Dodaj do ulubionych

meble z JC Penney

07.07.11, 19:42
Jak jest z jakoscia mebli z JC Penney? Nigdy tam nie kupowalam mebli. A jak sprawdzaja sie metalowe lozka?
Szukam juz od dluzszego czasu lozka dla mojej corki. Musi byc "lekkie" w wygladzie, bo pokoj maly i kremowe.
Znalazlam cos takiego:
LOZKO
Sugestie innych sklepow z lozkami dzieciecymi, mile widziane.
Obserwuj wątek
    • emigrant_ka Re: meble z JC Penney 07.07.11, 20:44
      Osobiscie nie mam dobrego zdania o jakosci towarow z JCPenny, kojarza mi sie troche z K-Mart/WalMart
      Zerknij tutaj, sama lubie ten sklep i jakosc jaka reprezentuja:
      www.potterybarnkids.com/products/allie-iron-bed-twin-full/?pkey=dbeds-mattresses
      emigrant_ka
      • edytkus Re: meble z JC Penney 08.07.11, 05:35
        emigrant_ka napisała:

> Osobiscie nie mam dobrego zdania o jakosci towarow z JCPenny, kojarza mi sie t
        > roche z K-Mart/WalMart

ja kiedys kupilam stol kuchenny w K-Mart, dlugo szukalam i gdy juz zwatpilam ze znajde czego szukam calkiem przypadkiem natknelam sie wlasnie tam gdy zajechalam po cos calkiem innego. Stol byl naprawde solidny, w niczym nie odbiegal od podobnego z Pottery Barn za to byl duzo tanszy. Tak wiec jak sie trafi. Co do metalowego lozka to z mego doswiadczenia wynika ze predzej czy pozniej sie rozchwieje ;) ale w przyp. dziecka to moze byc plus, mozna bawic sie na nim w lodz na oceanie ;)))) Inny minus to zimne ramy zima, brr, nieprzyjemnie. IMO jak Ci sie podoba to kup, nawet to z JCP, zaloze sie ze gdy dziecko podrosnie i tak bedziesz wymieniac na inne.
    • magdamajewski Re: meble z JC Penney 08.07.11, 15:32
      lozka metalowego nie polecam - po kilku miesiaca pewnie bedzie skrzypialo i sie bujalo.
      Co do jakosci to sie nie wypowiem. Moja corka miala toddler bed z walmart i bylam z nie go bardzo zadowolona. Solidne, ladne i tanie. Pewnie dalej by na nim spala gdyby nie to ze za male juz bylo. Teraz ma twin z ikea - porazka i strata kasy. U nas przestrzen tez nie jest wielka wiec zdecydowalismy ze bedziemy robic custom bed dla niej a te lozko z ikea pojdzie precz.
      pottery barn ma bardzo solidne i dobre jakosciowo meble ale starsznie drogie wiec ja bym sie zastanowila czy warto wydawac kupe kasy na lozko dla dziecko, ktore i tak pewnie za jakis czas bedziesz zmieniac.
    • godiva1 Re: meble z JC Penney 08.07.11, 15:48
      Ja mam sporo mebli z JCPenney i sa bardzo przyzwoite. Mam meble ogrodowe, island w kuchni i dwa fotele i wszystko mi sie znakomicie uzywa. Niestety nie mam doswiadczen z lozkami.
      • klaudona Re: meble z JC Penney 08.07.11, 16:24
        Dzis sprawdze sklepie. Mam nadzieje, ze beda mieli. Chyba zaryzykuje. Za dwa lata bedziemy sie przeprowadzac a wtedy byc moze dziecku trafi sie wiekszy pokoj i bedzie mozna wymienic lozko na wieksze, jesli to rozleci sie.
        • edytkus Re: meble z JC Penney 08.07.11, 20:50
          klaudona napisała:

> Dzis sprawdze sklepie. Mam nadzieje, ze beda mieli. Chyba zaryzykuje.

Pewnie, lozko jako lozko, byle ladnie wygladalo, lepiej zainwestowac w porzadny materac.
          • klaudona Re: meble z JC Penney 08.07.11, 22:43
            edytkus napisała:
            >
            > Pewnie, lozko jako lozko, byle ladnie wygladalo, lepiej zainwestowac w porzadny
            > materac.
            >
            No i dobrze by bylo, zeby nie rozsypalo sie za szybko.
            • edytais Re: meble z JC Penney 09.07.11, 10:42
              Nie wiem jak meble z JC Penny, nie kupowalam. Znajoma miala metalowe lozeczko, ale nie wiem skad, cale szczescie, bo ja prawie podobne kiedys kupilam. Jak mozna wywnioskowac, nie sprawdzilo sie. U niej zrobilo sie skrzypiace i po roku oddala komus za darmo.
              Ja mam pietrowe, ale teraz rezygnujemy z niego. Pokoj dziewczynki maja dosyc maly a przydalo by sie tez miejsce na rzeczy bo szafa nie wystarczajaca dla 2 dziewczynek, wiec ja bede kombinowala cos mniej typowego. Kupie tzw cubbies z kolorowymi koszyczkami (dzieci beda mogly wybrac kolory) i na tym beda materace. Cos takiego:
              www.susieharrisblog.com/2011/04/diy-storage-daybed.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka