31.07.13, 10:36
Co to znaczy, że oprócz książki należy przeslać do wydawnictwa konspekt?
Czy chodzi tu o notkę o proponowanych odbiorcach książki itp? Dzięki
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: konspekt 31.07.13, 14:00
      Plan - zarys fabuły, postaci.
      • przystanek_tramwajowy Re: konspekt 02.08.13, 19:58
        Nie mogę się powstrzymać, więc krzyknę wielkim głosem: Ludzie, czego was uczą w szkole, jeśli nie wiecie, co to jest konspekt? I jak ktoś, kto nie wie, co oznacza to słowo, może napisać książkę?
        • znana.jako.ggigus masz szczescie, bo miales dobra/ 03.08.13, 11:53
          dobrego nauczycelke/nauczyciela.
          Niektorzy takiego szczescia nie mieli, mniej sie interesuja materia, nie sa w stanie zajrzec do slownika i odczytac kontekstu sytuacji. Trzeba wspolczuc.
        • zona_mi Re: konspekt 05.08.13, 10:42
          przystanek_tramwajowy napisał:

> Nie mogę się powstrzymać, więc krzyknę wielkim głosem:[b] [i]Ludzie, czego was

Masz na myśli moją niepełną odpowiedź? (podpięłaś się pod nią).
          Nie denerwuj się. Jeśli autorka wątku zechce, to doczyta sobie więcej na ten temat :)
          • peter_piotr Re: konspekt 08.08.13, 07:42
            "nie denerwuj się"... w sumie to nie trzeba si denerwować, tylko WYŚMIEWAĆ i PIĘTNOWAĆ umysłową tępotę takich "pytaczy". To już nie jest nawet ignorancja, ale zwyczajny brak poczucia przyzwoitości. Normalny człowiek wstydziłby się zadać tak kretyńskie pytanie, mając do dyspozycji milion narzędzi sprawdzenia terminu, którego po prostu nie można nie znać. Oczywiście, tłumok i ignorant pewnie w życiu go nie słyszał, ale przyzwoity ignorant sprawdzi go sobie sam, natomiast tępol i ćwierć-intelYgent będzie rozpytywał na forach. Apeluję, żeby takie przykłady tępoty absolutnie piętnować i eliminować, inaczej za miesiąc będziecie odpowiadać na pytanie, co to jest stopka redakcyjna albo akapit. Naprawdę, są granice.
            • hajota Re: konspekt 08.08.13, 12:34
              >co to jest stopka redakcyjna albo akapit.

Akapit? Nie ma czegoś takiego. Jest "paragraf" ;-))))
              • peter_piotr Re: konspekt 08.08.13, 22:33
                nawet pierdyliard roześmianych emotikonów nie sprawi, że twoja odpowiedź będzie miała choćby pozory prawdziwości. Polecam lekturę choćby narzędzia dla takich, jak autor tego wątku, czyli Wikipedii.
                • nobullshit Re: konspekt 08.08.13, 22:49
                  peter_piotr napisał(a):
                  > nawet pierdyliard roześmianych emotikonów nie sprawi, że twoja odpowiedź będzie
                  > miała choćby pozory prawdziwości. Polecam lekturę choćby narzędzia dla takich,
                  > jak autor tego wątku, czyli Wikipedii.

Najwyraźniej nawet pierdyliard upomnień nie sprawi, że przestaniesz obrażać użytkowników forum. A w dodatku nie posiadasz ani umiejętności czytania ze zrozumieniem, ani poczucia humoru.
                  Niniejszym Cię banuję :)

• hajota Re: konspekt 08.08.13, 23:07
                  No tak, kolejna nauczka, że w internecie można zostać opacznie zrozumianym, cokolwiek by się napisało. A już zwłaszcza nie należy się posługiwać aluzjami lub skrótami myślowymi. Więc wykładam kawę na ławę: miałam zamiar wyszydzić tych, którzy używają terminu "paragraf" zamiast "akapit".
                  Nobull, nie banuj. Ja lubię dosadne komentarze petera_piotra.
                  • nobullshit Re: konspekt 09.08.13, 00:43
                    hajota napisała:
                    > Nobull, nie banuj. Ja lubię dosadne komentarze petera_piotra.

Chociaż Cię kompletnie nie zrozumiał? Gdy ironia była jasna jak słońce?
                    Mnie akurat P_P nuuudzi... :)
                    Poza tym był już ostrzegany i znów kogoś zwyzywał od tłumoków, ignorantów, tępoli itd., więc powinniśmy być konsekwentni. Ale już wcześniej napisałam do Szefa, on zdecyduje, on tu rządzi, uff.
                    • birkin-bag Re: konspekt 09.08.13, 20:44
                      bardzo nie lubię chamstwa, w sieci czy gdziekolwiek indziej, ale trzeba przyznać, że peter_piotr obraża tych, którzy zadają takie pytania, jakby nie mieli świadomości, że istnieje google...
                      • nobullshit Re: konspekt 09.08.13, 21:46
                        birkin-bag napisała:
                        > bardzo nie lubię chamstwa, w sieci czy gdziekolwiek indziej, ale trzeba przyznać, że >peter_piotr obraża tych, którzy zadają takie pytania, jakby nie mieli świadomości, że istnieje >google...

Niemniej ich obraża i tymczasowy ban dobrze mu zrobi.
                        Mnie samą pytanie założycielki wątku wprawiło w osłupienie, ale wszystko można powiedzieć kulturalnie - jak Ty teraz i jak dziewczyny w pierwszych postach.

• skajstop Ban 09.08.13, 23:11
                          PP był ostrzegany wiele razy, ale jemu perwersyjną przyjemność sprawiało poczucie, że on taki mądry, a wokół te debile i kretyni...
                          Sam dałbym bana, ale mnie Nobullshit uprzedziła :)

Forma też ma znaczenie, nawet jeśli pytanie lekko zdumiewa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka