lewymajowy Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 28.09.07, 23:00 uwazam, ze emigranci nie powinni uszczesliwiac swoimi glosami tych, ktorzy pozostali w kraju. dlatego tez z mojej skromnej strony - nie bedziecie. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 29.09.07, 03:27 Hja hja..Dobre :) Ale cos mi sie widzi po Kaczynskich , Dornie, Ziobrze Lepperze itp...Ze wyborcom w kraju niespecjalnie pomaga bycie blizej zrodelka wiedzy na Wiejskiej....wiec trza im pomoc! :) Odpowiedz Link
kobraluca Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 29.09.07, 04:56 no chyba,ze ci emigranci marza o powrocie do Polski,ale uwazaja, ze poki co nie ma do czego i chca cos zmienic. W takim przypadku stanowczo glosowac Odpowiedz Link
lewymajowy Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 29.09.07, 06:06 aaa.. przeprosil. w takim razie uruchomie planowanie na dluuugie okresy i z mysla o (nie)naleznej emeryturze odnowie paszport i zaglosuje na Polske solidarna;))) Odpowiedz Link
agakoza1 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 29.09.07, 01:31 a na kogo? bo jak dla mnie to wybor jest taki: partia kretynow, partia idiotow, partia sepow itd. poza tym, z doswiadczenia wiem, ze emigranci, ktorzy beda glosowac, to ci, ktorym ksiadz w polskim kosciele z ambony wyraznie powiedzial na kogo. Odpowiedz Link
kwarc4 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 29.09.07, 18:09 Dajcie sobie spokój z głosowaniem w sprawie " tych co nad Wisłą" , walczcie o prawo głosu tam gdzie mieszkacie. Pozdrawiam wszystkich Polonusów. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 01.10.07, 05:39 Co Ty piszesz Kwarc. Mam polski paszport, jestem polskim obywatelem , wiec jesli polska konstytucja i prawo pozwala mi glosowac to glosuje. I o jakich sprawach "tych co nad Wisla" piszesz ? Bo brzmi to niejednoznacznie, prawie tak, jakby Ci nad ta piekna rzeka mieli byc przez wszystkich jakos specjalnie traktowani, ze niby to taki demokratyczny wszystkowiedzacy pepek Europy, albo co najmniej calego chrzescijanskiego swiata....A co to jakis dziwny niepelnosprawny kraj, zeby apelowac do ludzi by nie glosowali jak maja do tego prawo. No i czyzby zamieszkanie na terenie Polski 24/7 dawalo jakis monopol na wiedze i zdrowy rozsadek...Kon by sie usmial, i ten polonijny i ten polski. Pozdrawiam wszystkich inteligentnych Polakow z Polski. Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 01.10.07, 22:24 Witam:) Akurat w tym temacie pozwole sobie sie z Toba Marxx nie zgodzic:) Jestem rowniez za tym, aby nie uszczesliwiac tych w kraju na sile, szczegolnie przez tych, ktorzy o polityce w kraju nie wiedza nic. Ja sie osobiscie do tych osob zaliczam. Ci co zyja w danym kraju maja polityke na codzien w mediach na ulicy w szkolach, zyja tam i to dotyka ich osobiscie . Ci poza granicami sa karmieni "polityczna papka" przetrawiona przez stronnicze media czy innych "nawiedzonych politycznie". Wylaczajac tych z dostepem do internetu, ktorzy maja bezposredni dostep do wiadomosci i sami moga sobie wyrobic swoja orientacje polityczna, ale tych jest procentowo chyba niewiele. Piszesz, ze polska konstytucja i prawo pozwala Ci glosowac, prawo i konstytucja pozwala Ci na wiele innych rzeczy [m.in zyc w kraju] chyba nie ze wszystkich korzystasz?:)) Nie odbieraj tego jako atak na siebie, czy osoby ktore chca glosowac, to kazdego osobisty wybor,ja szanuje ten wybor, ale rowniez nie krytykuj tych, ktorzy nie chca, to rowniez ich wybor i starajmy sie ten wybor uszanowac;o) Niepoprawna_politycznie emigrant_ka Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 02.10.07, 03:06 "Jestem rowniez za tym, aby nie uszczesliwiac tych w kraju na sile, szczegolnie przez tych, ktorzy o polityce w kraju nie wiedza nic." A to se nie glosujcie, mozecie sie nawet obrazic na Konstytucje. Ja glosuje, bo mam do tego prawo i jestem swiadomy na kogo glosuje. na tym polega demokracja...Reszta widac nie powinna glosowac, ew. powinna zyc na Bialorusi albo w Korei Pn. wtedy by docenila czym jest prawo do uczestnictwa w wyborach bezposrednich. m Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 02.10.07, 03:22 Hahahahha:) Przyznaj sie, tupales przy tym noga?:))) Rozbawiona emigrant_ka Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 02.10.07, 03:58 Zachowalem stoicki spokoj. Pogryzlem tylko noge od stolu. Stol do wymiany. Odpowiedz Link
mika_1 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 02.10.07, 08:09 Marxx: "Szczyt bezczelnosci: zagłosowac na PiS i wyjechac z kraju"... i wszelkie tego odmiany. Wypowiadałam sie nie raz nt. tego co myślę o głosowaniu Polonii. Przyjedźcie, pożyjcie tutaj i wtedy głosujcie. Albo głosujcie tam, gdzie żyjecie. A decydowanie o tym, kto ma rządzic, zostawcie tym, co w kraju. Odpowiedz Link
bolek2006 Na szczescie "mika_1"-ko nie ty decydujesz. 03.10.07, 03:21 Na szczescie nie ty ustalasz reguly i prawo. Zachowujesz sie tak jakbys zazdroscil mi prawa glosowania w USA i w Polsce. Moze zabronisz mi kibicowania Legii Warszawa? Nie osmieszaj sie. Odpowiedz Link
mika_1 Re: Na szczescie "mika_1"-ko nie ty decydujesz. 03.10.07, 08:10 Po pierwsze ja to "ona" a nie "on". Czytaj uważnie. Poza tym niczego nikomu nie zazdroszczę, ale nie życzę sobie, żeby decydował o mnie ktoś, kto na co dzień nie mieszka w kraju. Odpowiedz Link
ladybug Re: Na szczescie "mika_1"-ko nie ty decydujesz. 03.10.07, 15:56 Ordynacja wyborcza stanowi: Rozdział 2 PRAWO WYBORCZE Art. 6. Prawo wybierania (czynne prawo wyborcze) posłów i senatorów ma każdy obywatel polski, który najpóźniej w dniu głosowania kończy 18 lat. Art. 7. Nie mają prawa wybierania osoby: pozbawione praw publicznych prawomocnym orzeczeniem sądu, pozbawione praw wyborczych prawomocnym orzeczeniem Trybunału Stanu, ubezwłasnowolnione prawomocnym orzeczeniem sądu. Lat 18 ukonczylam czas juz jakis temu. Pod zaden z wyjatkow mnie wykluczajacych nie podpadam. Niestety, a wlasciwie na szczescie wypowiedz mojej przedmowczyni pozostaje jedynie zyczeniem. Ja natomiast zycze sobie glosowac i w tych wyborach w drodze wyjatku zaglosuje w Krakowie, a nie w Chicago. Jeszcze przed wyjazdem z Polski czynnie uczestniczylam w zyciu politycznym i moge z czystym sumieniem powiedziec, ze moje dzisiejsze spojrzenie na Kraj i polityke nie opiera sie o radio 1030 AM tudziez Polvision. Odpowiedz Link
bolek2006 Re: Na szczescie "mika_1"-ko nie ty decydujesz. 04.10.07, 03:07 Czytam dosc uwaznie. Mika_1-ko. Mikalanko to rodzaj zenski. Jakos z nazwy nie wynika, zes kobieta. Kochasz Nowy Jork. A ja kocham Polske i wiem co robie. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 04.10.07, 03:37 Rownie dobrze mozna napisac , ze prawo do glosowania powinni miec tylko ci z matura albo ci co zyja w mistach powyzej 20 tys. mieszkancow. Hahahaha "decydowanie o tym, kto ma > rządzic, zostawcie tym, co w kraju." Jakby ci w kraju byli madrzejsi.... O mozliwosci glosowania decyduje obywatelstwo a nie kto gdzie sra...Na szczescie. Odpowiedz Link
smiechy.w.ciemnosci Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 23.10.07, 01:59 Bez przesady Mika... jak dlugi pobyt w kraju uprawnia do posiadania wlasnej opinii na temat tego, kogo by sie chcialo widziec u wladzy?? Czy jak w sumie spedzam w roku w Polsce miesiac to moge miec prawo do wlasnej opinii czy jeszcze sie nie kwalifikuje? Ja nie mieszkam w Pl na stale, ale oodwiedzam rodzicow,, znjomych czytam ogladam i jestem na tyle inteligentna, ze potrafie sobie wyrobic opinie na niektore tematy( wlacznie z dwuletnim okresem, kiedy to panowie Kaczynscy psuli wizerunek Polski i mieli nas w nosie, a zajmowali sie wylacznie zlatwianiem swoich interesow). Wybory daja mi prawo do wyrazenia opinii na ten temat i skorzystalam z tego prawa w niedziele. Nie uwazam, zeby adres decydowal o tym, czy moge wrzucuc swoja karte do urny w niedziele czy nie. Natomiast to czy orientuje sie w obecnej sytuacji w kraju i czy zalezy mi na jakichs zmianach, jak najbardziej. Aga Koza- wyobraz sobie, ze do kosciola nie chodze, a na wybory sie wybtralam. Ksiadz mi nie kazal...Pozbadz sie tych klapek z oczu. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 02.10.07, 03:23 No ale sie zdenerwowalem! Wrrrr. To fakt, chcesz glosowac glosuj, albo i nie. Ale teksty o tym ze Polacy w Polsce sa bardziej uswiadomieni politycznie tylko dlatego ze tam zyja, to totalna bzdura. Odpowiedz Link
lewymajowy Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 02.10.07, 03:37 chyba nie chodzi o to, kto jak jest uswiadomiony politycznie, ale raczej kto zbierze poklosie wyborow. beda to mieszkancy Polski. o ile ktos na emigracji chce wspoldecydowac o polityce krajowej z mysla o powrocie, to ma jakies uzasadnienie. ...choc tez kiepawe. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 02.10.07, 03:57 Ale w demokracji nie mozna dzielic obywateli na tych co to wyjechali i na tych co to sa na miejscu, ma sie polski paszport i tyle. Masz prawo glosowac , wiec z niego korzystaj. A poklosie wyborow zbiora obywatele Polski, niezaleznie od tego gdzie ich zawialo. Delikatnie przypomne, ze rzad ma cos takiego jak Ministerstwo Spraw Zagranicznych w gesti ktorego jest min. kontakt z polonia rozpierniczona po swiecie. Czyli jednak zmiana w rzadzie poprzez wybory, powoduje zmiane polityki wzgledem Polakow na swiecie..... Czyli walczmy przy urnach o swoje. Odpowiedz Link
bolek2006 To tak jakby zabronic Zydom nowojorskim ..... 02.10.07, 02:57 W zasadzie glosuja Ci zaangazowani w sprawy polskie. Nikt nikogo nie zmusza. Podobnie jak ci w Polsce, ktorzy ida na wybory. Fakt, ze ordynacja wyborcza jest beznadziejna. Jeszcze raz powtorze: to tak jakby zabronic Zydom rozsianym po swiecie dbac o sprawy Izraela. Odpowiedz Link
kwarc4 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 03.10.07, 14:00 "Ale się narobiło" jak powiedział Ojciec Święty w polskim Parlamencie. Nie przypuszczałem że mój krótki post spowoduje lawine skrajnych wypowiedzi. Szanuję MARX wasze prawa i dobrze jak z nich robicie świadomy użytek. Tylko z tą świadomością jest różnie szczególnie tych co o rodzinnym kraju dowiadują się z ust polityków przyjeżdżających do Was przed wyborami z fajną wokalistką lub z ust ks. proboszcza. Wybaczcie ale będąc w USA widziałem czym się " bawi" nasza Polonia. Po prostu wyobrażenie o kraju rodem ze skansenu ma wielu z moich rodaków i nie chcę by tacy decydowali o moim losie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lewymajowy Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 03.10.07, 17:20 troche zdezorientowal mnie ten post. hmm... niech bedzie, ze Polonia to skansen. musze jednak przypomniec, ze to Polacy w Polsce wybrali obecna ekipe, ktora konsekwentnie buduje priwislasnki skansen. czy wrzucam wszystkich do jednego wora? chyba j.w. Odpowiedz Link
bolek2006 Jakim prawem? 04.10.07, 03:19 Jakim prawem kwarcu4 sugerujesz, ze proboszcz ma wplyw na moje poglady? Skad wiesz czy ja chodze do kosciola i jezeli to do jakiego? Sadze, ze mam lepsza orientacje w tym co jest grane w Polsce niz Ty. Skad czerpiesz informacje? Z TVN-u? Z "Wydarzen"? Z Trybuny Ludu? Z "Gazety Wybiorczej"? Z "Radia Maryja"? Tu za duza woda tez mamy dostep do tych wynalazkow. Patriotyzmu nie bedziesz mnie uczyl. Odpowiedz Link
bolek2006 Re: Jakim prawem? Ja czytam to w Chicago. 04.10.07, 05:07 Po prostu moczymorda Picie wódki w Polsce nie jest niczym nadzwyczajnym. Polacy uwielbiają hulaszczy tryb życia i dlatego rzadko kogoś gorszy dobrze napity obywatel. Wódka ma też swój bardziej duchowy (spirytualny) wymiar. Sporo dzieł znanych pisarzy i poetów powstało tylko dzięki obniżonej ilości krwi płynącej w wypełnionych alkoholem żyłach. Nasz redakcyjny kolega Piotr Lisiewicz potrafi, nie bez racji, znaleźć silne związki między dobrą literaturą a dobrym kielichem. Nie można też zapomnieć, że stany duchowe uzyskane dzięki spirytualiom nie sprzyjają publicznemu okazywaniu, cytując znanego językoznawcę, pa francuski – savoir vivre’u. Trudno więc wymagać od znanych osobistości wielkiej twórczości i jednocześnie wielkiego opanowania. Można zrozumieć, że Kwaśniewski jadąc na wschód nie tylko nieoczekiwanie odzyskuje niezwykłą sprawność w mówieniu po rosyjsku, ale także luzuje sobie jak zwykły mieszkaniec Kraju Rad, kiedy jest u siebie. Nie jest już prezydentem i mam nadzieję, że nie będzie też premierem. Nie może więc wiele popsuć w polityce zagranicznej. Nie wstydzę się też go jako obywatel państwa, którym rządził, bo nigdy na niego nie głosowałem. Prawdę mówiąc, widok bełkocącego i potykającego się autorytetu postkomunistów nie tyle sprawił mi przykrość, ile wprawił w doskonały nastrój. Jeżeli połowa idących na wybory była w stanie poprzeć tę karykaturę męża stanu, to niech wstydzi się za siebie i za mnie. Niech pije to piwo zaprawione odorem ulubionych drinków eksmagistra. Mnie w Kwaśniewskim nic nie gorszy, a coraz więcej śmieszy. Wśród byłych aparatczyków pijaństwo było nawet pewnym przejawem człowieczeństwa: bardziej wrażliwy na trzeźwo nie mógł tak pieprzyć jak tępy psychopata wykonujący każdy rozkaz z Moskwy. Jeżeli będzie kiedyś Sąd Boży nad komunistami, to część z nich może śmiało podnieść jako okoliczność łagodzącą, że sprzedając swój kraj byli pijani. Nie chodzi o to, że nie wiedzieli co robili, tylko że nie mogli tego zrobić, co nam zrobili, na trzeźwo. Niewiele, ale w niezmierzonym miłosierdziu Pana Boga może zawsze coś znaczyć. Nie postawiłbym więc Kwaśniewskiego – i nie tylko dlatego, że stawianie go nie jest łatwe – w szeregu najzatwardzialszych piewców komunizmu. Jeżeli coś mnie w ostatnich wydarzeniach naprawdę denerwuje, to publiczne robienie nam wszystkim wódy z mózgu. Kwaśniewski nie upił się dlatego, że coś mu się przydarzyło, albo dlatego, że Ukraińcy są zbyt gościnni, tylko dlatego, że jest pijakiem, jeżeli nie alkoholikiem. Nie należę do jego świty ani nie koleguję się z dziennikarzami, którzy do tej świty należą. To, co jednak widziałem i słyszałem przy okazji jego rozlicznych wizyt, wystarczy każdemu zdroworozsądkowo myślącemu człowiekowi, by wiedzieć, że mamy do czynienia z powszechnie znanym problemem. Problem nie pojawił się ani wczoraj, ani pięć lat temu. Widoczny był i oczywisty, od kiedy Kwaśniewski wkroczył do pałacu prezydenckiego. I może ktoś wyjaśni, gdzie byli niezależni dziennikarze z niezależnych mediów, którzy przez dziesięć lat przeoczali taki szczegół, że prezydent ma wyraźnie widoczny problem alkoholowy. Można było niejednego świństwa nie zauważyć, ale jak można było pominąć to, że głowa państwa chwieje się i bełkocze na ważnych uroczystościach państwowych. Widok władzy odbierał dzisiejszym gwiazdom „niereżimowych” mediów zdolność postrzegania zjawisk, które bez trudu ocenia zwykły zjadacz chleba. A jak ów zjadacz chleba ocenia to, co dokazuje były prezydent, zaprezentowała mi moja sąsiadka: panie Tomku, oni mówią teraz do Kwaśniewskiego „mordo ty nasza”, a przecież powinno być moczymordo. Tomasz Sakiewicz Ps. ja jstem zainteresowany pozamiataniem Polski. Wyjechalem 14 lat temu nie przez Kaczynskich tylko wlasnie przez Kwachopodobnych. Trzeba byc slepym aby myslec, ze miliony Polakow wyjechaly turystycznie i dla przyjemnosci. To wlasnie lewica zgotowala nam taki los. Odpowiedz Link
w5w7 Re: Jakim prawem? Ja czytam to w Chicago. 06.10.07, 17:45 Jak dzisiejsze sondarze wskazuja wygra PIS, wiec Ci bolek "pozamiataja" Polske. Pytanie tylko, czy zechcesz wrocic do ciemnogrodu jakim sie ona stanie. Szczerze mowiac nie wierze w to 45% poparcie, ale czego sie mozna spodziewac, jesli zagarneli wplyw na media? Teraz wszystko moga powiedziec co jest po ich mysli. Ja tam mimo wszystko wole nawet pijanego Kwasniewskiego, niz trzezwego Kaczora. Strach sie bac co sie bedzie dzialo jak zaczna rzadzic sami. Odpowiedz Link
bolek2006 A czego tak sie boisz? 06.10.07, 18:36 Ja wole trzezwego i blyskotliwego Kaczynskiego, co bylo widac w ich rozmowie. Dzieki Kwasniewskiemu i komuchom miliony Polakow pracuje za granica. Co robia? Kazdy wie. Wiem. Powiesz, ze zyja lepiej. Czy lepiej? Nie w pierwszym pokoleniu. Jakos dziwnie Kwachu, najpierw "Moskwiczanin" teraz "Jewropejczyk", zadbal o swoja kase, a nie o Twoja. Dziwne jak wbrew logice i faktom trwamy w swych pogladach. Odpowiedz Link
bolek2006 Jeszcze raz bo mnie ruszylo... 06.10.07, 18:50 Ruszylo mnie okreslenie "ciemnogrodu". Jak sobie to wykombinowalas? Starsze pokolenie? Ono nie jest tak zepsute jak ci mlodzi, ktorzy gotowi sa sqrwic sie za byle co. Swoja droga, media nadal sa im przeciwne. To sa na ogol polskojezyczne media a nie polskie. Przypomnij sobie piosenke "Szoruj babciu do kolejki". To pokolenie pamieta. Pamieta w przeciwienstwie do mlodych, ktorzy chceliby miec juz, zaraz... Ja pamietam, nawet moj syn pamieta jak stal w kolejce po kawalek kartkowej "padliny". To ZMS-owiec Kwasniewski zaczynal wtedy kariere. Szkoda moich slow. Jak juz kiedys pisalem wielu Polakow cierpi na syndrom "bitej zony". Nic nie jest w stanie ich wyleczyc. Odpowiedz Link
bolek2006 Jasnogrod i Ciemnogrod 06.10.07, 20:22 Jasnogrodziak całą gębą Komentarz · „Nasz Dziennik” · 2007-09-29 | www.michalkiewicz.pl Kto by pomyślał, że w zaostrzającej się walce klasowej propagandyści Jasnogrodu tak szybko sięgną do argumentów ongiś surowo przez Jasnogród potępionych? Trudno to pomyśleć, ale tylko wtedy, gdy się zapomni, ze Jasnogród kieruje się mądrością etapu. Na jednym etapie coś się potępia, żeby na innym etapie do tego się odwołać. Weźmy na przykład takiego pana Tomasza Jastruna. Trudno o lepszego przedstawiciela Jasnogrodu, bo i potępia, kogo akurat trzeba, i odziedziczył poetycki talent, co prawda mały, niemniej jednak. I właśnie on odwołał sie ostatnio do potępionej ongiś teorii Lombroso, który określał cechy charakterologiczne ludzi na podstawie ich fizjonomii. Podobną metodę proponuje obecnie Tomasz Jastrun, utrzymując, że prawicowców, a zwłaszcza prawicowych dziennikarzy, można rozpoznać po „gębach”. No dobrze, być może, że Lombroso miał rację, być może, że rację ma i Tomasz Jastrun, kiedy twierdzi, prawicowca można rozpoznać po gębie. No a lewicowca? Czy lewicowca też można rozpoznać po gębie? Logika wskazywałaby, że można, a zatem – co takiego charakterystycznego jest w gębie lewicowca? Gęba, jak wiadomo, jest strukturą złożoną... Na przykład jedne są owalne, inne znowu – pociągłe. Dalej – oczy, które mogą być niebieskie, szare albo piwne, a poza tym też skośne albo zwykle. Oczy mają też wyraz: jedno wejrzenie jest śmiałe, inne znowu – melancholijne. Po oczach idzie nos. Ooo, tu możliwości jest bardzo dużo. Czy jednak istnieje kształt nosa charakterystyczny dla typowego przedstawiciela lewicy? Jeśli by istniał, to dociekania Tomasza Jastruna mogłyby zostać szalenie wzbogacone: jedne nosy mogłyby okazać się charakterystyczne dla gęb prawicowych, a inne – dla lewicowych. Wreszcie – jaki kształt nosa ma Tomasz Jastrun? Trudno bowiem takie badania skutecznie prowadzić w oderwaniu od konkretnych osób, zwłaszcza gdy wiemy, do której grupy należą. Gdyby tak Tomasz Jastrun albo prof. Bronisław Geremek zechcieli użyczyć swoich gęb w charakterze wzorców, to dalsze badania nad fizjonomiami mogłyby pójść jak z płatka, a i walka klasowa zostałaby przeniesiona na płaszczyznę bardziej naukową. Dzięki temu moglibyśmy bez trudu rozpoznawać się nie tylko po gębach, ale nawet – ich fragmentach, np. po nosach. Spojrzałby jeden z drugim – i od razu wiedziałby, że z takim nosem to na pewno musi być z Jasnogrodu. A gdyby do nosa doszło jeszcze melancholijne spojrzenie piwnych oczu oraz wydatne, mięsiste wargi, zwłaszcza dolna, taka jak u szefa europejskich socjalistow Schulza, co to nawołuje do „izolowania Polski” – to nie mielibyśmy najmniejszych wątpliwości, że to Jasnogrodziak całą gębą. Takie to myśli przychodzą mi do głowy podczas powrotu z koncertu, jaki odbył się w Millenium Parku w Chicago z okazji odwiedzin tego miasta przez prezydenta Kaczyńskiego. Kilkanaście tysięcy Polaków zgotowało mu owację na stojąco i odśpiewało sto lat, chociaż prawdę mówiąc, najmocniejsze oklaski otrzymała Nelly Rokitowa. Widać Chicago ceni kobiety stanowcze, żeby nie powiedzieć – męskie. Następnie odbył się koncert w wykonaniu Katarzyny Jamroz, Andrzeja Piasecznego, Piotra Szczepanika, Jana Pietrzaka i Justyny Steczkowskiej. Widocznie więcej artystów albo nie zmieściło się w samolocie, albo nie chciało lecieć z prezydentem w obawie przed zemstą Jasnogrodu. Tego też nie można wykluczyć, bo i artyści, którzy koncertowali, w swoim repertuarze uwzględnili pozycje folkloru żydowskiego. Stanisław Michalkiewicz www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 04.10.07, 04:15 Szanuję wasze prawa i dobrze jak z nich robicie świadomy użytek. Tylko z tą świadomo > ścią jest różnie szczególnie tych co o rodzinnym kraju dowiadują się z ust poli > tyków przyjeżdżających do Was przed wyborami z fajną wokalistką lub z ust ks. > proboszcza. Nienawidze cytowac, wolalbym sie klucic przy piwie gdzies w knajpie. OK. Kwarc , budzimy sie! raz dwa, trzy ! :) Po pierwsze nie "wasze prawa" a NASZE prawa, wszystkich obywateli Polski, tu czy tam czy sram. Nastepne kolejne primo: Czy Ty wiesz w jakim wieku zyjesz? O jakich proboszczach piszesz czy politykach wpadajacych z niezla dupeczka na boku??? Co tydzien jest dostepny : Newsweek, Wprost, Nie, Gazeta Polska, Nasza Niedziela, Polityka, i co najmniej kilkanascie innych gazet politycznie zaangazowanych , plus oczywiscie te bardziej kolorowe. Ludzie maja stale lacza internetowe, juz mam nadzieje ze nie musze udowadniac ze wchodze na gazeta.Pl, a sa jeszcze strony innych wymienionych gazet plus strony netTV gdzie na bierzaco sa podawane wydarzenia z Polski, i na te strony wchodzi sie kilka razy dziennie. Obraz jest z prawa do lewa z mocna noga posrodku. A jak ktos chce zaskoczyc kogos w Polsce z wiadomosci politycznych zawsze moze zadzwonic za 2.9 centy za minute.....Ale to nie o to chodzi. Oczywiscie nie zmienia to fakty ze sporo tu kretynow i roznej masci matolow....Tylko ze procentowo jest ich tyle ile w Polsce, a jesli nawet wiecej to i tak wszyscy przyjechali z Polski. Co do zupelnie blednych interpretacji. Teraz tez moge napisac , ze Polska w swojej europejskiej zasciankowosci a za to totalnej megalomani wielkosci Himalajow zapomniala , ze nie jest pempkiem swiata i ze pomimo tego ze ktos nie siedzi przy piecu na wsi pod Rzeszowem, moze miec wiecej wiedzy i wiecej informacji. I wlasnie takie myslenie rodem z czasow lamp naftowych i golebi pocztowych mozna nazwac skansenem...Aha jeszce jedno, wyjedzcie ciut z miasta , w Polskie male miasteczka i wies. Zakotwiczcie sie pod kosciolem lub jakakolwiek kufloteka. Kazdy sie zdziwi jak straszliwie wyglada skansen w UE. Howgh Powiedzialem Jeszcze jedno! :) Zostawcie decydowanie o wlasnych krajach, politykom i ludziom na Bialorusi, Ukrainie, Darfurze, Korei, Kubie...Przestancie sie wtracac w sprawy Niemiec, Hiszpani i innych krajow europejskich , no i w zwiazku z tym trzeba wyprowadzic uroczyscie naszych poslow z parlamentu europejskiego. Niech w koncu zajmuja sie tym co Nasze , Polskie a nie zagraniczne czyli obce! Bo Polska to Matka! Matka to Aniol! Aniol to Stroz! Stroz to Dozorca! Dozorca to Policjant Policjant to Ochraniarz Ochraniarz to Cieć Cieć to czasami gamoń nie z tej ziemi Odpowiedz Link
rafalafar Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 07.10.07, 19:13 Wydaje mi sie, ze nie chodzi o pepki i monopole na wiedze... Wszystko w porzadku jezeli glosowac pojda osoby ktore zamierzaja w najblizszym czasie powrocic do Polski, wg mnie osoby od lat mieszkajace za granica, nie planujace takiego powrotu nie maja moralnego prawa do glosowania, i nie chodzi o ciemnogrod czy jasnogrod czy opcje polityczna. A jezeli chodzi o konstytucje to oprocz praw, sa jeszcze i obowiazki o ktorych wiekszosc zapomina, m.in. art. 84: Każdy jest obowiązany do ponoszenia ciężarów i świadczeń publicznych, w tym podatków, określonych w ustawie. Dlaczego osoby ktore nie placa podatkow maja miec wplyw na ich wydawanie? Czy tylko dlatego, ze posiadaja polski paszport? Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 07.10.07, 20:12 Bardzo madre to co piszesz rafalafar, ale zauwaz ze niektorym "wyimaginowany patriotyzm" przeslonil zdolnosc myslenia i cokolwiek by sie nie napisalo beda bili swoja zacietrzewiona piane cytujac i powolujac sie na jakies bzdurne wypowiedzi. Ten typ tak po prostu ma i nic ani nikt tego nie zmieni:)) Mysle, ze po prostu trzeba przymknac jedno oko i miec nadzieje ze poza tym drastycznym tematem , sa calkiem normalnymi ludzmi:))) Antypolityczna emigrant_ka Odpowiedz Link
bolek2006 "Wyimaginowany patriotyzm". Dziekuje za ocene. 08.10.07, 02:44 W PiSie synowie komunistycznych dygnitarzy [ Odpowiedz ] '~Krecik' o 2007-10-07 01:34:18 [ Zgłoś ] Nie mnie będzie uczył prostego życia, syn peerelowskiego dygnitarza! Archipelag Polska. Wiecie co mam na myśli? Nie wiecie? Mam na myśli 100 lat izolacji pod zaborami, mam na myśli 45 izolacji komunistycznej i obawiam się, że mam na myśli 20 lat izolacji pod Kaczyńskimi. Co Polskę tłamsiło, ośmieszało i marginalizowało przez wieki? Nie zabory, nie komunizm, nie inne nie wiadomo co, ale izolacja właśnie. Ja nie pytam czy my mamy powody, aby prężyć obciągnięte skórą, kościste bicepsy? Ja pytam po co mamy to robić? Jesteśmy dumni, wielcy, piękni, fascynujący, stał się cud przez te dwa lata? Tak uważacie? Zatem wytłumaczcie mi dlaczego tak głośno o tym mówimy, co ponoć kluje w oczy każdego, czy to nie pycha? Dlaczego stary kawaler zerka w lusterko po tym jak poczęstuje zatrutym jabłkiem Rumunię i krzyczy, że teraz tu już nasza IVRP najpiękniejsza w świecie. Ta sama piękna, co sobie nerki odbija jadąc z pracy do domu, po polskich rozdrożach. Już jesteśmy wielcy? A jak to się objawia? Gdyby zły Putin podpisał traktat z Merkel, to dalibyśmy radę jednym i drugim 4 Panterami i 3 F16 w remoncie? Gdyby Marsjanie zaatakowali Europę i postawili warunek, pieniądze albo życie, przebijemy postronne narody? Na czym polega nasza wielkość? Jest taki co mi wytłumaczy gdzie jej szukać? Mam rozumieć, że jak stary kawaler mlaskanie trzy razy do 5 tysięcy dewotek na Górze, o której tylko my wiemy, że jest święta, to ruszy bryłę z posad świata? Zadrży Europa od `Tu jest Polska' skierowywanego do tych co przez 75 lat nie zrozumieli czym jest Polska? Wy w to wierzycie? Zwracam się do was Polacy, którzy patrzycie i chcecie wierzyć, że ten szaleniec jest mesjaszem? Wierzycie w to, że żyje się wam lepiej, czy uwierzyliście w to, że innym jest jeszcze gorzej. Naprawdę uważacie, że wasze dzieci, które od gminy dostają chochlę ogórkowej, wyrosną na dumnych Polaków, gardzących Niemcami w Mercedesach i Ruskimi opływającymi w ropę. Takie są wasze ambicje, żeby Krauze był ścigany, a reszta się ułoży, oby nasza!? Powiem wam coś, nie zdradzając kim jestem. Nienawidzę o tym mówić , bo i nie ma o czym. Wychowałem się w takim domu, gdzie na pierwszy rower trzeba było czekać do I Komunii. Kiedy przychodziłem ze szkoły do domu, musiałem zdjąć spodnie i ubrać te na podwórko. Gdy na talerzu pojawił się mielony, wiedziałem, że mama dostała premię za nadgodziny i brak chorobowego. Gdy wyruszałem do wielkiego miasta po nauki, w drugim tygodniu pobytu w akademiku zastała mnie wiadomość, że rodzicom zamknęli zakłady, ale jakoś to będzie, babcia z dziadkiem oddadzą ostanie pieniądze. Odechciało mi się szkół, chociaż wiem, że gdybym wtedy bardzo chciał, skończyłbym to, co ukończyłem po latach już za własny akord. Znów zwracam się z pytaniem. Nie trafiał by was szlag, kiedy słyszycie jak syn peerelowskiego dygnitarza, opływający w balerony przez całe dzieciństwo opowiada wam o życiu prostych ludzi? Gdy słyszę od niego o mojej pogardzie dla prostych ludzi, mam prawo wyjść z siebie i splunąć w twarz demagogowi. Ja nie miałem ojca na kontrakcie, ja enerdowskiego misia z żelu gryzłem tak by starczyło na pół dnia, kiedy przebiłem chińskiego trampka rzucając pilnikiem w ziemie, nie płakałem, nad spuchniętą nogą, ale butem, który miał służyć na lata. Dziś widzę, tych na trybunach, `co w końcu wzięli w obronę takich jak ja' i powiem wam, że my na ulicy kopaliśmy szmaciankę w 12 , a ten jeden co wciskał bułkę, z szynka, przełożoną baleronem tłukł nowym `skórzakiem' o ścianę i nikt z nas nawet nie spojrzał i do głowy mu nie przyszło, aby skamleć: `daj gryza, daj kopnąć'. On jeżdżący łunochodem na baterie, będzie mnie, grającemu w cymbergaja, tłumaczył czym jest proste życie, prostego cżlowieka? Szacunek dla prostego człowieka, od tych co herbu Pomian i sława w komunistycznej telewizji? Takich co nie znali smaku chleba z cukrem i śmietaną, takich co próbowali kupić podwórko za chałwę z NRD, proste chłopaki traktowały jak dziewczyny. Nie od tego mnie krew zalewa, że oni będą teraz ścigać nas, którzy z podwórka doszli do firmy, magistrów i inzynierów, którzy uciekając z akademika, wrócili po latach już na etacie. Mnie krew zalewa od tego, że oni mówiąc o moim życiu, nie maja bladego pojęcia co życie znaczy. Przeczytaliście coś czego nie powinienem pisać, to desperacja, nie ukrywam tego, więcej, to żałość i bezsilność, ale mnie chleb z cukrem smakuje i szmacianką trafiam pod ladę. Nie macie pojęcia potomkowie peerelowskich dygnitarzy jak się zdobywa szacunek prostych ludzi, na mojej ulicy nie przeżylibyście jednego dnia. Ps. Posluchaj sobie pana Tuska, ktory walczy o koryto i wtedy napiszesz o zacietrzewionej pianie. Tak wzialem twoja wypowiedz jako aluzje do moich wpisow. Moze prawda jest bardziej zlozona niz sie wszystkim wydaje. Kiedys z docentem chemikiem poklocilem sie o Lecha Walese. Dzis wiem, ze mial racje. Czas pokaze czy rzady Kaczynskich nie sa pewna mina, na ktorej znow oszuka sie Polakow.Sama karta Polaka i projekt legalnosci podwojnego obywatelstwa moga okazac sie taka pulapka. Jak sama powiedzialas nie orientujesz sie co dzieje sie w Polsce. Mam nadzieje, ze Ci obojetni tez sa na ogol normalnymi ludzmi. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 07.10.07, 20:17 rafalafar napisał: > Dlaczego osoby ktore nie placa podatkow maja miec wplyw na ich wydawanie? Czy > tylko dlatego, ze posiadaja polski paszport? Doskonala odpowiedz. Czasy sie zmienily na szczescie, ludzie raz sa tu innym razem sa tam, wyjezdzaja, wracaja. I nie mozna w zwiazku z tym ich traktowac gorzej od tych ktorzy sa wiecznie na miejscu. Toz to myslenie jak za Gomulki. Cos mi sie zdaje ze chcecie Polakom za granica wydawac swiadectwa moralnosci co do zdolnosci wyborczych. W Polsce jak rozumiem ci co to oszukuja na podatkach , ukrywaja sie w szarej strefie, nie placa alimentow, moga glosowac bez jakiegokolwiek "ale" Odpowiedz Link
rafalafar Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 07.10.07, 21:57 Ja nie kwestionuje niczyich zdolnosci wyborczych. Tylko nie chcialbym zeby osoby ktore nie maja zamiaru mieszkac w Polsce decydowaly kto ma nia rzadzic. Tyle. Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 08.10.07, 00:11 Ja to rozumiem, generalnie masz racje. Ale :))) sadze, ze niemozliwe jest rozsadne i sprawiedliwe podzielenie ew. wyborcow na tych co to chca zamieszkac w Polsce i na tych co to nie chca. Takie dzielenie wg. mnie przyniosloby wiecej problemow niz dopuszczenie wszystkich Polakow do urn niezaleznie od tego gdzie mieszkaja. Czy wszyscy obywatele w Polsce dokonuja swiadomych wyborow z list ...Raczej nie, wiec na polityczna mine (jaka teraz jest w Polsce) glownie wpasc mozna dzieki rodakom zamieszkalym w kraju. Zobaczymy jak bedzie w kolejnych wyborach, bo przeciez zawsze mozna zlikwidowac prawo wybierania przez polonie. I sprawa bylaby zakonczona....Zostaliby sami madrzy wyborcy w Polsce. Odpowiedz Link
erombek alez ty porzadny marxx! 07.10.07, 23:58 bardziej niz ta dziewczyna od rycha aluzji pewnie nie panial? Odpowiedz Link
bolek2006 Ja bede glosowal i to wiecie JAK..... 01.10.07, 01:29 Moze moj jeden glos zadecyduje? Kazdy ma inne plany zyciowe i nikt nie ma prawa uogolniac odpowiedzi... glosowac czy nie. Odpowiedz Link
kobraluca siedem cudow 07.10.07, 04:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70109607&a=70117420 Lepiej bym tego nie powiedziala Odpowiedz Link
mika_1 Re: siedem cudow 07.10.07, 15:26 No cóz, jeśli dla kogoś Sakiewicz jest guru, to ja juz nie mam nic do powiedzenia... Odpowiedz Link
bolek2006 Re: siedem cudow 07.10.07, 17:55 Co mlodziez Polska wie o Polityce Posted by Prawy sierpowy ® , Oct 06,2007,17:51 Post Reply Forum Zapytalem mlodej dziewczyny (22 lata), ktora powiedziala, ze Kwasniewski byl dobrym prezydentem, czy wie czy Kwasniewski byl czlonkiem PZPR? Drugie pytanie bylo na temat bezrobocia w Polsce za rzadow Kwacha. Czy wiesz o ile wzroslo bezrobocie za rzadow Kwasniewskiego? Na oba pytania odpowiedz byla negatywna. Mlodziez jest indoktrynowana do tego stopnia, ze kaze im sie zabierac i chowac dowody osobiste dziadkom przed wyborami aby nie mogli glosowac na PiS. Moralnosc komunistyczna: klamstwa, oszustwa, kretactwa jest wpajana od mlodych lat naszej polskiej mlodziezy. Dla przypomniena bezrobocie w ciagu 10 lat rzadow Kwasniewskiego wzroslo prawie 10%. Dlatego tyle ludzi wyjechalo jak pojawila sie okazja aby pracowac legalnie w krajach UE. Ps. kopia wpisu z Otwartego Mikrofonu Lucji Sliwy. Ja tez nie mam nic do dodania. --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedz Link
bolek2006 Re: siedem cudow 07.10.07, 18:01 Moze przytoczysz zyciorys Kwacha lub przypomnisz nocna zmiane, w ktorej Tusk chcal policzyc glosy potrzebne do odwolania rzadu Olszewskiego? Odpowiedz Link
kobraluca Re: siedem cudow 09.10.07, 01:58 ani jedno ani drugie mam gdzies prawde mowiac. Nie interesuje mnie przeszlosc, interesuje mnie terazniejszosc i przyszlosc i niestety czarno to wszystko widze A jesli juz wyciagasz brudy z przeszlosci to chyba przyznasz,ze obecny rzad moze pochwalic sie nielepszymi osiagnieciami, dlaczego o tym nie mowisz? Odpowiedz Link
ewka5 poczytajcie 11.10.07, 04:14 ideologia tkwi w neuronach: portalwiedzy.onet.pl/,11264,1438806,czasopisma.html?MASK=34899673 Odpowiedz Link
ewka5 przeklejone z innego forum 11.10.07, 04:17 Kaczyński od dawna wyraźnie mówi, jakie ma zamiary i dosyć konsekwentnie je realizuje. Ale kraj mu nie wierzy i przypisuje mu uczciwsze i bardziej honorowe motywy, niż te, do których on się osobiście przyznaje. To jakaś paranoja ogólnonarodowa. On mówi (i zawsze mówił), że zamierza zniszczyć resztki ,,III Rzeczypospolitej'', czyli cofnąć Polskę do PRLu, i za to popiera go Solidarność. Zaciekle zwalcza liberalizm gospodarczy i za to może liczyć na poparcie UPRu. Nie cierpi wykształciuchów i dlatego oni, zamiast go zwalczać, marzą o jakimś fatamorganicznym POPiSie. Mówi do Polaków po rosyjsku (,,łże-elity'', ,,oligarchowie'') i dlatego kochają go narodowcy. Zwalcza biznesmenów i to mu daje finanse na kampanię. Teraz otwarcie mówi o wprowadzeniu stanu wojennego Odpowiedz Link
ewka5 Re: przeklejone z innego forum 11.10.07, 04:18 jeszcze raz: www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link
marxx Re: przeklejone z innego forum 12.10.07, 04:22 Wszystko to niezle napisane. Tylko czy tak rozsadne i merytoryczne tlumaczenie spraw bierzacych w polityce przekona tych co to bardziej lubia pienic sie, wierzyc w ukyte trzecie dno i dziesiaty niewidzialny uklad ? Raczej nie, a szkoda. Odpowiedz Link
ewka5 Re: przeklejone z innego forum 12.10.07, 05:33 Marx, sa ludzie otwarci i ludzie zamknieci (vide: badania). Jedni i drudzy maja prawo zyc, jednakowoz nie krzywdzac sie nawzajem. Pomarzyc dobra rzecz, nie? hahahaahahahahhaa Odpowiedz Link
marxx Chcialbym z duma zawiadomoc 13.10.07, 03:05 ze zarejestrowalem sie na najblizsze wybory. "-Mowię ci Rysiu ,to jest bardzo porzadna dziewczyna - Trudno, co robić-" Odpowiedz Link
kobraluca Re: Chcialbym z duma zawiadomoc 13.10.07, 04:26 moje gratulacje:) O ile sie nie myle trzeba zadzwonic do ambasady, zbieram sie od tygodnia. Moge prosic o numer??? Odpowiedz Link
marxx Re: Chcialbym z duma zawiadomoc 13.10.07, 06:36 Mozna dzwonic , ale tez mozna zalatwic to emailem, ja tak zrobilem, tu jest formularz: www.polishconsulatechicago.org/Formularze/FormZglo.doc na ktorym tez sa podane wszystkie telefony , adresy i takie tam informacje...Powodzonka no i dziekuje bardzo za gratulacje ;-) Odpowiedz Link
marxx No dobra... Kiedy to rozwiazanie? 15.10.07, 23:54 Ja w temacie linku , to prawda czy tylko dla jaj ? m :) Odpowiedz Link
ewka5 Re: No dobra... Kiedy to rozwiazanie? 16.10.07, 06:21 marxx napisał: > Ja w temacie linku , to prawda czy tylko dla jaj ? * ktorego? tego w sprawie mozgu? Jesli o ten pytasz, to nie jaja. Odpowiedz Link
marxx Re: zobaczcie to, hahahahaha 17.10.07, 05:35 To jest niesamowite, usmialem sie niezle.... Odpowiedz Link
k.ubek Re: Muppet Sejm :D 17.10.07, 13:44 www.youtube.com/watch?v=xEt4h3xVcKU&mode=related&search= Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 20.10.07, 23:52 Glosowalem rano w parafii sw. Konstancji, godzina 9 tlum jakby rozdawali zielone karty, w wiekszosci dojrzali ludzie ciut zdezorientowani. Bardzo duzo ludzi ktorzy zastanawiali sie na kogo glosowac. Ja zaglosowalem wiadomo na kogo, zaglosowalem za tych co to w Polsce nie placa podatkow a ze spokojnym sumieniem ida do glosowania. Za oszustow co to daja lapowki a potem wybieraja swoich kolegow aby sie lzej zylo i zaglosowalem za tych co to ida glosowac a nie maja pojecia na kogo i stawiaja krzyzyk byle gdzie. :) Odpowiedz Link
radarek123 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 21.10.07, 00:33 A ja zamiast stawiać krzyżyki do kina polazłem ...Może to i lepiej jeszcze bym na Jarka zaglosował :-) Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 21.10.07, 17:14 To napisz jaki film widziales aby mozna bylo ocenic, czy jakosc tego dziela przewyzszyla waznosc wyborow do parlamentu :) m Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 21.10.07, 01:22 marxx napisał: > Ja zaglosowalem wiadomo na kogo, zaglosowalem za tych co to w Polsce > nie placa podatkow a ze spokojnym sumieniem ida do glosowania. Za > oszustow co to daja lapowki a potem wybieraja swoich kolegow aby sie > lzej zylo i zaglosowalem za tych co to ida glosowac a nie maja > pojecia na kogo i stawiaja krzyzyk byle gdzie. > :) > > To zabrzmialo jak modlitwa Marxx[ wiesz na zasadzie, za Mamusie, za Tatusia i za Ciocie Zosie}, czy Ty aby pewny jestes, ze tam sie glosowalo?:))) Zainteresowana emigrant_ka Odpowiedz Link
marxx Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 21.10.07, 17:11 Jeszcze dodam uczciwie ze pieciu osobom zabralem paszport, trzem wskazalem do zaznaczenia inna liste niz sami chcieli, cztery uparte osoby szukajace punktu wyborczego a chcace glosowacv na partie konkurencji skierowalem siedem blokow dalej do kosciola metodystow. A szesciu osobom zabralem okulary.....Czyli moge napisac ze uczciwie zapracowalem na zwyciestwo naszej kochanej partii! amen Odpowiedz Link
ewka5 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 21.10.07, 23:56 no, skonczyla sie ogolnonarodowa jaskra. Ale zdaje sie, ze szikagowie ciagle kiepsko widac. Odpowiedz Link
mika_1 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 22.10.07, 08:16 80% głosujących w Chicago obstawiało PiS. Trudno się dziwić, że traz zamilkli. Odpowiedz Link
ewka5 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 22.10.07, 18:40 mika_1 napisała: > 80% głosujących w Chicago obstawiało PiS. Trudno się dziwić, że traz zamilkli. * porazka ludzka rzecz, tak samo jak sukces wpisana w zycie, wiec powodu do milczenia nie ma. Rzecz w argumentach. Sensownych. Odpowiedz Link
radarek123 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 22.10.07, 20:02 Te 80 % to rzeczywiscie załamka - przyznać się kto nie schował babci dowodu ? :-) Odpowiedz Link
ewka5 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 23.10.07, 00:48 radarek123 napisał: > Te 80 % to rzeczywiscie załamka - przyznać się kto nie schował babci dowodu ? :-) * zdaje sie, ze akurat tutaj rzecz nie w babci, eh. Odpowiedz Link
w5w7 Re: mam nadzieje, ze bedziecie glosowac 23.10.07, 03:44 wka, niestety czesciowo w babci:( Bardzo "wiekowy" ten elektorat w Chicago. Ale przede wszystkim dlatego takie pospolite ruszenie przeciwko PiS. Moze mniej za PO, a wlasnie przeciwko PiS! www.youtube.com/watch?v=mdDpJXWFrrY&NR=1 Odpowiedz Link