16.06.11, 10:44
Witam. Jestem w ciazy i chcialabym sie dowiedziec czy jakas pomoc z opieki otrzymam na dziecko? Mam 17 lat.nie zebym chciala zerowac na pieniadzach panstwa, ale zawsze byloby mi lzej i moglabym dalej sie uczyc gdyby bylo nas stac na nianie. Prosze o odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kobieta Re: ciaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 12:10
      A mieszkasz z rodzicami? Jak Twoja sytuacja wygląda?
      • mowmidziubek94 Re: ciaza 16.06.11, 23:43
        Tak mieszkam z matka, bo rodzice sa po rozwodzie.
        Nadal sie ucze
    • kol.3 Re: ciaza 18.06.11, 09:19
      A partner? Alimenty Ci się należą. Z opieki społecznej za wiele nie dostaniesz.
    • Gość: kamila Re: ciaza IP: *.p7.InterArena.pl 19.06.11, 22:09
      oczywiście że otrzymasz pomoc jak najszybciej idz i zapytaj sie jak i co tam powiedza ci dokładnie
    • marcin89nm Re: ciaza 20.06.11, 13:38
      Dla wszystkich zainteresowanych osób mogę powiedzieć tak iż, Polskie Zrzeszenie Seksuologiczne przeprowadziło badania, które miały na celu ukazanie zależności pomiędzy spożywaniem odpowiednich produktów na jakość ludzkiej spermy. Większośći przypadków wyniki zaskoczyły naukowców i pomogły w dobraniu odpowiedniej diety tak by nasienie było w jak najlepszym stanie podczas erekcji. Szczegoły raportu oraz wszelką pomoc można uzyskać na stronie http://seksbaza.com/.
    • Gość: xwacek Re: ciaza IP: *.emea.ibm.com 20.06.11, 14:23
      Profesjonalna niania raczej łyknie za dużo pieniędzy za taką usługę - nie ma szans dostać na tyle pieniędzy od państwa.

createamillionaire.org
    • flora87 Re: ciaza 20.06.11, 21:40
      Z opieki spolecznej pewnie dostaniesz nie wiecej niz 200zl miesiecznie czyli mozesz zapomniec o niani. Wiekszosc szkol idzie na reke mlodym mama i organizuja im indywidualny tok zajec. Porozmawiaj z dyrekcja i na pewno cos ci zaproponuja zebys nie musiala siedziec w szkole po 8h. Nie wiem jak to jest z ojcem dziecka czy tez sie uczy czy nie. Zawsze na dziecko przysluguja alimenty jesli ojciec sie uczy badz nie ma pracy to dziadkow mozesz podac o alimenty. Ostatecznie pozostaje zasilek alimentacyjny jakies 170zl jesli alimenty sa zasadzone ale nie mozna ich wyegzystowac. Bedzie ci ciezko ale z pomoca bliskich sobie poradzisz. Jak chodzilam do liceum w klasie dziewczyna urodzila w drugiej klasie i po roku kolejne dziecko bez problemu skonczyla szkole.
      • margaretka248 Re: ciaza 23.06.11, 20:37
        Idź do opieki społecznej. Zawsze jakiś grosz będzie - to się liczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka