Dodaj do ulubionych

green card

31.08.03, 03:10
napiszcie prosze jak dlugo sie czeka na rozmowe w INS od chwili wyslania
papierow na GC po zawarciu zwiazku malzenskiego w USA,z obywatelem tego kraju.
Obserwuj wątek
    • blue_jay Re: green card 31.08.03, 04:06
      to zalezy, u mnie wszystko poszlo w miare szybko, wyslalismy papiery w grudniu,
      na poczatku maja mialam zielona karte, ale mam znajoma, ktora wyslala papiery w
      tym samym czasie co ja i ani widu ani slychu. W INS( bylym) w kolejce do
      interview stala para, ktora dopiero po prawie 2 latach dostala wezwanie.. nie
      wiem od czego to zalezy..
      • martyna14 Re: green card 31.08.03, 05:34

To zalezy tez jaki stan i ktory urzad imigracyjny mysmy wyslali w listopadzie
        a rozmowe mialismy w lutym, karta przyszla w sierpniu ale to podobno szybko.
        • nastazja33 Re: green card 31.08.03, 17:00
          Dziekuje za informacje.Sa one dla nas cenne.Mieszkam w stanie NY,moj UI miesci
          sie w Buffalo.Napiszcie prosze ,czy nalezy wyslac wszystkie formy,czy dolaczyc
          od razu badania lekarskie?Jak dlugo czeka sie na potwierdzenie przyjecia
          moich papierow w urzedzie??Jak zalatwic SSN,jakie dokumenty nalezy tam
          przedstawiac? Pozdrawiam.
          • martyna14 Re: green card 31.08.03, 19:30
            nastazja33 napisała:

> Dziekuje za informacje.Sa one dla nas cenne.Mieszkam w stanie NY,moj UI
            miesci
            > sie w Buffalo.Napiszcie prosze ,czy nalezy wyslac wszystkie formy,czy
            dolaczyc
            > od razu badania lekarskie?Jak dlugo czeka sie na potwierdzenie przyjecia
            > moich papierow w urzedzie??Jak zalatwic SSN,jakie dokumenty nalezy tam
            > przedstawiac? Pozdrawiam.

Boze ja juz zapomnialam jak to bylo z tymi badaniami zadzwon na bezplatna
            linie INS - zapomnialam numeru ale pewnie znajdziesz na informacji.
            Chyba najlepiej osobiscie zawiezc paiery - teoretycznie nie ma to znaczenia ale
            praktycznie moja znajoma skladala osobiscie w Filadelfii duzo pozniej ode mne a
            miala wczesniej wyznaczony termin rozmowy.
          • martyna14 Re: green card 31.08.03, 19:33

A gdzie mieszkasz w NY state ? pytam bo ja czesto bywam w okolicach Rochesteru
          • blue_jay Re: green card 31.08.03, 22:05
            nie jestem ze stanu NY wiec nie wiem jak to u Ciebie wyglada.. ja posylalam
            papiery do Greer, SC i szybciutko, jakos moze 1 miesiac pozniej dostalam
            papierek z potwierdzeniem, ze juz sie nimi zajeli..och rowniez, aby
            przyspieszyc caly propces poszlismy do kongresmana i poprosilismy o
            congressional inquiry
            ja przyjechalam na K1 ( wiza narzeczenska) i chyba byla opcja, ze musze wyslac
            to wszystko co ze zdrowiem jest zwiazane do nich od razu o ile sienie myle..
            Jesli masz jakies pytania jeszcze, albo chcialabys porozmawiac po prostu >
            ejza@go2.pl
            • anna_wu Re: green card 11.09.03, 16:31
              Nastazja, jak sie Twoje sprawy maja? Ja rowniez zalatwialam formalnosci w
              urzedzie mieszczacym sie w Buffalo. Wszystkie papiery zlozylam osobiscie w
              ostatnie dni grudnia, a zielona karte mialam w reku juz na poczatku kwietnia.
              Niestety, nie pamietam dokladnie kiedy odbylo sie spotkanie (interview). Dodam,
              ze wyniki badan lekarskich byly wymagane jako czesc obowiazkowych dokumentow.
              • nastazja3 Re: green card 12.09.03, 00:05
                Dzieki Anna za wiadomosc.Ja jeszcze nic nie zrobilam z papierami,poza tym
                ze wypelnilismy.Mowisz ze zanioslas osobiscie? a moj maz chce je wyslac pod
                wskazany adres.Badania tez mozna dostarczyc na rozmowe w obawie ze zagina.
                Pokaze Twoj list mojemu mezowi.Dziekuje za informacje sa one dla mnie b. cenne.
                Pozdrawiam.
              • nastazja33 Re: green card 12.09.03, 01:55
                Dzieki serdeczne za informacje. Ciekawa jestem czy zlozylas papiery w biurze
                imigrcyjnym czy tez przez jakas agencje? W dokumentach podany jest adres do
                Albany i nic nie wspominaja ze mozna je skladac osobiscie w ich biurach. Mozesz
                podac dokladniejsze informacje: adres, numer pokoju itp.
                Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka