mihu1 08.08.02, 01:10 1. Mam 17 lat czy fascynacja starszymi kobietami od 30 to 50 roku życia to normalne?. 2. Czy masturbacja może szkodzić zdrowiu? 3. Czy po operacji stulejki trzeba leżeć w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajerful Re: Mam pytania doktorze 08.08.02, 09:00 mihu1 napisał(a): > 1. Mam 17 lat czy fascynacja starszymi kobietami od 30 to 50 roku życia to > normalne?. > 2. Czy masturbacja może szkodzić zdrowiu? > 3. Czy po operacji stulejki trzeba leżeć w szpitalu? ################ musisz isc do okulisty a nie do seksuologa "Forum zostało zamknięte - dziękujemy ekspertowi i uczestnikom!" > 2. Czy masturbacja może szkodzić zdrowiu? jak czytam tassmana to mam wrażenie że jednak szkodzi (wbrew obiegowej opinii) Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Re: Mam pytania doktorze 08.08.02, 09:08 bajerful Cały czas twierdzę, że dobry psychiatra to dla ciebie za mało.... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Mam pytania doktorze 09.08.02, 09:59 Nie jestem doktorem, ale... 1. To zalezy od rodzaju fascynacji. Jezeli pociagaja Cie emocjonalnie, moze to chyba swiadczyc o poszukiwaniu substytutu milosci matczynej. Jezeli fizycznie, byc moze jest to efekt jakiegos epizodu, ktory przezyles we wczesnym dziecinstwie. 2. Zdrowiu fizycznemu nie, ale seksualnemu moze. Po pierwsze przyzwyczajasz swoje organy do jednego rodzaju doznan i nie wiadomo czy uda Ci sie potem przestawic na "normalne" zblizenia z kobieta. Po drugie, jesli w czasie masturbacji wyobrazasz sobie jakies bodzce, ktore na Ciebie dzialaja - np, starsze kobiety - uzalezniasz sie od nich i moze sie zdarzyc, ze za pare lat orgazm bedzie mozliwy tylko przy udziale tych bodzcow. Odpowiedz Link Zgłoś