Dodaj do ulubionych

ja tu nowa-pytanie

27.01.05, 13:56
Witajcie mam 24 lata.Małe włoski na brzuchu, na duzym palcu u stopy, wzdłuz
brzucha, pod pępkiem, bikini.Co raz więcej bo golę.Nie mam na brodzie ani nie
mam wąsika.Czytam z przerażeniem o włosach na twarzy.Bylam kiedys u gina
powiedzialam mu o moich wlosach, zrobil poziom testosteronu, wyszedl w normie
wiec powiedzila ze taka moja uroda.I tu pytanie. Czy pojawia sie u mnie wlosy
na twarzy? Inne włosy mam juz z 10 lat.Czy to pewnik z ta broda? Kiedy u was
pojawił się wąsik? Proszę odpowiedzcie.
Obserwuj wątek
    • pauli23 Re: ja tu nowa-pytanie 28.01.05, 11:31
      Witaj Aniu:-)!
      Myślę ze niesłusznie sie martwisz... Z tego co piszesz wynika ze to
      rzeczywiscie taka uroda. Tylko zamiast golenia zacznij moze lepiej depilować,
      bo inaczej nie poradzisz sobie z tym kiedyś, tak się dziadostwo rozpleni. Z
      własnego doświadczenia mówię.. Jeśli o mnie chodzi, to odkąd pamiętam, zawsze
      tych wlosków było u mnie więcej i gęsciej niż u innych dziewczyn, a te nad
      górną wargą musiały pojawić sie bardzo wcześnie, bo nawet nie umiem sobie
      przypomnieć kiedy dokładnie. Przybywać na nogach zaczęło i gęstnieć właśnie po
      goleniu, a po zaprzestaniu brania Diane zaczęly rosnąć dziko i absolutnie
      wszędzie...
      Jeśli u Ciebie wszstkie badania są w normie - nie rujnuj sobie gospodarki
      hormonalnej niepotrzebnie jakimiś świństwami i nie przejmuj. Jeśli do tej pory
      na twarzy było w porządku to już tak powinno zostać:-). Ależ ja Ci
      zazdroszczę..:-)))
      trzymaj sie ciepło i nie martw!pozdrawiam:-)
      paulina
    • devika Re: ja tu nowa-pytanie 28.01.05, 12:25
      Aniu,
      nie zamartwija sie. Wloski moga CI sie nasilic jesli zostnaie zaburzona
      roznowaga hormonalan w Twoim oprganizmie, nastapic tomoze w czasie ciazy (ale
      niekoniecznie!), jelsi bedziesz miec guza jajnikow, ponoc stres zle wplywa na
      hormony...Ale Aniu dla Ciebie to odlegla przyszlosc, nie mysl o tym, raczej nie
      bedziesz miec wloskow na twarzy! Przestan czytac to forum,bo wpadniesz w
      paranoje!!!
      Baw sie dobrze w zyciu Aniu i nie przejmuj sie wloskami! Jestes zdrowa i piekna
      dziewczyna!
      Devika
      • aania79 Re: ja tu nowa-pytanie 02.02.05, 20:57
        Dziękuje wam bardzo za odpowiedz.Chcialam tylko napisac, ze gdy bylam w ciazy
        to znikły mi małe włoski wokół brodawek sutkowych.Gdy urodziłam i przestałam
        karmic znowu powróciły niestety.Chyba progesteron czy prolaktyna (nie za bardzo
        zanma sie na hormonach) pomaga by nie rosły? Czy to prawda?
        --
      • zahara18 Re: ja tu nowa-pytanie 23.01.06, 19:07
        mam pytanie, wydaje mi sie ze tez mam troche wiecej wlosow niz inne dziewczyny,
        ale jak czytam inne komenatarze to chyba nie jest ze mna tak tragicznie. ale do
        tego dochodza nieregularne miesiaczki. czyli to pewnie wina hormonow. a wiec to
        hirsutyzm? tak, wiem musze isc do lekarza ale to nie jest atkie proste.
    • kaczryka Re: ja tu nowa-pytanie 22.01.06, 21:36
      małe włoski,heh.ja mam ogromne włosy:/
    • agatka555555 Re: ja tu nowa-pytanie 23.01.06, 00:51
      Ja też myślę że skoro nie masz narazie włosków na twarzy (szczęściara....;-) )
      to nie powinny juz tam wystąpić...chociaż różnie to z tym świństwem bywa...
      Ale nie warto przejmiwać się na zapas...
      3maj się, pozdr.
      • kaczryka Re: ja tu nowa-pytanie 23.01.06, 09:48
        a jeśli ma się lat 17-18 i włosy na twarzy,niektóre są ciut dłuższe,ale jasne to czy powinno się zacząć martwić? testosteron niby mam w normie.
    • tatiana8 Re: ja tu nowa-pytanie 23.01.06, 11:34
      Aaniu79, ja też zgadzam się, z tym do dziewczyny napisały. U mnie pierwszą
      oznaką początku hirsutyzmu był ciemny meszek nad górną wargą. Było to jeszcze w
      ósmej klasie podstawówki. Poźniej powoli problem się nasilał. Nie myśl o tym,
      po co się zadręczać niepotrzebnie. Nie przejmuj się tym, po prostu depiluj, jak
      Ci przeszkadzają.
      Najlepiej by było, gdybyś nie goliła włosków maszynką, nie dość że będą się
      wzmacniały, to obszar będzie się powiększał. Szczerze Ci radzę, nie gol ich.
      Przejdź na wosk, lub depilator, będą odrastały troszkę słabsze, a na pewno
      miększe w dotyku, a już samo to daje wrażenie, że są słabsze.

Pozdrawiam
      • agatka555555 Re: ja tu nowa-pytanie 23.01.06, 13:45
        Tatianko8! Ja sama kiedyś depilowałam twarz woskiem właśnie w plastarch..i
        miałam po nim ranki na skórze, bo wosk odrywał mi się z włosami i z naskórkiem.
        Więc na dzień dzisiejszy ja właśnie golę skórę na twarzy...nie robią mi się
        przynajmniej jakieś ranki czy strupki - co najwyżej małe krostki, ale smaruję
        potem leciutko twarz preparatem na alkoholu i znikają w szybkim tempie.
        Pzdr.
        • packa123 Re: ja tu nowa-pytanie 24.01.06, 12:33
          Hmm, zgadzam sie z dzieczynami bo mi wasik, wtedy jeszcze meszek pojawil sie
          chyba w 4 klasie podstawowki. Jesli chodzi o miejsce pod pepkiem to najlepiej
          wloski zostaw nawet jesli sa mocniejsze. wiele dziewczyn, nawet zupelnie
          zdrowych takie ma, okolice bikini... jak uwazasz. ja gole maszynka bo po
          depilacji wrastaja, ale peeling na to bardzo pomaga, jesli chodzi o palce to
          pensetka. ale mysle ze jestes zdrowa i h. to nie Twoj problem. pozdrawiam
          • kaczryka Re: ja tu nowa-pytanie 24.01.06, 20:35
            ja bym w ogóle nie ruszała.w taki sposób zmaściłam sobie piersi i dolną część
            brzucha.to był mój błąd,którego pewnie się nie pozbędę (odpukać)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka