kassiek84 17.07.06, 00:52 moze ktos z was bedzie wiedzial gdzie kupic sushi maker? moja kolezanka ma w czwartek urodziny i kiedys wspomniala (jedzac sushi) ze powinna sobie do domu kupic takie urzadzonko. jesli macie jakis adres to bede wdzieczna.:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kassiek84 Re: sushi maker- gdzie kupic? 18.07.06, 01:40 taaak... tylko mi to nie przyjdzie na czwartek. nie znasz jakiegos sklepu w chicago? Odpowiedz Link
evek Re: sushi maker- gdzie kupic? 18.07.06, 02:17 a nie mozesz popytac w barach SUSHI??? na Belmont, blisko stacji Red Line jest jakies centrum kultury Japonskiej, czy cos tak... nie pamietam dokladnie, ale duzy napis JAPONIA nad drzwiami tam jest. moze tam zapytaj... albo jakies sklepy, moze w Hole Foods??? oni sa maniakami roznego takiego jedzenia i oprocz jedzenia moze maja. nigdy mi w oczy nie wpadlo, ale ja nie czesto bywam w tych sklepach, bo nie lubie. tu masz linka do Whole Foods-gdzie je znalezc w Chicago: www.wholefoodsmarket.com/stores/newstores.html#il Odpowiedz Link
evek japonskie sklepy 18.07.06, 02:25 w "okolicach" Chicago: Mitsuwa Marketplace – Japanese – (www.Mitsuwa.com) phone:847.956.6699 100 E. Algonquin Road, Arlington Hts., IL 60005 Everyday 9am to 8pm ------------------------------ Sea Ranch – Japanese – phone: 847.256.7010 3223 Lake Ave, Glenview, IL ------- True World Market – Japanese – phone: 847.806.1200 3 S. Arlington Heights Rd., Elk Grove Village, IL 60007 Odpowiedz Link
evek Re: japonskie sklepy - BELMONT/CLARK 18.07.06, 02:29 a tu cos zagadkowego przy Belmont Clark: The Toguri family works their Japanese import goods store on Chicago's North Side as they have since the 1960s. Located near the corner of Clark and Belmont, J. Toguri Mercantile is one of those anonymous storefronts you may have walked past many times without notice. Behind the counter, small, withered Japanese-American women in aprons ring up a customer's purchase of rice crackers and tea as they make conversation in Japanese. The foreign words echo into the high ceilings and down the empty aisles. When the customer thanks the women for her groceries and walks out the door, the conversation stops. Under the soft, yellow lights, the silence is almost deafening. For Iva Ikuko Toguri, the 81-year-old woman who now runs her father's store, that silence is her life. weeklywire.com/ww/01-20-98/chicago_cover.html wprawdzie info sprzed kilku lat, ale moze jeszcze tam jest??? Odpowiedz Link