediów" żerujących na emocjach ludzi, wrzucając informacje często nieprawdziwe i tworząc całą paletę domysłów i insynuacji na podstawie słów wyrwanych z kontekstu, może warto popatrzeć na zdarzenia z 10.04 raz jeszcze bez emocji.
                              • absurdello Nie zajmuję się działalnością adwokacką ... 10.08.12, 14:31
                                piszę co usłyszałem. Z sekcjami, to było głównie dęcie medialne, bo dziennikarze piszą co im z sufitu skapnie a na to się jeszcze nałożyła ta paranoja zamachowa i walka polityczna byle dokopać drugiej stronie. Założę się, że jakby p. Kopacz była z ramienia PiS, to wszyscy co ją krytykują chwalili by ją za wszelkie działania i nikt by się nie czepiał słówek czy niefortunnych względnie nieprecyzyjnych wypowiedzi.

> W takim razie, zamiast powtarzać głęboko zakorzenioną w polskim społeczeństwie
                                > "propagandę mediów" żerujących na emocjach ludzi, wrzucając informacje często
                                > nieprawdziwe i tworząc całą paletę domysłów i insynuacji na podstawie słów
                                > wyrwanych z kontekstu, może warto popatrzeć na zdarzenia z 10.04 raz jeszcze bez emocji.

Zgadzam się ale obawiam się, że co by nie robić, to media przez swoją płytkość wiedzy i interpretacji i tak podgrzeją atmosferę podając dowolnie idiotyczne idiotyzmy, a większość ludzi to łyknie bez oporów, bo albo nie mają możliwości tego sprawdzenia albo nie mają w ogóle odruchu by coś sprawdzać albo im po prostu to wisi.
                      • zzarda32 Re: Chodzi o łgarstwo Kopacz 08.08.12, 06:58
                        No to skąd ten 1000?
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Chodzi o łgarstwo Kopacz 06.08.12, 23:17
                      Gdzie tak twierdziła?
                      • aw2139 Re: Chodzi o łgarstwo Kopacz 07.08.12, 09:39
                        Przed kamerami telewizyjnymi wyraźnie zaznaczyła, że dumna jest z Polskich specjalistów, którzy ramię w ramię pracowali z Rosyjskimi i widać było jak świetnie im się współpraca układa, bo nawet nie potrzebowali słownie się porozumiewać, tylko od razu wzięli się do pracy. A zapytana o tą wypowiedź gdy już była marszałek sejmu, odburknęła tylko coś, że nie jest już ministrem zdrowia i będzie odpowiadała jedynie na pytania, które ją dotyczą z racji piastowanej funkcji. Porażka.
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Chodzi o łgarstwo Kopacz 07.08.12, 10:42
                          Czyli gdzie to łgarstwo? Bo tego nie wyjaśniłeś.
                        • absurdello Powiedziała, że pracowali 07.08.12, 11:23
                          ale nie mówiła co konkretnie robili, raz chyba tylko powiedziała, że chodziło o przygotowanie zwłok do okazania do identyfikacji rodzinom. Nigdzie nie padło, że uczestniczyli w sekcjach, to tylko interpretacja mediów.
                  • zzarda32 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 08.08.12, 06:56
                    Co więc czytacie tow?
          • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 06.08.12, 22:14
            Jak głupek nie rozumie słowa pisanego i w dodatku do innych zwraca się per "wy" to wiadomo, że wyznawca PolskeZbawa. Tylko tam debilne sieroty po komunie znajdują przytułek.
    • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 07.08.12, 09:45
      zzarda32 napisał:

> Nie było sekcji zwłok? To skąd te ponad 1000 próbek DNA???

Zastanów się, czy była to sekcja zwłok, czy jedynie oględziny zwłok powiązane z pobraniem próbek do badań. Bo jak na razie, to mam poważne wątpliwości, czy faktycznie w tak krótkim czasie byliby w stanie zrobić sekcje zwłok tylu ofiar zgodnie z prawidłami sztuki, a ekshumacje ciał wykazały, że doszło do ich zbeszczeszczenia jeszcze na terytorium Rosji.
      • leon.leo Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 08.08.12, 02:25
        Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. Patomorfolodzy, którzy zajmują sie autopsjami powypadkowymi twierdzą, że trwają one nawet do dwóch dni, zanim poda sie przyczynę śmierci.
        Pierwsze oględziny trwają dość krótko, jednak do sekcji zwłok zalicza sie również badania tkanek, prześwietlenia, specjalistyczne badania narządów. Nie ma takiej mozliwosci żeby na prawie 100 zwłokach przeprowadzono sekcje zwłok w tak krótkim czasie. Polscy patomorfolodzy nie brali w nich udziału, rosyjskich o ile sie nie mylę było raptem 5. Owszem pobrane zostały próbki dna, oględne obejrzenie ciał, coponiektórym zaszyto w bebechach śmieci i na tym pseudosekcje się skończyły, poczym wszystkim pasażerom wydano taki sam akt śmierci, w sensie z jednakową przyczynę śmierci.
        Mój ojciec zginął rozjechany przez tira, na wyniki sekcji zwłok czekaliśmy 6 dni, sama sekcja i badania posekcyjne trwały 4 dni. Akt zgonu za przyczynę śmierci podaje trzy rózne czynniki. I pomimo, że z mojego ojca tir pozostawił mokrą plamę, nikt nie napisał- przyczyna śmierci rozległe obrażenia ciała, tylko konkretnie, jakie obrażenia spowodowały śmierć.

Sprawa Wassermana wskazuje, że sekcji na nim nie przeprowadzono wcale. Goślickiemu też dołożono 20 cm wzrostu, wiec o czym tu w ogóle mowa? Jakie sekcje?

Ktoś poruszył sprawę Kopacz. Filmik- www.youtube.com/watch?v=GOp_WQAxZxI
        • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 08.08.12, 13:22
          Trafiłeś w sedno sprawy, a filmik bardzo ciekawy. Ale to nie zmieni i tak sytuacji, ponieważ większość tutaj już wie co i jak zrobiono, bo tak:)
          • zzarda32 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 08.08.12, 16:17
            Zadziwiające - cały świat wie, że to była zwyczajna banalna katastrofa, a Wy swoje. Ale nawet wśród Was są tacy, którzy uważają Antka za świra i zdrajcę ( FYM).
            • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 09.08.12, 08:25
              zzarda32 napisał:

> Zadziwiające - cały świat wie, że to była zwyczajna banalna katastrofa, a Wy sw
              > oje. Ale nawet wśród Was są tacy, którzy uważają Antka za świra i zdrajcę ( FYM).

Czy zwyczajna i banalna, tego nie wiem. Wiem natomiast, że raport Millera jest tendencyjny i pisany był przez biegłych tej komisji, aby potwierdzić napisany wcześniej scenariusz. Włącznie z tym, że wywierano naciski, na świadków, aby potwierdzić niektóre założenia.
              Co istotne, tutaj wspomniano o kłamstwie ówczesnego ministra zdrowia. I OK, już społeczeństwo przyzwyczajone jest do tego, że rządzący mogą bezkarnie mijać się z prawdą, a gościa, który 10 groszówką podbił sobie legitymację wsadza się na 3 miesiące do aresztu bo może mataczyć. Już takie prawe państwo mamy.
              • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 09.08.12, 10:43
                aw2139 napisał:

> Czy zwyczajna i banalna, tego nie wiem. Wiem natomiast, że raport Millera jest
                > tendencyjny i pisany był przez biegłych tej komisji, aby potwierdzić napisany w
                > cześniej scenariusz. Włącznie z tym, że wywierano naciski, na świadków, aby pot
                > wierdzić niektóre założenia.
                > Co istotne, tutaj wspomniano o kłamstwie ówczesnego ministra zdrowia. I OK, już
                > społeczeństwo przyzwyczajone jest do tego, że rządzący mogą bezkarnie mijać si
                > ę z prawdą, a gościa, który 10 groszówką podbił sobie legitymację wsadza się na
                > 3 miesiące do aresztu bo może mataczyć. Już takie prawe państwo mamy.

O widzę, że maska neutralności już całkiem spadła. Od początku kiepsko pasowała.
                • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 09.08.12, 11:03
                  maccard.3 napisał:

> O widzę, że maska neutralności już całkiem spadła. Od początku kiepsko pasowała
                  > .
                  Nigdy nie bawiłam się w Szwajcarię, więc o jakiej neutralności klepiesz?!
                  • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 09.08.12, 13:55
                    Miałem na myśli pełne hipokryzji zapewnianie, że "ja nie wiem czy tam był zamach, ja tylko chcę się dowiedzieć prawdy". Ostatnie posty wskazują, że poznałeś już Najwyższą, Jedynie Słuszną Prawdę. Fakty przestały ci przeszkadzać w jej przyjęciu.
                    • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 08:12
                      Nie bardzo wiem, co chcesz powiedzieć. Ostatnie posty mówiły o zakłamaniu, co zresztą powszechnie wiadomo. Z absurdello była sprzeczka, czy przepisy cywilne (bo w końcu w wiążącym raporcie MAK-u lot opisano jako cywilny) zabraniają załodze zniżenia się do wysokości decyzji pomimo braku warunków do lądowania.
                      A na domiar tego wszystkiego od pierwszych informacji po katastrofie o prędkości zniżania do momentu ścinania drzew, uważam że coś było nie tak i zastanawiającym jest dlaczego tak szybko się zniżali? Raport nie mówi nic w tej materii. Konia z rzedem temu kto rozwieje moje wątpliwości.
                      A wątpliwości mam, ponieważ raport MAK-u opisywał naciski na załogę, poprzez umiejscowienie generała w kokpicie, którego głos rozpoznał ktoś z komisji będący w Moskwie, kto niby bardzo dobrze znał tego człowika, jak tylko rozpoczęto odsłuchiwanie taśm. A raport Millera co prawda nic o naciskach nie mówił, ale zarzucił załodze niedoszkolenie (złe wyszkolenie), a z kontekstu sytuacyjnego; jak ja lubię to słowo; dorzucono generała (bo jak mogliby sobie teraz zaprzeczać), a jak padła ta teza to p. Lasek dorzucił drugiego generała. Dobrze, że zakończono prace komicji, bo wkrótce okazałoby się, że dołączyło do nich jeszcze kilka osób.
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 08:36
                        Przecież parę osób dorzucił Instytut Sehna w Krakowie (cyt. "Generałowie?") który na pewno jest na pasku MAK.
                      • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 08:41
                        Ale kręcisz...
                        • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 08:51
                          A jakieś konkrety?
                          A co do generałów, czy nie istnieje prawdopodobieństwo, że jakieś dźwięki rozmów zostały zebrane z "tła". Ten rejestrator ma jedną zasadniczą wadę, zbiera wszystkie dźwięki poprzez mikrofony umieszczone przy suficie kokpitu, a nie rozmowy załogi idące przez zestaw słuchawkowo mikrofonowy.
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 08:52
                            To znaczy że gdzie ci generałowie byli w czasie lądowania?
                            • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 08:57
                              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> To znaczy że gdzie ci generałowie byli w czasie lądowania?

Powinni być na swoich miejscach w części pasażerskiej, można przypuszczać, że równie dobrze mogli być w saloniku na zaproszenie prezydenta.
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 09:34
                                A po co zapraszano ich do saloniku i dlaczego właśnie ich tam zaproszono? Prezydentowi nie wystarczał np. Szczygło?
                                Stewardessa meldowała kapitanowi pokład gotowy do lądowania, nie zakładam żeby generałowie w saloniku oznaczali pokład gotowy do lądowania.
                                • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:03

> A po co zapraszano ich do saloniku i dlaczego właśnie ich tam zaproszono? Prezy
                                  > dentowi nie wystarczał np. Szczygło?
                                  > Stewardessa meldowała kapitanowi pokład gotowy do lądowania, nie zakładam żeby
                                  > generałowie w saloniku oznaczali pokład gotowy do lądowania.

Ty nic nie rozumiesz. Jeżeli wg nagrania "ruskiej" skrzynki stewardessa zameldowała pokład gotowy do lądowania to znaczy, że wszyscy pasażerowie siedzieli na swoich miejscach przypięci pasami. Jeżeli potem zostały nagrane rozmowy z jakimś dyrektorem czy powitania z generałami, to tylko dowód na sfałszowanie zapisów. Polscy oficerowie i urzędnicy bowiem nigdy, ale to przenigdy nie łamią przepisów, schodzą tylko ścieżką wg karty, nigdy nie opuszczają się poniżej decyzyjnej itd.

A jeżeli wg "ruskich raportów" obrażenia ciał wskazują, że niektórzy nie byli pasami przypięci to z kolei dowód na to, że zamordowano ich gdzie indziej a ciała podrzucono. Bo przecież polscy oficerowie i urzędnicy nigdy, ale to przenigdy... itd.

Jeżeli "ruskie raporty" ustaliły, że jakieś telefony komórkowe, wbrew przepisom nie zostały wyłączone to jest tylko dowód, że po katastrofie telefony przechwyciło FSB i przejęło najściślejsze tajemnice państwowe, których notabene w tych telefonach nie było. Bo polscy oficerowie i urzędnicy nigdy... itd.

Fakt przejęcia tajemnic przez FSB jest niepodważalny, tak jak niepodważalne jest to, że tajemnic tam nie było. Sprzeczność obu "niepodważalnych faktów" jest tylko pozorna i wskazywanie jej to brudna robota Tuska i Putina oraz jego służalczych piesków.

Podobnie fakt znalezienia zwłok gen. Błasika nie tam gdzie leżały zwłoki pilotów jest niepodważalnym faktem, że Błasika nie było w kokpicie. To, że obok Błasika leżało ciało nawigatora jest równie niepodważalnym faktem, że nawigator w tym kokpicie przebywał. Sprzeczność obu "niepodważalnych faktów" jest tylko pozorna i wskazywanie jej... itd

W czasie słynnego lotu do Gruzji pilot odmówił złamania przepisów co jest twardym i niepodważalnym dowodem, że polscy oficerowie i urzędnicy nigdy, ale to przenigdy... To, że Prezydent Kaczyński domagał się od pilota zachowania zupełnie przeciwnego wcale nie świadczy, że chciał on złamać jakiekolwiek przepisy. Przeciwnie, jest to niepodważalny dowód, że Prezydent Kaczyński szanował wszystkie przepisy prawa, bo przecież polscy oficerowie i urzędnicy nigdy... itd. Sprzeczność między tymi "niepodważalnymi faktami" jest tylko pozorna...itd

Takiej wykładni powinieneś się trzymać, a będziesz wielbiony jako przenikliwy i konsekwentny oraz neutralny politycznie poszukiwacz Prawdy. Tej Prawdy.
                                  • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:41
                                    maccard.3 napisał:

> Podobnie fakt znalezienia zwłok gen. Błasika nie tam gdzie leżały zwłoki pilotó
                                    > w jest niepodważalnym faktem, że Błasika nie było w kokpicie. To, że obok Błasi
                                    > ka leżało ciało nawigatora jest równie niepodważalnym faktem, że nawigator w ty
                                    > m kokpicie przebywał. Sprzeczność obu "niepodważalnych faktów" jest tylko pozor
                                    > na i wskazywanie jej... itd

Jeden szczegół, w "kwadracie" gdzie znaleziono ciało generała i nawigatora znaleziono jeszcze innych 10 ciał. Piloci znajdowali się w innym "kwadracie". Weź pod uwagę jeszcze jeden istotny szczegół, nawigator nie był przypięty pasami barkowymi, a jedynie biodrowym. Media podawały niepełną informację, która powarzana 1000 razy spowodowała, że ludzie w nią uwierzyli i teraz funkcjonuje błędne myślenie, że ciało generała znaleziono w miejscu kokpitu. Co więc robiłło tam te 10 innych ciał?
                                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:46
                                      To by się zgadzało, tupolejem leciało (wliczając Błasika) 11 przedstawicieli sił zbrojnych RP.
                                      • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:49

> To by się zgadzało, tupolejem leciało (wliczając Błasika) 11 przedstawicieli si
                                        > ł zbrojnych RP.

Czy chcesz przez to powiedzieć, że do kokpitu wepchało się dodatkowych 11 osób?!
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:55
                                          Do jakiego kokpitu? Sam pisałeś o salonce.
                                          • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 11:04
                                            Przepraszam, przez moment pomyślałam, że propagujesz teorię p. Laska, który mówił już o dwóch generałach w kokpicie.
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 12:04
                                              Przecież tam nie było żadnych generałów co wykazał Instytut Sehna pisząc w stenogramie "Generałowie".
                                    • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 11:29
                                      aw2139 napisał:

> Jeden szczegół, w "kwadracie" gdzie znaleziono ciało generała i nawigatora znal
                                      > eziono jeszcze innych 10 ciał.

I znalezienie ciała nawigatora w tym miejscu jest niepodważalnym dowodem, że był on w kokpicie, tak samo jak jest niepodważalnym dowodem, że Generał ani żadna z pozostałych 10 osób z cała pewnością w kokpicie nie przebywali. Amen.
                                      Sprzeczność jest tylko pozorna... itd

Czyli wcale z tobą nie dyskutuję, a nawet się w pełni zgadzam!

Piloci znajdowali się w innym "kwadracie". Weź p
                                      > od uwagę jeszcze jeden istotny szczegół, nawigator nie był przypięty pasami bar
                                      > kowymi, a jedynie biodrowym. Media podawały niepełną informację, która powarzan
                                      > a 1000 razy spowodowała, że ludzie w nią uwierzyli i teraz funkcjonuje błędne m
                                      > yślenie, że ciało generała znaleziono w miejscu kokpitu.

A informacje medialne, jak wiadomo, są ważniejsze od raportów oficjalnych jeśli są przydatne do pacierza smoleńskiego. Jeśli są nieprzydatne, to oczywiście się ich nie cytuje.

Co więc robiłło tam te
                                      > 10 innych ciał?

Pewnie "ruskie" podrzuciły.

• aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 11:42
                                        Wspomniany szczegół obecności 10 innych ciał obok generała i nawigatora miało ne celu wskazanie, że wciskanie osób postronnych do kokpitu przez ekspertów jest mocno naciągane.
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 12:06
                                          Czyli nieprzypięty pasami nawigator wraz z nieprzypiętymi pasami 11 przedstawicielami sił zbrojnych nie wskazuje że przebywali oni w jednym miejscu?
                                          • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 13:17

> Przecież tam nie było żadnych generałów co wykazał Instytut Sehna pisząc w stenogramie "Generałowie".

> Czyli nieprzypięty pasami nawigator wraz z nieprzypiętymi pasami 11 przedstawic
                                            > ielami sił zbrojnych nie wskazuje że przebywali oni w jednym miejscu?

No, nareszcie zaczynasz się zbliżać do Najprawdziwszej Prawdy. Tylko jedna poprawka: Nawigator i Generał, oraz wszystkie inne osoby z pewnością były przypięte pasami. Bo tak nakazują przepisy, a przecież polscy oficerowie i urzędnicy nigdy, ale to przenigdy nie łamią przepisów.
                                            A dlaczego badanie wykazało, że nie byli przypięci? Wolne żarty, to było ruskie badanie i dotyczyło ruskich pasów! Ruskie pasy mogły przecież tylko udawać, że są zapięte, żeby złośliwie naruszyć dobre imię Najwybitniejszego Dowódcy Lotnictwa.
                            • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 08:59
                              W każdym bądź razie powinni siedzieć, bo piloci musieli dać już wcześniej informację o zajęciu miejsc i zapieiu pasów.
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 09:39
                                Po co w ogóle ktoś ich ściągał w pobliże kabiny pilotów?
                                • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:44

> Po co w ogóle ktoś ich ściągał w pobliże kabiny pilotów?

Ty nie przyjąłbyś zaproszenia prezydenta, aby razem z nim być w saloniku, prawda?!
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:49
                                    Tak, zwłaszcza w takcie podchodzenia do lądowania nie zdziwiłoby mnie gdyby prezydent nagle zaprosił mnie do swojej salonki. To przecież standard.
                                    • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 10:55

> Tak, zwłaszcza w takcie podchodzenia do lądowania nie zdziwiłoby mnie gdyby pre
                                      > zydent nagle zaprosił mnie do swojej salonki. To przecież standard.

Weź pod uwagę, że słowa te padają nie minutę, ale chyba 4 minuty przed katastrofą, a to by oznaczało, że byli jescze daleko od lotniska.
                                      I aby być precyzyjnym, nigdzie nie padła informacja "lądujemy".
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 12:11
                                        Na trzy minuty przed katastrofą ktoś mówi słowa "Siadaj" i "Siadajcie". Albo siadanie oznacza lądowanie albo ktoś sobie w trakcie lądowania wędrował po kokpicie. Może to ten nieprzypięty nawigator?
                                        • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 12:21

> Na trzy minuty przed katastrofą ktoś mówi słowa "Siadaj" i "Siadajcie". Albo si
                                          > adanie oznacza lądowanie albo ktoś sobie w trakcie lądowania wędrował po kokpic
                                          > ie. Może to ten nieprzypięty nawigator?

I stado owiec:)
                                          • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 13:19
                                            aw2139 napisał:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
                                            >
                                            > > Na trzy minuty przed katastrofą ktoś mówi słowa "Siadaj" i "Siadajcie". A
                                            > lbo si
                                            > > adanie oznacza lądowanie albo ktoś sobie w trakcie lądowania wędrował po
                                            > kokpic
                                            > > ie. Może to ten nieprzypięty nawigator?
                                            >
                                            > I stado owiec:)

Raczej baranów, bo wśród potencjalnie wałęsających się nie było ani jednej kobiety.
                                            • aw2139 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 10.08.12, 14:54
                                              Też czworonogi.
              • zzarda32 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 09.08.12, 16:00
                Co rozumiesz pod pojęciem tendencyjny? Z raportu wynika 100 % bezpośrednia wina piloptów, pośrednia gen d-cy WL, i pomniejsza innych urzędników w zakresie szkolenia. I o czym tu dywagować?
            • leon.leo Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 17.10.12, 03:34
              zzarda32 napisał:

> Zadziwiające - cały świat wie, że to była zwyczajna banalna katastrofa, a Wy sw
              > oje. Ale nawet wśród Was są tacy, którzy uważają Antka za świra i zdrajcę ( FYM
              > ).

Dawno mnie nie było, ale odpowiem. Jak na ironię nie mieszkam w Polsce, mieszkam w US. Mam wielu przyjaciół w Kanadzie, pracuję stricte z Amerykanami i w ich towarzystwie przebywam, raczej unikam Polonii w stanach. Mam też przyjaciół, no może za dużo powiedziane- znajomych z Ukrainy, Czech i nawet Rosji- ci ostatni to uciekinierzy z ZSRR. Zaznajomiłem się też z Meksykanami. Wszyscy oni jednogłośnie twierdzą, że nie był to zwykły wypadek, że nie było winy pilotów. Ty piszesz, że cały świat uznał to za wypadek. Piszesz tak, bo karmisz się mediami, które przekazują ci takie informacje. Więc ja ci powiem, że świat w którym ja żyję twierdzi inaczej. Sprawa smoleńska była omawiana w stacjach meksykańskich, polonijnych, czeskich, rosyjskich i ewidentnie słuchowiska te sprowadzały się do zamachu i niekompetencji rządu polskiego. Amerykanie natomiast- ci urodzeni w Ameryce, uważają za skandal, ze prezydent kraju ginie a rząd nic nie może. Kiedy Obama miał wylecieć do Polski na pogrzeb. J. Kaczyńskiego, to właśnie głos ludu krzyczał- nie leć tam. Co to za kraj, gdzie ginie prezydent a państwo oddaje sprawy w ręcę innego państwa. Jakie byś miał tam zapewnione bezpieczeństwo? żadne.
              TVN ci powiedział, że świat się śmieje. A ja ci mówię, że świat się nie śmieje. Świat o którym ja mówię a jest nim US i jego mieszkańcy jest kompletnie ogłupiony głupotą rządu RP. Dla nich to niepojęte, zwłaszcza po wydarzeniach z 9/11, że nie bierze się pod uwagę zamachu, nie prowadzi śledztwa pod tym kątem, zwłaszcza jeśli ginie głowa państwa.

• snajper55 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 17.10.12, 04:36
                Dlaczego rząd USA oddał śledztwo w sprawie zamachu nad Lockerby w ręce Brytyjczyków?
                Dlaczego rząd Brytyjski do dziś nie oddał wraku samolotu amerykańskiego jego właścicielom, czyli Amerykanom?
                Dlaczego Amerykanie nie robią nic, aby ten wrak, swoją własność odzyskać?
                Dlaczego rząd USA nie ma odwagi upomnieć się o swoje?

S.
              • maccard.3 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 17.10.12, 09:13
                leon.leo napisał:

> Mam wielu przyjaciół w Kanadzie, pracuję stricte z Amerykanami i w ich
                > towarzystwie przebywam, raczej unikam Polonii w stanach. Mam też przyjaciół, no
                > może za dużo powiedziane- znajomych z Ukrainy, Czech i nawet Rosji- ci ostatni
                > to uciekinierzy z ZSRR. Zaznajomiłem się też z Meksykanami. Wszyscy oni jednog
                > łośnie twierdzą, że nie był to zwykły wypadek, że nie było winy pilotów.

Wszyscy wśród których przebywasz mówią, że to nie mógł być zwykły wypadek i dla ciebie to miarodajna przesłanka? W takim razie to nie niemożliwe, aby na świecie żyło ponad miliard Chińczyków w bo ja w życiu widziałem najwyżej kilkuset.
              • zzarda32 Re: Kolejne pisowskie megałgarstwo pada !!! 17.10.12, 11:01
                Na tych zakazanych zdjęciach widać stan kilku ciał - na innych jest pewnie dokumentowane jak wyglądały kawałki co wystawia na szwank tezę o bezczeszczeniu zwłok, w więc pada łgarstwo pewnych mediów. To oni praktycznie szczują od początku i czego się spodziewali?
        • absurdello > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 09.08.12, 12:06
          W każdym jednym przypadku czy też tylko tam gdzie są wątpliwości co do przyczyny śmierci ofiary ?

Czy jak ofiara wypadku komunikacyjnego ma urwaną mechanicznie głowę, to się też bada czy nie miała zatoru w stopie czy też stwierdza, że przyczyną śmierci było mechaniczne oddzielenie głowy od ciała i przerwanie traktów nerwowych i układu krwionośnego ?

I czy przewożonych pasażerów bada się tak samo jak np. kierowców lub pilotów, którzy ich przewozili (a więc mieli bezpośredni wpływ na ruch pojazdu) ???
          • zzarda32 Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 09.08.12, 16:02
            Sekcja to nie badanie historii chorób i tyle. Jeśli widac że trup jest w kawałakach to co dalej trzeba?
            • state.of.independence Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 09.08.12, 20:57
              Jak widać, są i tacy, którzy by nawet tego trupa w kawałkach jeszcze na drobniej posiekali w poszukiwaniu ruskich kul w czaszce, albo cyjanku helu w płucach... bo chyba o to chodzi?

A tak na poważnie - oczywiście, że sekcja służy ustaleniu przyczyny śmierci i jeśli denat ma urwaną głowę, czy wyrwane bebechy to nikt nie będzie go kroił szukając tętniaka w mózgu, czy muchomorów w żołądku. Pełną sekcję zwłok, z otwarciem jam ciała, przeprowadza się dopiero, gdy zewnętrzne oględziny nie pozwalają na ustalenie przyczyny zgonu. A tu niektórym się zachciewa sekcji urwanej nogi, czy wytrzewionych jelit.
              • aw2139 Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 10.08.12, 08:44
                Ale czy aby na pewno?! A jeśli dekapitacja, czy "bebechy na wierzchu" były skutkiem, a przyczyn należałoby szukać gdzie indziej, chociażby w tym tętniaku. Z jednym się zgodzę, wszystkich pasażerów nie ma sensu badać tak jak załogi, lub najważniejszych osób na pokładzie zniszczonej maszyny, ale wszyscy powinni być poddani szczegółowym oględzinom, aby nie dochodziło do absurdów, które wskazały, że nawet oględzin poprawnie nie zrobiono i nie wiadomo kto, lub co przyleciało do Polski w trumnach. Ale co to Rosjan interesuje, jak swoich martwych obywateli zabierają na lawecie z miejsca zdarzenia we wraku samochodu. To czy innych mają traktować inaczej? Kiedyś rosyjski nacjonalista p. Żyrinowski w sposób niemiły porównał Polskę do prostytutki (dającej raz wschodowi to innym razem zachodowi), a Polscy politycy jak zachowali się po katastrofie;resztę może każdy dopisać sobie sam.....
                • jot-es49 Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 10.08.12, 10:08
                  aw2139 napisał:
                  > .... jeśli dekapitacja... przyczyn należałoby szukać gdzie indziej...

Najpierw złośliwie:
                  Ja również byłbym za sprawdzeniem tych, co poniektórych, "zdekapitowanych" czerepów. Być może tam panowała pustka kompletna albo były całkiem wyprostowane zwoje mózgowe?

A tak zupełnie serio! Jest pewne prawie, że dokonywano klasycznej niemal sekcji w stosunku do zwłok, które były mniej więcej w jednym kawałku. Pobierane były próbki DNA, badanie na obecność, powiedzmy to tak, różnych specyfików. Szczególnie w stosunku do całej załogi a także pasażerów, których ciała, jak wskazywały wstępne oględziny, nie były zapięte pasami.
                  Jest na to wielu świadków z polskiej strony, nie związanych o opcją rządzącą bynajmniej (np. księdza, lekarzy czy wolontariuszy).
                  W moim przekonaniu, jest największą podłością do jakiej posuwają się ci, którzy oskarżają cały ten sztab ludzi zaangażowanych 24 godziny na dobę przy tej niewyobrażalnej wręcz tragedii o czyny których nie dokonali.
                  O liczbie pasażerów wiemy a o liczbie szczątków świadczy liczba próbek DNA. Statystycznie - na każdego pasażera wypada 10 próbek. Nie będę tego dalej rozwijał. Jesteś na tyle inteligentny abyś sam sobie to wyobraził.

Najsmutniejsze jest to jak wiele hien cmentarnych chcę żywić się trupami ofiar katastrofy...

:(
                  • aw2139 Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 10.08.12, 10:47
                    W pełni się z Tobą zgadzam. Nic dodać nic ująć.
                  • maccard.3 Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 10.08.12, 11:38
                    jot-es49 napisał:

> . Jesteś na tyle inteligentny abyś sam sobie to wyobraził.

Czarno to widzę, bo ostatnio zaczął strasznie manipulować faktami. Albo więc nie ogarnia całości, co źle świadczy o inteligencji, albo robi tak celowo - a to źle świadczy o intencjach.
                    • aw2139 Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 10.08.12, 11:44
                      Przygadał kocioł garnkowi :)
                      • zzarda32 Re: > Sekcje zwłok wykonuje się minimum 4 h. 10.08.12, 19:19
                        Normalną praktyką jest, że ciała z wypadku też są poddawane sekcji w celu ustalenia przyczyn zgonu - jesli jest urwana głowa, oderwane ręcę i nogi i jesli się wie, że zwłoki znaleziono w szczątkach samolotu - to stwierdza się, ze zgon nastąpił w wyniku urazu wielonarządowego. Więc cały ten zgiełk jest parszywym wywoływaniem niezdrowego zainteresowania publiki ( taki mechnaizm przyciągał wudzów na publiczne egzekucje ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka