cezarycezary 08.10.03, 12:46 Moje pytanie dotyczy usunięcia żylaków powrózka lewego metodą laparoskopową.Czy po takim zabiegu mogą wystąpić komplikacje i czy sam zabieg może spowodować zanik produkcji plemników? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.depko Re: Żylaki powrózka 10.10.03, 00:25 Każdy zabieg obarczony jest ryzykiem niespodziewanych komplikacji, z tym, że w metodzie laparoskopowej może, być ich znacznie mniej. Usunięcie żylaków powrózka nasiennego nie zalicza się na szczęście do grup o podwyższonym ryzyku, a już z pewnością nie doprowadzi do zaniku produkcji plemników. Odpowiedz Link Zgłoś
cezarycezary Re: Żylaki powrózka 10.10.03, 10:02 Zgoda panie doktorze ale w moim przypadku chyba tak się właśnie stało.Przed zabiegiem miałem jedynie problemy z ilością i jakością plemników.Po zabiegu zrobiłem sobie spermiogram już trzy razy i nie wykazał on plemników w ogóle.A od zabiegu minęło już 6 miesięcy.Więc co jest tego przyczyną?Najgorsze jest to,że nagle wszyscy lekarze się ode mnie odwrócili.Lekarz przeprowadzający zabieg powiedział mi to samo co Pan, a mój urolog rozłożył ręce i z rozbrajającą szczerościął przyznał,że on nie wie co dalej z tym robić.A co ja mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: Żylaki powrózka 10.10.03, 12:53 Jeżeli po operacji nie było żadnych powikłań spermiogeneza, czyli wytwarzanie plemników powinno się zdecydowaniwe poprawić. Poniewaz jest inaczej byc może przyczyna sabej jakości nasienia leżała nie tylko w żylakach powrózka. lecz również w innej niedomodze jąder. Powinien Pan podjac leczenie w Poradni Andrologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Żylaki powrózka 26.10.03, 01:23 Nie wiąż się z żadną kobietą, bo ją unieszczęśliwisz... Odpowiedz Link Zgłoś