kisiulak Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 15:27 To moze byc bardzo trudne ale sprobujemy :D Odpowiedz Link
arybka68 Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 16:25 Ja rozumiem,ze moze byc ciezko ale chociaz te dziewczyny co wiedza o co chodzi niech sie powstrzymaja! Dzis nie lejemy paliwa nie tylko do bakow ;) Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 17:48 dlaczego tylko dzisiaj? - jak sie wszyscy powstrzymaja to moze cos to pomoze;) Odpowiedz Link
skibunny Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 17:55 ja tam powstrzymam sie bez zadnego problemu:) to chyba jedyne wyjscie... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Karmic Trolla! 15.05.07, 18:30 Uwazam ze jezeli zalozycielka forum i administratorka nie ma nic przeciw trollom na swoim forum, to nie ma powodu zeby trolli nie karmic. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Karmic Trolla! 15.05.07, 19:23 Jezeli administratorce to nie przeszkadza - to niech go karmi. Mi on przeszkadza - wiec go karmic nie bede - niech zdycha z glodu:)! Odpowiedz Link
martartek Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 19:50 bardzo nie ladnie sie robi na obu forach, troche mnie to martwi, bo powstaja jakies grupki a to zawsze zle wrozy. Odpowiedz Link
damiri Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 20:02 Sadze, ze troche przesadzacie. Rozumiem, ze styl RA i jej osobowosc (przynajmniej ta forumowa, bo innej nie znamy) moga komus nie lezec, ale trollem bym jej nie nazwala. Moze nie ma poczucia humoru i jest troche "plodna" w tworzeniu postow ale nikogo nie obraza, nie jest wulgarna, nie obrzuca ludzi epitetami (choc pamietam, ze to jej ktos ostatnio napisal, ze jest "tepa", dajac samej przyklad kulturalnej dyskusji) - wiec nie ma powodu robic nagonki. Mnie np. rowniez irytuje paru uczestnikow tego forum ale po prostu nie czytam ich postow. Czy to takie trudne? Nie wiem czy RA rzeczywiscie istnieje czy to ktos sie z nas nabija ale obwolywanie kogos trollem i tego typu akcje tylko psuja atmosfere na forum i zamiast wymieniac sie informacjami czy plotkowac na jakies tematy zaczynamy dyskutowac jak kogos "wykopac" z naszej piaskownicy. Przypomina mi to troche podstawowke. Wiecej luzu. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 20:18 Rozumiem o co Ci chodzi doskonale, ale w tym przypadku to cierpliwosc wielu juz sie naprawde wyczerpala. Mozna nie czytac, ale jesli tyle watkow jest wypelnionych brakiem taktu, kultury, i zwyklego logicznego myslenia to masz takie skutki. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 20:19 Podaj przyklady tego braku taktu, kultury, logicznego myslenia. Odpowiedz Link
rhodeisland Dobrze to ujelas, damitri 15.05.07, 20:21 Ja sie z nikogo nie nabijam, to ze mnie sie niektorzy smieja. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 20:24 Ja natomiast uwazam, ze plodnosc i brak humoru to jest najmniej wazne, lub inaczej - kompletnie nieistotne co mozna RI "zarzucic". Nagonka? To ze sa osoby, ktory pewna osoba nie odpowiada? Nie mozna wyrazic wlasnego zdania? Dla mnie RI jest trollem poniewaz - nie dyskutuje, nie "rozmawia" - tylko zadaje pytania, tematy - przewaznie sciagniete z zeszlo tygodniowych newsow. Poza tym - nie ma wlasnej opinii, doswiadczen, nie dzieli sie nimi tylko podaje linki do stron internetowych - czyz ja nie znam jak dziala google??? Jej posty - to klamstwa, klamstewka, bajdurzenia - moze nie sa niezgodne z prawem - ale mnie np. wkurzaja. Nie maja prawa? Zasmieca to forum tysiacami nic nie znaczacych postow. Czy o to chodzi? Czy o to chodzi, zeby forum Polski w Stanach szczycily sie ktorysm miejecem w rankigu? Damiri - to ze ktos nie jest wulgarny, nie znaczy ze nie jest trollem. Dla mnie ta osoba jest. A atmosfera na tym forum wlasnie przez TE OSOBE jest zepsuta. Piaskownica? Podstawowka? Dawno z nich wyroslam a o brak luzu nigdy w zyciu bym sie nie posadzila - wrecz odwrotnie. Lubie to forum - powinnam w zasadzie powiedziec lubilam - i szkoda mi, ze jedna osoba go niszczy. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 20:38 Brak humoru mam, nie krytykuje poczucia humoru, ktore uwazam za zenujace. Sa rozne, jak i gusta i nie powinno sie ich krytykowac. Ja nie dyskutuje? Zartujesz! Zadawanie pytan, rzucanie tematow wywoluja dyskusje (o to chyba chodzi na forum), w ktorych biore udzial. Nie klamie, nie pisze po prostu calej prawdy. Atmosfere na forum psuja osoby obrzucajace inne osoby nieprzyjemnymi etykietkami. Odpowiedz Link
adriannna1 Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 20:58 uczepilas sie tego swojego braku humoru jak rzep psiego ogona. WHO CARES???to czy MASZ czy NIE MASZ go to twoja sprawa. Twoim problemem - jest NACHALSTWO. jestes NACHALNA - wtykasz nos w nie swoje sprawy, wypraszana wracasz przez okno,nie masz za grosz delikatnosci w waznych sprawach - ten twoj post o publikacje zdjecia Alex to zenada.... inteligencji, a raczej jej braku w twoim przypadku - nie mnie oceniac. Ale na milosc boska - PRZESTAN w koncu!!! Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 21:01 To inni uczepili sie mojego rzekomego braku poczucia humoru. Ja napisalam co mysle na tej temat. Co jest zenujacego w prosbie o zdjecia A.? Uszanowalam odmowe, ale bylam ciekawa jak wygladala, nigdy Jej nie poznalam, ludzie wspominali o usmiechnietej dziewczynie na zdjeciach. Czepiasz sie i zloscisz niepotrzebnie. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 21:05 Chodzi o wszystkie Twoje watki na ten temat! Zupelnie bez taktu i szacunku!!! Moze to jest trudne dla Ciebie do zrozumienia, ale przestan Babo pisac na ten temat! Nie pytaj dlaczego, po prostu przestan! Odpowiedz Link
rhodeisland Kisiulak wykazalam sie szacunkiem chociazby piszac 16.05.07, 00:02 krotkie wspomnienie dla Jej corki, chociaz nie znalam A. Ktos o to poprosil, malo ludzi odpowiedzialo, wiec pomyslalam: czemu nie. Czy napisalam cos niewlasciwego? Duzo o niej mysle, czytam Jej stare posty i jest mi bardzo przykro, ze odeszla. Skad w Tobie tyle zlosci? Odpowiedz Link
damiri Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 15.05.07, 20:55 Aniu, oczywiscie masz prawo do swoich odczuc, do tego, ze RA Cie wkurza itp. Ale nie zgodze sie z twierdzeniem, ze RA psuje atmosfere na forum. Tu jak w kazdej grupie ludzi, bywa roznie i nie wszyscy sie ze soba zgadzaja, ale to normalne. Uwazam natomiast, ze akcje w rodzaju "pozbadzmy sie X bo jest wkurzajacy samym swoim istnieniem" wlasnie psuja atmosfere. Kazdemu wolno pisac o ile robi to kulturalnie. To czy czyjes posty sa inteligentne, pelne oryginalnych przemyslen na wazkie tematy nie jest przeciez warunkiem wstepu na to forum. Moj post z pytaniem o rekomendacje jeansow tez w koncu nie byl jakims szczytem inteligencji. Czy mam sie bac, ze jezeli zadam jeszcze kilka takich pytan tez zostane trollem? Ogolnie chodzi mi tylko o dwie sprawy: - ignorowac czyjes posty jest bardzo latwo i ta opcja jest wlasnie po to by unikac kogos kto gra nam na nerwach, wiec robmy z niej uzytek. - to kto niszczy atmosfere na forum jest sprawa subiektywna. Mi posty RA nie przeszkadzaja, natomiast docinki pod Jej adresem w Jej watkach i nowe watki na Jej temat - tak. Dla mnie wlasnie takie watki sa nieprzyjemne i psujace forum. Odpowiedz Link
rhodeisland Podpisuje sie pod tym, co napisalas damitri! 15.05.07, 21:03 Nic dodac, moze tylko to ze zadna grupa nie powinna robic nagonki na innych, narzucac innym swojego zdania. To jest wlasnie psuciem atmosfery na forum, robieniem z forum kliki. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Podpisuje sie pod tym, co napisalas damitri! 15.05.07, 21:11 Kobieto, wiem ze tego nie zauwazylas, i sie z tym nie zgodzisz, ale wlasnie Ty wszystkim narzucasz swoje zdanie. I jesli cos sie Tobie przydazylo to taka jest regula i koniec. Inaczej byc nie moze. Wg Ciebie to wszyscy Amerykanie to nietaktowne, ograniczone chamy, Rosjanki to do przesady wymalowane idiotki, itp, itd. Moglabym pisac i pisac, ale naprawde juz nie mam sily sie z Toba uzerac - bo i tak nic do Ciebie nie dotrze. Obiecuje ze juz Ci daje spokoj. Nie ma najmniejszego sensu z Toba dyskutowac. Zegnam. Odpowiedz Link
olensia Re: Podpisuje sie pod tym, co napisalas damitri! 15.05.07, 21:29 jak tylko wchodze na to forum i widze na stronie 80% postow Rl to mi rece opadaja, coraz mniej tutaj zagladam i wiem, ze sa osoby ktore juz przestaly tutaj zagladac. Rl piszesz o tym ze to my psujemy to forum bo chcemy sie pozbyc Twojej osoby, my wlasnie chcemy wszystko naprawic. Zauwaz ze wiekszosc czepia sie tylko Ciebie, nikogo wiecej.... Odpowiedz Link
adriannna1 RI to transwestyta 15.05.07, 21:34 jak tu dyskutowac z kims, kto NA SILE za WSZELKA CENE stara sie fit-in?????? RI jest mezczyzna, ktory chce na sile poznac i zachowywac sie jak kobieta-stad ten sposob pisania,stad ten "poziom" - stad te problemy ktore my-kobiety znamy od dziecka, dla niego sa obce. RI - jestes transwestyta - samotnym bez polotu czlowiekiem - nie szukaj zrozumienia tutaj.Szukaj wsrod swoich - tam na pewno bedziesz blyszczal. RI -jestes jak pedofil wsrod dziewczynek- podniecaja cie, chcesz sie z nimi bawic, czesc daje sie zlapac na twoj lep,lecz wiekszosc czuje pod skora ze z toba cos nie tak... Odpowiedz Link
rhodeisland Re: RI to transwestyta 15.05.07, 23:50 O Boze, ale sie popisalas. Dla Ciebie kobieta i mezczyzna to istoty, ktore mozna zaszufladkowac, przypisac im pewne cechy? Jakie to sa rzeczy znane kobietom od dziecka, ktore mi rzekomo sa obce? Tak jak nie patrze na ludzi przez pryzmat rasy tak samo nie uwazam, ze jakiekolwiek zachowania i uczucia sa typowe dla mezczyzn i kobiet. Nie staram sie fit in (po co ta kreska miedzy "fit" i "in") Przeciez rzekomo robie zamieszanie. Nie sadzisz, ze jedno sie kloci z drugim? Wykazalas sie pogarda dla tranwestytow i pewnie tez homoseksualistow. Nie naleze do zadnej z tych grup, ale patrze na nich jak na ludzi, nie dziwakow, ja Ty to robisz. Jesli osoby takie jak Ty mnie oceniaja, to krytyka z Twojej strony jest dla mnie pochlebstwem. Poczulam sie jak w jakims malym miasteczku czytajac Twoje slowa. Odpowiedz Link
rhodeisland Z pedofilem to przesadzilas adrianna 16.05.07, 04:07 Wychodza z Ciebie paskudne cechy. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Podpisuje sie pod tym, co napisalas damitri! 15.05.07, 23:56 Nie narzucam swojego zdania, mozna mnie przekonac do innego. Nie ma regul. Kazdy pisze subiektywnie, na podstawie wlasnych doswiadczen. Nigdy nie pisze, ze "wszyscy" sa tacy, a nie inni. Przykro mi, ze zachowujesz sie tak dziecinnie. Cos Ci sie nie podoba, to odwracasz sie obrazona, mowisz "zegnam" i zamykasz sie na inne spojrzenie na swiat. Ja tego nie robie. Nigdy sie nie obrazam, choc widze niesprawiedliwosc w ocenie mojej osoby. Ze mna mozna dyskutowac naprawde dlugo i ode mnie nie uslyszyc "nie chce juz z Toba rozmawiac, zegnaj" Po co sie w ogole zajmujesz analiza mojej osoby? Odpowiedz Link
olensia Re: Ostatni moj post byl do obrazajacej sie kisiu 16.05.07, 01:07 Kisiulak sie nie obarazila tylko powiedziala "zegnam", bo ilez mozna z Toba dyskutowac my swoje i Ty swoje. Te wszystkie dialogi z Toba sa niekonczaca sie powiescia mozna tak pisac i tydzien, a Ty i tak bedziesz "odwracala kota ogonem". Ktos pisze jeden post Ty odpowiadasz na niego w 3 postach... chyba strasznie sie nudzisz... Odpowiedz Link
rhodeisland To jest wlasnie obrazanie sie 16.05.07, 04:02 Jakiej reakcji ode mnie oczekujesz? Mozesz oczekiwac kulturalnej, bez krzyku (wykrzykniki), obrazliwych epitetow. Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: Podpisuje sie pod tym, co napisalas damitri! 16.05.07, 01:23 chyba baba (badz chlop) bez obowiazkow jestes??? ja nawet nie mam czasu przeczytac wszystkich komentarzy a Ty odpowiadasz po 0 razy i najgorsze jest to, ze wciaz to samo! pozdrawiam marta Odpowiedz Link
rhodeisland Zdanie mam na ten temat takie samo pisze to samo 16.05.07, 04:05 Byc moze mam armie ludzi odpowiadajacych w moim imieniu? Wiedza co maja pisac, a ja zajmuje sie innymi rzeczami. Gdy sie popatrzny na to gdy wysylane sa moje posty, to nie pisze cala dobe, nawet nie 1/4 doby. Poza tym pisze bardzo szybko (10 palcow bez patrzenia na klawiature), wiec nie zajmuje mi to duzo czasu. Odpowiedz Link
cyborgus Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 16.05.07, 20:25 cos w tym jest co pisze damiri. zawsze mozna nie czytac, nie odpowiadac. a tak mamy w tej chwili forum az kipiace od agresji. RI jest po prostu osoba, ktora uwielbia dzwiek wlasnego glosu ( w realu), i widok wlasnych mysli na ekranie, i tyle. nie ma co walczyc, trzeba omijac, jak sie nam nie podoba. Odpowiedz Link
rhodeisland Czesciowo masz racje cyborgus 16.05.07, 20:39 Nie jestem agresywna, wywoluje agresje, nie trzeba mnie czytac ani komentowac to, co pisze. Jestem moze naiwna, ale mysle, ze ludzie chca ze mna rozmawiac i dlatego pisze, nie dlatego, ze lubie dzwiek wlasnego glosu. Obiecuje poprawe. Nieskromnie uwazam, ze fajna ze mnie kobita i mysle, ze sa osoby, ktore to widza. Odpowiedz Link
natkos1 Re: Pamietajcie, nie karmic trolla!!! 18.05.07, 06:10 damiri, ty chyba jestes tu nowa co? atmosfere to popsula tu nam RI, dawno, dawno temu...i to ja nazwalam ja ,,tepa'' i zdania nie zmienie Odpowiedz Link
rhodeisland Ja nikogo nie nazwe tepym, najwyzej nieuprzejmym 18.05.07, 17:55 i nigdy nie zakladam, ze nie zmienie zdania. Odpowiedz Link
rhodeisland Sa tu osoby decydujace kto jest tepy, pouczajace 18.05.07, 17:58 innych. Przypomina mi sie zalozony wczoraj albo przedwczoraj post o niezyczliwosc Rodakow. Skad sie bierze ta chec pokazania swojej (rzekomej) wyzszosci intelektualnej. Czy "tepota" nie jest lepsza od nieuprzejmosci? Odpowiedz Link