akka13 24.10.07, 10:31 Witam! Pytanie: gdzie szukać ( i znaleśc )dobrych tłumaczy z języka francuskiego? mam do przetłumaczenia kryminał. gdyby znależli sie chętni na forum to chętnie nawiąże kontakt. Pozdrawiam, akka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f ścieżka jest taka:-) 24.10.07, 11:06 Szukasz dobrego francuskiego kryminału... patrzysz kto tłumaczył, dzwonisz do wydawnictwa i dopytujesz szczerze, czy to nie redaktor od nowa stwoarzył "tłumaczenie"... to doprowadza Cie tak po kilku minutach do wyd Prószyński i ksiażki www.proszynski.pl/W_wilczej_skorze-p-14255-.html i nazwiska np. tego: Krystyna Szeżyńska-Maćkowiak :-) I tak dalej... Odpowiedz Link
akka13 Re: ścieżka jest taka:-) 24.10.07, 13:40 Dzięki! Ale co się dokładnie kryje za stwierdzeniem , że "redaktor od nowa stworzył tłumaczenie? Aha, jeszce jedno: ile czasu trzeba dac tłumaczowi na przetłumacznie książki ok. 240 stron formatu B6. Chodzi mi oczywiście o widełki bo jak rozumiem tłumaczenie zależy od książki,ale tak dla przykłądu, żeby wiedzieć jak się umówic z tłumaczem. Pozdrawiam, akka Odpowiedz Link
jacek1f to znaczy:-))), czy tłumacz jest dobry, czy 24.10.07, 13:49 tez jest dobry inaczej.... I po jego pracy redaktor musi prawie pisac od nowa ksiażke... brrr. Musiz sama zdecydować, czego oczekujesz. Przyjmuje/przyjmowało sie ;-(, że dobre tłumaczenie (doprowadzone do czystego tekstu) wymaga dnia pracy , by zrobić 10-12 stron. Jak tłumacz mówi, że bez problemu robi 20 dziennie, to bój się:-))) Odpowiedz Link
akka13 Re: to znaczy:-))), czy tłumacz jest dobry, czy 24.10.07, 22:15 Dzięki! Śledziłam twoje posty na tym forum, szczególnie w odniesieu do problemu "taniego tłumacza i redaktora w jednym". Pytam więc o "uczciwe" stawki dla dobrego tłumacza- 35-40 zł za stronę? pozdrawiam, akka Odpowiedz Link
jacek1f Akko:-) nie wiem... za francuski wiecej niz za ang 24.10.07, 22:35 lika. To raz. Ale 35-40 zł za A4 (1800 = 60x30) to BBardzo przyzwoicie. Można wymagać. Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Akko:-) nie wiem... za francuski wiecej niz z 26.10.07, 00:34 Witam, kryminalow wprawdzie nie tlumaczylam, ale gdyby ktos potrzebowal tlumaczen prawnych, administracyjnych, artykulow prasowych to zapraszam do wspolpracy:) Odpowiedz Link
silnababa Proszę o kontakt 28.10.07, 19:51 Akko, jeżeli nadal jesteś zainteresowana tłumaczeniem tego kryminału, to bardzo proszę o kontakt na maila gazetowego. Chciałabym przedstawić swoje kwalifikacje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
marieyolande Re: Tłumacze 29.10.07, 21:44 Chetnie podejme sie tego zadania. O jaki kryminal chodzi ? Prosze o kontakt. Odpowiedz Link
akka13 Re: Tłumacze 29.10.07, 22:35 Dzięki! Wszystkim odpowiedziałam na priva. Pozdrawiam, akka Odpowiedz Link