08.06.06, 18:49
Wyczytalam, ze lecisz do Polski:)))))
Mozesz mi napisac jak kupilas bilet?
Chodzi mi czy online czy przez agencje.
Ja planuje we wrzesniu i najlepsza oferte znalazlam na www.orbitz.com, ale
tam proponuja mi LOT (najtaniej)poniewaz jest to z przesiadka: z NC do NY i z
NY do Warszawy.
W DOMA proponuja mi to samo polaczenie, ale ok.100 $ drozej:(
Dzieki:)
Obserwuj wątek
    • polishbellydancer Re: Aniutku:) 08.06.06, 21:10
      Bluedream--ja tez plnuje leciec do Polski we wrzesniu---moze si umowimy :o)

a jak znajdziesz cos taniego to krzycz!
      • bluedream Musimy spotkac sie w Stalowej:) 08.06.06, 21:27
        Kiedy dokladnie lecisz???
        Ja planuje 8 wrzesnia i tak sobie to poskladalam:
        Z RDU (NC) do NYC, z NYC do Warszawy i z Warszawy do Rzeszowa.
        Nie chce robic nikomu problemu z odbieraniem w W-wie.
        Musimy sie spotkac, koniecznie:)

J.
        Ps.Jak kupie bilet dam Ci znac:)
        • polishbellydancer Re: Musimy spotkac sie w Stalowej:) 09.06.06, 00:32
          ja jeszcze nie znam dokladnej daty--ale tez pewnie ny-w-wa-rzeszol--moze i od
          8 :o)
        • polishbellydancer Re: Musimy spotkac sie w Stalowej:) 09.06.06, 02:16
          wlasnie sie dowiedzialam, ze moja siostra przyjezdza za 2 tyg, a wraca kolo 25
          wrzesnia wiec sie chyba raze z nia wybiore---jak dlugo planujesz zostac?
    • zapomnialamnicka Re: Aniutku:) 08.06.06, 21:26
      ktos leci w sierpniu??

lece lotem i bilet tez przez orbitz
      • bluedream Ja lece, ale we wrzesniu 08.06.06, 21:28
        i zastanawia mnie dlaczego Orbitz ma tansze bilety niz polskie agencje w NY i
        NJ????????
      • bozena73 Re: Aniutku:) 08.06.06, 21:55
        My lecimy w sierpniu! Wyjezdzamy 17 sierpnia, wracamy 3 wrzesnia.
        Ale lecimy na poczatku do Rzymu, jestesmy w Rzymie 3 dni, pozniej lecimy do Warszawy, z powrotem
        przez Paryz do Nowego Jorku..a to wszystko Delta..
        Moj M. mial troche mil wiec te europejskie loty to sa na mile, ale i tak te z USA do Europy i z powrotem
        kosztowaly nas $1900 (trzy osoby - Patrys 10%) wiec nie tanio...ale z tego co sie orientowalam to tyle
        kosztuje....
        • triskell Re: Aniutku:) 08.06.06, 23:20
          Ja też chętnie poczytam Wasze sugestie. Dotychczas do Polski leciałam raz, bilet
          kupowałam w biurze podróży, kosztował troszkę ponad $1000 (mówimy o bilecie
          Seattle-Wrocław, więc to zawsze będzie drożej, niż połączenia ze wschodniego
          wybrzeża) i to też tylko dlatego, że kupowałam z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.
          Jakoś przez stronę internetową nigdy nie udało mi się biletu kupić. Co robi się,
          gdy nie mam sprecyzowanej daty wylotu i powrotu i jeśli np. dzień wcześniej lub
          3 dni później byłoby taniej, to chętnie się dostosuję? A tam trzeba wpisać
          konkretne daty. Nie wiem nawet, jakie są ogólne zasady, czy loty w środku
          tygodnia są tańsze, czy też wręcz przeciwnie, w weekend?

A prawdopodobnie w grudniu wybieram się znowu do Polski, jeśli więc kupowanie
          biletu przez internet faktycznie jest znacząco tańsze, to proszę o wskazówki :-).

Aha, no i oczywiście gdyby ktoś w grudniu chciał się w Polsce spotkać, bo pewnie
          część z Was będzie jechała tam na święta, to ja bardzo chętnie :-). Tutaj mam do
          większości z Was za daleko, to może w Polsce? :-)
          • ania_2000 lot do PL 09.06.06, 00:07
            My tez sie wybieramy w grudniu - nareszcie sie najem porzadnych uszek na
            Wigilie!
            Triskell - my bilety kupujemy przez Orbitz - tam sa akuratnajtansze polaczenia
            na trase ktora wybieramy i ktora na pasuje - niecale 1000/sztuka. Kupuj jak
            najszybciej, bo bilety napewno podrozeja - niestety, nic sie nie zapowiada, aby
            koszty paliw poszly dramatycznie w dol.
            Ja bym ci nie radzila czekac na ostatnia minute - no chyba ze z terminem ci
            specjalnie nie zalezy - jezeli dostaniesz w pracy urlop kiedy bedziesz chciala -
            to nie musisz np. koniecznie jechac w terminie swiatecznym, ktory wiadomo -
            jest drozszy.
            • triskell Re: lot do PL 09.06.06, 00:26
              Aniu, czekam jeszcze na pieniądze na bilet. Jak tylko wpłyną na konto, będę
              kupować. Wiem, że im szybciej, tym lepiej. W tej chwili nie pracuję (sklep
              upadł), więc nie wiąże mnie kwestia urlopu, chcę polecieć na ok. miesiąc (czyli
              być może wylatywać stąd nawet pod koniec listopada), bo w planach mam takie
              "atrakcje" jak operacja żylaków, chcę więc przed powrotem być już "jak nowa" :-)
              Ale polskich świąt nie przepuszczę, skoro już w grudniu tam będę to na święta chcę.

Jak długo będziecie w PL? Na przyjazd do Wrocławia nie dałoby się Was namówić?
              Tutaj nie mam zbyt wielu okazji, by odwdzięczyć się za gościnę (Olympia do
              atrakcji turystycznych nie należy), ale już Wrocław to inna sprawa... :-D
              • ania_2000 Re: lot do PL 09.06.06, 00:48
                My lecimy tylko na Swieta, wiesz jak tu jest z urlopem - malo i ciagle za malo,
                bo tez sie chce gdzies indziej pojezdzic (oprocz PL).
                Rodzina steskniona czeka, poza nia niczego innego nie planujemy, bo wiadomo -
                do Polski jedzie sie do Rodziny:)
                Aha - my lecimy lufthansa z PDX - ale w twoim przypadku bilety powinny byc z
                Seattle tansze, bo i tam masz wiecej wyboru w liniach. No i jak ciebie termin
                nie trzyma, to jedz w listopadzie, wtedy "martwy sezon" na Europe.
                • triskell Re: lot do PL 09.06.06, 01:06
                  ania_2000 napisała:
                  > No i jak ciebie termin
                  > nie trzyma, to jedz w listopadzie, wtedy "martwy sezon" na Europe.

Tak też myślałam i chyba tak zrobię :-)

No nic, nacieszcie się rodziną i tymi uszkami :-)
          • agniecha_r Re: Aniutku:) 09.06.06, 00:33

> kupowałam w biurze podróży, kosztował troszkę ponad $1000 (mówimy o bilecie
            > Seattle-Wrocław, więc to zawsze będzie drożej, niż połączenia ze wschodniego
            > wybrzeża)

teraz jak moja druga polowka kupowala mi bilet to az glowa mnie bolala...bo
            wychodzilo 100% wiecej niz na wschodnie wybrzeze! I ja rozumiem, ze drozej...ale
            az o tyle! Wiem, wiem - okres wakacyjny...ale i tak przesadzaja.
            • triskell Re: Aniutku:) 09.06.06, 00:39
              Agniecho, tak z zupełnie innej beczki, czy będziecie oboje przywozić z Polski
              alkohol w litrowym limicie, który można przywieźć bez cła? Tak pytam, bo a nuż
              wcale nie przywozicie i mogłabym o butelkę krupniku poprosić? Tutaj nijak nie da
              się tego kupić, nawet próbowałam przez internet sprowadzić, ale jeśli jest
              wypisany to jest out of stock.
              • agniecha_r Re: Aniutku:) 09.06.06, 01:12
                triskell, tylko ja lece. R. zostal w domu. I juz biore dwie butelki alkoholu.
                Jedna dla mojego a druga dla kolegi, ktoremu juz obiecalam. Takze naprawde mi
                przykro, ze juz nie bede mogla dla Ciebie wziac :(
                • triskell Re: Aniutku:) 09.06.06, 01:50
                  Nie ma sprawy, ale pomyślałam, że spytać nie zawadzi :-).
                  • agniecha_r Re: Aniutku:) 09.06.06, 13:18
                    Dzisiaj z rana rozmawialam z R. i biore jedna butelke. Wiec jednak Ci wezme :) O
                    ta chodzi? www.toya.net.pl/~fixxxer/Wasze/krupnik.htm
                    • triskell Re: Aniutku:) 09.06.06, 13:58
                      Tak, dokładnie o to :-))))
                      • agniecha_r Re: Aniutku:) 09.06.06, 14:26
                        ale z Ciebie ranny ptaszek ;)
                        No to buteleczka przyfrunie 2 lipca i jak wszystko dobrze pojdzie to w
                        poniedzialek lub najpozniej we wtorek Ci ja wysle :)
                        • agniecha_r Re: Aniutku:) 09.06.06, 14:26
                          czyli 3 lub 4 lipca :)
                        • triskell Re: Aniutku:) 09.06.06, 14:53
                          Żaden ranny, nocny. Dochodzi 6.00 a ja zaraz idę spać.

Dzięki :-).
    • marekatlanta71 Re: Aniutku:) 08.06.06, 23:12
      A ja lece 15 lipca i wracam 1 sierpnia...
      • ewap_mama_alexa Re: Aniutku:) 08.06.06, 23:27
        A ja lecialam tydzien temu, bilety z Orbitz, po rozmowie z Doma (mieli dla mnie
        jedna jedyna oferte, wcale nie tania). Lecialam LOTem, z Chicago do Warszawy,
        bardzo sprawnie wszystko poszlo, nawet wiatr wial w ogon tak, ze przylecielismy
        w 8 i pol godziny. Wracam ta sama trasa pod koniec lipca. Zebym nie wiem jak nie
        kombinowala, to LOT wychodzi najtaniej i najwygodniej(jesli sie podrozuje z
        dzieckiem, bo sama to juz roznych kombinacji probowalam). No chyba, ze ktos jest
        taki ekstremista jak moj znajomy, ktory niedawno wzial dwuletnia corke i
        polecial z Cinncinnati (dojazd do lotniska 2,5 godziny) do Atlanty, stamtad do
        Dublina (10 godzin przerwy) i potem do Gdanska. Ponoc taniej, ale ile - nie wiem.
        To teraz dajmy szanse Aniutkowi ;))
    • dominika801 Re: Aniutku:) 09.06.06, 02:02
      Ja mam zaplanowana podroz na 7 sierpnia,lotem bezposrednio do Warszawy,bilety w
      Doma bodajze 1025 z texem,zreszta w przyszlym tygodniu bede kupowac,sprawdzalam
      na internecie to byly 40$ tansze,ale doliczyc koszty przesylki,Fedexem,na to
      samo wyjdzie.
      • ania_2000 AirLingus.com 09.06.06, 02:16
        Polecam dla tych ktorzy mieszkaja w LA, NYC - zobaczcie po ile bilety:)
        np. 15 grudnia - z NYC 300$ do Dublina (w obie strony)
        a potem dalej do PL z Ryanair - za 40$
        to sa dopiero deals..

www.flyaerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/bookonline/webdealMarket.do?BV_SessionID=@@@@0109684981.1149809740@@@@&BV_EngineID=cccgaddhmklfkkmcefecfigdf
        fgdfkk.0
        • aniutek Re: AirLingus.com 09.06.06, 02:45
          Air lingus najtanszy :)

moja bliska kolezanka ma agencje turystyczna ( nie polonijna :) i moge sie z nia podzielic, fajna to
          dziewczyna, mnie wyszukala nooooca Finnair - maja znizke dla dzieci 2-17 lat nie jak reszta do 12 lat
          a ja z dwojgiem lece wiec pare stowek w kieszeni zostalo
          Iwona Piwonska
          212 246 65 00
          www.ip@cpnytravel.com
          powolaj sie na mnie :)
          jak sie da to ona na pewno znajdzie
          pozdr
          anka
        • samo Re: AirLingus.com 09.06.06, 06:38
          No,no... W pazdzierniku z Chicago do Wawy mozna tym Aer Lingus doleciec za
          ok.$600 z przesiadka w Dublinie... A lecac Ryan Air z Dublina jeszcze taniej!
          Aniutek, lecialas juz tymi liniami? Jaka oni maja flote? Bo sa baaardzo
          konkurencyjni...
          • natkos1 Re: AirLingus.com 09.06.06, 22:53
            Dziewczyny,
            fajnie,ze wymieniacie swoje wiadomosci tutaj, bardzo pomocne i zaoszczedza czas
            poswiecony na szukanie.Ja dopiero zaczelam sie rozgladac, mam zamiar leciec do
            Polski pod koniec wrzesnia, rodziny nie widzialam prawie 2 lata. Najpierw
            mialam taka wize,ze balam sie,ze mnie nie wpuszcza do US, teraz wyszlam za maz
            ale to tez nie takie pewne,ze mie wpuszcza, wiec bede aplikowac o dokumenty
            podrozy (w tej chwili aplikuje o GC). Musze sie najpierw zorienotwac w tej
            kwestii a pozniej w cenach biletow.
            Czytalam,ze obojetnie co by sie nie dzialo to ne leciec LOTEM, bo serwis jest
            tragiczny, no ale jakby nie patrzec jest najtaniej. Myslalam wstepnie o tym,by
            leciec np.do Londynu, bo takie polaczenia sa o ok.$200 tansze niz bezposrednio
            do Polski.Pozniej chcialam skorzystac z oferty tanich przewoznikow
            obslugujacych loty miedzy Londynem a Polska kosztujace ok.50 euro o ile sie je
            zabukuje rowniez odpowiedni wczesniej.Jestem tylko ciekawa czy uda mi sie zgrac
            daty, by plynnie doleciec? Nie probowalam jeszcze.
            pozdrawiam-natalia
          • aniutek Re: AirLingus.com 10.06.06, 02:07
            nie lecialam irlandzkimi ale slyszalam troche dobrego od kolegi, ktory kilka razy do Dublina lecial.
            przez 17 lat latania do PL najwieksza sympatia cieszy sie u mnie wlasnie FinnAir, rozne sa opinie ja
            chyba mialam szczescie - mila obsluga, sprawna, uczynna, slyszalam wiele o pijanstwach na pokladzie
            co mnie nigdy nie spotkalo.
    • magda.recruit Re: Aniutku:) 09.06.06, 05:21
      Ja we wrzesniu do PL lece i dowiedzialam sie w Air France, ze na poczatku lipca
      zaczynaja sie znizki na loty wczesnojesienne.

Okaze sie, czy prawde mowili :)
    • samo Re: Aniutku:) 09.06.06, 06:03
      Na Orbitz mozna sie zarejestrowac i ustawic sobie Deal Detector. Wybierasz
      kwote, ktora jestes gotowa zaplacic za bilet i kiedy w systemie pojawia sie
      bilety w takiej cenie, dostaniesz powiadomienie mejlem. Ja juz na 2 trasach
      doczekalam sie swojej ceny.
      Inna opcja to priceline.com
      Skladasz "oferte", czyli swoja propozycje ceny. Jesli linie lotnicze ja
      zaakceptuja, twoja karta debetowa/kredytowa zostanie skasowana i kupisz bilet.

Dla tych co studiuja- warto szukac na podstronie orbitz dla studentow, sa
      naprawde znacznie tansze bilety (weryfikuja status studenta,trzeba podac e-mail
      szkolny):
      www.studentuniverse.com/new/?cmp=KAL-Google1>KEYW=NG%20student+fares
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka