Dodaj do ulubionych

Ceny biletow lotu

10.03.13, 21:54
Kupilam miesiac temu bilety na czerwiec, po jak mi sie wydawalo ok cenie, a dzis patrze, na te same daty o $800 mniej !!! ( 5 osob nas leci) Skad nagle taka zmiana...
Myslicie ze moge cos z tym zrobic? Oddac, wymienic...cokolwiek...
Dzieki
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Ceny biletow lotu 10.03.13, 22:32
      LOT teraz ma duza promocje, ale tylko gdy kupuje sie bilety w Polsce (i wylatuje z PL).

blog.bluesky.pl/wielka-promocja-lot/
      m.onet.pl/wiedza-swiat/podroze/aktualnosci,c4chr
      • marcysiaw1 Re: Ceny biletow lotu 11.03.13, 03:45
        moi tesciowie kupili w srode bilety na Lot (wylot 1 lipca, powrot jedno po 3 tygodniach, drugie 16 sierpnia) po $1300 I to byly bilety wlasnie z promocji. Jak dla mnie ceny kosmiczne, poszaleli
    • aneta05 Re: Ceny biletow lotu 11.03.13, 14:21
      xeriusek napisała:

> Kupilam miesiac temu bilety na czerwiec, po jak mi sie wydawalo ok cenie, a dzi
      > s patrze, na te same daty o $800 mniej !!! ( 5 osob nas leci) Skad nagle taka z
      > miana...
      > Myslicie ze moge cos z tym zrobic? Oddac, wymienic...cokolwiek...
      > Dzieki

Niestety nic nie mozesz zrobic, klamka zapadla. Nie wiem jaka masz taryfe ale przy odwolaniu biletu biora $250 wiec gdybys odwolala wszystkie i kupowala jeszcze raz po lepszej cenie (jesli takowa jeszcze jest) to i tak bylabys stratna. Ja kupuje bilety i potem juz nie sprawdzam cen zeby sie nie denerwowac:)
      A LOT ma ceny koszmarne i jeszcze nie wiadomo czy nie upadnie do lata wiec trzymam sie od nich z daleka:)
      • monhann2 Re: Ceny biletow lotu 11.03.13, 16:15
        > A LOT ma ceny koszmarne i jeszcze nie wiadomo czy nie upadnie do lata wiec trzy
        > mam sie od nich z daleka:)

Serio? a skad masz takie info? No to niezle, bo musze leciec do PL w listopadzie. Niestety, sprawdzalam ceny i sa kosmiczne $950 (z Toronto), listopad byl zawsze tani wiec nie wiem co sie dzieje? Poczekm jeszcze, juz chyba drozej nie bedzie
        • miskidomleka Re: Ceny biletow lotu 11.03.13, 16:49
          monhann2 napisała:

> Serio? a skad masz takie info

Że ceny koszmarne, wie chyba każdy, kto porównywał.
          Ze może upaść, wie chyba każdy, kto choć czasem zagląda do polskich wiadomości.
          • aneta05 Re: Ceny biletow lotu 11.03.13, 19:56
            miskidomleka napisał:

> monhann2 napisała:
            >
            > > Serio? a skad masz takie info
            >
            > Że ceny koszmarne, wie chyba każdy, kto porównywał.
            > Ze może upaść, wie chyba każdy, kto choć czasem zagląda do polskich wiadomości.

Dokladnie, wystarczy przesledzic troche wiadomosci ekonomicznych i wystarczy...nie mowie, ze upadna ale musza zrobic porzadna restrukturyzacje a zdaje sie, ze zwiazka zawodowym to nie za bardzo sie podoba..Decyzja o likwidacji 40% stanowisk pracy (glownie personel latajacy) juz zapadla wiec musza za tym isc ciecia w rejsach bo przeciez reszta nie obsluzy takiej samej ilosci lotow..itd.itp...a czy zmniejszona siatka polaczen wystarczy aby uratowac firme?
            >
            >
            >
          • monhann2 Re: Ceny biletow lotu 12.03.13, 16:16
            > Że ceny koszmarne, wie chyba każdy, kto porównywał.
            > Ze może upaść, wie chyba każdy, kto choć czasem zagląda do polskich wiadomości.

Ten komentarz byl calkiem zbyteczny, nie odpowiedziales na zadane pytanie. Nie kazdy musi czytac polskie wiadomosci a wiadomosci w lokalnej prasie kanadyjskiej czy amerykanskiej akurat nie rozpisuja sie na temat sytuacji przewoznika z Europy:) Ale fakt jest faktem, ze zamiast pytac na forum mozna od razu skorzystac z google, co tez poniewczasie zrobilam;)
            • miskidomleka Re: Ceny biletow lotu 12.03.13, 19:32
              monhann2 napisała:

> > Że ceny koszmarne, wie chyba każdy, kto porównywał.
              > > Ze może upaść, wie chyba każdy, kto choć czasem zagląda do polskich wiado
              > mości.
              >
              > Ten komentarz byl calkiem zbyteczny, nie odpowiedziales na zadane pytanie

Odpowiadałem na pytanie "skąd masz takie info"
    • jasti Re: Ceny biletow lotu 12.03.13, 15:25
      www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/tansze-bilety-do-polski
      • reninka72 Re: Ceny biletow lotu 12.03.13, 19:32
        Dzieki za linka.
    • marekatlanta71 Re: Ceny biletow lotu 13.03.13, 02:44
      Wtedy jeszcze pewnie myśleli ze 787 bedzie latał = ceny były wyższe. Teraz juz wiadomo ze nie bedzie.
      • xeriusek Re: Ceny biletow lotu 25.03.13, 02:55
        Dzwonilam, dwie stowy od lebka za oddanie biletow...nie oplaca sie...zostawie tak jak jest
        • leosi taniocha 03.05.13, 01:32
          zeby kupic bilet lotniczy na wakacje - trzeba troche pomyslec - Alitalia oferowala TANIE bilety dla japonskich biznesmenow - tekst byl po japonsku- ale polonijni madrale zlamali kody dostepu i klika tysiecy ludzi kupilo bilety za 1/2 ceny i tym sposobem zaliczylem wycieczke z cala rodzinka do Barcelony - teraz lecimy do San Francisco i jak zwykle za 1/2 ceny
          • edytkus Re: taniocha 03.05.13, 03:18
            moja sisotra szukala teraz biletow. Najtansze jakie znalazla to $800 Aeroflotem z przesiadka w Moskwie, nie zdecydowala sie na nie ;)
          • robin153 Leosi 03.05.13, 13:57
            To podziel sie z nami informacja jak cos znajdziesz taniego :)
            • leosi Re: Leosi 05.05.13, 02:34
              ale to sa informacje dla mlodych i wysportowanych - ja chcialem byc mily i zadzwonilem do kolegow ze sa tanie bilety- za nim oni odpowiedzieli zanim sie zapytali swoich kobiet i dali odpowiedz uplynelo kilka godzin - corka mi nawymyslala od starych powolnych zolwi z Galapagos. to jest informacja na jedna chwile i do kupienia natychmiast . tak wiec corka z synem i reszta malolatow juz polecieli do SF a my ramole lecim na te sama wycieczke ale juz nie z nimi. dobrze ze kupila bilety mnie i zonie. Ok KAZDY moze sobie kupic bilet na taka super wakacyjna trase za 1/2 ceny - jak mnie znowu corka zachaczy o tani bilet to wciepne ten link do linni lotniczych i zobaczymy z kim polecimy ???
          • leosi Re: taniocha 05.05.13, 02:41
            Europa od 10 gr, Japonia 273 zł, Kuba za 816 zł. Noclegi za darmo. Wynajem auta ze zniżką. Aby wyłapać podróżnicze promocje, wystarczy śledzić kilka stron internetowych. Być gotowym na podjęcie decyzji w minutę. I mieć trochę szczęścia. -----ponizej caly artykul

www.logo24.pl/Logo24/56,125390,13411555,Poradnik__jak_zorganizowac_tanie_wakacje.html
            • robin153 Re: taniocha 05.05.13, 15:21
              Wyjdź z założenia, że to ty dostosowujesz się do kierunku i terminu, a nie na odwrót. Świat jest szeroki i głęboki, fajnie jest z lewej i prawej. Polowanie na okazje to wkręcające hobby.

Jeszcze troche na to nie bede mogla sobie pozwolic no bo ta praca troche przeszkadza w dostosowaniu sie do terminu, ale faktycznie fajna perspektywa jak bede miala wiecej czasu. Dzieki Leosi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka