Dodaj do ulubionych

Żylaki powrózka

08.10.03, 12:46
Moje pytanie dotyczy usunięcia żylaków powrózka lewego metodą
laparoskopową.Czy po takim zabiegu mogą wystąpić komplikacje i czy sam zabieg
może spowodować zanik produkcji plemników?
Obserwuj wątek
    • andrzej.depko Re: Żylaki powrózka 10.10.03, 00:25
      Każdy zabieg obarczony jest ryzykiem niespodziewanych komplikacji, z tym, że w
      metodzie laparoskopowej może, być ich znacznie mniej. Usunięcie żylaków
      powrózka nasiennego nie zalicza się na szczęście do grup o podwyższonym ryzyku,
      a już z pewnością nie doprowadzi do zaniku produkcji plemników.
      • cezarycezary Re: Żylaki powrózka 10.10.03, 10:02
        Zgoda panie doktorze ale w moim przypadku chyba tak się właśnie stało.Przed
        zabiegiem miałem jedynie problemy z ilością i jakością plemników.Po zabiegu
        zrobiłem sobie spermiogram już trzy razy i nie wykazał on plemników w ogóle.A
        od zabiegu minęło już 6 miesięcy.Więc co jest tego przyczyną?Najgorsze jest
        to,że nagle wszyscy lekarze się ode mnie odwrócili.Lekarz przeprowadzający
        zabieg powiedział mi to samo co Pan, a mój urolog rozłożył ręce i z
        rozbrajającą szczerościął przyznał,że on nie wie co dalej z tym robić.A co ja
        mam robić?
        • andrzej.depko Re: Żylaki powrózka 10.10.03, 12:53
          Jeżeli po operacji nie było żadnych powikłań spermiogeneza, czyli wytwarzanie
          plemników powinno się zdecydowaniwe poprawić. Poniewaz jest inaczej byc może
          przyczyna sabej jakości nasienia leżała nie tylko w żylakach powrózka. lecz
          również w innej niedomodze jąder. Powinien Pan podjac leczenie w Poradni
          Andrologicznej.
        • pan_pndzelek Re: Żylaki powrózka 26.10.03, 01:23
          Nie wiąż się z żadną kobietą, bo ją unieszczęśliwisz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka