Dodaj do ulubionych

prezent dla noworotka?

09.02.06, 19:03
Sama niedzieciata, wiec mam mgliste pojecie, co powinnam kupic w prezencie 2-
miesiecznej dziewczynce i jej rodzicom. Idziemy poznac nowy Dodatek do
rodziny w najblizszy weekend. Myslalam o pieluchach, ale to chyba za bardzo
praktyczne. Jesli pieluchy to jaki rozmiar? A moze ubranka? Ale to wydaje sie
bardzo popularny prezent, wiec byc moze maja ich za duzo? A moze jaks
zabawke. Tylko jaka?
Obserwuj wątek
    • edytais Re: prezent dla noworotka? 09.02.06, 19:26
      Jak lubia telewizje i myslisz, ze beda dawac dziecku ogladac to fajna seria baby
      einstein maja kasety i DVD dla malych dzieci. Moja najstarsza corka bardzo
      lubila ogladac i mialam spokoj na 20 min. One sa w granicach $20.
      Jak chcesz cos drozszego i z zabawek to moze gymini tiny love. Moje dzieci
      uwielbialy. Synek teraz prawie 3 miesiace uczy sie tym lapac za zabawki, lubi
      lusterko, i nawet w tym sam zasypia (naprawde pomocne w srodku nocy, ja na
      kanape, ten sie bawi i sobie sam zasypia). Kosztuje ok $60-70.
      Jesli nie maja to moze baby monitor ok $30-40 Walmart.
      Jesli cos mniej praktycznego to moze taki typowo dzidziusiowy pamiatkowy album
      fotograficzny.
      Mozesz tez kupic ksiazeczki. Wprawdzie ona jeszcze za mala, ale juz nie dlugo
      dorosnie. Najlepsze sa kartonowe z duzymi wyrazistymi obrazkami. Takie sale w
      kolorach pastelowych malych dzieci nie przyciagaja, fajne sa dla doroslych :)
      Nasze ulubione to Brown Bear what do you see i Polar Bear what do you hear. Do
      tej pory moja 5cio latka lubi te ksiazki. Lubila od niemowlectwa. Emily zna je
      na pamiec i "czyta" braciszkowi.
      Tyle ode mnie.
    • ania_2000 Re: prezent dla noworotka? 09.02.06, 19:27
      Claudia - noworoDka:))

kupcie jakas miekka i kolorowa zabawke - np.pluszowego misia, itp
      albo "dziecieca" oprawke na zdjecia.
    • bozena73 Re: prezent dla noworotka? 09.02.06, 19:43
      To zalezy ile pieniedzy chcesz wydac...Pieluchy nie wydaja mi sie dobrym prezentem (chociaz na pewno
      potrzebne),ale to tak dziwnie dostac pieluchy...kup cos innego np. DVD (juz wspomniane) Baby Mozart
    • marekatlanta71 Re: prezent dla noworotka? 09.02.06, 23:32
      J.C.Penny ma wlasnie spore przeceny na ladne ciuchy dla noworodkow :)
      • edytkus Moje preferencje 10.02.06, 04:47
        marekatlanta71 napisał:

> J.C.Penny ma wlasnie spore przeceny na ladne ciuchy dla noworodkow :)

czyzbys sie postaral o rodzenstwo dla corki? :O

ramki do zdjecia nie polecam, ani niczego co dotyczy wystroju wnetrza - to lepiej zostawic tym co w
        tym wnetrzu mieszkaja ;), jesli dziecko ma juz dwa m-ce to wszelkie potrzbene rzeczy dla noworodkow
        rodzice juz maja, zreszta w tym wieku to juz sie nie jest noworodkiem ;)), ja polecam lozeczkowy CD
        player z night light The First Years albo jakas zabawke do wozka, albo z drozszych przezentow mala
        przenosna hustawke lub ultra saucer (lub odpowiednik, duzo tego jest), albo zaskocz Claudia
        wszystkich nocnikiem ;) lub bonem oszczednosciowym, albo kup ksiazke-dziennik gdzie sie notuje
        rozwoj dziecka. Ech mozliwosci jest wiele, i tak the best prezentem bylby serwis sprzatajacy albo
        catered dinner w domu :), byle nie pieluchy, kosemtyki, kocyki i ubranka.
        • edytais Re: Moje preferencje 10.02.06, 16:52
          i tak the best prezentem bylby serw
          > is sprzatajacy albo
          > catered dinner w domu :), byle nie pieluchy, kosemtyki, kocyki i ubranka.
          Tez ubranek mialam zawsze o wiele za duzo. Teraz tez mam pudlo za malych i
          jeszcze z metkami bo nie bylo okazji. Ja np. mam ich az Michael bedzie mial
          poltora roku (przelew sie!)

Szkoda, ze zaden z naszych znajomych takiego prezentu nie dal (catered dinner w
          domu albo najlepsze to serw sprzatajacy!!!) edytkus to najlepszy pomysl!
          Musze pamietac jesli tesciowe zechca kupic prezent, zawsze pytaja co nam trzeba
          i co chcemy. Ktos kto posprzata dom za mnie bylby super prezentem!
    • rogatadusza Re: prezent dla noworotka? 10.02.06, 06:38
      Mozna jakis fajny ciuszek : szczegolnie fajne rzeczy i w przystepnej cenie sa w
      H&M, w Baby Gap troche drozsze ale ciekawe. Ostatnio widzialam marynarskie
      stroje dla dziewczynek i chlopcow. Ja bym kupowala na 6 miesiecy. Warto pokusic
      sie wizyte w Century21, tam mozna upolowac cos zabawnego ( od Diora albo innego
      projektanta). Bloomingdale's ma tez pietro dla malych dzieci i tez mozna cos
      niedrogo kupic.
      A ponadto sa sklepy z zabawkami, gdzie mozna kupic tanczacego niebieskiego
      psa , albo Disneyowskiego osla ktory klaszcze uszami i spiewa. Mozna tez
      pokusic o hustawke ( one sa dla dzieci , ktore jeszcze nie chodza , a umieja
      odbijac sie nogami od ziemi) i ta hustawka to takie miekkie siedzisko,uchwyt
      ma na sprezynie , wiesza sie ja na drzwiach. Dziecko siedzac buja sie samo.
      Jest ladnie wykonana zazwyczaj jakas postac z bajki np. tygrysek z Kubusia
      Puchatka.
      Ostatnio przez przypadek trafilam na sklep Bear's Place 789 Lexington Ave betw
      61&62 street i tam jest wiele ladnych wielkich pluszowych zabawek. Mysle ze
      kazde male dziecko powinno miec swojego pierwszego misia. Wiec moze burego
      misia kupicie? Milych zakupow i zeby prezent sie podobal. Napisz co kupilas-
      chcemy wiedziec!!
      • claudia207 Re: prezent dla noworotka? 12.02.06, 00:42
        Dziekuje za swietne rady. Niektore z roznych przyczyn nie pasowaly dla moich
        znajomych. Zdecydowalam sie w koncu na hustawke na sprezynie i na male
        pianinko, bo tatus jest muzykalny i na organach gra. Mam nadzieje, ze zabawki
        spodobaja sie zainteresowanej, ale dopiero za tydzien przekonam sie, bo nas
        grozba sniezycy przestraszyla.
        • aniutek Re: prezent dla noworotka? 12.02.06, 02:43
          serwis sprzatajacy jest THE BEST :)
          albo talon na babysitting, albo weekend dla rodziceli TYLKO, albo dzien w spa dla Mamy ( a dla dziecka
          misio z pozytywka- najlepsza zabawka jaka Zuzia dostala)
          oj rozmarzylam sie :P
          • rogatadusza Re: Do Aniutka pytanie odnosnie misia z pozytywka? 12.02.06, 03:38
            Gdzie kupil ktos Zuzi misia z pozytywka?? Tez chce takiego!!!! Mam tez
            przyjaciol z dziecmi. Prosze dowiedz sie i napisz gdzie sa grajace misie?
            • aniutek Re: Do Aniutka pytanie odnosnie misia z pozytywka 12.02.06, 16:31
              garajace misie sa tu
              www.newyorkmetro.com/listings/stores/heights_kids/
              www.mytoybox.com
              www.ebay.com- wpisz music bear, plush toy etc
              my mamy krowe i misia oba GUND
          • claudia207 Re: prezent dla noworotka? 12.02.06, 04:42
            Pomysl do wykorzystania innnym razem, bo znajomi mieszkaja w okolicy, ktorej
            kompletnie nie znamy.
          • edytkus Re: prezent dla noworotka? 12.02.06, 20:19
            aniutek napisała:

> albo talon na babysitting, albo weekend dla rodziceli TYLKO, albo dzien w spa d
            > la Mamy

ha, pod warunkiem ze dziecko nie jest jedynakiem albo ze taki prezent nie ma ograniczonej daty
            waznosci - inaczej moze przepasc, zazwyczaj matki pierworodnych niemowlat nie lubia sie z nimi
            rozstawac ani zostawiac pod opieka nieznajomych ;)

( a dla dziecka
            > misio z pozytywka- najlepsza zabawka jaka Zuzia dostala)
            > oj rozmarzylam sie :P

oj prawda, Alexandra przez dlugi czas lubila misia ktory odmawial modlitwe, Zoe (z ul. sezamk) ktora
            ssie smoczek i mowi ze jest glodna, najwieksza frajde sprawial Tygrysek ktory fikal koziolki do tylu,
            potem Puchatek chodzacy na zawolanie, spiewajacy Barney, wygimnastykowany Elmo, a ostatnio na
            topie znow jest Teletubis Lala ktory wydaje odlgosy (przedwczoraj byl w praniu i Alexandra spala z...
            pozytywka od niego!), itp. itd. takich zabawek jest mnostwo :O
    • allabreve Re: prezent dla noworotka? 13.02.06, 06:56
      Czesc Dziweczyny!! Dawno mnie nie bylo...
      Jezeli chcesz kupic ciuszki to mam rade- kup cos wiekszego - na kilka miesiacy
      badz na rok. Moja Bartowa tak maila jak urodzila corke. Wszyscy przynosili
      ciuszki na 1-3; 3/6 i mala miala cala szafe ubran z ktoryh wyrosla. Niektorych
      nie bylo nawet okazji zalozyc.

niezlym pomyslem meze tez byc gift card np do baby are Us :)

pozdrawiam . pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka