lilazw 07.06.09, 15:28 Czy rodzaj suszarki ma wplyw na wlosy? Czy suszarka np. CHI faktycznie jest warta swojej ceny? Jakich odzywek uzywacie do suchych wlosow? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skibunny Re: Suche wlosy vs suszarka 09.06.09, 02:00 co do suszarki, to nie wiem, ale moge Ci polecic odzywke do suchych wlosow: kerastase - oleo relax... naprawde dobra, droga, ale wydajna:) Odpowiedz Link
lilazw Re: Suche wlosy vs suszarka 09.06.09, 03:58 Wielkie dzieki :) Zaraz poszukam, moze byc i droga - jestem zdesperowana :( Odpowiedz Link
lilazw Re: Suche wlosy vs suszarka 09.06.09, 05:48 Czy to o tej mowilas ?: www.makemeheal.com/mmh/product.do? id=17621 Faktycznie tania nie jest. Gdzie ja kupujesz? Odpowiedz Link
skibunny Re: Suche wlosy vs suszarka 09.06.09, 16:08 nie wiem czy to ta, bo mi sie ten link nie otwiera, ale ja kupuje na luxuryparlor.com wiem ze droga, ale ja mam bardzo cienkie i slabe wlosy i mam swira na punkcie dbalosci o nie:) jesli nigdy nie uzywalas ich produktow, to sama sie przekonasz... roznice zobaczysz juz po pierwszym razie... jesli masz suche koncowki, to mezesz tez sprobowac serum nutri sculpt, taki suchy olejek na same koncowki... przejzyj sobie wszystkie kategorie, byc moze znajdziesz cos bardziej odpowiedniego do twoich wlosow:) Odpowiedz Link
monie_pl Origins ma dobra linie do suchych wlosow 09.06.09, 19:00 ... i suchej skory glowy. Ja sie tego tyle nakupowalam, ze kiedy znow mi cos zaproponowano, to nie bardzo chcialam kupic, ale sprzedawczyni dala mi probke, ktora zuzylam na dwa razy i podzialalo... tzn. nie usunelo zupelnie, ale nie mialam poczucia sciagniecia skory i wlosy byly znacznie mieksze i nie suche. To jest odzywka do wlosow, ktora naklada sie raz maximum dwa razy w tygodniu na kilkanascie minut. Teraz juz po 2 miesiacach uzywania raz w tygodniu nie mam suchej skory, prawie nie mam lupiezu i wlosy nie sa takie sianowate. Do tego jeszcze zaczelam uzywac szamponu dla dzieci, bo te sa jednak najdelikatniejsze dla naszych wlosow. Polecam... Monika Odpowiedz Link
sondra Re: Suche wlosy vs suszarka 09.06.09, 22:05 Nie tylko suszarka ma wpływ na stan włosów, ale także sposób suszenia. Ważne, żeby nie byla za gorąca, żeby nie zbliżać jej za bardzo do glowy, a po suszeniu najlepiej zostawić włosy wciąż odrobinę wilgotne. Jeśli musisz suszyć do końca, to już na zimno. Nie wierzyłam, że rodzaj suszarki może mieć znaczenie, dopóki nie przekonałam się na własnej skórze (a właściwie na własnych włosach). Odkąd używam suszarki ceramicznej (ceramic ionic), nigdy nie udalo mi się przesuszyć włosów na siano i nie mam też problemu z elektryzowaniem. Moja suszarka to nie CHI, tylko zwykły poczciwy Conair, kosztowała jakieś $50-$60. Oprocz technologii ceramicznej powinna mieć kilka ustawień temperatury niezależnie od intensywności nadmuchu, a najlepiej osobny guzik do "cool blast". Poczytaj tu: www.consumersearch.com/hair-dryers Poza tym do suchych włosów niezmiennie polecam olejki, które wmasowuje sie w głowe przed myciem (ja stosuję je wbrew instrukcji na suche włosy), po czym myje się głowę dwukrotnie. Już po pierwszym użyciu olejku widać dużą różnicę. Jest to bardziej niezawodny sposób niż tzw. "odżywki", które niczego nie odżywiają, tylko ułatwiają rozczesywanie, ale wiele z nich może sprawiać, że włosy będą przyklapnięte. Ja używam tego olejku (bo jest najtańszy), oczywiscie nie codziennie, ale 2-3 razy w miesiącu: Odpowiedz Link
monie_pl To rzeczywiscie wazne... 10.06.09, 08:10 ... jak sie suszy, bo te suszarki z zimnym powietrzem sa rzeczywiscie swietne i technika suszenia, czyli unikanie nagrzewania skory. Monia Odpowiedz Link