Dodaj do ulubionych

NoMeansNo - 20 kwietnia

04.04.05, 07:16
kiedy?

sroda 20 kwietnia (godzina 8 wieczorem wstep od 18 lat :)) )

gdzie?

Bottom Lounge
3206 N Wilton Ave.
Chicago, IL 60657
Obserwuj wątek
    • ewka5 Re: NoMeansNo - 20 kwietnia 06.04.05, 06:44
      Adam, w jakiej to sprawie?
      • adamkoltowski Re: NoMeansNo - 20 kwietnia 06.04.05, 07:09
        :) w spraie koncertu zespolu "NoMeansNo", jesli lubisz ciezkie i posiekane
        rytmem i tempem brzmienie gitarowe to zapraszam :)
        • adamkoltowski Re: NoMeansNo - 20 kwietnia 20.04.05, 22:05
          ha, koncert juz dzisiaj :))) czy ktos sie wybiera?
          • tenzinn Re: NoMeansNo - 20 kwietnia 20.04.05, 23:41
            Ja sie wybieram, widzialem ich 11 lat temu w Poznaniu.
            Ciekawy jestem czy po latach daja taki sam wypas??
    • mrozosia No i gdzie sa recenzje z koncertu??????????????? 22.04.05, 05:00
      Lenie, jak wrazenia, bylo na 5 a zdania na temat czadu ani jednego, he!
      ;-P
    • adamkoltowski Re: NoMeansNo - 20 kwietnia 22.04.05, 07:04
      to co moge powiedziec o nomeansno: dla mnie to jeden z tych zespolow, ktory
      koniecznie trzeba zobaczyc na zywo aby "uslyszec, poczuc i zrozumiec" potezna
      dawke emocji drzemiaca w tej muzyce, to tylko trzech kolesi ale kazdy z nich
      jest znakomitym muzykiem i wokalista, krotka wstawka "na 3 glosy" powalili mnie
      zupelnie,, przez chwile mialem wrazenie, ze muzyka poplynela w strone opery
      najwyzszy poziom wykonania, to co w nomeansno podoba mi sie najbardziej to
      sposob zgranai poszczegolnych instrumentow, to jest niesamowite, ze przy tego
      rodzaju muzyce, gdzie zazwyczaj dzwieki zlewaja sie w jeden glosny jazgot w ich
      przypadku wyczuc mozna praktycznie kazde szarpniecie struny, czy uderzenie
      paleczki

muzyka na najwyzszym poziomie
      • mrozosia Adas... 22.04.05, 15:16
        Zgadzam sie z Toba, "wyjales mi to z ust". Ta radosc , lekkosc grania, nic na
        sile, i to instrumentarium niby caly zespol, ale jakze doskonale slychac bylo
        jego czesci skladowe , indywidualizm poszczegolnego instrumentu i glosu
        wchodzacy w jedna zintegrowana calosc. Bomba!!. To jeden z tych "band'ow" , u
        ktorych nagrania nie oddaja zupelnie dzwieku slyszanej na zywo muzyki. Cos
        niesamowitego, dawno czegos takiego nie przezylam. Do tego dodam, ze duzo
        lepiej sie tego sluchalo tuz przy samej scenie, niz na koncu sali. Dobrze ,ze
        zmienilam miejscowke;-D
        Jeszcze dopisze, ze wszystkie te zmanierowane mlode "boys-bandy" moga tym
        doswiadczonym wiekiem panom pozazdroscic sily i swiezosci. Poklony!

P.s. Wstyd mi, ale przyznaje sie ,ze zbytnio ich dokonan nie znalam, ale po tak
        zaprezentowanej "jezdzie" , wiem, ze to muzyczna "lektura" obowiazkowa!!!

Polecam,
        mro
        • tenzinn Re: 23.04.05, 00:38
          Coz wiecej moge dodac od siebie o tym koncercie??
          Hmm wydawaloby sie ze w zasadzie schemat jest prosty, gitara, bas i perkusja.
          Jednak w wykonaniu tych trzech siwych panow muzyka naprawe zamienila sie w cos
          pieknego, basy przeszyly mnie i chyba nie tylko mnie na wylot.
          Ogromny kunszt oraz mlodziencza energia Kanadyjczykow sprawily ze ten koncert
          uwazam za chyba jeden z lepszych jakie widzialem.
          Ps. na bis zagrali moj ulubiony kawalek "Oh! No!Bruno!".
          • adamkoltowski do tenzinn 26.04.05, 08:16
            szanowny kolego, sorry, ze tak na forum sie odzywam ale nie mam kontaktu innego
            do ciebie, mowiles cos na koncercie nomeansno o pokoju do wynajecia, czy to
            sprawa aktualna? jesli tak, prosze o wiadomosc na email:
            adamkoltowski@gmail.com nie mam telefonu niestety

pozdrawiam

przy okazji dodam ze w moim odczuciu koncert moby'ego nie mial szans z
            nomeansno mimo 100 krotnej wiel;okrotnosci uczestnikow, czegos brakuje tym
            mlodym artystom, jakiegos braku precyzji, nie wiem obycia z instrumentami i
            moze troche braku wiary w swoja muzyke, a widz to wyczuwa :)

no teraz zapraszam na thievery corporation i mouse from mars :) terminy podam w
            najblizszym czasie :)
            • tenzinn Re: do tenzinn 26.04.05, 12:42
              Przykro mi Adam ale sprawa pokoju juz jest nieaktualna.
              Mamy juz nowa lokatorke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka