Dodaj do ulubionych

Enviga - do Edytkus

26.02.07, 22:01
Pijasz to jeszcze?
Jesli tak, to moze Cie to zaciekawi:

www.usatoday.com/news/health/2007-02-05-enviga_x.htm
www.prnewswire.com/news/index_mail.shtml?ACCT=104&STORY=/www/story/02-05-2007/0004520055&EDATE=
Osobiscie, uwazam, ze sam koncept picia 'sodas' dla schudniecia czy nawet
tylko wspomagania odchudzania jest porypany i tylko utrwala koszmarne nawyki
jedzeniowe.
(a najbardziej to mnie smieszy napis 'nutritional science' na puszcze.
faktycznie baaardzo 'odzywcze')
M.
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Enviga - do Edytkus 26.02.07, 23:11
      kto powiedzial ze pije dla schudniecia? przeciez to nawet nie smakuje dobrze ale przy takiej dawce
      kofeiny moge wysiedziec noc nad projektem bez ziewania :)
      • maruda78 Re: Enviga - do Edytkus 28.02.07, 04:26
        Edytkus, lepiej uwazaj z kofeina; zakloca gospodarke cukrowa i przyczynia sie do
        cukrzycy.
        • edytkus Re: Enviga - do Edytkus 28.02.07, 16:30
          maruda78 napisała:

> Edytkus, lepiej uwazaj z kofeina; zakloca gospodarke cukrowa i przyczynia sie d
          > o
          > cukrzycy.

tak wiem, ale nie mam za bardzo wyboru, na palcach moge policzyc ile godzin spalam w ciagu
          ostatnich trzech dni i zeby nie Enviga zasnelabym na stojaco
    • artremi Re: Enviga - do Edytkus 26.02.07, 23:56
      Musisz pamietac, ze Amerykanie (a moze nawet wszyscy ludzie) bardzo lubia jesc.
      Dlatego reklamy ktore mowia "musisz lubic jesc, zeby schudnac na naszym
      programie" dzialaja. Takze w tym stylu reklamy mial Subway, gdzie bardzo gruby
      facet schudl jedzac ich kanapki.
    • rhodeisland Re: Enviga - do Edytkus 27.02.07, 00:04
      Enviga zawiera zielona herbate, ale tez bardzo szkodliwy aspartame. Czy w
      Europie nie zostal juz przypadkiem wycofany z rynku?
      Pij po prostu zielona herbate, jesli nie lubisz sama, to z dodatkami.
      • maruda78 Zielona herbata 28.02.07, 04:31
        W us (jeszcze?) sie nie mowi o szkodliwosci aspartamu - nic dziwnego, stoi za
        tym potezna kasa, liability issues etc.

A jesli chodzi o zielona herbate - niestety nie jestem zbytnia fanka. To juz nie
        ten sam napoj co kilkadziesiat, kilkaset lat temu. Zanieczyszczona fluorem,
        aluminium, pestycydami i metalami ciezkimi (nawet organic) plus kofeina - ja
        osobiscie unikam.
        Juz lepiej lyknac sobie Body Ecology Pure Tea Extract - bez kontaminatow i bez
        kofeiny.

rhodeisland napisała:

> Enviga zawiera zielona herbate, ale tez bardzo szkodliwy aspartame. Czy w
        > Europie nie zostal juz przypadkiem wycofany z rynku?
        > Pij po prostu zielona herbate, jesli nie lubisz sama, to z dodatkami.
        • rhodeisland Re: Zielona herbata 28.02.07, 07:29
          Organiczna herbata zanieczyszczona pestycydami? Skad?
          Mnie najbardziej smakuje biala herbata. Ma bardzo delikatny smak, jest
          najrzadsza (wiec niestety najdrozsza), ma najwiecej dobrych rzeczy.
          Czytalam, ze w Europie aspartam nie jest dozwolony w jedzeniu dla dzieci, a
          dzieci amerykanskie w ogromnych ilosciach pija diet soda.
          Diet soda, jogurty light i inne rzeczy ze sztucznymi slodzikami dziwnym trafem
          maja w wozkach sklepowych grubasy. Wychodze z zalozenia ze lepiej jesc
          zwyczajny cukier w malych ilosciach. Jedynym nieszkodliwym slodzikiem
          bezkalorycznym jest stevia (niestety, nie jest tania)
          • edytkus Re: Zielona herbata 28.02.07, 16:35
            rhodeisland napisała:

> a
            > dzieci amerykanskie w ogromnych ilosciach pija diet soda.

yeah right, jedno dziecko na iles tam nabija statystyki. Moje nie pije, i zaloze sie ze 99% matek na tym
            forum tez dzieciom nie daje. Zreszta ja sama nie lubie.

> Diet soda, jogurty light i inne rzeczy ze sztucznymi slodzikami dziwnym trafem
            > maja w wozkach sklepowych grubasy.

a ty co, znowu swoj wozek zgubilas? w moim wozku na pewno tego nie znajdziesz ale i tak wolalabym
            zebys w nim nie szperala!
            • rhodeisland Re: Zielona herbata 01.03.07, 02:04
              Sama pijesz napoje z aspartamem albo innym sztucznym slodzikiem?
              Widzialas w TV reklame Splendy z udzialem dzieci?
              Mysle, ze dla wiele dzieci bioracych leki na ADHD wystarczyloby gdyby przestaly
              pic napoje z kofeina.
              Sadze, ze rodzice mysla, ze pomagaja dzieciom dajac im diet drinks. Dziwnym
              trafem osoby pijace napoje diet sa czesto otyle. Powod: sztuczne slodziki
              powoduja, ze jeszcze bardziej chcemy prawdziwego cukru.
              Ostatnio czytalam, ze drinki alkoholowe robione z napojami diet bardziej
              upijaja.
          • speranzaa Re: Zielona herbata 04.03.07, 06:08
            tylko ,ze Amerykanie pozwalaja dzieciom pic to paskudztwo, diet sody sa gorsze
            niz te nie diet. JAk pracowalam jako babysitterka to te dzieciaki do garazu po
            sode, zapytalam matke czy im wolno to pic, to ona oczywiscie , ze jedno
            dziennie nie zaszkodzi. A potem tego byly skutki, z emaly mial 9 dziurek w
            zabkach.
            • edytkus Re: Zielona herbata 04.03.07, 06:24
              speranzaa napisała:

> tylko ,ze Amerykanie pozwalaja dzieciom pic to paskudztwo, diet sody sa gorsze
              > niz te nie diet. JAk pracowalam jako babysitterka to te dzieciaki do garazu po
              >
              > sode,

no tak, jedna rodzina swiadczy o wszystkich? wiesz, mamy wielu amerykanskich znajomych i nie jestem
              sobie w stanie przypomniec sytuacji w ktorej widzialabym dziecko pijace napoj gazowany

A potem tego byly skutki, z emaly mial 9 dziurek w
              > zabkach.

e tam, skutek byl od niemycia i genow a nie od jednej puszki dziennie
              • maruda78 Re: Zielona herbata 05.03.07, 23:40
                Wystarczy sie przejsc w jakies 'spedowe' miejsce - ikea, park rozrywki itp. i popatrzec - dziecko pijace
                soda to niestety dosyc czesty widok. Nawet widzialam jak jedna klempa dziecieciu w butelce (ze
                smoczkiem) podawala. Szok. O hotdogach, frytkach i innych juz nawet nie wspomne.

A jesli chodzi o zeby - to jedna puszka to jakies 9 lyzeczek cukru, plus biala maka i cukier w diecie-
                calosc robi ogromna roznice. Zwlaszcza systematycznosc spozycia cukru. Skandynawowie maja metode
                - raz w tygodniu (tzw. slodkie soboty), do oporu i do lazienki myc zeby. Plus oczywiscie ogolem lepsza
                dieta. Dziala.

M.

edytkus napisała:

> no tak, jedna rodzina swiadczy o wszystkich? wiesz, mamy wielu amerykanskich zn
                > ajomych i nie jestem
                > sobie w stanie przypomniec sytuacji w ktorej widzialabym dziecko pijace napoj g
                > azowany
                >
                >
                >
                > A potem tego byly skutki, z emaly mial 9 dziurek w
                > > zabkach.
                >
                > e tam, skutek byl od niemycia i genow a nie od jednej puszki dziennie
                >
            • rhodeisland Re: Zielona herbata 04.03.07, 07:22
              Ha, ha, mam znajoma, ktora kupuje jak najtansze jedzenie (glownie nafaszerowana
              hormonami, antybiotykami, tlusta, zmielona wolowine, zero warzyw), ale w garazu
              stoja wielkie opakowania sody, wlasnie dla dzieci.
              • artremi Re: Zielona herbata 05.03.07, 04:36
                To prawda ze Amerykanie i ich dzieci pija niesamowite ilosci coli. Ale w Polsce
                zaczyna sie robic podobnie. Jak bylam ostatnio w PL, to zdziwilam sie jak w
                restauracji moi rozni znajomi zamawiali cole do obiadu. Ja jestem
                tradycjonalistka i zawsze zamawiam wino.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka