bolek71 08.04.03, 12:50 Mysle ze polacy w Chicago tez maja cos do powiedzenia ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bolek71 Re: Zapraszam 08.04.03, 22:11 emma1 napisała: > O! jaki tlok tutaj... Faktycznie tloku nie ma, ale forum liczy sobie tylko dwa dni wiec moze sie postaraj i zagladaj tu czesciej a dwie osoby to juz prawie tlok.Anapewno bedzie nas wiecej!!! "Du du du du duzo nas i wiecej bedzie wciaz......." Odpowiedz Link
szczur76 Re: Zapraszam 09.04.03, 04:00 calkowicie sie z Toba zgadzam. Uwazam ze mamy jak najbardziej prawo glosu np: w sprawach dotyczacych naszej polskosci. My biedne robaczki wyzucone w otchlan dzikiego i obcego kraju z wielkim tchnieniem lapiemy to co polskie. Rozdarci pomiedzy dwoma kontynentami tak do konca nigdy juz nie bedziemy szczesliwi. Zawsze bedzie nam brakowac tego drugiego miejsca, znajomych, miejsc, wspomnien..... ...w Polsce Ameryki a w Ameryce Polski. Ale ponoc to kiedys przechodzi..... za bardzo odchodze od tematu. Moze to taki dzien. Jakas dziwna melancholia mnie ogarnela. jeszcze kiedys cos napisze. mam nadzieje ze wtedy na temat. rozdarta Odpowiedz Link
hdp Re: Zapraszam 09.04.03, 08:39 szczur76 napisała: > calkowicie sie z Toba zgadzam. > Uwazam ze mamy jak najbardziej prawo glosu np: w sprawach dotyczacych naszej > polskosci. > My biedne robaczki wyzucone w otchlan dzikiego i obcego kraju z wielkim > tchnieniem lapiemy to co polskie. Rozdarci pomiedzy dwoma kontynentami tak do > konca nigdy juz nie bedziemy szczesliwi. Zawsze bedzie nam brakowac tego > drugiego miejsca, znajomych, miejsc, wspomnien..... > ...w Polsce Ameryki a w Ameryce Polski. Ale ponoc to kiedys przechodzi..... > za bardzo odchodze od tematu. Moze to taki dzien. Jakas dziwna melancholia mnie > > ogarnela. > jeszcze kiedys cos napisze. > mam nadzieje ze wtedy na temat. > rozdarta ________________________________________________________________________________ Tez rozdarty,to rowniez problem Poloni Europejskiej,kiedys co roku do kraju na urlop sie jezdzilo,teraz trzeba byc potencjalnym samobujca,by sie na podroz autem do Polski zdecydowac.Na szczescie jest i-net i Wy kochani Rodacy,no i oczywiscie POLSAT . Pozdrawiam Was Wszystkich Serdecznie ; Henryk ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
bolek71 Re: Zapraszam 09.04.03, 09:14 hdp- twoje rozdarcie ma zlupelnie inne podloze , mieszkasz na tym samym kontynencie. Odpowiedz Link
bolek71 Re: do smutnego szczurka 09.04.03, 23:38 szczur76 napisała: > calkowicie sie z Toba zgadzam. > Uwazam ze mamy jak najbardziej prawo glosu np: w sprawach dotyczacych naszej > polskosci. > My biedne robaczki wyzucone w otchlan dzikiego i obcego kraju z wielkim > tchnieniem lapiemy to co polskie. Rozdarci pomiedzy dwoma kontynentami tak do > konca nigdy juz nie bedziemy szczesliwi. Zawsze bedzie nam brakowac tego > drugiego miejsca, znajomych, miejsc, wspomnien..... > ...w Polsce Ameryki a w Ameryce Polski. Ale ponoc to kiedys przechodzi..... > za bardzo odchodze od tematu. Moze to taki dzien. Jakas dziwna melancholia mnie > > ogarnela. > jeszcze kiedys cos napisze. > mam nadzieje ze wtedy na temat. > rozdarta Nie badz tak makabrycznie smutna ,nie jestesmy tak bardzo pokrzywdzeni przez los , wrecz przeciwnie ,smiem uwazac ,a co do tesknoty za krajem to masz racje ja uwazam podobnie. Ale Polakow na patriotyzm stac jedynie z daleka od kraju ,przynajmniej ja tak zaobserwowalem.Co wy na to ............ Pozdr dla szczurka!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
dzyt Re: Zapraszam 09.04.03, 08:37 Rodacy - Polacy zajrzyjcie na "Romantica" będzie Wam przyjemniej... Dzyt Odpowiedz Link
etos.solidarnosci Re: Zapraszam 09.04.03, 12:34 TW "Bolek" jest z honorami przyjmowany w USA. Dlatego leję na ocipiałą Polonię w USA !!!! Odpowiedz Link
kaczorek10 etos.solidarnosci 19.04.03, 02:16 my na ciebie tez lejemy i to cieplym ..... Odpowiedz Link
panna.zuzanna Re: Zapraszam 19.04.03, 12:58 etos.solidarnosci napisała: > TW "Bolek" jest z honorami przyjmowany w USA. Dlatego leję na ocipiałą Polonię > w USA !!!! Masz rację. Kapusie uciekli z Polski i odpierdalają wielkich patriotów i bohaterów podziemnej "S". Odpowiedz Link
kaczorek10 Zuzanna 20.04.03, 15:52 widze ze ty nie roznisz sie niczym od tego calego Etosa. To ze jakies komuchy uciekly do Ameryki to nie oznacza zebyscie nas pod to podciagali. Co my mamy z tym wszystkim wspolnego? Widocznie jestescie tak tepi i ociemniali ze wlasnie tak myslicie. Coz debile tez musza niestety zyc na tym swiecie. Nie pozdrawiam i zycze wiecej rozumu. Odpowiedz Link
kaczorek10 Re: Zapraszam 20.04.03, 15:56 zapomnialas o kapusiach ktorzy mieszkaja w Polsce! Robice sobie porzadek w Polsce a nas zostawcie w spokoju i nie zucajcie falszywych oszczerstw. Wiekszosc Polakow ma to wrodzone zeby krytykowac wszystkich i wszystko. A moze to Wy pod przykrywka WIELKICH PATRIOTOW jestescie komunistami i starymi kapusiami??? Odpowiedz Link
bolek71 Re: Zapraszam 21.04.03, 06:30 panna.zuzanna napisała > > Masz rację. Kapusie uciekli z Polski i odpierdalają wielkich patriotów i > bohaterów podziemnej "S". No tak ,to wyjasnia dlaczego polacy wyjzdzaja do USA, jestem pelny podziwu dla twojej przenikliwosci,mysle ze to baaaardzoooo ciekawa historia .A jak jeszcze cos ciekawego uslyszysz w szpitalu, to nie krepuj sie pisz smialo. Szybkiego powrotu do zdrowia zyczy Forum Chicago!!!!!!!!!!!!! ps.pozdrow Napoleona!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
jerry007 Re: Zapraszam 19.04.03, 04:39 ...lany to bedzie poniedzialek..zwyczaj ten w Chicago zanikl juz chyba zupelnie...aaaa ...sa jeszcze lane kluski w "zakopiance" na trojkacie.. pozdrawiam jerry Odpowiedz Link