a_dassuj 26.04.07, 17:47 taki "polski " z piana z bialek na topie ....Kto poda przepis na cos pysznego ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jersey.girl Re: przepis na jablecznik 26.04.07, 19:14 Przepisu niestety nie znam, ale piana na topie mnie zabila :). Odpowiedz Link
jaga_nj Re: przepis na jablecznik 26.04.07, 19:28 Ja pieke babke z jablkami, jest bardzo latwa, szybko sie robi i znika w mgnieniu oka;) Przepis: 4 jajka (duze) 1 1/2 kubka(cup) cukru zmiksowac mikserem az bedzie puszyste dodac 2 1/2 kubka maki, lyzeczke proszku do pieczenia 2 roztopione kostki niesolonego masla 4 pokrojone jablka, albo wiecej jak lubisz(najlepiej Granny Smith), przesypane cynamonem Wszystko delikatnie wymieszac i wylac do wysmarowanej foremki(ja uzywam taka z kominkiem) Piec ok 1 h w temp 350F W lecie pieke tez ze swiezymi jagodami, pycha! Odpowiedz Link
rhodeisland Piekliscie cos uzywajac stevi? 27.04.07, 04:57 To jedyny naturalny bezkaloryczny slodzik. Uwielbiam bezy i zamierzam zrobic je wlasnie ze stevia. Idealny deser, bo ma 0 tluszczu, O cholesterolu i do tego stevia, wiec 0 cukru. Odpowiedz Link
edytais Re: Piekliscie cos uzywajac stevi? 30.04.07, 00:51 Ja od czasu do czasu uzywam stevia. Raz zrobilam ciastka z tego na Valentine's Day party. Nie dawalo sie zjesc. Wiec musialam zrobic normalne. Stevia dodala taki bardzo dziwny posmak. Nie da sie tego okreslic, ale smaczne to nie bylo. Czasami dodaje stevia do smoothie jesli robie z kwasnymi owocami i jesli moj kefir jest bardzo kwasny (bo o nim nieraz zapominam). Stevia troche dosladza, ale owoce musza miec intensywny smak na tyle, ze stevia sie gubi. Brzoskwinie np. sa delikante i dodanie stevia juz odpada. Ale poeksperymentuj, sama zobaczysz w czym i ile ci smakuje. Zdrowsze to od cukru czy nawet splendy. Odpowiedz Link
a_dassuj Re: przepis na jablecznik 29.04.07, 07:06 hej zrobilam to ciasto z podanego przepisu , nie wiem czy zrobilam cos nie tak(nie mialam okraglej formy -uzylam prostokatnej).Wyszlo jakies takie mokre , w sumie bylo ok,ale jakies takie zbyt zbite i w ogole nie bylo puszyste Odpowiedz Link
speranzaa Re: przepis na jablecznik 29.04.07, 22:54 moze to skladniki w miarach amerykanskich, ja zawsze uzywam szklanek a nie tych amerykanskich cup'ow, i margaryny - takiej polskiej a nie masla. Z maslem prowbowalam i mazidlo wyszlo a nie ciasto. Wole skladniki polskie niz amerykanskie cudaki. Odpowiedz Link
a_dassuj Re: przepis na jablecznik 30.04.07, 00:44 uzywalam miarek(cups) wiec chyba nie Odpowiedz Link
jaga_nj Re: przepis na jablecznik 01.05.07, 01:49 Nie wiem co zrobilas ale to ciasto nie ma prawa sie nie udac.Ja zawsze pieke z amerykanskich cudakow;) i zawsze wychodzi. Kiedys nie mialam masla i uzylam margaryne i tez wyszlo.Blaszka tez nie ma nic do rzeczy, ja pieke w takiej z kominkiem bo wychodzi wizualnie ladna babeczka i fajnie sie kroi. Odpowiedz Link
a_dassuj Re: przepis na jablecznik 01.05.07, 03:30 moze i sie udalo -zle nie bylo ,ale jakies takie zapychajace;-) Odpowiedz Link