31.01.05, 04:38
Czy ktos z Was ma to urzadzenie? Czy rzeczywiscie zastepuje odkurzacz czy jest raczej dodatkiem
do niego?
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Roomba 31.01.05, 18:56
      kurcze balde, tez jestem ciekawa ;)
      • sociopata Re: Roomba 31.01.05, 22:13
        zabawka. Cudow nie ma. Jedynie co kot za tym lata.
        • marekatlanta71 Re: Roomba 31.01.05, 22:52
          sociopata napisał:

> zabawka. Cudow nie ma. Jedynie co kot za tym lata.

Myslalem o kupieniu tego zeby ulatwilo mi sprzatanie domu, ale toto swietnie
          czysci tylko twarde podlogi a u mnie duze (i najbardziej wymagajace czestego
          odkurzania) kawalki to wykladzina. A poza tym odkurzanie jest czynnoscia ktora
          lubie - mozna sie zrelaksowac, poskladac mysli do kupy. Zeby tak zrobili Roombe
          wyreczajaca w innych czynnociach (np. - roomba czysciciel lazienek) to bym ja
          kupil...
          • socal Re: Roomba 01.02.05, 01:53
            Wlasnie, nie ma to jak pojezdzic odkurzaczem :)
            Tez lubie.
            • edytkus Re: Roomba 01.02.05, 04:50
              Z tym odkurzaniem Wy tak na serio? Napiszcie ze myjecie okna i robicie pranie a spadne z krzesla :O
              • socal Re: Roomba 01.02.05, 06:34
                Do wiekszych porzadkow jak mycie okien to biore sobie sprzataczke.
                A pranie zrobic to chyba zaden problem?
                Z reguly tylko druga polowa krzyczy ze znow zle porozdzielalem rzeczy ale i tak
                wychodza czyste :)
                • edytkus Re: Roomba 01.02.05, 06:45
                  socal napisał:

> Do wiekszych porzadkow jak mycie okien to biore sobie sprzataczke.

No cos Ty, to jest dopiero relaksujace zajecie :) Tym bardziej ze teraz sa rewelacyjne sciereczki z
                  mikrowlokien nie wymagajace detergentow i nie zostawiajace sladow. Teraz nie mam czasu ale kiedys
                  potrafilam myc okna w mieszkaniu dwa razy w tygodniu ;)))

> A pranie zrobic to chyba zaden problem?
                  Nie dla kazdego :( A lozko poslac umiesz? I krawat sam zawiazesz? :O
                  • socal Re: Roomba 01.02.05, 06:50
                    Kurcze z lozkiem to sa klopoty. Znaczy ja posle i wedlug mnie jest bomba.
                    Ale oczywiscie zwykle jest to skwitowane lekcewazacym spojrzeniem mojej zony.
                    Krawata nie zawiaze ale i nie znosze nosic krawatow, garniturow itp :(
                    • edytkus Re: Roomba 01.02.05, 07:17
                      socal napisał:

> Kurcze z lozkiem to sa klopoty. Znaczy ja posle i wedlug mnie jest bomba.

Poczekaj, niech no znajde szczeke bo mi spadla gdzies pod biurko ;)))

> Ale oczywiscie zwykle jest to skwitowane lekcewazacym spojrzeniem mojej zony.

OK, znalazlam ;)) Przynajmniej sie starasz. Powiedz zonie zeby doceniala wysilki bo mogla trafic na taki
                      egzemplarz jak moj co to palcem nie kiwnie bo "przeciez nie umie" (cale szczescie ma mase innych
                      zalet ;) ) A jak juz kiwnie raz na rok to albo cos popsuje albo potlucze...

> Krawata nie zawiaze ale i nie znosze nosic krawatow, garniturow itp :(
                      >

NIkt nie jest doskonaly, a juz myslalam ze moj maz jest idealnie wybrakowany ;)) Szczerze mowiac ja
                      tez krawata wiazac nie umiem (ale po co mi to wiedziec :)) za to mam ilustrowana instrukcje jak to
                      zrobic krok po kroku ;)
                  • marekatlanta71 Re: Roomba 01.02.05, 13:15
                    edytkus napisała:
                    > A lozko poslac umiesz? I krawat sam zawiazesz? :O

Kurde, Ty w zyciu musialas jakich leworekich tylko spotykac. Pogon swojego do
                    roboty a zobaczysz ze tez umie lozko scielic...
                    • edytkus Re: Roomba 01.02.05, 18:09
                      marekatlanta71 napisał:

Pogon swojego do
                      > roboty a zobaczysz ze tez umie lozko scielic...

Jak pogonilam poszedl do mamusi, daleko nie ma bo tylko pietro wyzej :O
                      Nie jest tak zle, zalety tez ma :)
                • claudia207 Re: Roomba 01.02.05, 16:42
                  No to ja jestem szczesciara, bo moj M o niebo lepiej myje okna ode mnie.
                  Obojetnie jak sie staram zawsze zostaja smugi.
                  A jaka jest filozofia ze scieleniem lozka? Wyrownac podzuszki i koldre i gotowe.
              • marekatlanta71 Re: Roomba 01.02.05, 13:14
                A co trudnego w praniu? Umycie okien to tez nie problem....
    • edytkus Re: Roomba 07.02.05, 19:58
      NIkt nie ma roomby, nikt nie poleca ;)) a moj odkurzacz dokonuje zywota po siedmiu latach niemal
      codziennej eksploatacji. Mam cos takiego: www.sears.com/sr/javasr/product.do?
      vertical=APPL&pid=02023312000&b idsite=&BV_UseBVCookie=Yes&subc at=Canister%20Vacuums -
      odkurza(l) dobrze ale jest awaryjny. Jakie macie odkurzacze, amerykanski styl uprigh czy "polski"
      carnister? Co polecacie i dlaczego?

Co myslicie o tym: www.sears.com/sr/javasr/product.do?
      BV_UseBVCookie=Yes&vertical=APP L&pid=02034900000&cat=Floor+Car e oprocz tego ze ma
      odlotowa cene? ;))
      • marekatlanta71 Re: Roomba 07.02.05, 23:40
        Kup japonski - ja ostatnio kupilem Sharpa - poprzedni Sharp ma 6 lat i jest
        nadal super, ale uznalem ze trzeba miec dwa. I jestem zachwycony przede
        wszystkim tym jak cichy jest ten odkurzacz. Poza tym kosztuje mniej niz pol ceny
        Dysona czy Orecka a odkurza lepiej, ciszej i przede wszystkim ma torby!

Tutaj masz niezly wybor w dosc dobrych cenach, niestety mojego juz nie maja
        (musial wyjsc z produkcji...):
        www.abtelectronics.com/category/454.html
      • tamsin Re: Roomba 08.02.05, 00:47
        ja mam juz ponad 10 lat Oreck, oni produkuja tylko ten styl amerykanski. Jest
        bardzo lekki i bardzo dobrze wciaga nawet z super pluszowego dywanu.
        • edytkus Re: Roomba 08.02.05, 03:45
          Dzieki chlopaki :)

Nie wiedzialam ze Sharp robi odkurzacze :O Czy Twoj, Marek, jest ciezki? I co to znaczy ze jest cichy
          (mozna swobodnie rozmawiac przez telefon)?

Oreck widzialam u znajomych, przyznam ze jest bardzo lekki a wg reklamy dorzucaja do niego
          bezplatnie zelazko i chyba cos jeszcze. Widzialam w mojej miejscowosci punt sprzedazy. Tylko jak
          wyglada sprawa z dodatkami, np. do odkurzania zakamarkow albo schodow?

Chyba jednak wolalabym zostac przy typie "carnister," wydaje mi sie ze z takim jest mniej zawracania
          glowy przy odkurzaniu np. pod lozkiem. Ale z drugiej strony zajmuje wiecej miejsca w szafie...
          • marekatlanta71 Re: Roomba 08.02.05, 04:41
            Jest naprawde bardzo cichy - mozna swobodnie rozmawiac przez telefon. Ale jest
            niestety dosc ciezki, odkurzanie schodow to powazny wysilek.

Oreck podobno jest bardzo niezawodny, skuteczny i lekki, ale ma dwie wady - jest
            przerazliwie glosny no i kosztuje duzo.

Zajrzyj tez do Lowe's - pojawily sie tam bardzo ladne (i niestety drogie)
            odkurzacze Rowenta - sa tez "europejskie"....
            • marekatlanta71 Electrolux 08.02.05, 04:43
              O wlasnie znalazlem jeden:

www.lowes.com/lkn?action=productDetail&productId=123992-73823-EL6989A
              tylko cena z kosmosu....
              • edytkus Re: Electrolux 08.02.05, 05:22
                marekatlanta71 napisał:

> O wlasnie znalazlem jeden:
                >
                > www.lowes.com/lkn?action=productDetail&productId=123992-73823-EL6989A
                > tylko cena z kosmosu....

Ze znizka w Sears wyszedl by mi taniej. Gdybym miala pewnosc ze sie nie bedzie psul moze bym
                kupila, tylko czy naprawde warto tyle wydac na odkurzacz? Tymbardziej ze ten jest tanszy a ma lepsze
                ratings: www.lowes.com/lkn?action=productDetail&productId=202994-73823-EL6988A , na
                epinions pisza ze raz zepsutego nie da sie naprawic.

Roomba na epinions ma bdb opinie pomimo wad o ktorych byla mowa wyzej. Jednak odpada bo nie
                dziala w katach.

Kurcze, Kenmore (marka ktora mam) na epinions ma niezle noty. Wlasciwie to sam odkurzacz nigdy sie
                nie zepsul, tylko dodatkowe czesci (naprawa elektrycznej "stopy" do rury kosztuje polowe wartosci
                nowego odkurzacza :O ) co jakis czas nawalaja - a to "stopa" przestaje dzialac, a to rura peknie, a to
                kolko odpadnie. Chociaz moja siostra ma nowszy model ktory dziala bez zarzutu (ja odkurzam
                codziennie, ona raz na tydzien).
            • edytkus Re: Roomba 08.02.05, 04:51
              marekatlanta71 napisał:

> Jest naprawde bardzo cichy - mozna swobodnie rozmawiac przez telefon. Ale jest
              > niestety dosc ciezki, odkurzanie schodow to powazny wysilek.

Na razie nie mam schodow, ale moge miec w przyszlosci (piszesz ze odkurzacz sie nie psuje) ;)

> Oreck podobno jest bardzo niezawodny, skuteczny i lekki, ale ma dwie wady - jes
              > t
              > przerazliwie glosny no i kosztuje duzo.

Zajrzalam na ich strone, faktycznie cena zaskakuje.

>
              > Zajrzyj tez do Lowe's - pojawily sie tam bardzo ladne (i niestety drogie)
              > odkurzacze Rowenta - sa tez "europejskie"....

Mam zelazko Rowenta - najgorsze jakie kiedykolwiek mialam (i najdrozsze), a mialam ich wiele (padaja
              jak muchy wiec wymieniam mniej wiecej co pol roku).
    • angia89 Re: Roomba 14.07.16, 23:33
      Ja mam Roombe 886 i anie trochę nie żałuję tego wydatku! Szczególnie, że zbiera się u mnie sierść. Bardzo polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka