ewka5 Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 02.06.05, 17:15 a 24 wernisaz prac malarskich Jany i Piotra plus pisarstwo Piotra, wiec to logiczne, ze tez jestes/cie. Odpowiedz Link
marxx Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 03.06.05, 15:15 Bez jaj! Piotr maluje!?!?!?! bede bede :) m Odpowiedz Link
ewka5 Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 03.06.05, 17:56 marxx napisał: > Piotr maluje!?!?!?! * i to oleje, i to od zawsze. Jana robila i robi roznosci najrozne. Odpowiedz Link
irenkap Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 02.06.05, 22:05 Wcześniej, bo 17 czerwca wernisaz Lidii Rozmus :) Odpowiedz Link
littlewing Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 02.06.05, 23:10 no to malutki fragment: "Jesli chcesz isc w lewo,Wieniczko , to idz w lewo. Jesli chcesz isc w prawo- idz w prawo.I tak nie masz dokad pojsc.Tak ze najlepiej idz przed siebie ,dokad cie oczy poniosa..." Moj Boze znam to wszystko prawie na pamiec.Ogladalem 3-4 ekranizacje sztuki.Najlepsza wydala mi sie gdzie Wieniczke gral Marian Opania.Bedac w USA przeczytalem ta ksiazke po wielokroc,najlepsze jej fragmenty zostaly we mnie na zawsze. Coz Swiat jest jak pudelko czekoladek ---to mawiala Mama Foresta. A Wieniczka zdal sie wyciagnac ta czekoladke ,ktora zawierala w sobie nute "Balsamu kanaanskiego" ---ktoren skladal sie z : : Denaturat 100 g : Ciemne Piwo 200 g : Oczyszczana Politura 100 g ---Sposobu oczyszczania politury nie bede Wam przypominac,bo zna go kazde dziecko w Rosji.W Rosji nikt ,ale to nikt dlaczegos nie zna przyczyny smierci Puszkina,natomiast sekret oczyszczania politury znaj wszyscy. A kiedy pojdziesz w gosci,wez ze soba cos iskrzacego ,na przyklad mnie. idzcie i opowiedzcie... pozdrawiam lw Odpowiedz Link
ewka5 Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 03.06.05, 00:38 Lit, czy masz te ksiazke???? Niezbedna mi na chwile, poratuj prosze. Odpowiedz Link
littlewing Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 04.06.05, 00:16 mam ewka ale w Polsce.... ;(( inaczej bym Ci na pewno pozyczyl. Jest chyba w ksiegarni na Bemoncie. Chyba... Odpowiedz Link
ewka5 Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 04.06.05, 03:58 littlewing napisał: > inaczej bym Ci na pewno pozyczyl. Jest chyba w ksiegarni na Bemoncie. Chyba... * dziekuje za checi. Szukalam jej, ale na razie dezet. Jutro zamiaruje sie wybrac na dalsze poszukiwania. Odpowiedz Link
marxx Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 03.06.05, 04:55 Opania byl w tej roli boski! A pamietacie Teatr Telewizji...to naprawde bylo swietne! Ja za to caly czas stekam za Grabowskimi i Peszkiem u Scheffera (moze sie wdal blad w nazwisku ) "...o czyjas legitymacja....jeszcze ciepla!..." m Odpowiedz Link
ewka5 Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 03.06.05, 00:37 dzisiaj na Polsacie w Obliczach Ameryki program o Jacku Zawadzkim (wykonawcy monodramu) i M-P. Odpowiedz Link
littlewing Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 04.06.05, 23:22 Prochorow--- "Wowa,ty jestes ze wsi.Mozesz sobie wyobrazic,ze na brzegu stawu wyrastasz sobie ....ii...nazywasz sie Rododendron.A po drugiej stronie stawu Zyd,siedzi i patrzy na Ciebie.... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, i tym optymistycznym akcentem zapraszam do obejrzenia spektakla 43 kilometr Chrapunowo...lw Odpowiedz Link
marxx Mastier und Margarita 05.06.05, 00:42 Naprawde cudowne dialogi! Ja mam cos takiego z "Mistrzem i Malgorzata" (pomimo tego ze nieznam tekstow na pamiec), jest to dla mnie najwazniejsza ksiazka jaka kiedykolwik przeczytalem! No i dalej ida komiksy! "Kapitan Klos" "Kapitan Znik" ......:) Odpowiedz Link
szpagietka Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 07.06.05, 16:05 O której? Za biletami? Czy to jest właściwy adres: 1907 N. Milwaukee Ave? Ja zamiejscowa jestem to się nie orientuję :). szp Odpowiedz Link
ewka5 Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 07.06.05, 19:59 szpagietka napisała: > O której? * o 19. > Za biletami? * wernisaz 24 - wstep wolny spektakl 25 - trzeba zadzwonic, zglosic chec (ilosc miejsca w Kafe jest ograniczona, ale w razie czego spektakl bedzie grany raz jeszcze, 26) i wrzucic 10 tutejszych zlotych. > Czy to jest właściwy adres: 1907 N. Milwaukee Ave? * tak. Milwaukee blisko Western. Odpowiedz Link
marxx Wernisaz 24 czerwca 15.06.05, 05:44 Jak w temacie! 24 czerwca godzian 7pm Jana i Piotr Domaradzccy Moze warto przyjsc, jesli nawet sztuka to co bedzie wystawione sie nie spodoba, recze ze spodobaja sie Wam ludzie!!!! Nowe znajomosci w ciekawym miejscu!!!!! do zobaczenia w AGK!!! m Odpowiedz Link
marxx Re: MOSKWA-PIETUSZKI wg Jerofiejewa 15.06.05, 06:14 Aktor Jacek Zawadzki gral w polskich teatrach (ok 60 rol) i w filmach (3), grywal takze w teatrze "Pur" w Londynie Moskwe -Pietuszki gral w w ersji angielskiej w Anglii i z tym przedstawieniem odbyl miedzynarodowe turneeeee Edinburgh, Londyn, Amsterdam, Nitra/Slovakia, San Diego, Los Angeles, San Francisko, Dubrovnik Prowadzil warsztaty i wystepowal w angielskich coledzach: min. Eton College, Fettes College , Elgin School, St, Andrews School Moskwa-Pietuszki aktor Jacek Zawadzki adaptacja Jacek Zawadzki LOS ANGELES TIMES 9 stycznia 1997 "...The actor incorporates rverything that has gone into his own creation into his remarkably funny, wise, innocent, deadly portrayal of a man looking for himself in a society that can't give him directions." informacje sa z ulotki ktora dal mi Jacek Zawadzki m Odpowiedz Link