Dodaj do ulubionych

Hirustyzm idiopatyczny

02.11.04, 10:36
Dziewczyny z hirustyzmem idiopatycznym-znalazłam forum na kafeterii gdzie
dziewczyny wiele dobrego mówią o spinorolu który działą na h.
idiopatyczny.Chyba warto tego spróbować a nie trwac przy diane liczac na cud
który przeciez nie nastapi.podobno po spinorolu włoski znikaja naprawde-moze
nie wszystkie ale znikają.nie dajcie więc sobie wmówic że jak ktoś ma hormony
w porzadku to jest to dziedziczne i nie ma na to rady.
Obserwuj wątek
    • nessa6 Re: Hirustyzm idiopatyczny 03.11.04, 14:55
      mika261 mam pytanko moze glupie ale mam .jakie tj forum na kafeterii tam gdzie
      znalazlas ze dziewczyny lecza sie spinorolem?
      • mika261 Re: Hirustyzm idiopatyczny 04.11.04, 07:51
        wpisz w wyszukiwarkę na googlach kafeteria potem w kafeterii wejdż na zdrowie i
        uroda wpisz w wyszukiwarce spironol albo androcur tam ci sie pojawia tematy o
        h.w jednym z nich chyba pt"czy ktos wyleczył sie z hirustyzmu" jest duzo o
        spinorolu.Pozdrawiam.
        • mjos Re: Hirustyzm idiopatyczny 13.12.04, 10:17
          zjadłam jedno opakowanie spironolu i to działa-włosy na brzuchu zrobi.ły sie
          miększe i słabsze-niestety nie moge dalej go stosowac z powodu odwodnienia i
          stalego uczucia suchosci w ustach przez co nawet mdlałam:(
    • mjos Re: Hirustyzm idiopatyczny 09.11.04, 16:31
      no więc kupiłam dziś spinorol (recepte dostałam od mojej cudownej doktor-
      gastrolog...)a tam pisze że może powodować nadmierne owłosienie...czyli jak?
      leczy czy szkodzi bo neiwiem czy gorzej miała nie będę
      • mika261 Re: Hirustyzm idiopatyczny 10.11.04, 20:34
        no takim fachowcem to ja nie jestem-to ci powinna wyjaśnić twoja endo.tamjest
        jakiś skomplikowany mechanizm działania.
        • lorelay20 Spironol dziala 13.11.04, 18:02
          Czesc dziewczyny!!!
          Jakis czas temu pisalam wam o ym ze sie lecze Spironolem.Jestem po 6
          miesiecznej kuracji tym srodkiem i to faktycznie dziala.Wloski po wydepilowaniu
          odrastaja, ale jest ich coraz mniej i odrastaja slabsze.Podobno po 8
          miesiecznej kuracji wypadaja.Ale i tak kuracje ta bedzie trzeba powtazac co
          jakis czas bo wiadomo - tego nie da sie niestety do konca wyleczyc.
          Faktycznie na ulotce jest tak napisane - ze moze powodowac nadmierne owlosienie
          przy dluzszym stosowaniu.Moja endo powiedziala mi ze to sposob wymyslony przez
          Amerykanow w 1991 roku.Nie wiem do konca jak to dziala ale dziala.
          Natomiast zdaje sie ze konieczne jest - a przynajmniej ja tak to mam
          przepisane - zeby stosowac wraz ze Spironolem Diane.Ma ona chronic jajniki
          przed negatywnym wplywem Spironolu.
          Ja oobiscie jestem z tej kuracji zadowolona.Innej nie stosowalam ale wydaje mi
          sie tez stosunkowo nie droga bo leki kosztuja 30 zl na miesiac.
          Tak wiec zycze powodzenia w walce.
          Pozdrawiam, Ania
          • mika261 Re: Spironol dziala 16.12.04, 19:33
            ciesze się ze działa ten spironol,super ze jest jakaś nadzieja.u mnie androcur też juz działa-włosków po depilacji jest coraz mniej są słabsze i jasniejsze, włosy z głowy przestały wypadac a bałam sie ze niedługo zostane łysa.biorę dopiero 4 miesiace.mam nadzieję ze po rocznym braniu efekty będą jeszzce lepsze.najgorsze ze potem trzeba na 3 miechy przestac brać i to wszystko wraca..chyba będe załatwiac recepty na lewo.w sumie szkoda ze te leki działają tylko objawowo a z drugiej strony jak dobrze że wogóle działają..
            • wertepka Re: Spironol dziala 16.12.04, 21:49
              o czesc mika261!wlasnie mialam zakladac nowy watek zeby sie dowiedziec jak Twoj
              androcur :) Swietnie ze sie poprawia, tak trzymaj. mam nadzieje ze znow sie
              troche usmiechasz :) Dawaj znac jak leczenie, trzymajcie sie wszystkie cieplo.
          • misia454 Re: Spironol dziala 31.01.05, 13:09
            Czy konieczne jest stosowanie Diany wraz z Spironolem? Mnie tak lekarka
            zapisała ale nie mam pewności co do Diany. Czy nie można brać samego Spironolu??
            • morando Re: Spironol 12.05.05, 23:03
              misia i co bralas ten Spironol?
              gin dal mi go dzis wraz z tabletkami Hemonet
              ale zastanawiam sie czy bede brala Spironol bo ja mam niskie ciesnienie, malo
              pije to sie calkiem bym odwodnila....
              pojde z wynikami do jeszcze jednego lekarza i poki co nie biore nic
              • misia454 Re: Spironol 16.05.05, 09:22
                Cześć Morando! Biorę ten Spironol razem z Dianą. I to jest tak: jakiegoś
                przełomu nie zauważyłam i powiedziałam o tym mojej lekarce a ona na to, że
                skoro biorę od 5 miesięcy i nie ma poprawy to powinnam przestać brać. Ale
                dziewczyny pisały że potrzeba więcej czasu żeby zauważyć jego działanie. Sama
                już nie wiem. Mnie się nic nie dzieje po Spironolu, no może oprócz tego że
                teraz wstaję w nocy do kibelka jeden raz więcej :) Ale po wizycie u ginek.
                zastanowiłam się i doszłam do wniosku że jednak jest poprawa bo po deilacji
                wąsika włoski mi dłużej odrastają i są jakby jaśniejsze i słabsze. Super ale
                jest jedno ale.. No bo jak się już naczytałam o tej Dianie i jej skutkach
                ubocznych to przerwałam na jeden cykl i automatycznie włoski zaczęły szybciej
                rosnąć i były takie czarne. Tak że nie wiem czy spironol coś daje czy to jest
                tylko zasługa Diany - wątpliwa coprawda bo po odstawieniu problem pewo powróci
                i tego się bardzo, bardzo obawiam. Skoro masz niskie ciśnienie to może nie
                powinnaś brać. A mówiłaś o tym lekarzowi??? Pozdrowionka!! Papa!
    • tatiana8 Re: Hirustyzm idiopatyczny 13.05.05, 14:08
      Ja to nazywam hirsutym "idiotyczny". :( Nie ma przyczyny, a taki wielki
      problem. :(
      Wiecie co, tak na prawdę to chyba nic nie dzieje się bez przyczyny. Jeśli
      istnieje coś takiego jak reinkarnacja, to ja musiałam nieźle nabroić w
      poprzednim życiu. Może dokuczałam komuś, kto miał podobny problem, może
      krzywdziłam kogoś. Nie wiem. Nie wierzę, że tak z niczego spotkało mnie coś
      takiego. Wybryk natury? Natura sobie ze mnie zażartowała? Dorastający chłopcy
      nie mają tylu włosów na twarzy, co ja. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka