nastazja33 31.08.03, 03:10 napiszcie prosze jak dlugo sie czeka na rozmowe w INS od chwili wyslania papierow na GC po zawarciu zwiazku malzenskiego w USA,z obywatelem tego kraju. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_jay Re: green card 31.08.03, 04:06 to zalezy, u mnie wszystko poszlo w miare szybko, wyslalismy papiery w grudniu, na poczatku maja mialam zielona karte, ale mam znajoma, ktora wyslala papiery w tym samym czasie co ja i ani widu ani slychu. W INS( bylym) w kolejce do interview stala para, ktora dopiero po prawie 2 latach dostala wezwanie.. nie wiem od czego to zalezy.. Odpowiedz Link
martyna14 Re: green card 31.08.03, 05:34 To zalezy tez jaki stan i ktory urzad imigracyjny mysmy wyslali w listopadzie a rozmowe mialismy w lutym, karta przyszla w sierpniu ale to podobno szybko. Odpowiedz Link
nastazja33 Re: green card 31.08.03, 17:00 Dziekuje za informacje.Sa one dla nas cenne.Mieszkam w stanie NY,moj UI miesci sie w Buffalo.Napiszcie prosze ,czy nalezy wyslac wszystkie formy,czy dolaczyc od razu badania lekarskie?Jak dlugo czeka sie na potwierdzenie przyjecia moich papierow w urzedzie??Jak zalatwic SSN,jakie dokumenty nalezy tam przedstawiac? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
martyna14 Re: green card 31.08.03, 19:30 nastazja33 napisała: > Dziekuje za informacje.Sa one dla nas cenne.Mieszkam w stanie NY,moj UI miesci > sie w Buffalo.Napiszcie prosze ,czy nalezy wyslac wszystkie formy,czy dolaczyc > od razu badania lekarskie?Jak dlugo czeka sie na potwierdzenie przyjecia > moich papierow w urzedzie??Jak zalatwic SSN,jakie dokumenty nalezy tam > przedstawiac? Pozdrawiam. Boze ja juz zapomnialam jak to bylo z tymi badaniami zadzwon na bezplatna linie INS - zapomnialam numeru ale pewnie znajdziesz na informacji. Chyba najlepiej osobiscie zawiezc paiery - teoretycznie nie ma to znaczenia ale praktycznie moja znajoma skladala osobiscie w Filadelfii duzo pozniej ode mne a miala wczesniej wyznaczony termin rozmowy. Odpowiedz Link
martyna14 Re: green card 31.08.03, 19:33 A gdzie mieszkasz w NY state ? pytam bo ja czesto bywam w okolicach Rochesteru Odpowiedz Link
blue_jay Re: green card 31.08.03, 22:05 nie jestem ze stanu NY wiec nie wiem jak to u Ciebie wyglada.. ja posylalam papiery do Greer, SC i szybciutko, jakos moze 1 miesiac pozniej dostalam papierek z potwierdzeniem, ze juz sie nimi zajeli..och rowniez, aby przyspieszyc caly propces poszlismy do kongresmana i poprosilismy o congressional inquiry ja przyjechalam na K1 ( wiza narzeczenska) i chyba byla opcja, ze musze wyslac to wszystko co ze zdrowiem jest zwiazane do nich od razu o ile sienie myle.. Jesli masz jakies pytania jeszcze, albo chcialabys porozmawiac po prostu > ejza@go2.pl Odpowiedz Link
anna_wu Re: green card 11.09.03, 16:31 Nastazja, jak sie Twoje sprawy maja? Ja rowniez zalatwialam formalnosci w urzedzie mieszczacym sie w Buffalo. Wszystkie papiery zlozylam osobiscie w ostatnie dni grudnia, a zielona karte mialam w reku juz na poczatku kwietnia. Niestety, nie pamietam dokladnie kiedy odbylo sie spotkanie (interview). Dodam, ze wyniki badan lekarskich byly wymagane jako czesc obowiazkowych dokumentow. Odpowiedz Link
nastazja3 Re: green card 12.09.03, 00:05 Dzieki Anna za wiadomosc.Ja jeszcze nic nie zrobilam z papierami,poza tym ze wypelnilismy.Mowisz ze zanioslas osobiscie? a moj maz chce je wyslac pod wskazany adres.Badania tez mozna dostarczyc na rozmowe w obawie ze zagina. Pokaze Twoj list mojemu mezowi.Dziekuje za informacje sa one dla mnie b. cenne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nastazja33 Re: green card 12.09.03, 01:55 Dzieki serdeczne za informacje. Ciekawa jestem czy zlozylas papiery w biurze imigrcyjnym czy tez przez jakas agencje? W dokumentach podany jest adres do Albany i nic nie wspominaja ze mozna je skladac osobiscie w ich biurach. Mozesz podac dokladniejsze informacje: adres, numer pokoju itp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link