Dodaj do ulubionych

padla nam suszarka-rekomendacje?

27.04.13, 20:01
Odkad dzieki waszym radom wywabiam plamy jak pro licze ze i tu mi pomozecie. W koncu to te samo pomieszczenie:) Mam (mialam) GE, glosna, na 3 stopnie suszenia.
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 27.04.13, 20:08
      hmm, nic konkretnego nie poradze, ale kupilabym suszarke z funkcja ktora bardzo lubie w swojej - refresh czy wrinkle free (w innych modelach moze nazywac sie inaczej). To krotkie opcje 15-20 min. z uzyciem pary - ubrania nie wymagaja po nich prasowania. Ale do pary potrzebna jest woda wiec musisz sie upewnic czy masz gdzie podlaczyc rurke.
      • doris-ek Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 27.04.13, 21:33
        Wlasnie ktos mi polecil "steam option". Teraz wiem o co chodzi:o) Kupie taka do nowego domu. Na ma zostac w starym. Jaka marke kupilas? Polecaja LG.
      • miskidomleka Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 27.04.13, 21:45
        edytkus napisała:

> Ale do pary potrzebna jest woda wiec musisz sie upewnic czy m
        > asz gdzie podlaczyc rurke.

Jeśli obok jest pralka to nie problem, kupuje się rozgałęziacz (Y-hose).

Swojego Samsunga też nie będę polecał ani odradzał. Znaczy jest fajna, duża, ma siedem programów zwykłych (na czujnik wilgotności), dwa na czas i dwa z parą. I jeszcze można modyifkować parametry tych programów. Z większości i tak nie korzystam. Ma oświetlenie bębna, po zakończeniu suszenia gra idiotyczną melodyjkę.

Nie polecam ani nie odradzam tylko dlatego, że jest dość nowa, więc dopiero się przekonam, jak z trwałością.
        • doris-ek Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 28.04.13, 00:14
          To poczekam na relacje. Mam lodowke Samsunga (od wielu lat) i bardzo polecam. Za jakis rok bede kupowac caly sprzet AGD do nowego domu i zbieram rekomendacje.
          • edytkus Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 28.04.13, 06:18
            Moja suszarka tez Samsung, ma juz prawie piec lat i jestem z niej zadowolona ale na pewno wspolczesne pralki sa jeszcze lepsze.

O, wazna rzecz. Jesli pierzesz np. koldry duzych rozmiarow upewnij sie ze suszarka jest wystarczajaco pojemna.

PS. Oj Miski co ja sie nasluchalam od meza za ta melodyjke (jak z "amerykanskiej" kartki swiatecznej). Mnie nie przeszkadza, moze dziala tylko na mezczyzn ;)
            • miskidomleka Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 28.04.13, 17:31
              edytkus napisała:

> O, wazna rzecz. Jesli pierzesz np. koldry duzych rozmiarow upewnij sie ze susza
              > rka jest wystarczajaco pojemna.

Popieram, ta moja była wybrana głównie ze względu na pojemność, już nie pamiętam czy samej suszarki czy sparowanej z nią pralki - obie są wielke.

> PS. Oj Miski co ja sie nasluchalam od meza za ta melodyjke (jak z "amerykanskie
              > j" kartki swiatecznej). Mnie nie przeszkadza, moze dziala tylko na mezczyzn ;)

Mnie też nie przeszkadza - bo pralka i suszarka stoją w takim miejscu, że prawie znikąd w domu melodyjek nie słychać, ale ostrzegam innych. Przez to że ich nie słychać, są bezużyteczne, bo i tak trzeba chodzić i patrzeć czy już skończyła. Jakbym teraz kupował, to bym szukał takiej pralki i suszarki, co po skończeniu wysyłają emaila lub smsa, są już takie?
              • beatamc Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 29.04.13, 03:02
                > . Jakbym teraz kupował, to bym szukał takiej pralki i suszarki, co po skończeni
                > u wysyłają emaila lub smsa, są już takie?

Wiesz, ze bylam pewna, ze takie sa. A teraz zaczelam szperac w necie i nhie moge znalezc. Hmmm moglabym przysiac, ze widzialam filmik o samsungach z ta opcja. Moze mi sie pomylilo z komunikacja lodowki z tv?
                Ja tez kierowalam sie wielkoscia i doswiadczeniem mojej cioci z LG. ona zadowolona i teraz ja.
        • staua Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 30.04.13, 21:07
          Podejrzewam, że mam taką samą jak Miski, Samsunga ze sporą liczbą programów, czujnikiem wilgotności i światlem wewnątrz (melodyjka mnie zabija, a moje dziecko nakręca).
          Działa bez zarzutu, ale też mam ją niedługo (ok. półtora roku).
    • marekatlanta71 Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 29.04.13, 13:52
      Ja 7 lat temu kupiłem gazową Samsunga. Chodzi bezawaryjnie, nie zużywa prądu, gaz jest tani. Rewelacja. I ma ten program "wrinkle release" - wsiadam i po 10 minutach nie mam zmarszczek i jestem odmłodzony :)
      • lilazw Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 29.04.13, 16:19
        Ja tez taka chce!!! ;) Bede sie bacznie przygladac temu watkowi bo powoli przymierzam sie do zmiany pralki i suszarki. Rozwazam miedzy Samsungiem a LG. W zeszlym roku wymienilam kuchenne sprzety Maytag na Samsung. Z kuchenki i mikrofalowki jestem zadowolona. W lodowce podoba mi sie rozplanowanie (design) ale od poczatku mam problem z temperatura, niby chlodzi ale wydaje mi sie, ze nie tak jak powinna. Zazwyczaj temperatura wynosi 40F. Zmywarke wymienilam po tygodniu. Najgorszy badziew jaki w zyciu kupilam. Nic nie myla. Znajoma kupila taka sama i tez ostatnio wymienila. Moj nowy Bosch jest zdecydowanie lepszy ale nie boje sie powiedziec, ze Maytag w niczym mu nie ustepowal.
        • monhann2 Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 29.04.13, 17:25
          My tez mamy parke Samsunga z opcja parowania i dziala nam ciagle jak nowa juz od 4ch lat. Bardzo pojemna (zarowno pralka jak i suszarka) a takze bardzo, bardzo cicha.

Lodowke tez wymienilismy na Samsunga i jestesmy bardzo zadowoleni. Mysle, ze wszystkie pozostale sprzety kuchenne kiedys wymienimy na Samsunga.
          • doris-ek Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 30.04.13, 00:48
            Pilnie notuje: lodowka Samsung, pralka i szuszarka tez.

Zmywarka Miele. Teraz mam Kennmore, bo za rok sie przeprowadzamy, ale nastepna to musi byc Miele, rewelacyjnie pakowna, cicha i oszczedna.

Jak z kuchenka/piekarnikiem? Mam piekarnik Miele (zwyczajny i parowy) i oceniam jako lepszy od Boscha (wrocil do sklepu) ale nie rewelacyjny (tez sie psul). To dla mnie bardzo wazny sprzet bo ja duzo i czesto gotuje. Rekomendacje (i ostrzezenia) mile widziane.
            • edytkus Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 30.04.13, 02:42
              ja zawsze slysze ze najbardziej pozadany zestaw kitchen appliances to:
              lodowka Sub-Zero
              zmywarka Miele
              kuchenka Viking albo Wolf
              • doris-ek Re: padla nam suszarka-rekomendacje? 30.04.13, 04:01
                To juz druga rekomendacja Vikinga:) Sub-Zero musze przebadac. Czy to te ze szklanymi drzwiami na schowek do win?
                • leosi z podlogi 25.08.13, 15:28
                  Mozna kupic suszarke nowa - ale zeby kupic nowa to sklep wystawia je do ogladania i jak 1000 klientow oglada i personel przestawia w inne miejsce to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka