Dodaj do ulubionych

"Polski" Marketing :-)

28.07.06, 17:15
Wczoraj bylam w sklepie kosmetycznym na Greenpoincie ...i oto kilka produktow ktore wpadly mi w
oko :-)
Tonik do twarzy uszczesliwiajacy z Blyskawicznym Powrotem Atrakcyjnosci
Krem do biustu ujedrniajacy, podnoszacy i powiekszajacy biust
Krem do twarzy ze zlotymi nitkami z natychmiastowym efektem wygladzenia zmarszczek..
Lista tych "cudownych" produktow bylaby znacznie dluzsza, ale co najbardziej mnie zastanawia jest
ten niesamowity marketing ktorym sie posluguja firmy kosmetyczne i ktory chyba dziala!
Przy mnie kobieta kupila krem do biustu bo sie jej zmniejszyl po ciazy...druga pytala sie o te zlote
nitki...a ja...no coz..kupilam ten tonik uszczesliwiajacy...
Co do efektow..to narazie zadnych..ale moze to nie jest blyskawiczny efekt..wiec pozyjemy
zobaczymy :-)))
PS> To juz chyba wyjasnia fakt tego ze w Polsce jest tyle pieknych dziewczyn..to pewnie sprawka
tych cudownych kosmetykow :-)))
Obserwuj wątek
    • roza2004 Re: "Polski" Marketing :-) 28.07.06, 17:37
      Hej Bozenko !!
      Piekno jest tez samo w sobie.Ale na pewno nalezy o siebie dbac,wlasciwe
      odzywianie ,sen ,i malo stressu,dobre kosmetyki tez ,ale na pewno nie daja w
      zaden sposob gwarancji na wieczna mlodosc .Polki sa lade ,bo sa bardzo
      zadbane,szczuple.w ogole eleganckie Najlepsza wizytowka ladej Polki jestes TY
      sama .Widze Twoje zdjecia na tym forum ,nie wiem czego Ci jeszcze brak??
      A reklama jest jak sama wiesz chwytem handlowym,dobrze zareklamowany towar
      latwiej sie sprzedaje.
    • artremi Re: "Polski" Marketing :-) 28.07.06, 23:00
      Polski marketing jest zupelnie inny niz amerykanski.
      Nie wiem czy zauwazylas, ze yogurt w PL reklamuja ile to on ma milionow zywych
      bakterii. W USA ten sam yogurt jest reklamowany przez mame, ktora go podaje
      swojej szczesliwej rodzince.
    • aniutek Re: "Polski" Marketing :-) 29.07.06, 01:12
      jutro wypisze etykietki z dzialu nabialowego..... czaem ryczymy ze smiechu z Lukaszem, ludzie maja
      niesamowite skojarzenia heheheh
      • ewap_mama_alexa Re: "Polski" Marketing :-) 29.07.06, 18:16
        aniutek napisała:

> jutro wypisze etykietki z dzialu nabialowego..... czaem ryczymy ze smiechu z Lu
        > kaszem, ludzie maja
        > niesamowite skojarzenia heheheh

A ci co znaja angielski maja tych skojarzen jeszcze wiecej: kilka lat temu
        widzialam samochod dostawczy firmy miesno-wedliniarskiej Rat-Pol. Tego lata w
        Krakowie szyld firmy skupujacej zlom CRAPEX. Ze nie wspomne o plynie do mycia WC
        o wdziecznej nazwie "Fart"...
        • artremi Re: "Polski" Marketing :-) 30.07.06, 16:44
          Mam nadzieje ze Rat-Pol nie probuje eksportowac kielbas do Ameryki... :-)
          To jest jeden z powodow dlaczego nie jadam kielbas, hot-dogow, itp artykulow
          z "mystery ingredients". :-)
    • rhodeisland Re: "Polski" Marketing :-) 31.07.06, 21:30
      Poniewaz prawo nie zabrania, kosmetyki moga obiecywac wszystko.
      Nie da sie podniesc, zmniejszyc albo zwiekszyc biust kremem.
      Zlote nici? Nie w tej formie. Wszywa sie je pod skore. W krem mozna wlozyc
      rozne skladniki, ale co z tego jesli nie sa w stanie przeniknac gleboko pod
      skore. Kolagen jest tego najlepszym przykladem. Dziala tylko w zastrzykach.
      Najlepszym kosmetykiem sa kremy z filtrami UV. Maja potwierdzona skutecznosc.
      Tak samo kwas witaminy A w wersji na tradzik (Retin A) i nie (Renova).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka